banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2008, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
XIX century je napisao:
vim je napisao:
Sto se tice USA, mislim da su oni u pravu. Treba siriti civilizaciju tamo gdje ne postoji. U tim zemljama sto si naveo vlada diktatura, a diktatori se izivljavaju nad slabijima. Treba neko jaci kao USA da ih nauci pameti. Napomenimo samo da nije bilo intervencije nato-a da bi kod nas jos vladala diktatura i rat. Zahvaljujuci njima zavrsio se rat kod nas i u mnogim zemljama. Naravno, bilo je dosta zrtava, ali bilo bi daleko vise da je diktator ostao na vlasti i nastavio rat.

Zahvaljujući njima rat je i počeo. Oni ga iskreiraju, pa onda dođu da razvađaju.

Upravo tako. Zavadi pa vladaj.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Sa Amerikom ništa nije samo crno ili bijelo. Malo ko voli Ameriku a da je istovremeno ne mrzi zbog nečeg.
Ono što meni smeta je licemjernost. Sebe nazivaju temeljem demokratije i "šire demokratiju" gdje god stignu poslati trupe dok se njihov društveni poredak može okarakterisati jedino kao oligarhija, tj. manjina, u najboljem slučaju 30% populacije, prvenstveno WASP srednje i više klase bira elektore (posrednike) koji će izglasati (mogu čak i po svom nahodjenju, protivno volji birača, teoretski) novog predsjednika...
...Novi predsjednok je, naravno, poslan od samog Boga da riješi sve probleme u svijetu, što obećanjima, što prijetnjama. Po neki i bombama.
Ipak im se mora priznati da su zaustavili neka od većih klanja u novijoj istoriji (WW1, WW2, balkanski ratovi 90-tih). Medjutim neka su i sami započeli (Koreja, Vijetnam, Afganistan, Irak X 2), a legendarni su po dosipanju ulja na vatru (Palestina-Izrael je primjer sa najdužom istorijom, kompletna lista bi oduzela previše vremena).
Bez obzira, sve što čine je iz vlastitog interesa. Pax Americana ima za cilj da uspostavi i održi američku hegemoniju u svijetu. Svi ostali su ili uz njih ili protiv njih. Nikome se više ne dozvoljava da bude nesvrstan i cijela ideja smrdi totalitarizmom koji još nije vidjen.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 16:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
vim je napisao:
Ali kazem, spasavajuci svoj interes pomazu posredno ugrozenim narodima posto ruse njihove diktatore.

I postavljaju svoje.

Jedan dan mi je dopala u ruke knjiga Understanding Power od Noam Chomsky - pocela sam je citati i nisam mogla dugo. Bio me je obuzeo neki nepodnosljiv nemir. Valjda zato sto sam pocela da shvatam ozbiljnost uloge lazi u svijetu. A i da nista ne znam. Jadno samosaznanje.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 16:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
vim je napisao:
Ali kazem, spasavajuci svoj interes pomazu posredno ugrozenim narodima posto ruse njihove diktatore.

