banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2008, 07:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
kako ste svi smijesni :lol: pa ovo je tipicna balkanska bolest, prebacujemo jedni drugima iste stvari.. zar ne vidite koliko su vam komentari kontradiktorni.. svi ocekuju neki respekt, a da respektuju druge - nema sanse..
Zrtve ginule na sve tri strane, u Sarajevu ulica Alije i beretki, u Banjaluci sva imena ulica izmjenjena i prilagodjena vecinskom narodu u RS.. otkad se pokusava izgraditi Ferhadija? Zasto tako dugo treba da se izgradi? Iskreno, nema tolerancije ni sa jedne strane..

Biti patriota na prostorima bivse YU je trenutno totalno propala investicija ako niceg drugog onda zivaca..

Prasice, ne razumijem zasto se Zah nebi javljao bas na ovom forumu? I on je banjalucanin kao i ti! Na ovom forumu nisu iskljucivo korisnici pravoslavne vjere, niti Banjaluka pripada samo tom narodu.. Kontradiktornosti nikad kraja..
Sto se krsta tice, ja bih predlozila neutralan spomenik.. Uopste da se mene tice, meni ne treba ni crkva ni dzamija da bih vjerovala u Boga ili bila pravi vjernik.. ali eto, iz respekta prema pravim vjernicima dozvolila bih po jednu crkvu i jednu dzamiju u svakom gradu - taman dovoljno za prave vjernike, jer ih dusu na srce kod nas nesto i nema.. vecina su vjernici na baterije ili "da idu uz nos neprijatelju"..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 10:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Ma ljudi pustite Zaha kraju covjek je obicni nacionalista i sovinista Bosanski!!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Citiraj:
ali eto, iz respekta prema pravim vjernicima dozvolila bih po jednu crkvu i jednu dzamiju u svakom gradu - taman dovoljno za prave vjernike

Ништа онда, пиши молбу кантоналним властима у Сарајеву,
пошто тамо имају око 200 џамија и тек 6 хришћанских цркава
(без обзира што су хришћани чинили око половину становништва)

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
mamma,mamma
PA NISMO SE GRUDVALI CETRI GODINE
polako,shvati razumi

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Zanima me kako bi ovi zagovornici ogromnog krsta reagirali da je obratna situacija. Da je, nedo Bog, armija BiH sa Sehitluka i dan i noc granatirala Banjaluku i da se sad gore dize spomenik? Ne budite ludi.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i ne spomenu da je geranica federacije kod zelenog mosta....
to je to .vjerovatno bi se uzalud bunili ko i ti sad
mada nije tako banalno i nivo na koji si ti spustila ovaj diajalog nema veze .. :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 15:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
зар стварно нема ни један бошњачко/муслимански форум да тамо просипате ваше истине? или ви једноставно волите узбуркавати страсти смарати људе негативном енергијом?
не бих требао одговарати на твоје постове зах, али ајд само ћу нешто примјетити
zah je napisao:
A sto se tice JNA, ona je trebala ostati JNA, i nije se trebala preobratiti za 24 u ono sto se preobratila. Naravno i tu ne vidite vasu nego samo krivnju onih drugih.

извини али ЈНА је била војска Југославије, значи оне Југославије са свим републикама, сад ти говориш да је она требала да стоји по страни док је сепаратисти растављају и тероришу већински народ?
у сваком случају то није ни битно за оно што се десило у тузли.......
Мени само није јасно како ти имаш дрскости оправдавати такве ствари, а овдје се лицемјерно представљати као неко ко је против национализма?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 15:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
manitu uci da svira je napisao:
mamma,mamma
PA NISMO SE GRUDVALI CETRI GODINE
polako,shvati razumi

naravno da nismo, ali jel to sad razlog da se ponasamo kao pecinski ljudi?

