Helena je napisao:
Pa ne vidim da nesto rade po pitanju pogresne politike...Mislim i dalje salju vojsku u vukojebine za koje nikad u zivotu nisu culi....
Narod nikad niko nije slusao. Narodu se uvijek "objasni" pa se narod slozi. To ti je "ljepota" demokratije. Kako su nama Milosevic i Karadzic "objasnili" zasto se mora desiti ono sto se desi, tako i ovdje Bush stalno "objasnjava" narodu zasto treba vojsku slati tamo gdje ju salje. Ja bih radije da ih dovucem nazad, al' mene ionako niko ne pita.
Helena je napisao:
Razumijem ja tebe, ti zivis u Americi...ali razumi i ti narod koji nista dobro od te Amerike (sem filmova vise manje) nije vidio.
Razumijem ja to, ali u ljudima uvijek trazim plemenitost i onu "larger than life" karakteristiku, pa sve i da sam skoro pa odustao od ovog foruma po tom pitanju, uvijek se javi optimista u meni pa ponekad nesto prokomentarisem.
Helena je napisao:
Nacionalni neprijatelj br.1 Amerike su ona silna ubijena djeca u Iraku, Afganistanu, Srbiji .... Jedan covjek?? Molim te...postedi me amercikog "Dream life-a"....
Americki nacionalni neprijatelj br.1 je G.W. Bush.
A od mene zaista dosta na ovu temu. Ne zelim da se raspravljam sa svima, jer perspektive su nam razlicite i prelako svi padamo u svadje a onda nista od tog' necemo napraviti. Beskonacno razglabanje...nema smisla.
Ostajte zdravo.