Znaš zašto oni ruše "diktature"? Zato što one ne odgovaraju u prvom redu njiima. Oni nemaju kontrolu nad zemljom koja je u ne-demokratskom uređenju, niti imaju bilo kakvu šansu da njome bar malo upravljaju. Ali kad uvedu tu "bajnu" demokratiju u neku zemlju time im se otvaraju velika vrata za kontrolu te zemlje. Skoro da bi se moglo reći da je zemlja u koju oni uvedu demokratiju od tog trenutka porobljena od strane USA, ali na tako lukav i suptilan način da je toga malo ko svjestan, ali uvijek i svagdje ima onih koji su svjesni. Finansiranjem određenih političkih partija i uskraćivanjem i sputavanjem drugih, dovođenjem na vlast svojih ljudi (tu mislim i na domorodce koji će igrati onako kako USA hoće), podrivanjem određenih stranaka i rušenjem određenih vlada (odavno se priča da to CIA suptilno radi širom svijeta) oni preuzimaju kontrolu ali na takav način da sve izgleda čisto i regularno. To je lukaviji način porobljavanja od Hitlerovog, ali i dugoročniji, sporiji. Ništa USA ne radi bez svojih interesa, ništa ne radi zarad dobrobiti tamo nekog naroda, ali oni će to prikazati kao da rade iz ljubavi, sažaljenja, i neki će nasjesti, ali takvih je sve manje jer iz dana u dan jer je sve očiglednije šta, kako i zašto se radi. Dokaz? Ako imaju ljubav prema nekome zar ne bi u prvom redu trebali da imaju ljubav prema svom narodu? A šta rade svom narodu? Kako se odnose prema njemu? Drže li imalo do mišljenja svog naroda koji vapi da se prekine rat u Iraku, da se okrene brojnim domaćim problemima kojih je sve više. Nije li Bush blokirao neki zakon o zdravstvenom osiguranju američke djece, nije htio dati novac za zdravstveno osiguranje djece, a ovamo svaki čas žica pare od Senata za rat u Iraku. Boli njih briga za svoje vojnike koji ginu, oni su kolateralna šteta na putu Američkih interesa, ne šalju senatori i kongresmeni svoje sinove u rat. Nije li ono USA odbila onaj neki zakon da su i njeni vojnici odgovorni nekom međunarodnom sudu, a svi drugi jesu. Ima toga još puno.

Zar "visoki predstavnik" u Bosni nema ona Bonska ovlaštenja da ruši domaće političara sa pozicije i izbacuje ih iz političkog živiota ako mu se ćefne? Zar to Pedi Ešdaun nije koristio? To je primjer kako se zakuha u nekoj zemlji, pa se ubace svoji ljudi kojima se da vlast, pa se vlada preko njih a sve pod krinkom dobrobiti za taj narod, a ustvari se radi polako na ostvarenju nekih dugoročnih planova. USA je postavila i svog kandidata za predsjednika posljeratnog Iraka ako se ne varam.

Na onom videu je rečeno da je USA instalirala svoje ljude i snage na Kosovu još od bombardovanja 1999. godine, i napravila veliku bazu, evo sam pročitaj

23.02.2008.
Američka vojna baza Uroševac - mjesto s kojeg Amerikanci nadgledaju Kosovo
Amerikanci su na Kosovu kod Uroševca podigli operativno-taktičku bazu Bondsteel koja je prototip američkih modernih vojnih uporišta u 21. stoljeću na stranom tlu. Snimci iz zraka pokazuju da je riječ o ozbiljnom vojnom objektu čiji karakter nije privremen. Bazu su opasali sigurnosnim senzorima najnovijih tipova. Unutar tog vojnog tabora sve je složeno vrlo funkcionalno. Nastambe za vojnike i zapovjedni kadar posjeduju klima-uređaje i sanitarni čvor kakvog nema nigdje na Kosovu. Čitava baza je samodovoljna jer ima vlastite izvore energije. Kuhinje nalik McDonald'sovim restoranima, blagovaonice koje imaju više mjesta nego svi hoteli na Kosovu, rekreacijski čvorovi za odmor osoblja pokazuju da je funkcija baze primiti daleko više vojnika nego što ih ima danas, piše Vjesnik koji također ocjenjuje da će Rusija sigurno više raditi da Ukrajina ne uđe u NATO nego vikati protiv osamostaljenja Kosova.

To su sve dugoročni planovi, svesrdno su se zalagali za nezavisnost Kosova...jer imaju svoje planove sa Kosovom, a pošto su ovim neograničeno zadužili kosovare sada mogu od njih da traže, pardon, zahtijevaju, šta god požele i koliko god požele.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Hmm, američki establishment je podao i opasan. Znači smradovi na N-tu. Ali njihova nacija, obični ljudi, su isti kao i svuda u zapadnom svijetu. Znači daj da imam ja i moji i da nama bude bolje, a za ostale koji su u goroj situaciji... nek se snalaze, nek izaberu ovako sposobnu vladu kao i mi. :P
Nisu svi ameri G.W.Bush, to je bar jasno. Tamo ima žestokih protivnika Bushevog režima.

