banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2007, 13:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
zah je napisao:
Zasto bi oni bili moji? Molim objasnjenje?

Tvoji su jer su ti očito prirasli srcu pa ne daš na njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 03:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Otkud znas da su mi prirasli za srce. Ja sam musliman sunit, a oni su muslimani siti. Da li razumijes tu razliku. Da li su tebi Kopti prirasli za srce, Da li su tebi Etiopljani prirasli za srce. Mani praznih prica.

Monitor hr.

Upoznajte najpametnijeg čovjeka na svijetu

Čovjek po imenu Chris Langan radi kao izbacivač u baru, ni po čemu se ne razlikuje od ostalih ljudi, osim po tome što njegov kvocijent inteligencije iznosi između 190 i 210 (prosječan je oko 100 - Albert Einstein je imao IQ 185, a Charles Darwin 135). Trebao je biti upisan u Guinnessovu knjigu rekorda ali je to odbio. Na Internet stranici YouTube poslušajte priču ovog iznimnog čovjeka (video1, video2 i video3), a u međuvremenu izračunajte svoj IQ na stranici mensa.hr...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 02:56 
Veteran
Veteran

Kinezi napreduju u svakom pogledu. http://www.vjesnik.hr/html/2007/02/15/C ... ?r=van&c=2

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
"Više stotina prosvjednika u Irkutsku negodovalo je zbog toga što u ovaj grad i njegovu okolicu dolazi sve više Kineza koji se tu nastanjuju i zapošljavaju."

Gdje oni ne dolaze? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Ljudi moji,mrzim sto ovo moram da kazem...ali stvarno ne mogu da svarim Chajnizze....a i bojim ih se......matere mi :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 03:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
LillyBG je napisao:
Ljudi moji,mrzim sto ovo moram da kazem...ali stvarno ne mogu da svarim Chajnizze....a i bojim ih se......matere mi :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Ne zelim da te plasim, ali i treba da ih se bojis. Kod njih je tradicija da poznaju borilacke vjestine, tako da su u fizickom duelu, uprkos svojoj relativno sitnijoj gradji, mnogo nezgodni.

A i naslusala si se prica kako ce kinezi jeftinim nadnicama koje primaju da sruse standard ostatka radnika u drzavi u koju se useljavaju, kako ce da se "namnoze" i ugroze domicilno stanovnistvo. Mozda i hoce, mozda i nece, svakako imaju pravo to pokusati. Uostalom, kineska kultura je jedna od najstaritijih na planeti. Kada poredis svoju kulturu i naciju, oni su prilicno golobradi u odnosu na kineze, a i po ostalim dometima im ne mogu parirati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da ne govorimo sto jedu razne ogavne stvari miseve, zmije, insekte iako mozda svugdje ima takvih u svijetu kod njih je to malo cesce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
vim je napisao:
da ne govorimo sto jedu razne ogavne stvari miseve, zmije, insekte iako mozda svugdje ima takvih u svijetu kod njih je to malo cesce.

WTF? Zivotinja kao zivotinja... (Protiv sam jedenja bilo koje zivotinje!) Ali ne vidim sta je problem u tome, i zmija i pas imaju misice i organe bas kao krava i svinja, gdje je problem? To sto mi nismo navikli na to, i sto nam je neobicno, cak i gadno, je sasvim druga stvar. Sigurno postoje nasi obicaji koji su za istocnjacke narode odvratni i cudni. Ali najlakse je osuditi njih sto su drugaciji, ne bismo se zapitali da li i mi njima izlgedamo cudno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 01:11 
Veteran
Veteran

Na Zapadu države sponzoriraju terorizam?

Novi broj časopisa Nexus bavi se jednom od najkontroverznijih tema zapadnog društva - tezom da su vlade zapadnih zemalja u stanju ubijati vlastite civile kada to služi njihovim skrivenim interesima. Magazin donosi dokaze po kojima se većina terorističkih napada u Europi može povezati s djelovanjem vojnih ili obavještajnih agencija koje sponzorira vlada. Jedna od potvrda je rezolucija Europskog parlamenta od 22. studenog 1990. kojom se osuđuje 40-godišnje postojanje tajnih protuzakonitih paralelnih obavještajnih službi koje su se otele demokratskoj kontroli. Nexus je kultni svjetski magazin koji se bavi pozadinom vijesti iz politike, znanosti i medicine te paranormalnim fenomenima, a odnedavno izlazi i na hrvatskom jeziku. Može se nabaviti na svim kioscima. Iscrpnije...

