<Miodrag> je napisao:
Flash, ti bas imas neki ultra pasivno-pesimisticki stav prema zivotu?
Naprotiv. Samo sagledavam trenutno stanje.
<Miodrag> je napisao:
Niko nije rekao da ce promjene da idu glatko. Promjene o kojima sam ja govorio su globalne, nema manjina vecina, nego svi. Tome ovaj "smak" i sluzi...
Nisi me vjerovatno shvatio u ovom dijelu, kao ni u vecem dijelu ostataka posta.
Ono 'mozda' se i odnosilo na vecinu ljudi, ne direktno na mene. Ja ako nesto odlucim, tako ce ostati do kraja, a ne da se na pola pokolebam pa da ispadne najgori moguci rezultat iz svega. Ali, 'ajde ti ubijedi masu da treba da se mijenja jer je tamo neki naucnik/vidovnjak/pleme reklo da ce se tad i tad desiti nesto strasno i da samo
obnovljeni mozemo uspjeti? Bio bi proglasen ludim.

Zbog toga kazem da je dovoljno samo jedno "mozda", da se neko pokoleba (govorim o masama; znam, nezahvalno), pa da sve stane na kocku.
Vezano za to oko robovlasnistva i feudalizma, to je bilo neminovno da se desi, jer bi u suprotnom
finansijski propali (a sad, sta ce biti sa nama, to je vec pitanje

).
<Miodrag> je napisao:
Glede pokusavanja promjena, evo ja od sebe da krenem, nakon pokusaja promjene na sebi, nikada se nisam pokajao. Tj. ne kajem se.
Ni ja, osim u eventualno par slucajeva.
<Miodrag> je napisao:
Ni jedna sekunda rada na svom zivotu nikada nije izgubljena.
Naravno.
<Miodrag> je napisao:
Zar je tebi velika promjena materijalna promjena?? Nadam se da te nisam dobro skontao.
Ne. Nisi dobro skontao.
Poenta je bila ta, da ako bi se sad 'materijalno raspustio', zeznuo skolu i sve ostalo, da bi otisao
uzivati, na kraju ne bi ostao ni na cem. Sve bi uprskao. I jos, u slucaju da se nista i ne desi tog datuma, tek bi tad bio zeznut.

<Miodrag> je napisao:
Teorija - super, praksa - jos bolje.
Da ipak preformulisem ono svoje: Teorija - super, praksa - tesko izvodljiva. (Sad opet neces shvatiti poentu posta.

)