Poenta je u tome da su ljudi u zapadnom društvu previše zaokupljeni sticanjem materijalnog i samim sobom, pa ih zaboli za ostale.
Da smo mi amerikanci, drugačije bi pričali, ali nismo, pa pričamo ovako.

Jedan moj drugar iz Amerike je dobro rekao: dvije stvari graniče s glupošću, a to su prevelika mržnja i prevelika ljubav prema Americi.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Naravno, ali ovde se i ne priča o narodu u USA nego o njihovoj politici. Rekao sam da narod vapi da se prekine rat u Iraku, da im se vrate ljudi iz Iraka (muževi, sinovi, braća) i da se vlast posveti domaćim problemima.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
To je u redu da se oni vrate kucama, drugo njihove vojnike nisu natjerali silom u rat kao sto je nas karadzic tjerao. Njihovi vojnici su otisli dobrovoljno i dobijaju dobru platu za to. Mi od naseg diktatora koji nas je potjerao u rat nista nismo dobivali a otisli smo silom a ne dobrovoljno.
Druga stvar, oni ako se vrate domacim problemima u svijetu ce zavladati haos, muslimanski ekstremi ce to iskoristiti i napasce sad. Da ne govorim o vladarima u nerazvijenim i nedemokratskim zemljama da ce mozi raditi sta hoce u svojim zemljama kao sto su kod nas u ratu radili. Da se SAD povuce iz svjetskih dogadjanja ekonomska steta bi bila daleko veca i daleko veci broj izgubljenih zivota nego sada. O ugrozavanju ljudskih sloboda u tim zemljama treceg svijeta da ne govorimo. Recimo, iako nije u redu da visoki predstavnik kod nas zapovijeda, to je najbolje moguce rjesenje, zato sto se nasi politicari ne mogu dogovoriti i samo se svadjaju i zaratili bi na kraju. Nije bilo visokog predstavnika prije pa smo vidjeli kako su nasi vodili zemlju i narod u rat i propast. Zato je potreban visoki predstavnik. Isto kao sto je potreban visoki predstavnik da uvodi red i ogranicava nase politicare da ne rade sta hoce kao sto su radili u ratu, tako je na svjetskom nivou potrebno da neko uvodi red, a to je u ovom slucaju SAD zato sto jedini imaju moc za to.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
vim je napisao:
To je u redu da se oni vrate kucama, drugo njihove vojnike nisu natjerali silom u rat kao sto je nas karadzic tjerao. Njihovi vojnici su otisli dobrovoljno i dobijaju dobru platu za to. Mi od naseg diktatora koji nas je potjerao u rat nista nismo dobivali a otisli smo silom a ne dobrovoljno.

Ne znam dal se ovome smijati ili plakati Vim.
Niko nas nije tjerao silom u rat vec je rat bio tu ispred tvoje kuce. Ti si imao 3 mogucnosti: boriti se, bjezati ili se predati. Postoje zakoni u vezi s mobilizacijom i oni su veoma slicni u skoro svim drzava na ovom svijetu. Da su nas tjerali da idemo ratovati 10000km od svojih kuca mislim da niko ne bi isao (bez dobre love).

