banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Citiraj:
Da, shvatili smo da si jedan standardni balkanac kojem nema poente nista objasnjavati. Over and out.

Zadnja od mene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Pa nema potrebe da se ponavljaš.
Shvatili smo da nemaš više šta reći!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Tiki, opet si u svom stilu, "ko vas jebe sto ne kontate" potpuno zaboravio na mogucnost toga da mozda ti ne kontas sta mi govorimo... protiv toga nema borbe iz vana.

Al evo, rasprave radi...

Citiraj:
Dakle, dok smo egzistirali u skladu sa prirodnim zakonima sve je bilo OK!
Znalo se ko koga jede, ko koga jebe...
Sada, kada živimo po ekonomskim zakonima... maskiranim u formi humano-socijalno-moralne šarade - dešava se to što se dešava!!!

U tome i jeste problem sto ne zivimo po prirodnim zakonima. To i jeste sva poenta fima. Da ti to pokaze. I ti si od svega toga vidio
"humano-socijalno-moralnu saradu"... Divno... Ono nije prirodno, koliko god ti morao da jedes meso, a ne moras ako cemo iskreno.

Uostalom, Indijci su vec hiljadama godina vegeterijanci, prije dve hiljade godina im je to i zakonom propisano, pa ne vidim da im nesto fali... Kao sto ni ostalim vegeterijancima nista ne fali, cak sta vise, zdraviji su od mesojeda, dakle, meso ne mora da se jede... nije neophodno i ne znam sta jos tu ima da se prica.

Citiraj:
Na kraju krajeva, ti misliš da ćeš spasiti neku životinju ako ne jedeš meso! Druže, mesna industrija, kao dio globalne ekonomije će zaklati tu kravu i na kraju baciti šniclu koju ti nisi pojeo! Shvati to!
Ali se isto tako zapitaj, da li je neka djevojka u Kini umrla od iscrpljenosti radeći na rižinom polju, jer je odjednom porasla potražnja iste!

U toj jebenoj mesnoj industriji i jeste problem. Ako nema ko da jede kravu, nece ni biti mesne industrije.
On sam ako ne jede kravu nece nikome pomoci. Ali moze natjerati druge da razmisljaju. I tako mozda jednom stvarno ta krava ne bude morala umrijeti. Ako nista drugo, da se mesna industrija spusti na manji nivo.
Drugi nacin je da se mozda nesto zakonski ogranici. Zapitao sam se ja i o toj Kineskinji, i o djeci radnicima i ostalima, to je sve ova ista tema. Moze se i o tome pricati, ali oko toga se svi slazu. Jadna djeca, jadni ljudi, jebes zivotinje.

Citiraj:
Drugo, neke životinje ne bi ni postojale da čovjek nije odlučio da postoje. Domaća svinja je domaća svinja i kao takva ne egzistira u prirodi!!! Čovjek je dogogodišnjom slekcijom stvorio sortu koja ima jednu jedinu funkciju - da umre da bi čovjek živio! (koliko kod to okrutno zvučalo)
Ili bismo možda sve te životinje sa farmi trebali da pustimo u prirodu?!? Gdje bi ionako umrle za nekoliko dana...

Eto srece da ih se umjesto onakvog zivota pusti u prirodu... neka i umru, prirodnije je.

Šta biste vi uradili sa psima lutalicama koji napadaju djecu u Brčkom?!?
- Mozda bi ih cijepio pa dao na posvojenje? Odveo u sumu da zive sa ostalim divljim psima? Napravio normalan sinteraj? Dao inekciju u krajnjem slucaju?

Šta biste vi uradili sa kobilom mog ujaka koja je prošle godine pala u jamu i polomila noge?!?
- Odveo veterinaru? Ako vec nema spasa, dao bi joj inekciju. Uvijek sam bio za eutanaziju.

Kako biste vi njegovo stado odbranili od vukova?!?
-Ogradom? Vatrom? Puskom? To je toliko minoran problem da ga i nema smisla spominjati.

