Najlakse je nekoga proglasiti da je nacionalista najvece vrste, i to tako, sto c svoje osobine pripisati njemu. Tako neki Zahu prikace svoje osobine, pa tvrde da je Zah najveci nacionalista na forumu.
Zah nije nacionilista, Zah ti samo govori ono sto ti ne mozes da shvatis, a zasto ne mozes da shvatis nije tesko pogoditi, jer citavom problemu prilazis jednostrano. Pokusaj u svemu primijeniti ono poznato Aristotelovo ucenje, koje je kasnije prihvatilo i krscanstvo. "Ne cini drugome ono sto ne bi zelio da drugi cini tebi". Jedan od ucesnika navede lijep rpimjer koji bi trebao da potakne neke na pravo razmisljanje.
"Zanima me kako bi ovi zagovornici ogromnog krsta reagirali da je obratna situacija. Da je, nedo Bog, armija BiH sa Sehitluka i dan i noc granatirala Banjaluku i da se sad gore dize spomenik? Ne budite ludi".
Zah je kazao, da spomenike treba podizati nevinim palim zrtvama, ali ti spomenici ne treba da budu provokacija onima drugima. Ako srpske vlasti zele podici spomenik poginulim Srbima, a zele, jer je to i moralna obaveza, onda neka na Palama urede jedan lijep park, "Park palim zrtvama" i u sredini parka neka postave krst velicine da sva imena poginulih mogu biti lijepo napisana, sa jasnim razgranicenjem, zrtve koje su poginule od bosnjackog metka, granate, noza, kame, i zrtve koje su pale od srpskog metka, granate, noza i kame. To bi trebala da bude opomena za buduce generacije, da ne ponove ono sto su radili njihovi ocevi i djedovi.
Podizanje spomenika na Zlatistu ima provokativni karakter, i to zagovaraju moralni primitivci, u cilju produbljivanja nacionalne i vjerske netrpeljivosti. Cini mi se da Srbi ne mogu nikako da izvuku pouke iz svoje najblize proslosti. Ne mozes samo drugima nametati i nametati svoja misljenja, svjoje zelje, svoje zahtjeve, svoje ultimatume. To je cinio Milosevic, to sad isto cini Dodik. Koje su posledice takve politike u Hrvatskoj i na Kosovu, vjerovatno svi znamo.
Skupstina BiH je mjesto za dogovor, kako i gdje podici spomenike neduznim zrtvama poslednjeg rata. Dakle, to treba da bude politicki dogovor na zadovoljstvo svih.Medjutim, neki ne misle tako iz razloga koje sam vec naveo.
A zasto ne bi mogli ovako za dobro nas svih??????????
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 993&meni=2