XIX century je napisao:
ne bi me iznenadilo.. zdrav razum, kao i psihološka nauka kažu da je za dijete opasno samo ga izložite obnaženim slikama u ranom periodu ( do 7me godine) u smislu kasnijih devijacija u sex. ponašanju, roditelji treba strogo da obrate pažnju da dijete sklone od bilo kakvog obnaženog slikovnog materijala u tom periodu, koliko god je to moguće,, tad se urezuju stvari duboko u mozak ..
Gdje u psihologiji kaze da je to tako? Evo ja sam bio izlozen obnazenim slikama u djetinjstvu pa nisam devijantan. A takodje i skoro svi moji drugovi iz djetinjstva. To je sasvim normalno za djecu da upoznaju neke stvari u tom periodu. Sad sto je drustvo jos zaostalo pa upozorava roditelje da sklanjaju djecu da ne gledaju filmove s najmanjom naznakom seksualne aktivnosti, a dozvoljava djeci da gledaju dnevnik, masakrirane ljude, nasilnicke filmove i igrice to je druga stvar.
Vidi se koliko je napredno drustvo kad misle da je za djecu pogubnije da gledaju kako se dvoje ljube, nego prikazivati masakre iz rata u pola 8. A drugo ovaj djecak ima vise od 7 godina.
I uopste nebi bilo lose da se na te filmove i slike prema djeci ne gleda sa predrasudama. Jer ja se sjecam kad sam bio mali i znam razmisljanja djece u tom periodu. Odrasli cesto to zaborave pa onda misle da djeca samo vole igracke. Jedino sto je lose u ovoj prici je sto je gledao seksualne aktivnosti svoje majke sa drugim muskarcem sto je bizarno. Naravno da ne podrzavam to sto je ta majka uradila, ali o tome se prica, a o stotinama majki koje kradu da bi prehranile djecu to nije kao nista neobicno.