Tekst preuzet iz Monitora Hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Sad se sjetih nekog dedice na tv-u kako daje komentar na Kineze(koje je tad prvi put vidio)odmah je spominjao Nostradamusa i prorocanstva kako ce zuta rasa zavladati svijetom....hehe kamd mu se sjetim face prestrasene.
..A ni to nije daleko od istine.Prije 15 godina Kinez je bio pojam a sad skoro da imju svoj blok ovde kod mene na NBGu mamu im zutu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 04:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
><

Poslednji put menjao .Cave. dana 01 Mar 2008, 09:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 23:06 
Veteran
Veteran

U svojetu ima svakakvih cudnih desavanja. Ne znam sta vi mislite o ovom slucaju?
http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimlj ... 6/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
vim je napisao:

WTF? Zivotinja kao zivotinja... (Protiv sam jedenja bilo koje zivotinje!) Ali ne vidim sta je problem u tome, i zmija i pas imaju misice i organe bas kao krava i svinja, gdje je problem? To sto mi nismo navikli na to, i sto nam je neobicno, cak i gadno, je sasvim druga stvar. Sigurno postoje nasi obicaji koji su za istocnjacke narode odvratni i cudni. Ali najlakse je osuditi njih sto su drugaciji, ne bismo se zapitali da li i mi njima izlgedamo cudno?

problem je sto gore navedene zivotinje prenose mnogo vise bolesti nego ove koje se jedu kod nas i vecini svijeta. pogotovo pacovi.
s druge strane jedu sirove ribe i zmije koje su cak u nekim slucajevima postavljene na tanjir i mrdaju se i zdravstvene teskoce s ishranom i druge bolesti nastaju u kini zbog lose higijene.
npr. gotovo svake godine epidemija gripa krece iz kine (kao i mnoge druge bolesti) gdje se ljudski virus ukrsti sa zivotinjskim i mutant napada ljude.
Sadasnja pticija gripa je takodje krenula iz hong konga i strahuje se da se ne pretvori u pandemiju kao spanska gripa 1918 koja je ubila 100000000 ljudi, vise nego prvi svjetski rat i iako joj je naziv spanska dosla je iz kine.
takodje kuga i kolera koje su ubile pola populacije evrope u srednjem vijeku dosle su iz kine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zah je napisao:
Ja sam musliman sunit, a oni su muslimani siti. Da li razumijes tu razliku.

Nije nista politicki, cisto me zanima naucno. Npr.

U iraku se suniti raznose bombama da bi ubili siite, neko bi rekao da su oni zli. Medjutim imam prijatelja iz Pakistana koji je sunit i on mi potpuno drukcije predstavlja tu religiju.
Pitanje je kako shvatiti to? Da li je to nesto kao srbi i hrvati kod nas, oboje hriscani, a tukli se ili je nesto drugo?
Koja je razlika izmedju Sunita i Siita?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 17:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 13:30
Ne pokusavaj shvatiti tu razliku kao sto je bolje da ne pokusavas shvatiti razliku izmedju katolika i pravoslavaca... Jer, u principu nema razlike.. I jedno i druog je samo "malo bolji" pokazatelj ljudske sljepoce... Ima i crnjih primjera.. U sukobu navijaca Zvijezde i Partizana poginuo jedan od njih... I tako milion primjera...
Znaci, religijske razlike dodju kao pristojno opravdanje za zedj da nekome pijes krv, neki ne uspijevaju da nadju dobar izgovor pa hvataju sta im je najblize...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 17:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Ja se vise bojim globalnog zagrijavanja...Kinezi mi djeluju k'o maciji kasalj u odnosu na ovu nasu proljecnu zimu...Nigdje snijega ljudi moji... :-? A mozda nama i treba tako neki "cetvrti narod" da nas malo nasikira pa da vidimo kako je bilo lijepo dok smo zivjeli sami:Srbi,Hrvati i Muslimani...Kako zvuci idilicno... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2007, 00:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
><

Poslednji put menjao .Cave. dana 01 Mar 2008, 09:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2007, 02:34 
Veteran
Veteran

Izrael: Pomoć SAD-a od 2,4 milijarde dolara

Izrael navodno traži posebnu američku pomoć kako bi djelomice pokrio vojne troškove nastale zbog povlačenja iz Pojasa Gaze koje je dovršeno u rujnu 2005. i ljetošnjeg rata s libanonskim šijitskim Hezbollahom pa je službeno izraelsko izaslanstvo otputovalo u ponedjeljak u Washington. SAD godišnje Izraelu daje 2,4 milijarde dolara koje su namijenjene kupnji opreme i oružja, kao i istraživačkim projektima u SAD-u.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 01:19 
Veteran
Veteran

Da li koristite vegetu u jelima. Ako koristite, upoznajete njenog tvorca.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 5/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2007, 02:26 
Veteran
Veteran

Sta je sa filmovima??????Izgleda sokovi donose vcei profit.
http://www.totalportal.hr/index.php?article_id=83627

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]