banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Nut, Amerikanci imaju "laksi" pristup raznoraznom naoruzanju. Sto je ironija, Bush zali...ali nema namjeru poostriti zakon o naoruzanju.
Tip je navodno ujutru ubio svoju djevojku i tri sata poslije napravio pokolj na Uniju. (33. mrtvih sa njim))

ALi ne desava se to samo u Americi. Erfurt (Njemacka), 2002, gmnazija, epilog: ubijeno 13 profesora, 2 ucenika, policajac i napadac...(nako cega je Vlada poostrila zakon o naoruzanju)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 18:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Rakun_Slavko je napisao:
Napokon ubica koji zna koristiti oruzje! Najsmjesniji su mi oni likovi, upadne sa puskom i bonus sarzerima i ubije 2 covjeka. Gdje tu logika?

Logika je u tome sto stradaju nevini. I ti me znas iznenaditi prizemnim razmisljanjem. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Navodno još uvek ne znaju pravi razlog za masakr, ali se nagađa da bi moglo biti zbog neuzvraćene ljubavi...

Moron.. I onda se pita kako ga nije volela..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
FLASH je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
Napokon ubica koji zna koristiti oruzje! Najsmjesniji su mi oni likovi, upadne sa puskom i bonus sarzerima i ubije 2 covjeka. Gdje tu logika?

Logika je u tome sto stradaju nevini. I ti me znas iznenaditi prizemnim razmisljanjem. :-?

Ostavimo sada etiku po strani, govorim cisto "racunski". Krenuo si naoruzan do zuba sa namjerom da pobijes sto vise ljudi na univerzitetu. Udjes u ucionicu u kojoj ima izmedju 30 i 50 ljudi, stanes na vrata sa puskom, i pocnes pucati. Koliko god da si smotan, ubices najmanje sedam-osam ljudi na licu mjesta, a jos veliki broj ce da umre od iskrvarenja.
Zato se i cudim kada tako "rambo" krene u akciju, i ubije 2-3 covijeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
jos jedan u nizu dokaza da su nacija koja nije dobra sa glavom

Nije ovo ni u kom slucaju rezervisano samo za Ameriku. Desavalo se to i kod nas, samo sto je je ovdje u pitanju jedan od najgorih slucajeva do sada. Veca zemlja - veci univerzitet - veca medijska popracenost. U svakom slucaju, tragedija se desila - valjda ce se i nesto pozitivno izvuci iz ovoga pa ce ljudi malo vise razmisljati o ogromnoj kolicini ilegalnog oruzija koje se nalazi u posjedu ljudi (nebitno koja je zemlja u pitanju)

Citiraj:
Napokon ubica koji zna koristiti oruzje! Najsmjesniji su mi oni likovi, upadne sa puskom i bonus sarzerima i ubije 2 covjeka.

Meni nikako ne ide u glavu sta tebi oko ove price moze biti smijesno? Da se razumijemo, sve sto mi ovdje kazemo/uradimo/napisemo nece napraviti ama bas nikakvu promjenu, niti ce porodicama poginulih biti lakse zato sto je nama zao zbog smrti njihove djece, ali ako forumu ima ozbiljnih tema, ovo je sigurno jedna od njih. Iskreno mislim da nema smisla pricati o statistickoj iskoristivosti municije koju ubica koristi pri ovakvom jednom napadu. Ti kazes napokon, ja kazem nazalost - kamo srece da svaki ludak kojem padne na pamet da uradi ovakvo nesto ne zna koristiti oruzije .. da svaki od 300 ili 3000 metaka koji ponese promase svoju metu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Helena je napisao:
Sto je ironija, Bush zali...ali nema namjeru poostriti zakon o naoruzanju.

American ( hipocrisy ) dream.

V@nja, Amerikanci i ostali svakodnevno ubiju na ovaj ili onaj nacin 30-tak ( puta xy ) Iracana, Meksikanaca, Native Americans, a mogli bismo malo i o nama uostalom. Zao mi je civila, ali mi nije zao politike koja za krajnju konsekvencu ima ovakve dogadjaje.

