Gizzzmo je napisao:
... malo sam zakasnila, ali dooobro sad.. to nije ni vazno...
ja sam shvatila tekst.
bar mislim.
mi smo toliko zauzeti nekom mrznjom, nije bitno, da li je crno ili bijelo, bitno je da je neko kriv... mislim...
recenica tipa: "mrzim kad dodjete, a jos vise mrzim kad ne dodjete", govori sve...
ako se neko nalozio na ovo... nije trebao, cista provokacija da s evidi ovdasnje razmisljanje...
pozzzz

svaka cast Gizzzmo! nije punkta kakvo je razmisljanje stanovnika o dijaspori, radi se o cijelokupnoj situaciji u nasoj drzavi. Bitno je da je neko kriv.. bitno je da mu ga "suknem" i puknem kontru.. Najbitnije je da je drugi kriv.. Zdravo razmisljanje je doslo do svoje granice.. prve granice - ljenosti zdravog razmisljanja i prosudjivanja situacije.. iz svog nezadovoljenja kupimo negativnu energiju i prosipamo je gdje treba i gdje ne treba.. meni je dosadilo.. Gledaj politiku naseg naroda, pljujemo se iako smo svi zrtve ove politike, pljujemo se iako se nijedna strana nije ni cm pokrenula na bolje.. pljujemo se iako smo svi milion svjetlosnih godina unazad.. nismo ni srbi, ni hrvati, niti bosnjaci iliti muslimani - svi smo mi indijanci.. Dok se smijemo istocnjackom narodu, koji su doista milion godina iza nas (po svemu) pokazujemo se jos gorim..
Naravno, u svakom zitu ima kukolja.. Ali bogami ako nastavimo ovako, bicemo "krivi" za novu "poskocicu" - u ovolikom kukolju ima i zita..
Tajnice, nisi jedina koja tako razmislja, nisam ni mislila da svi tako razmisljaju.. Cinjenica je da smo postali dosta "opterecen" narod, kako glupostima tako i stvarnim problemima.. Cinjenica je da nam je predsjednistvo, politicke vodje - kako hoces, napravilo otrovnu kasu koju kljukamo i dan danas, ne primjecujuci koliko nas bolesnijim pravi.. Ima li ovo igdje na svijetu?
Moram da idem, ali vraticu se.. imam ja jos toga da kazem
cmokara normalosima