banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 19:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2002, 13:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ovde je dosta onih koji neke stvari uzimaju neozbiljno ali vader je zapoceo temu kojom bi trebali svi mi da se pozabavimo.Vader ja te podrzavam po pitanju zagrijavanja zemljine atmosfere i i pretjeranim ispustanjem co2 u atmosferu ali edno mi nije jasno dali ti stvarno vjerujes u takve price o vodi iz zida placa.paproplakao bi i kineski zid koliko su kuca razorili i koliko je samo cijevi ispustilo vode.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2002, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
MUAMER je napisao:
da li ti stvarno vjerujes u takve price o vodi iz zida placa

Ta vijest je stvarno bila u "Politici" ali rekoh da sam i ja čuo svašta i najvjerovatnije je u pitanju "patka" tj. namještaljka i to kako sam čuo vjerovatno Jevreja koji gube ljudstvo po pitanju vjere pa ovako nekim "čudom" hoće da ih vrate pod svoje okrilje. Ali ni u šta tu nisam siguran.

A što sa tiče same ove teme ja sam tu mislio napisati i još neke stvari koje bi mnogima djelovale skroz nevjerovatne ali nisam, mada bi se vremenom možda i potvrdilo ono što bih napisao :)

Mogao bih prenijeti i neka proročanska saznanja koja sam baš nedavno saznao i tiču se mogućeg stanja u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i koja bi mogla biti katastrofalna ako se nešto ne uradi kako treba i koja će biti katastrofalna ako se to ne uradi. Nekidan sam ovde rekao da ljudi na ovom području stoje na rubu provalije, bezdana. Tad kad sam to rekao nisam toga ni bio svjestan koliko sam sada svjestan. Stanje je ekstremno ozbiljno. Preksinoć saznadoh kakva je saznanja o "ovome" imao Slobodan Milošević ali nije uradio ono što je trebao i samo zato je Jugoslavija bila bombardovana a on završio u Hagu kao i svi koji su imali te informacije i bili na pozicijama a ništa u vezi sa tim nisu uradili (Plavšićka, Krajišnik, Brđanin...). Jedino se od većih zvijerki Rašo još čuva ali njega ni neće uhvatiti jer to piše u Svetom Pismu što kako čujem i on zna jer je saznao iz istog izvora iz kog sam ja saznao.

A sve ovo ima veze sa opštim stanjem u svijetu, i pad ekonomije razvijenih zemalja za šta su osobe koje se bave duhovnim radom znale unaprijed, i veliki poremećaj klime i to baš u takvim zemljama dok iz nekih jakih razloga su ove poplave zaobišle Republiku Srpsku iako ih ima i u Hrvatskoj. Iz istih razloga jedini veći grad u Republici Srpskoj koji NATO nije bombardovao je Banjaluka iako je Banjaluka imala mnogo interesantnih ciljeva za bombardovanje. Ali opet iz istog razloga Republika Srpska može proći jako loše, možda gore od ikoga, zbog ludosti ljudi na vlasti koji su imali i imaju neke strahovito moćne informacije ali to ne koriste kako treba. A alternativa je vrlo jednostavna, ili uraditi ono što treba u skladu sa tim informacijama pa da se ovde stanje sredi i bude sve bolje ili to ne uraditi pa vjerovatno iskustiti stanje u odnosu na koje su ove poplave u Evropi sitnica. Pri tom bi ako sam dobro shvatio loše prošli i BiH, Hrvatska i Srbija. Kako sam čuo nastao bi dar-mar.