A sad o USA i njihovoj dobrovoljnosti. Pa bar imas dovoljno izvora da vidis kako su oni sprovodili mobilizaciju za vrijeme rata u Vijetnamu i kako su se provodili oni koji su eskivirali. A i sada vec za BiH, Kosovo i slicne zemlje mobilisu svoju rezervu (Nacionalna garda), a tamo gdje je gusto idu profesionalci.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 19:00 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
vim na kojim si travkama, onako prijateljski te pitam. :D

sinny ti je odgovorio za rat. da li znas koju korist ima svaka osoba koja pristupi u americkoj vojsci,kad je po pitanju edukacija. a koliko im univerziteti kostaju. i oni idu trbuhom za hljebom. e sad sto su ih mediji nakljukali da su oni pozitivci pa gdje ne bi bili. nemoj mi dirati chuk norisa - delta force :lol: . nista oni nisu sprijecili u 2 sv. ratu, vec :wink: samo se otarasili konkurencije.

vec u zadnje vrijeme reklamiram Endgame - Blueprint for Global Enslavement od Alexa Jones. pogledaj, moze se skinuti sa torrenta.

eh dok nisam zaboravio, kad su tako pozitivci sto malo ne udare po usima Jevreje.razmisli.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
demokratija = amerokratija

Britanci su isti , imperijalisti.. kolonizirali pola Kugle i dođu Srbima čitati bukvice kako torturišu Albance na jednom malom Kosovu :lol: Oksimoronska demagogija bazirana na mađioničarskim trikovima.

:evil3:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 19:27 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zaboravili britancki kako su torturisali skote. :D

al sad se malo prepali, jer znaju da ce im otici wells i skotska. :D son koneri je izjavio da se nada kako ce za vrijeme svog zivota docekati nezavisnost skotske. sad ce mel gibson da snimi Braveheart 2.kad mogu gospodari prstenova i hari poter u nekoliko epizoda, e onda moze i mel gibson.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
zaboravili britancki kako su torturisali skote. :D

al sad se malo prepali, jer znaju da ce im otici wells i skotska. :D son koneri je izjavio da se nada kako ce za vrijeme svog zivota docekati nezavisnost skotske. sad ce mel gibson da snimi Braveheart 2.kad mogu gospodari prstenova i hari poter u nekoliko epizoda, e onda moze i mel gibson.

Škoti , Velšani , Irci... da vidimo dalje Indijci, Pakistanci,... ovde govorim o imperijalizmu i common Wealth-u, njihovom pljačkanju, krađama i osvajanju pa ih rado dodala Australiju i Novi Zeland na spisak.. i još niz manjih i većih kolonija... Ali neka su se Srbi nakrali Kosova, svinje jedne zločinačke :lol: :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 19:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
spavac je napisao:
... sto malo ne udare po usima Jevreje.

Dobro pitanje.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
NebeskaKrila je napisao:
spavac je napisao:
... sto malo ne udare po usima Jevreje.

Dobro pitanje.

Ne treba miješati Jevreje i državu Izrael. Većina normalnog svijeta nema ništa protiv Jevreja, ali osim USA, malo ko voli i podržava državu Izrael.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa kad na osnovu Antisemitizma stvaraju sebi bogastvo i obezbjeđuju dobit. ( ovo prventsveno Jevreji u SAD-u). Malo ko nešto slučajno kaže, napravi neku aluziju u filmu na temu Jevreja ( ali slučajno), oni njega odmah po sudovima za antisemitizam. Ali hebemo kako uvijek tuže neke face koji imaju milijarde na računu ( npr Mel Gibson) za antisemitizam... :lol: Pa hebemu miša ako je iko osjetio omraženost diljem svijeta i gdje god ode, onda su to Srbi ( na svojoj koži znam), pa kako onda ne postoji Antisrbizam? Mi stvarno pojma nemamo kako se djeca igraju :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
vim je napisao:
Sinny je napisao:
Napisa Vim zapaljujuci Marlboro sa Zip upaljacem, otvarajuci jos jednu limenku Coca-Cole, zatim skide svoje Ray Ban naocare i spusti ih na svoje Levi'S farmerke, pogleda na svoju veliku kolekciju holivudskih filmova, te nastavi da kuca na kompjuteru sa Intel-ovim procesorom, nVidia grafickom karticom, IBM-ovim monitorom, HP stampacem, naravno pri svemu tome koristeci software firmi kao sto su Microsoft, Adobe.............. i mogli bi se tako u nedogled.