Damaskin; zasto da pisem molbu kant. vlastima u SA? Nisam ni vladi RS-a pisala.. rekoh/napisah "da se mene pita.."
Nazalost, nas obicne smrtnike niko ni zasta ne pita.. Nego da dodjem do poente, svi smo mi isti, kiksamo na istim stvarima i svi se osjecamo neshvaceni.. Djavolji krug.. i najzalosnije od svega je sto nikad necemo skontati da je poenta zdravog zivota nije u ekstremnom patriotizmu nego u skroz drugim stvarima..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

aj nesto..stalno mi prvi..
hajte vi PRVO RIJESITE SVE SVOJE PATRIOTE a kad nasi vide razum ce pobjediti i sami ce se povuci
dotada ostavi nase patriote na miru,svako ima svoje probleme

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
La Point je napisao:
Zanima me kako bi ovi zagovornici ogromnog krsta reagirali da je obratna situacija. Da je, nedo Bog, armija BiH sa Sehitluka i dan i noc granatirala Banjaluku i da se sad gore dize spomenik? Ne budite ludi.

A sta cemo sa onim ratnim zastavama tzv ABiH na mezarju u Srebrenici??? pa pod tim zastavama su Oric i njegovi krvoloci pobili dosta Srba oko Srebrenice? Zar to nije provokacija nagore moguce vrste!?

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
La Point je napisao:

A sta cemo sa onim ratnim zastavama tzv ABiH na mezarju u Srebrenici??? pa pod tim zastavama su Oric i njegovi krvoloci pobili dosta Srba oko Srebrenice? Zar to nije provokacija nagore moguce vrste!?

A zasto odmah uzimas odbrandbeni stav i okreces naopako pitanje? Stoga odgovori na moje pitanje, pa cu ja na ovo kontra-pitanje. Ili evo odmah cu. Jedno je da se na mezarje ili na mjesto gdje su ljudi izginuli stavi spomenik, zastava bilo sta. A drugo je stavljati spomenik na mjesto gdje su tenkovi i topovi bili. Eto odgovrio sam ti na pitanje, ocekujem i da ti uradis isto.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
La Point je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
La Point je napisao:

A zasto odmah uzimas odbrandbeni stav i okreces naopako pitanje? Stoga odgovori na moje pitanje, pa cu ja na ovo kontra-pitanje. Ili evo odmah cu. Jedno je da se na mezarje ili na mjesto gdje su ljudi izginuli stavi spomenik, zastava bilo sta. A drugo je stavljati spomenik na mjesto gdje su tenkovi i topovi bili. Eto odgovrio sam ti na pitanje, ocekujem i da ti uradis isto.

Pazi sad... Jedno je da se postavi krst a drugo RATNA ZASTAVA!!! Treba li dalje?

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A sta bi krst znacio, da se uz boziju pomoc gadjalo sa Zlatista Sarajevo? U ime vjere? Je li to zelis da kazes?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 19:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Feb 2008, 23:47
Krst da, ali ne na Zlatištu. Krst treba postaviti na Kazanima, jer je to stvarno mjesto stradanja Srba u Sarajevu. Krst uopće nije sporan, niti je ikad bio, ali sve dok se ne upotrijebi kao instrument za provokaciju. Ključni problem je u ovom slučaju lokacija krsta. Ne zaboravimo da Stanislav Galo osuđen na doživotni zatvor baš zbog toga što su jedinice pod njegovom komandom držale grad u obruču 3.5 godina. Artiljerijske jedinice koje su bile stacionirane baš na Zlatištu.
Shvatite da je neko izgubio bližnjeg svog, ili je osto invalid baš zbog djelovanja artiljerijskog oružja sa Zlatišta.

Evo konkretan prijedlog: Naći i pitati za mišljenje o krstu Srbe koji su cijeli rat proveli u Sarajevu, porodice onih Srba koji su stradali od granata od kojih je neka možda doletjela sa Zlatišta. Pitati njih da li se slažu da se imena njihovih bližnjih pokojnika ugraviraju u krst. Krst koji se nalazi na mjestu sa kojeg im je svakodnevno prijetila smrt!