Kako biste vi stvorili meso koje ljudi moraju jesti?!?
-ne moraju, al eto, umjesto sve one tehnologije za klanje i od svih onih eksperimenata na zivotinjama, mozda se mogla napraviti i tableta umjesto mesa... recimo... (uostalom, takve tablete vec postoje)

Da li biste vi umjesto majmuna ili psa otišli na prvi orbitalni let?!?
-Kada bi mi neko utuvio vaznost toga u glavu, mojoj porodici dao milionsku odstetu i opskrbio me dovoljnom kolicinom piva u raketi, naravno da bi...

Da li zaista vjerujete da su sva medicinska istraživanja besmislena i da ni jedan jedini eksperiment nije pomogao čovjeku?!? (ili vam se možda više sviđaju metode dr Mengelea)
Ista stvar kao i sa raketom, to su mogli i ljudi da rade. Cak bi ti eksperimenti onda imali triput vise smisla i vjerovatno bi se triput brze doslo do rezultata. Sta triput, sto puta. I kao sto ljudi doniraju organe, tako mogu odluciti da nakon prestanka rada mozga doniraju cijelo tijelo na istrazivanje. Jedna od opcija...

Niko ovde ne govori da zivotinje treba da se hrane iz zlatnih tanjira nego da se covjek prestane stavljati ispred njih. Da misli da je vazniji od njih. Speciesism ili kako se vec pise, pomenuto je par puta u filmu. Ti si Tiki recimo taj... mislis da je zivotinja manje vazna od tebe pa da je pravilno da ona i jos milijardu drugih umre u najgorim mukama da bi ti mogao da popijes recimo kafetin kad te glava zaboli.

Citiraj:
Ali isto tako tako sam siguran da film "goni" u pogrešnom smijeru! Nije problem što ljudi jedu meso! (to su radili milenijumima pa im ništa nije falilo) Problem je u tome što je nekolicina ljudi našla način da zaradi ogroman novac prodajući meso... Problem je u vladaocima koji su dozvolili stočarima upotrebu genetski modifikovane prehrane kako bi se ubrzao proces rasta mišićne mase. Uostalom, problem je u tome što više niko neće da jede bijelo (čitaj: masnoću i žile u mesu), pa se danas pola krmeta baca...

Film ni u jednom trenutku ne govori da je problem sto ljudi jedu meso, vec to govorimo monstrum i ja. I jos par miliona ljudi... Pitagora recimo je bio vegeterijanac... interesantna cinjenica.
Nije problem ni u nekolicini ljudi koji zaradjuju na mesnoj industriji nego u ljudskoj svijesti koja to prihvata kao normalno. I ta genestska modifikacija jeste dio problema. (vidis dalo bi se i o tome pricati) Nikad nije problem u nekolicini ljudi.

Neko bi pomislio kako smo kao vrsta napredovali... jesmo kite moje kad se ovakve rasprave jos uvijek vode.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
@Bik

Znas i sam kako je u Wien-u na Stephansplatzu kad okace projektor i prikazuju scene iz klaonica.Svi se kao nesto sokiraju. :-?

Sto se tice onog "majstora" sto kolje,to je njegov posao i on je zaklao mali milion zivotinja tokom svog radnog vijeka.Ne znam sta se treba traziti od njega.Da se pomoli pred klanje zivotinje????Koliko ono god surovo izgledalo,tako je.Jebi ga.Podsjeti me na izreku:"Everyone want's steak,but no one date's butcher."

Da rezimiram ukratko...one ljude koji se izivljavaju nad zivotinjama bih kaznio i to vrlo strogo.To su debili i sadisti koji imaju ogroman psihicki poremecaj.S druge strane...ljudi treba da jedu meso jer je to jednostavno u njihovom kodu.Ko se odluci za vegetarijanstvo,svaka cast ali ja znam (za sebe) sta cu da jedem.I one jebene krznene bunde.Sve ukinuti.Zakonom zabraniti. :mad: Ako me nesto iritira,onda su to te yebene bunde.

Samo treba napraviti razliku izmedju sadizma ili nazovi neke pateticne potrebe za iskazivanjem nadmoci od potrebe za prehranom.Ne ulazim u oligarhiju mesnih industrija.Ovo je receno iz ugla obicnog prosjecnog konzumenta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
ne znam hoćete li uvažiti moje mišljenje budući da nisam pogledao film (niti ga nameravam) ali ovde moram stati na tikijevu stranu.