To je tacno, ali vidim i vi iz Moskve ste presli sa tenkova na kompjutere sto mi je drago. :P

Vader je napisao:
vim jesi li pogledao ovaj video što je postavila NebeskaKrila? A takve stvari su samo dio razloga za USA angažovanje svuda po svijetu.

Naravno. Rekao sam da oni sve rade iz interesa, ali posredno pomognu ugrozenima koji zive u raznim diktatorskim rezimima. Glupo bi bilo razmisljati da oni rade to sto im je stalo do jadnika. Ali kazem, spasavajuci svoj interes pomazu posredno ugrozenim narodima posto ruse njihove diktatore.

Sta cemo sa zemljama u Juzmoj Americi u kojima su svrgavali vlast i dovodili dikttore koji su bili njihovi ljudi??? Vime majku mu staru pa imas li ti pojma o cemu govoris?

На высокий берег на крутой.

Poslednji put menjao Nek@d_sam_bio_W@lter dana 01 Mar 2008, 21:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
vim je napisao:
Druga stvar, oni ako se vrate domacim problemima u svijetu ce zavladati haos, muslimanski ekstremi ce to iskoristiti i napasce sad. Da ne govorim o vladarima u nerazvijenim i nedemokratskim zemljama da ce mozi raditi sta hoce u svojim zemljama kao sto su kod nas u ratu radili. Da se SAD povuce iz svjetskih dogadjanja ekonomska steta bi bila daleko veca i daleko veci broj izgubljenih zivota nego sada. O ugrozavanju ljudskih sloboda u tim zemljama treceg svijeta da ne govorimo. Recimo, iako nije u redu da visoki predstavnik kod nas zapovijeda, to je najbolje moguce rjesenje, zato sto se nasi politicari ne mogu dogovoriti i samo se svadjaju i zaratili bi na kraju. Nije bilo visokog predstavnika prije pa smo vidjeli kako su nasi vodili zemlju i narod u rat i propast. Zato je potreban visoki predstavnik. Isto kao sto je potreban visoki predstavnik da uvodi red i ogranicava nase politicare da ne rade sta hoce kao sto su radili u ratu, tako je na svjetskom nivou potrebno da neko uvodi red, a to je u ovom slucaju SAD zato sto jedini imaju moc za to.

To je njima i bio osnovni cilj. Dovesti svijet u situaciju da bez njih vise ne moze. Raspirivali su sukobe tamo gdje ih nije bilo i gdje do njih nebi doslo bez njihove pomoci a onda se javljaju kao spasioci i ostaju tu dugo...dugo...dugo.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
vim je napisao:
Sto se tice USA, mislim da su oni u pravu. Treba siriti civilizaciju tamo gdje ne postoji. U tim zemljama sto si naveo vlada diktatura, a diktatori se izivljavaju nad slabijima. Treba neko jaci kao USA da ih nauci pameti. Napomenimo samo da nije bilo intervencije nato-a da bi kod nas jos vladala diktatura i rat. Zahvaljujuci njima zavrsio se rat kod nas i u mnogim zemljama. Naravno, bilo je dosta zrtava, ali bilo bi daleko vise da je diktator ostao na vlasti i nastavio rat.

Дечко, на каквим си ти дрогама?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...iglicastim...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zanimljivo, svi su protiv zapada i vicu kako je tamo lose i kritikuju, a svi bjeze na zapad. A u ove zemlje u kojima je "dobro" zapadnjaci ne emigriraju nesto. Ne znam samo zasto emigriraju na zapad kad je toliko dobro u tim zemljama kao sto vi kazete, a u SAD toliko rasulo pa oni ne emigriraju, opet kako vi kazete. :wink:
A Sinny je rekao rat je bio ispred tvoje kuce. Pa jeste, ali ko ga je donio nego politicari izmedju kojih i onaj koji me je potjerao u rat. A pogledajte samo kako prosjecan covjek zivi u americi, a kako u s koreji i sl.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 01 Mar 2008, 22:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]