Eto to je prekrasni moderni svijet. Niko nije postedjen trauma. Ukoliko je to nekome nekakva utjeha.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Masakri u američkim školama

- Oktobar 2006 - U saveznoj državi Pensilvaniji napadač provaljuje u amišku školu i ubija pet devojčica.
- Mart 2005 - U indijanskom rezervatu Red Lejk u državi Minesota naoružani tinejdžer u svojoj školi ubio sedam osoba.
- April 1999 - Dvanaest učenika i jedan učitelj ubijeni su u pucnjavi u srednjoj školi Kolumbajn kada su dva učenika, Erik Haris i Dilan Klebold, otvorili vatru na drugove, a potom se ubili.
- Avgust 1966 - U Ostinu u saveznoj državi Teksas Čarls Vitman ubio je 17 ljudi gađajući ih snajperom s tornja sata teksaškog univerziteta.
- Maj 1927 - U gradu Batu u saveznoj državi Mičigen Endru Keho digao je u vazduh gradsku školu, usmrtivši 38 učenika i sedam učitelja.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
V@nja, Amerikanci i ostali svakodnevno ubiju na ovaj ili onaj nacin 30-tak ( puta xy ) Iracana, Meksikanaca, Native Americans, a mogli bismo malo i o nama uostalom. Zao mi je civila, ali mi nije zao politike koja za krajnju konsekvencu ima ovakve dogadjaje.

Cinjenica. Apsolutno se slazem. Politika im je takva, a ono sto je Helena napisala je jos veca tragedija. Cinjenica je i da je vecina gradjana USA glasala za ovu administraciju, te na neki nacin dovela do ovakve politike, ali opet - niko, bez obzira na boju, pol ili naciju nije zasluzio da umre zbog idiotluka drugih.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Zašto samo u SAD?

Ako ljudi širom sveta žive u sličnim uslovima i takođe osećaju bol i frustraciju, zašto se školski masakri onda dešavaju samo u SAD? Dejvid Silber, koji predaje psihologiju kriminala i nasilja na Univerzitetu "DžordžVašington", kaže da taj trend odražava kulturu koja "pati od dve tradicije povećanja nasilja". Prvi pojam je "granica - iako je od tog vremena prošlo više od 100 godina - i činjenica da je tvoj dom tvoj dvorac i da moraš da ga zaštitiš po svaku cenu". Drugi je, kaže on, tradicija koja zahteva "trenutni odgovor na uvredu časti". Silber kaže da mediji igraju ulogu koja podstiče osećaj besmrtnosti i nedodirljivosti kod dece i adolescenata.
- Deca odrastaju s pomanjkanjem razumevanja o prolaznosti života. Bombardovani su serijama, filmovima i crtaćima u kojima lik umire u jednoj epizodi, a onda ponovno živi u idućoj.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ljepota poroka je napisao:
BSE je napisao:
jos jedan u nizu dokaza da su nacija koja nije dobra sa glavom :)
"and still they were scared"

Ubica je Azijat.

a AZIJAT je NACIJA? de ne reci :lol: :lol: :lol:

sami su izmislili da su AMERIKANCI - nacija... a rasa ima vise u okviru te nacije....

@ljepota poroka - opsta kultura ovo-ono .... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 05:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Pamella , nema potrebe za cinizmom
On nije Amerikanac , covjek je iz Juzne Koreje. Tek su mu danas objavili identitet, juce su ga samo pretstavljali kao Azijata.

PS. Hvala na lekciji do sada nisam razlikovala nacuju od vjere , rase itd. :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
The Gun Owners of Amerika (Američki vlasnici oružja), druga jaki lobi koji zagovara slobodno nošenje vatrenog oružja, u svojoj izjavi navodi kako je ova pucnjava pokazala kako je zabrana oružja problem, jer, prema njihovom mišljenju, svaki bi Amerikanac trebao imati pravo nositi oružje kako bi se mogao zaštititi.
"Neodgovorno je i opasno govoriti građanima kako ne smiju nositi oružje u školama. Pucnjava na Virginia Techu pokazuje kako ubojice ne mare za zabrane nošenja oružja kad im je ubojstvo na pameti", rekao je Larry Pratt, direktor lobija Gun Owners of America, prenosi Reuters.

Dakle, naoruzajte naciju...pucajte na sve sto vam se ucini sumnjivim...Dajte djeci pistolje da idu sa tim u skolu, ma sta u skolu..od vrtica...nikad ne znas koji klinac ili klinka ti je neprijatelj...

Nemos vjerovat'....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
šifra Čarlton Heston & Drugi Amandman!