Nešto se šuškalo i o mogućem skorom zemljotresu u BL ali nisam dobio potvrdu za to...vidjećemo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2002, 09:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Moj prijatelju mene manje zabrinjava bombardovanje od klimatskih neugodnosti.Pogledaj samo poplava a niko se jos nije usudio da kaze da se zagadjivanje mora zaustaviti samo cemo jednom da se probudimo u vodi jer polovi se ubrzano tope.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2002, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

MUAMER je napisao:
Pogledaj samo poplava a niko se jos nije usudio da kaze da se zagadjivanje mora zaustaviti

Sad je prilično kasno za razmišljanje o tome, Evropi i svijetu će doći ono što treba doći.
A ove poplave po Evropi imaju manje veze sa topljenjem polova a više sa nečim drugim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2002, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E nemoj samo reci to pise u starim knjigama.Sve ovo ti je necist zrak jarane ove godine su se po prvi put otopili snijezi na vrhovima Alpa koji nikad nisu prije mogli.Nesnosne su vrucine i sparine a tlak je sve nizi i nizi.
Mi ljudi trujemo sebe i sav okolis oko sebe a pravimo se ekolozima.Ubijali
smo one koji su zivjeli u skladu sa prirodom unistavamo prasume Amazone za nekoliko dascica drveta a nemislimo da ce nas to dokusuriti.
Koristimo kojekakve hemijske otrove u raskusurivanju ljudskih racuna bacamo atomske bombe seremo po majcici zemlji kao da smo je mi stvorili a nemislimo da smo i samo jedan dio nje.Pa nek nam je na dusu i savjest.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2002, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Muamer u pravu si samo ova dosadašnja i buduća frka pored svega toga ima i neke druge razloge.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2002, 00:44 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2002, 08:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Micelijus je napisao:
takodje mislim da smo i mi svi dio tih nekih "drugih" razloga

To je to. Svi mi dajemo određeni potencijal (pozitivni ili negativni) koji onda ima svoje dejstvo na opštu situaciju.

Ova zakonitost je poznata duhovnosti ali problem je što nije poznata svjetovnim (neduhovnim) ljudima kakvih je većina i kakvi su na vlasti pa onda narod misli da može da radi šta hoće i psuje na vlast što je stanje loše a ne zna da sam utiče na svu tu lošu situaciju.

U Svetom Pismu se sve to lijepo može vidjeti, Izraelcima je bilo dobro i bili su blagoslovljeni kad su izvršavali zakone koje im je dao Bog a kad su od njih odstupili pratilo ih je prokletstvo, osvajali su ih i porobljavali okolni narodi, pratile su ih suše, pomori itd. A sve to im je unaprijed najavljeno jer im je rečeno šta će im biti ako budu služili Bogu a šta ako ne budu i sve im je bilo tako i sve im jeste tako još i danas. Za one koji ne znaju možda će biti interesantno da kažem da je Izraelcima na mnogo mjesta u Svetom Pismu rečeno da će se rasuti po čitavom svijetu ako ne budu služili Bogu a znamo da su oni nacija koja ja rasuta po čitavom svijetu, svagdje ih ima. I još hrpa proročanstava im se ispunila.

Isto tako hrpa proročanstava za ovo naše vrijeme i ove naše prostore se ispunila. Treba znati i da su proročanstva zapravo upute, savjeti i alternative u kojima je rečeno "ako budete takvi i takvi biće vam to i to a ako ne budete biće vam to i to" i da se u lošijoj varijanti Srbima i ovim prostorima jako loše piše jer kako čujem ima dosta nezgodnih stihova u Pismu za Srbe.

Citiraj:
Sve same slucajnosi?

Ma da, sve frca od "slučajnosti" :roll:
Lijep si primjer upotrebio, ni vrabac ne pada na zemlju bez znanja Oca Nebeskog a kamoli nešto više od toga.

Micelijus dobrodošao na forum :), drago mi je da ovde ima još osoba koje interesuje duhovnost i pozivam te da pišeš i daješ svoje mišljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2002, 08:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A što se tiče stanja u svijetu pogledajte dokle je došlo:

24.08.2002.
Kinezi svojim telima sprečavaju poplavu
Na obali jezera Don Đing, dugoj 1.800 kilometara, milioni Kineza vlastitim telima sprečavaju izlevanje vode. Kada džakovi sa peskom ne mogu da zaustave vodu, Kinezi prave živi lanac, smenjujući se na mestima gde voda probija. Istovremeno, na istočnoj obali SAD-a na snazi su redukcije vode zbog velike suše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2002, 11:57 
A fino,fino koliko vidim i ovdje se cita "Zona sumraka" :) :) Btw jeste culi da su naucnici otkrili da je jedan od najvecih krivaca globalnog zagrijavanja bakterija koja se nalazi u rizinim poljima.Eto amerima dobrog razlika da napadnu Kineze xe xe xe :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2002, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

xomep je napisao:
A fino,fino koliko vidim i ovdje se cita "Zona sumraka"

Pa ne znam ko je čita ali je ja ne čitam i nikad nisam ni čitao. Ne znam ni da li to uopšte izlazi u Republici Srpskoj.

