A po čemu on to priča na pamet?? Čovjek daje svoje mišljenje... i iskreno što se tiče ovoga:
Citiraj:
Eh, da, umalo da zaboravim - ovo što se tiče razvoda braka: Nemojmo da potežemo otrcane fraze tipa "Zar nije bolje razvesti se nego (pa sad dopunite po želji: svađati se, da muž mlati ženu non stop, da žena mlati muža non stop, da muž i žena zajedno zlostavljaju djecu i tome slično)" Razvod braka je u vrlo rijetkim slučajevima neophodnost, a najčešće se jednostavno radi o ljenosti supružnika koji čim prva stvar zaškripi odmah lete da prekinu brak kao da je u pitanju neka tamo obična veza. Brdo stvari može da se razriješi dijalogom i razumijevanjem u braku, a još duplo toliko kvalitetnim upoznavanjem PRIJE braka. Ne možemo mi sad o braku kao instituciji da sudimo na osnovu nekih tamo ljudi što su se vjenčali nakon dva mjeseca hodanja, pa je onda on otkrio da je ona lujka koja drži mrtve mačke u frižideru, a ona da on voli da upražnjava seks sa kućnim aparatima.
sležem se....
Danas, imam osjećaj da ljudi ne daju ni minimum žrtve da brak očuvaju, zato i jeste toliko razvoda. A kad se razvedu, on ovakav, ona onakva, on uradio ovo, ona ono i sl. a djeca samo pate i šta da shvate kao pouku priče? Kako sutra za svoj brak da se bore?
Brakom se začinje porodica, a porodica je nešto sveto, nešto što treba čuvati...brak nije idila kao što se misli. Nije to samo, njih dvoje se vole, srećno žive, djeca rastu, novca ima sve je super....heh ja bi volio da je tako.
Citiraj:
Isto bih rekla da ovaj naš sagovornik nema više od 25 godina.
Očigledno napamet priča. Isto bih rekla da ovaj naš sagovornik nema više od 25 godina.
A šta treba imati više od 30 god. da bi tako "pametno" pričao kao ti? Uz to XIX (bez uvrede) u tim godinama možda bi trebala više obratiti pažnju na brak i porodicu, a manje na razvode i raskide....nemoj ovo shvatiti kao uvredu, jer to mi nije bilo ni na kraj pameti.