Citiraj:
U tome i jeste problem sto ne zivimo po prirodnim zakonima. To i jeste sva poenta fima. Da ti to pokaze. I ti si od svega toga vidio
"humano-socijalno-moralnu saradu"... Divno... Ono nije prirodno, koliko god ti morao da jedes meso, a ne moras ako cemo iskreno.

a znači kad bi smo svi pasli travu i jeli bobice naš život bi bio u okvirima prirodnih zakona? i hajde da vidimo koji to zakoni vladaju u prirodi pa da uporedimo:

-zakon lanca ishrane:
a) antilopa jede travu, lav jede antilopu, lav je najfaca u celoj savani, njega ne jede niko
b) tele jede stočnu hranu, čovek jede tele, čovek je najfaca na celoj planeti, njega ne jede niko

-zakon jačega:
a) lav uhvati antilopu, ali dođu drugi lavovi i otmu mu plen, jer je on mali, ružan i gadan, a oni su veliki, lepi i fini
b) koreanac napravi nuklearno oružje, ali dođe amerikanac i napadne koreju, jer su oni mali, žuti i agresivni, a ameri su najveći, najjači i najpametniji

-zakon održanja brojnosti populacije:
a) populacija leminga se toliko poveća, ponestane hrane, primorani su da migriraju i na kraju svi poginu u procesu. priroda uspostavlja ravnotežu.
b) ljudi su najbrojnija populacija na planeti, hrane ponestaje, te zato u svetu svakih 5 sekundi dete umre od gladi.
no, pošto su ljudi baš brojni, brojniji od leminga, ovo nije dovoljno, te stoga imamo ratove, sidu, motore od 1700 kubika...

eto vidiš, nema razloga za zabrinutost, za sve se priroda pobrinula...

Citiraj:
Uostalom, Indijci su vec hiljadama godina vegeterijanci, prije dve hiljade godina im je to i zakonom propisano, pa ne vidim da im nesto fali... Kao sto ni ostalim vegeterijancima nista ne fali, cak sta vise, zdraviji su od mesojeda, dakle, meso ne mora da se jede... nije neophodno i ne znam sta jos tu ima da se prica.

meso ne mora da se jede. pustimo sve životinje iz klaonica na livade i pasimo travu zajedno sa njima. 6,5 milijardi biljoždera. baš me zanima dokle ćemo tako da pasemo?

Citiraj:
U toj jebenoj mesnoj industriji i jeste problem. Ako nema ko da jede kravu, nece ni biti mesne industrije.
On sam ako ne jede kravu nece nikome pomoci. Ali moze natjerati druge da razmisljaju. I tako mozda jednom stvarno ta krava ne bude morala umrijeti. Ako nista drugo, da se mesna industrija spusti na manji nivo.
Drugi nacin je da se mozda nesto zakonski ogranici. Zapitao sam se ja i o toj Kineskinji, i o djeci radnicima i ostalima, to je sve ova ista tema. Moze se i o tome pricati, ali oko toga se svi slazu. Jadna djeca, jadni ljudi, jebes zivotinje.

u toj jebenoj mesnoj industriji je čitava suština ljudskog napretka. u praistoriji se život sastojao od toga da muškarac sa toljagom u ruci ide loviti mamute, a žena te iste mamute sprema za ručak. onda je čovek otkrio plug i čari poljoprivrede i stočarstva, i odmah mu je život bio ispunjeniji. u srednjem veku su postojali kraljevi, plemići, slikari, pesnici, filozofi, astronomi i svima je bilo fino jer su imali gomilu seljaka koji su se bavili proizvodnjom hrane umesto njih. a onda je čovek otkrio mašinu za meso i crevo za kobasice. poenta: kurac bi ti sad pisao po forumu i slušao cd toola da ti nije konzerve mesnog nareska u frižideru.

Citiraj:
Eto srece da ih se umjesto onakvog zivota pusti u prirodu... neka i umru, prirodnije je.

neće umreti od gladi - čovek ih hrani, neće umreti od zime - čovek im je izgradio štalu, neće umreti od bolesti - čovek ih leči.