Ne znam jeste li čuli ali astrolozi kažu da će u jesen biti opet rata u Iraku kako je i bilo 1991. godine. Evo šta oni kažu:
"Rat koji predstoji na jesen ove godine biće repriza iz januara 1991. godine. Amerika će uspjeti da, ucjenama i podmićivanjem, privoli veliki broj saveznika za napad na Irak. Prednost dobrog naoružanja presudiće u korist takozvane antiterorističke alijanse. I pored velikog otpora iračke armije, Irak će biti pobijeđen, okupiran i podijeljen."

A pored njih to kažu i obični analitičari, i Bush je najavio nove napade jer hoće da konačno svrgnu Sadama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2002, 22:15 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2002, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Micelijus je napisao:
sjetite se samo nadrealista koji su isto tako kroz salu predvidjeli sve uzase i strahote koje su nas sve snasle.

Ma Nadrealisti su zakon :D
Oni su radili po Duhu Svetom a da toga uopšte nisu bili ni svjesni. Ne samo što su pogodili ono što do sada znamo da su pogodili već su prikazali i još neke stvari koje tek treba da dođu i koje će doći (npr. Šahbaz, hepek, razjedinjena Evropa...). Pokazaće se da su Nadrealisti bili sjajna serija, sa jedne strane duhovita a sa druge proročanska.

A što se tiče ovoga da su sami Ameri odgovorni za događaje iz 11. septembra to nije nemoguće, ja sam tu teoriju čuo više puta. Ima tu još nešto interesantno, čak i da je Bin Laden to uradio što je moguće to su opet na neki posredan način uradili Ameri sami sebi jer su oni obučavali i finansirali Bin Ladena kad je on ratovao sa Crvenom armijom u Afganistanu. Sad im se to vratilo. Sve se vraća.

Ja bih u svakom slučaju rekao da je to Americi uradio Otac Nebeski jer ništa nije urađeno bez Njegovog znanja i dopuštenja.

Možda ću iznijeti neke spoznaje iz Svetog Pisma koje se tiču proročanstava o USA a koje su dobijale neke osobe koje poznajem.

Citiraj:
Cuo sam da crnci u americi pokrecu parnicu protiv drzave zbog neiplacenih nadnica njihovih predaka, americkih crnih robova.
Bice to veselo. I to bas u ovom trenutku.

A pazi ovo:

20.08.2002
Saudijski investitori povlače 750 milijardi dolara iz SAD-a?
Najbogatiji saudijski investitori prete da će povući milijarde dolara iz Amerike, jer su ljuti zbog optužnice koju su protiv Saudijske Arabije podigli rođaci poginulih u napadu 11. septembra, piše u najnovijem broju Daily Telegraph. Pretnja dolazi u trenutku kad strana ulaganja u SAD ionako presušuju zbog finansijskih skandala, nižih profita i kolapsa tehnološkog procvata. Saudijski investitori imaju oko 750 milijardi dolara u SAD. Masivno povlačenje tog novca zadalo bi ozbiljan udarac pokušaju američke ekonomije da se izvuče iz recesije, smatraju analitičari Daily Telegrapha.