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Poslednji put menjao delegado cero dana 18 Apr 2007, 15:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 11:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Zivim u usa i radim u skoli ,ovdje djeca imaju previse prava a odraslima su svezane ruke, naravno da je greska u usa sistemu.
Ovdje ucitelji i ostalo osoblje u skoli nesmiju biti nepristojni, reci nesto neprimjerno uceniku, ne smiju ih malte ne potapsati ni po ramenu.
Zato djeca ili recimo nekih 40% njih i jesu divlji.
Skoro su dvije djevojcice(13g) skocile na ucitelja, razbile ga a da se covjek nije ni snasao. Naravno one su suspendovane par dana ali to nece popraviti njihovo ponasanje. Najvise problema prave crnci, hispanics koji su ugl.portorikanci pa tek onda bijelci, azijati itd.
U skoli gdje ja radim imamo zaposlena 3 policajca, sta bi bilo da nema njih. Par puta djeca su i uhvacena sa raznoraznim oruzjem.
Ne znam koliko tragedija treba da se desi da bi vlada shvatila da nesto ozbiljno treba da se promjeni u skolskom sistemu.

Poslednji put menjao ljepota poroka dana 18 Apr 2007, 11:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 11:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2007, 19:50
chudi me da taj masakr nisu prozvali genocidom, to je sad moderno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vjerovatno iz razloga sto masakr i genocid nije isto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Najveća ironija je da je jedan od poginulih profesora, Jevrej, koji je tokom drugog svjetskog rata preživio holokaust, a sad ga ubije pomahnitali degenerik, koji nije bio u stanju da se izbori sa životnim problemima, pa je odlučio da ubije sebe, ali da usput pobije još 30 ljudi. Iskreno se nadam da gori u paklu...

Inače cijela priče dobija oblik epskog klišea, ili lošeg scenarija, neke jeftine američke socijalno-psihološke drame, a sve zbog poruke koju je ostavio ubica "you made me do this", a naravno da senazacionalizam američkog TV novinarstva, sad potpuno dolazi do izražaja.
Zatajni psihopata, dokopao se oružja, ubio dvoje ljudi zbog ljubavnih problema, pa nastavio da se šeće po kampusu, da bi dva sata nakon toga pobio još 30 ljudi. ne moramo opet da generalizujemo stvari da naglasimo, kako su Ameri deformisana nacija, ali je dovoljno spomenuti činjenicu da dva sata nakon prvog ubistva, nadležni i policija nisu našli za shodno da zatvore kampus i malo brže obavjeste nadležne o incidentu, a ne da puste manijaka da se naoružan šeće po kampusu gdje živi i radi oko 26.000 ljudi. A kad smo već kod idiotizma, defektni Korejac je par dana ranije 'ladno pazario oružje u prodavnici, kao da je u pitanju tetrapak mlijeka. Šta reći o zemlji u kojoj se bez problema prodaje oružje individuama, sa psihičkim problemima. Drugim riječima zakoni otvoreno pozivaju na nasilje, pa će ubuduće svaki asocijalni krelac, doći na ideju da pobije par ljudi, jer ga "niko ne primjećuje, a teško se uklapa u društvo". Rekoh li ja da sve zvuči kao scenario za neku jeftinu psiho dramu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
ljepota poroka je napisao:
Najvise problema prave crnci, hispanics koji su ugl.portorikanci pa tek onda bijelci, azijati itd.

mrzim rasizam, crnce i kineze, a?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 13:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2007, 22:22
Helena je napisao:
Nut, Amerikanci imaju "laksi" pristup raznoraznom naoruzanju. Sto je ironija, Bush zali...ali nema namjeru poostriti zakon o naoruzanju.
Tip je navodno ujutru ubio svoju djevojku i tri sata poslije napravio pokolj na Uniju. (33. mrtvih sa njim))

ALi ne desava se to samo u Americi. Erfurt (Njemacka), 2002, gmnazija, epilog: ubijeno 13 profesora, 2 ucenika, policajac i napadac...(nako cega je Vlada poostrila zakon o naoruzanju)...

Da, to si u pravu.. i to ne da imaju laksi pristup, nego potpuno slobodan...
mada.. recimo i u kanadi je pristup oruzju isto tako otvoren, a opet ne da ima manje ubistava, negooo...
jel iko gledao Bowling for Columbine? Michael Moorov dokumentarac.. dobar film na tu temu upravo... Amerika i njeni ubilacki nagoni :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 13:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2007, 19:50
Helena je napisao:
Vjerovatno iz razloga sto masakr i genocid nije isto...

nisi me skontala, al aj, nea veze
(bio sam malo ironican i ima veze sa genocidizacijom svega i svacega u BiH)

Poslednji put menjao Heroj ulice dana 18 Apr 2007, 13:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]