Nitro je napisao:
@skljoco
Iskreno odgovori, zašto Srbi i Srbija pišeš malim slovom, a BiH i Bosanci velikim? Možda je to slučajnost, ali konstantno ponavljanje ove pravopisne greške mi bode oči, moram priznati. Pošto već držiš jezičke lekcije, malo je neozbiljno da praviš takve greške. Dijalekt kojim neko govori nikako nije obilježje njegove nacionalne niti vjerske priipadnosti. To što ekavica tebi bode oči i uši je očito stvar ličnog animoziteta prema istoj...
cisto iz edukativnih razloga ,
ja priznajem srbima da su srbi ,
a srbi negiraju nas Bosance .
znaci , ja naglasavam da Bosanci postoje !
svaka edukacija ima u sebi i psiholoskog "tretmana"
u kojem naglasavanje ima vrlo vaznu ulogu !
np. tebi se to prvi put desilo da si napisao BiH i Bosanci a da tim terminima nisi prododao ruzne i teske uvrede .
--------------------------------------------
srbin ,
Dijalekt kojim neko govori nikako nije obilježje njegove nacionalne niti vjerske priipadnosti. To što ekavica tebi bode oči i uši je očito stvar ličnog animoziteta prema istoj...[/
bosanac,
sto se tice dijalekta u odnosu na nacionalnu i vjersku pripadnost u potpunosti se slazem ...
pa cak argumentovano dokazujem da to nije ni jezik nit pismo ... jer
engleskim govore i pripadnici
nacije i
naroda
drzave
amerike,novog zelanda,islanda,engleske,irske,skotske,velsa,australije...
-------------------------------------
srbin,
To što ekavica tebi bode oči i uši je očito stvar ličnog animoziteta prema istoj...[/
bosanac,
srpski jezik je ekavica i srpski jezik neJa drugog dijalekta sem ekavice a
ti kao i drugi srbi na ovom forumu ste pokusali da negirate da postoji moj maternji jezik kojeg ja nazivam bosanskohercegovackim odnosno bosanskim te ste me natjerali da malo paznje posvetim i tom problemcicu.
prvo sta mi je zapelo za oko bila je ekavica jedini dijalekt srpskog jezika.
eh, meni je ekavici iz usta srbijanca i danas jako simpaticna a od ekavice iz usta srbina izvan srbije mi se ledi krv u zilama ...
nije srpski jezik kod Bosanca pravoslavca ili kako ga ti "krstis" srbina u BiH kad on nemoze il' nezna odrediti gdje treba a gdje ne "metnuti" slovo "h" ,
i to je bosanski , narodni bosanski kojim govore pripadnici Bosanskohercegovackog naroda pravoslavne religiji .