I to baš u ovom trenutku :D

Ja sam možda već pisao da su događaji od 11. septembra početak Američkog kraja i da je to bila sitnica šta im slijedi. Koliko je meni poznato ima samo jedan način da se izvuku i to totalno izvuku, čak možda svi grijesi da im se očiste ali taj način je vrlo opasan jer kao pritivtežu ima totalnu propast upravo ovih naših prostora, Bosne, Hrvatske, Srbije. Vrlo nezgodno. Ali ukoliko tu "jednu stvar" urade naši PRIJE Amera (jer poslije neće vrijediti, ko uradi prvi taj je pobijedio) onda će Ameri totalno propasti a ovde će tada i samo tada stvari krenuti na bolje. Sada i sve do sada je bilo loše i sve je lošije samo zato što ta "jedna stvar" još nije urađena. Neko ko je imao jake duhovne spoznaje o svemu ovome je još mislim 1992. godine rekao da će ovde kod nas stanje biti sve gore dok vlast ne uradi tu "jednu stvar". To se po svim osnovama pokazalo kao tačno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2002, 23:13 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2002, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Micelijus je napisao:
"Onaj ko ima dace mu se, a onaj ko nema oduzece mu se i ono malo sto misli da ima."

Ja sam to shvatio tako da se to odnosi na duhovnost.
Sa materijalnim bogatstvom je to već teže jer ko god imao ne znam koliko bogatstva Otac Nebeski mu ga može uzeti u vrlo malo vremena dok će Otac Nebeski uvijek dati onima koji teže ka duhovnosti. Zato Ameri ali i zapadna Evropa gube na finansijskom planu.
Mada tačno je da je kapitalizam sistem u kome bogati postaju još bogatiji a siromašni još siromašniji.

Citiraj:
Mozda ovi nasi politicari, u nedostatku drugih mogucnosti pokusavaju da "unovce" nas duhovni potencijal.?

Na koji način? Na šta misliš?

Citiraj:
Niko ne bi bio sretniji od mene da nasi urade tu "jednu stvar" tj. da priznaju bozije ljude u banjaluci

Ja sve okolišam a ti u sami centar :D
Ajd' neka si rekao, ko zna zašto je to dobro :D

Kolike su šanse da ih političari priznaju? Teško je reći. Mada oni ne bi završili na psihijatriji ako bi na pravi način priznali Božije ljude, u krajnjem slučaju ne vjerujem da bi to Božiji ljudi dozvolili. Mada je tačno da i taj strah postoji kod političara ali ima i pored toga još mnogo kočnica u njima koje ih sprečavaju da urade tu jednu jedinu stvar koju treba da urade i na šta se čeka već 10 godina.

Citiraj:
Mozda ce sada konacno nama poceti da cvjetaju ruze na ekonomskom planu.

Samo kad se priznaju Božiji ljudi.
A biće sve gore dok se ne priznaju. Neko je negdje 1992. rekao da će stanje u Repubulici Srpskoj biti sve gore dok se ne priznaju Božiji ljudi. Ko sada kad se osvrne unazad to može poreći?

Što se tiče intervencije Oca Nebeskog pored gubljenja poena moglo bi biti i gubljenja objekata i života ako bi ta intervencija recimo bila u obliku zemljotresa ili sličnog a u potpunosti se slažem sa onim što si rekao "ali bolje i to nego da se mijenja tok i pravac desavanja koja se trebaju desiti."

Citiraj:
A ako se ni poslije "intervencije" nista ne promijeni na bolje, ne mogu i ne zelim da zamislim sta ce se onda desiti, mozemo samo da se molimo za milost nasem nebeskom ocu.

Ja sam nedavno saznao šta će biti ako Božije ljude prizna neko drugi prije Srba i to sam gore rekao riječima: "Koliko je meni poznato ima samo jedan način da se izvuku (USA) i to totalno izvuku, čak možda svi grijesi da im se očiste ali taj način je vrlo opasan jer kao pritivtežu ima totalnu propast upravo ovih naših prostora, Bosne, Hrvatske, Srbije. Vrlo nezgodno. Ali ukoliko tu "jednu stvar" urade naši PRIJE Amera (jer poslije neće vrijediti, ko uradi prvi taj je pobijedio) onda će Ameri totalno propasti a ovde će tada i samo tada stvari krenuti na bolje."