Na kraju da zaključim da apsolutno nisam protiv bilo kakvog spomen obilježja žrtvama, i da se mene lično pita, duplo veći krst bih postavio na Kazanima ne bi li to bar na trenutak ublažilo bol žrtvama monstruma.

eto, toliko od mene.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 19:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

lepi_bosanac je napisao:

Evo konkretan prijedlog: Naći i pitati za mišljenje o krstu Srbe koji su cijeli rat proveli u Sarajevu, porodice onih Srba koji su stradali od granata od kojih je neka možda doletjela sa Zlatišta. Pitati njih da li se slažu da se imena njihovih bližnjih pokojnika ugraviraju u krst. Krst koji se nalazi na mjestu sa kojeg im je svakodnevno prijetila smrt!
.

Ја сам мислио да су Срби који су остали током рата у Сарајеву и презивили да причају о томе митска бића......

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 20:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Duffman je napisao:
lepi_bosanac je napisao:

.

Ја сам мислио да су Срби који су остали током рата у Сарајеву и презивили да причају о томе митска бића......

Slabo mislis. :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...bar misli...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...bar misli...

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 23:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Mar 2008, 23:39
Па докле више да трпимо да нас пљују на својој земљи? Па како не споменуше муслимани кланице Сарајева, и како су први почели рат, како су гађали Српску војску са болничких зграда и после у медијама објавили кад су Срби узвратили како ето они муслимани су недужни. Пуно Сарајево јама Српских лешева, а они да говоре о хуманизму :angry4: .

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 00:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Najlakse je nekoga proglasiti da je nacionalista najvece vrste, i to tako, sto c svoje osobine pripisati njemu. Tako neki Zahu prikace svoje osobine, pa tvrde da je Zah najveci nacionalista na forumu.

Zah nije nacionilista, Zah ti samo govori ono sto ti ne mozes da shvatis, a zasto ne mozes da shvatis nije tesko pogoditi, jer citavom problemu prilazis jednostrano. Pokusaj u svemu primijeniti ono poznato Aristotelovo ucenje, koje je kasnije prihvatilo i krscanstvo. "Ne cini drugome ono sto ne bi zelio da drugi cini tebi". Jedan od ucesnika navede lijep rpimjer koji bi trebao da potakne neke na pravo razmisljanje.

"Zanima me kako bi ovi zagovornici ogromnog krsta reagirali da je obratna situacija. Da je, nedo Bog, armija BiH sa Sehitluka i dan i noc granatirala Banjaluku i da se sad gore dize spomenik? Ne budite ludi".

Zah je kazao, da spomenike treba podizati nevinim palim zrtvama, ali ti spomenici ne treba da budu provokacija onima drugima. Ako srpske vlasti zele podici spomenik poginulim Srbima, a zele, jer je to i moralna obaveza, onda neka na Palama urede jedan lijep park, "Park palim zrtvama" i u sredini parka neka postave krst velicine da sva imena poginulih mogu biti lijepo napisana, sa jasnim razgranicenjem, zrtve koje su poginule od bosnjackog metka, granate, noza, kame, i zrtve koje su pale od srpskog metka, granate, noza i kame. To bi trebala da bude opomena za buduce generacije, da ne ponove ono sto su radili njihovi ocevi i djedovi.

Podizanje spomenika na Zlatistu ima provokativni karakter, i to zagovaraju moralni primitivci, u cilju produbljivanja nacionalne i vjerske netrpeljivosti. Cini mi se da Srbi ne mogu nikako da izvuku pouke iz svoje najblize proslosti. Ne mozes samo drugima nametati i nametati svoja misljenja, svjoje zelje, svoje zahtjeve, svoje ultimatume. To je cinio Milosevic, to sad isto cini Dodik. Koje su posledice takve politike u Hrvatskoj i na Kosovu, vjerovatno svi znamo.

Skupstina BiH je mjesto za dogovor, kako i gdje podici spomenike neduznim zrtvama poslednjeg rata. Dakle, to treba da bude politicki dogovor na zadovoljstvo svih.Medjutim, neki ne misle tako iz razloga koje sam vec naveo.

A zasto ne bi mogli ovako za dobro nas svih??????????
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 993&meni=2

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]