Citiraj:
Dao inekciju u krajnjem slucaju?

dao bi joj inekciju. Uvijek sam bio za eutanaziju.

smatraš li eutanaziju prekraćivanjem muka? e sad zamislimo da nema mesne industrije, da nema evolucije, da smo još uvek majmuni (a nismo daleko otišli) i zamisli da si ti biče tele! jesi zamislio? e sad zamisli situaciju: paseš mirno na livadi, preživaš, kad se zalete tri majmuna sa kopljima i naoštrenim kamenjem. jedan te probode kopljem u butinu, drugi u rebra, treći ti tako omamljenom raspori stomak kamenom i sva trojica slatko jedu, mljackaju, podriguju a ti još živ. reci mi zar ti najobičnije rezanje vena ne bi došlo kao eutanazija?

Citiraj:
ne moraju, al eto, umjesto sve one tehnologije za klanje i od svih onih eksperimenata na zivotinjama, mozda se mogla napraviti i tableta umjesto mesa... recimo... (uostalom, takve tablete vec postoje)

da su efikasne, već bi ih svi jeli

Citiraj:
-Kada bi mi neko utuvio vaznost toga u glavu, mojoj porodici dao milionsku odstetu i opskrbio me dovoljnom kolicinom piva u raketi, naravno da bi...

Citiraj:
Ista stvar kao i sa raketom, to su mogli i ljudi da rade. Cak bi ti eksperimenti onda imali triput vise smisla i vjerovatno bi se triput brze doslo do rezultata. Sta triput, sto puta. I kao sto ljudi doniraju organe, tako mogu odluciti da nakon prestanka rada mozga doniraju cijelo tijelo na istrazivanje. Jedna od opcija...

zahtevniji si od majmuna i psa zajedno. ako želiš da pomogneš životinjama, žrtvuj se umesto njih.

Citiraj:
Niko ovde ne govori da zivotinje treba da se hrane iz zlatnih tanjira nego da se covjek prestane stavljati ispred njih. Da misli da je vazniji od njih. Speciesism ili kako se vec pise, pomenuto je par puta u filmu. Ti si Tiki recimo taj... mislis da je zivotinja manje vazna od tebe pa da je pravilno da ona i jos milijardu drugih umre u najgorim mukama da bi ti mogao da popijes recimo kafetin kad te glava zaboli.

naravno da sam važniji. jer sam pre njih naučio da mislim. zakon jačeg.

Citiraj:
Pitagora recimo je bio vegeterijanac... interesantna cinjenica.

albert ajnštajn recimo je jeo meso... (samo pretpostavljam)
šta si hteo da nam kažeš pitagorinim doručkom?

Citiraj:
Neko bi pomislio kako smo kao vrsta napredovali... jesmo kite moje kad se ovakve rasprave jos uvijek vode.

DANCE MONKEY DANCE!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
^^word

kako mnogo ljudi misli da je priroda mama sa dudom za nasa usta
a umjesto toga je okrutna kurva koja nema milosti
najjaci samo opstaju
ostali piju lose vino

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
nerevar Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
Šta biste vi uradili sa psima lutalicama koji napadaju djecu u Brčkom?!?
- Mozda bi ih cijepio pa dao na posvojenje?

Kome?

Bik je napisao:
Odveo u sumu da zive sa ostalim divljim psima?

Molim te da mi javiš u kojoj to šum kod Brčkog žive divlji psi!

Bik je napisao:
Napravio normalan sinteraj?

Šta je to normalan šinteraj?!?

Bik je napisao:
Dao inekciju u krajnjem slucaju?

Zar to ne rade i u filmu???

Bik je napisao:
Šta biste vi uradili sa kobilom mog ujaka koja je prošle godine pala u jamu i polomila noge?!?
- Odveo veterinaru? Ako vec nema spasa, dao bi joj inekciju. Uvijek sam bio za eutanaziju.

Kom veterinaru, na koji način i od kog novca?!? Ta kobila vuče kola za njega i njegovu porodicu i daleko je bitnija i draža njemu nego tebi!
Jedino da je na rukama iznese iz jame, nabaci na kola i odvuče 30km do veterinara koji će je opet ubiti (ako do tad već ne iskrvari).
Ili da je humano zamoli da i tako polomljena povuče kola?!?

