banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 16:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
WERONICKA mislim da ce proci dosta vremena da se to ostvari i da poraste broj zrelih svijesti na zemlji,sve dok su ljudi na ovom nivou u svakom pogledu,to je samo dobra ideja.Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 17:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Zar nije najbolje, najviteškije, da mi koji govorimo da treba čekati da se promijeni svijest ljudi, razmišljamo ovako: ako ja danas nešto učinim da danas moja svijest skoči, u smislu u kojem WERONICKA govori, znači uvidjanje i življenje po zakonima koji su imanentni ovom svijetu, da će globalna svijest ljudi poskočiti? Jer ako tako razmišljam ja ću morati preuzeti odgovornost za globalnu svijest ljudi, i mijenjajući sebe ja mijenjam čitav svijet. Zar nije najbolje da razmišljam da smo svi na neki način povezani i da utičemo na druge, znači da moj napredak predstavlja napredak svijesti čovječanstva?

Ono što me je ponukalo da napišem ovaj post su riječi koje sam čuo već toliko hiljada puta, a to je da su ljudi ovakvi-onakvi, da se neće promijeniti dok se ne desi neka katastrofa, a govori ih čovjek koji sebe smatra ispravnim, a na sljedećem koraku se ponaša kao teški licemjer. Ja lično ne mogu da govorim o nekom skoku svijesti, jer bi mi to izgledalo kao da sam ja taj koji sudi drugima, isto kao pripadnici zajednica koje najavljuju drugi Hristov dolazak i pri tome sebe smatraju spašenima, pa oni što osudjuju druge i smatraju da čine ispravno samo zato što poste redovno i idu u crkvu. Ako ja kazem da je potreban kvantni skok svijesti da se ljudi promijene, onda ja kazem u stvari sljedece: "Potreban je kvantni skok svijesti da se JA promijenim". Ali da li je tako zaista? Ako sam iskren prema sebi, ja ću reći da mogu da se promijenim, i ostaje samo da nešto učinim. Ljudi se mogu promijeniti i bez skoka svijesti, i to tako što ću se ja promijeniti. Ako ja zaista iz sveg srca želim da se mijenjam, da budem bolji čovjek sa svim ljudskim vrlinama, onda će mi riječi poput "mora da se desi..." zvučati u najmanju ruku nelogično.

A ako čovjeku koji govori da se ljudi neće promijeniti dok se ne desi neka globalna katastrofa ili skok svijesti, kažeš da on lično, sam, danas, svojim stavovima, svojim postupcima, riječima, može da promijeni svijest čitavog svijeta, on se uspaniči i bježi u svoje mrtvilo i pasivnost.
Po meni je jedina tema vrijedna spomena: "Šta ja danas mogu i moram da učinim da promijenim svoju svijest i svijet oko sebe".

Neka mi niko ne zamjeri, ovaj post je bio usmjeren na sve nas zajedno sa mnom, da neko ne misli da nekoga osudjujem, više je to kao pokazivanje prstom na Mjesec. ;-) :-)

Pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Stvarno mislis da mjenjajuci sebe mjenjas i druge?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
LHfinaA je napisao:

Pa u principu, kad promjenis sebe na pravi nachin, jebe ti se za druge... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 19:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Pozdrav LHfinaA,

LHfinaA je napisao:

Sigurno, isto kao što drugi utiču na mene svojom negativnošću ili pozitivnošću. Zato većinu tema i postove većine ljudi na ovom forumu ne čitam, jer mi truju um i srce, jer ne znaju ništa lijepo da napišu već samo sipaju otrov iz svog srca.

Ali najbolje je da sam probaš i provjeriš. :-)

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 01:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 04:36
Tako je Dak!

Evo naprimjer na temi Politika bi se moglo diskutovati i na drugi način nemoraju se slagati sva mišljenja svih ljudi, ali tamo je najviše onih koji kobajagi diskutuju ali se prvo gleda koje nešto napisao, a ne šta je taj neko napisao...
Zato tamo i nepisem ništa...

- Ne, ali ja ipak dolazim odande....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 21:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 04:36
Vader je napisao:
izvinjavam se što upadam

WERONICKA je napisao:
A i naš brdoviti Balkan se spominje u Svetom pismu nadam se da to znaš...

Znamo ponešto, predlažem da pogledaš naš sajt koji se nalazi u Aragornovom potpisu, već na prvoj stranici pod "Novosti na sajtu" imaš linkove ka tim tekstovima.
Možda nas ti sa svojim saznanjima možeš dopuniti :)

Pregledala sam i dobar je sajt, ali dozvolićeš da imam svoje mišljenje i da se nesložim baš u potpunosti sa tumačenjem, odnosno usporedbom događaja i zapisa u bibliji....
Ali nebi o tome zbog bojazni da nedođemo u sukob zbog različitog tumačenja...

- Ne, ali ja ipak dolazim odande....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Nema nikakve bojazni.
Ako želiš da raspravljaš o tome s čim se ne slažeš, nema problema, ali to je bolje privatnim porukama ili e-mail-om, da time ne opterećujemo ovu temu jer se ona direktno i ne tiče tih stvari.
Međutim, bitna je suština i glavna poenta cijele priče, a koliko sam vidio u tome se slažemo i to je najvažnije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]