Citiraj:
znam da ce postedjeti sodom i gomor zbog deset pravednih

Pa zato Banjaluka i jeste bila sačuvana tokom ovih godina. Samo dokle?

A što se tiče toga da bi ti bio najsretniji da se priznaju Božiji ljudi...hm...znaj da nas ima još dosta koji konkurišemo za to "bili bi najsretniji da se priznaju Božiji ljudi" ;)
A moguće je da bi najsretniji bili Otac, Sin i Duh Sveti

P.S. Još nisam načisto koliko je dobro o svemu ovome ovako otvorenije pisati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2002, 01:40 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

28.08.2002
Još dve žrtve "Zapadnog Nila"
Nacionalni centar za kontrolu i sprečavanje bolesti u Merilendu saopštio je da su u Chichagu od bolesti "Zapadni Nil" (West Nile) umrla još dva lica. Time se ukupan broj preminulih u ovoj godini povećao na 21, a obolelih na 453. Ovo je najveća epidemija "Zapadnog Nila" u istoriji SAD. Bolest, koju prenose komarci i ptice, zabeležena je u 45 američkih država, ali je najrasprostranjenija na jugu, pre svega u Louisiani. Smrt nastaje usled komplikacija na mozgu.

I to baš sada :)

A možda će i ovo nekome biti interesantno iako nema neke veze sa temom:

28.08.2002
Dve žrtve napada na WTC pronađene žive
Dvojica muškaraca, koji su se smatrali nestalima u ruševinama Svetskog trgovačkog centra u New Yorku pronađena su u dvema bolnicama nakon gotovo godinu dana od terorističkog napada, pa su njihova imena skinuta sa popisa žrtava. Albert Von nalazi se u psihijatrijskoj bolnici u Orangeburgu, nedaleko New Yorka i ne seća se ničega što se dogodilo 11. septembra, niti zna kako je dospeo u tu bolnicu. U bolnici u New Yorku pronađen je i George Sims iz Newarka. Predstavnica uprave New Yorka Ellen Borakov izjavila je da pouzdano zna da je još najmanje petoro ljudi, koji se vode kao nestali, živo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
[quote="Vader"]28.08.2002
Još dve žrtve "Zapadnog Nila"

Pa i nije bas tako Vaderu. Prvi slucaj West Nile Virusa se pojavio u ljeto 1999 na podrucju New York-a. Pojava ovog virusa kao i antraxa ima veze sa teroristickim napadom, ali i manipulacijom hemijskog i bioloskog oruzja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Od West Nile virusa umiru ugl. osobe starije od 60 godina.

Sta mislite koliko ljudi na podrucju bivse YU umre tokom bilo koje sezone a da niko nema pojma od cega su ti ljudi zapravo umrli. Kazes da u USA tokom ovog ljeta je umrlo dvadesetjedna osoba , to i nije tako strasan broj kada usporedis koliko USA zapravo ima stanovnka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2002, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

amila.j. je napisao:

Pa i nije bas tako Vaderu.

Ma da ali epidemija :)
Mada i ta 1999. godina se može svesti pod "i to baš sada" jer to nije velika prošlost a nestabilnosti i frke su vjerovatno počele sa raspadom Jugoslavije a i (dijelom) zbog toga.

Citiraj:
Prvi slucaj West Nile Virusa se pojavio u ljeto 1999 na podrucju New York-a.

Ovde su dva za mene vrlo interesantna podatka - godina 1999. i New York
Hvala

Citiraj:
Kazes da u USA tokom ovog ljeta je umrlo dvadesetjedna osoba , to i nije tako strasan broj kada usporedis koliko USA zapravo ima stanovnka.

Da, to nije tako strašno...zasad

Što neko reče sve te kataklizme uključujući i ove u Evropi predstavljaju samo upozorenja koja bi oni koji su na vlasti i imaju svjetovnu moć trebali da uoče i vide šta znače, ako su mudri. Jesu li mudri? Koliko WTC-ova treba da se sruši dok neko skonta da je to zapisano u Svetom Pismu pa da onda razmisli šta to znači?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]