Bik je napisao:
Kako biste vi stvorili meso koje ljudi moraju jesti?!?
-ne moraju, al eto, umjesto sve one tehnologije za klanje i od svih onih eksperimenata na zivotinjama, mozda se mogla napraviti i tableta umjesto mesa... recimo... (uostalom, takve tablete vec postoje)

Nisam baš pratio na času, ali jesu li to one što izazivaju razne genetske mutacije i sva ona sranja o kojim se govori u filmu?!?

Bik je napisao:

Ti si dečko debelo u orbiti! Ako si proveo jedno ljeto van kuće ne znači da si pametniji od svih nas Balkanaca koji ostadosmo ovdje!
Spusti se malo na zemlju. Okreni na raspustu neko jagnje na ražnju.
Malo si ublijedio od tih tableta!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Film nemam namjeru gledati. Voljela bih ipak znati kome i za sta ide profit od ovog filma ?

Sve dok se ljudi u bilo kom kontekstu izivljavaju nad drugim ljudima, dok precutno odobravaju blage kazne za mucitelje i ubice djece, dok je nasilje u porodici masovno, ovakve filmove, pokrete i ostalu ikonografiju smatram licemjerjem.

Bogati vec odavno ne jedu meso tovljenih zivotinja, oni vec odavno ne nose chinchilu, oni mogu da jedu i rade sta god hoce. A ljudska pohlepa je beskrajna i manifestuje se na milion razlicitih nacina.

Jedni unistavaju citave generacije cannabisom, kokainom, ecstasy-jem, heroinom, drugi dovode Ukrajinke, Cehinje, Albanke, ove-one da ih upoznaju sa "svjetlima velegrada", treci koriste zivotinje da bi pomogli djetetu koje ima cisticnu fibrozu. Kriminal je na sve strane, razlikuje se u metodama i nivou sofisticiranosti.

Apropos de ovoga sto je napisao ajsmen - priroda je takva kakva je, ljudi imaju izbor.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajme majko... nerevare, bar od tebe sam malo kontanja ocekivao. You disappointed me... Ljudi samo da onaj ispit polozim pa cu da vam jebem sve po spisku, stvarno sad nemam vremena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Usput smisli nešto dobro, jer ovo što si dosad rekao nema veze sa temom već branjenjem sopstvenog stava po svaku cijenu, ma kakav on bio, utemeljenim na ničemu!

Mada... možda ti tako i inače jebeš... :wink:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Usput smisli nešto dobro, jer ovo što si dosad rekao nema veze sa temom već branjenjem sopstvenog stava po svaku cijenu, ma kakav on bio, utemeljenim na ničemu!

Mada... možda ti tako i inače jebeš... :wink:

:-? e ovo vec ne razumijem. ovo bespotrebno vrijedjanje... i koji kurac ja sad da pisem.

Nema sta utemeljivati, vegeterijanci su vecinom zdraviji od mesojda. ako si na to mislio.

I na cemu se inace tvoj stav temelji? Na cinjenicama? Daj molim te... Cinjenica da je covjek vrijedniji od zivotinje? I da je covjek samo jos jedna zivotinja? Ok, ti zivi u tom ubjedjenju. nemam vremena aj zdrao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Bik, jesi ti vegeterijanac?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Helena je napisao:

jest kad je u beču :lol: nedostaju mu mamine šnicle pa je ljubomoran na nas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Helena je napisao:

Sprema-se-da-postane. U-njegovom-zivotu-se-desavaju-korjenite-promjene. On-ce-promijeniti-svijet-dok-vi-(mi)-cekate-i-gledate. Ako-mu-neko-da-milionsku-odstetu-mozda-leti-u-orbitu.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kažeš vrijeđanje...
Bik je napisao:
Ljudi samo da onaj ispit polozim pa cu da vam jebem sve po spisku, stvarno sad nemam vremena.

Ja sam mislio da si se ti šalio, pa i ja odgovorih šalom...
Ako se ne šališ, onda već imamo problem!

Aj' sad malo spusti loptu!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Tiki the Boyler je napisao:
Kažeš vrijeđanje...
Bik je napisao:
Ljudi samo da onaj ispit polozim pa cu da vam jebem sve po spisku, stvarno sad nemam vremena.

Ja sam mislio da si se ti šalio, pa i ja odgovorih šalom...
Ako se ne šališ, onda već imamo problem!

Aj' sad malo spusti loptu!

Ma nije mislio pravo.Nije Bik taj tip da tako vrijedja.Nemojte se bezveze paliti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
E nisam gledala film, al da prokomentarišem :)

Znam kako moj stari voli pojesti kilicu :D , pogotovo jagnjetine. Al i njemu nije bilo svejedno kad je komšija prošle godine klao svinju, pa nije uspio iz prve, pa počeo tupim nožem da turpija po njenom vratu, sve dok nije umrla, jako sporom i teškom smrću.

To mu je bilo užasno isto ko i meni. Ja sam protiv svake okrutnosti nad životinjama, al protiv nečeg što je u meni,ne mogu.
Moram jesti :)
I ništa me ne može zasititi kao meso.

Priroda je tako napravila. Ja nemam ništa s tim.

Samo skontala sam da je pravi hit u svijetu biti vegetarijanac.
A Bikonja je u Beču 8)
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Citiraj:
Moram jesti Smile
I ništa me ne može zasititi kao meso.

Priroda je tako napravila. Ja nemam ništa s tim.

Ako ce mesozderci kao prvi i poslijednji argument uzimati PRIRODU, onda sami sebe ukopavaju u startu. (A ako bas hoces prirodno, kako to vec ide u lancu ishrane, svojim tijelom - prirodno, bez dodataka u vidu oruzja i orudja, covjek ne bi ni kokoshku mogao uloviti).
Uzmes neku enciklopediju, kad ono, gle cuda, covjek je SVASTOJED sa daleko vise biljojedskih osobina alimentarnog trakta nego mesozderskih? Kako ovo majku mu?!? Nemamo ostre, spicaste i snazne zube niti kandze kao mesozderi, vec pljosnate zube, sirokih povrsina predvidjenih za zvakanje a ne za trganje, imamo nekoliko puta slabiju zeludacnu kiselinu i sokove od mesozdera, i imamo dugacak crijevni trakt sa dobro razvijenim zadnjim partijama tankih i debelih crijeva i dobro razvijenom mikroflorom koja pomaze varenje, sto je odlika biljojeda, jer mesozderi imaju kratak crijevni trakt u kojem se vrsi enzimska razgradnja lako svarljivih proteina.
Think again?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nemamo bas tako dugacak probavni trakt,kojih 8 metara.
A tema o vegetarijanstvu i mesozderstvu vec postoji.
Ima jos jedan film koji se bavi slicnom temom,bar u nekim segmentima; Fast food nation. U jednom trenutku mladi "svjesni" , odlucuju se da nesto poduzmu protiv brutalnog iskoristavanja zivotinja i odlaze na farmu, presjecaju zicu iiii, sta se dogadja? Zivotinje ostaju unutra,ni pored svog guranja i tjeranja ne zele da napuste sigurnost koju im nudi zica.
Rakun,ti ako si vegetarijanac,svaka cast,neka si,ja ne bi mogao biti .
Volim meso,uzivam u njemu i tacka.Mislim da sam svaki dan u zivotu pojeo bar komadic. Ja tebe ne tjeram da ga jedes,ti meni pusti da ga jedem i svi sretni i zadovoljni.
Ni meni nije drago kako se odnose prema tim zivotinjama,onaj ko ih muci, mucio bi i ljude,samo ne smije jer je slabiji,a bolestan je u glavu i takvima treba suditi ili ih lijeciti.
Sto se tice krzna,ne znam,nemam neki konkretan stav po tom pitanju,odnosno, zabranio bi ubijanje zivotinja radi krzna, pogotovo onih ugrozenih vrsta, dok bi dozvolio uzgajanje zivotinja zbog toga,ali ne samo zbog krza, vec ako bi se i meso moglo iskoristiti(sad ocekujem drvlje i kamenje).
Ima jedna epizoda South parka gdje ubijaju curke na human nacin; puste im film o prirodi, pa im poskidaju glave;da li je to prihvatljivije?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]