banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 10:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: 11.9.
PostPoslato: 20 Sep 2006, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
ljepota poroka je napisao:
Fazon je u tome sto vecina USA populacije i misli da USA ne bi trebala da se mjesa u unutrasnju politiku ostalih zemalja....

Ali su ga opet zaokruzili na listicu i ostao je predsjednik. MIslim, kad su izbori bili? Dvije, tri godine posle 11. 9. i posle rata u Iraku? I opet su istu gresku ucinili. Nije im dosta bilo to sto se desilo tokom Bushovog predsjednistva, i traze jos. Bush se nece smaknuti sa stolice dok god ne pocne Treci svjetski. On to ima u cilju, i sigurna sam da ce mu to i upaliti.
A negdje sam nedavno procitala da se mi vec nalazimo u Trecem svetjskom ratu, samo sto se to toliko ne osjeti i ne primjeti.

Ali, ovako, kad pogledam oko sebe, pomislim, kako je nase covjecanstvo palo na nisko. Pa mi smo i u ratu sa prirodom. Priroda nam uzvraca ono sto smo joj vjekovima i vjekovima mi nacinili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
http://video.google.com/videoplay?docid ... 0023&hl=en

Ko ima vremena neka pogleda ovaj film. Ko ne razumije engleski ima subtitle na njemackom :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 16:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
'Ajde ruke u vazduh svako ko je razgovarao sa barem jednim Amerikancem ili jednom Amerikankom o tome sto se desavalo na Balkanu devedesetih.

I sad svi kao "znate" sta Ameri misle o tome, i kako su se osjecali o tome, i kako se sad osjecaju.

Po kolicini praznih lupanja, cini mi se da teme 9/11 uvijek pobjedjuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
I sad svi kao "znate" sta Ameri misle o tome, i kako su se osjecali o tome, i kako se sad osjecaju.

Pa ne vidim da nesto rade po pitanju pogresne politike...Mislim i dalje salju vojsku u vukojebine za koje nikad u zivotu nisu culi....Razumijem ja tebe, ti zivis u Americi...ali razumi i ti narod koji nista dobro od te Amerike (sem filmova vise manje) nije vidio. Nacionalni neprijatelj br.1 Amerike su ona silna ubijena djeca u Iraku, Afganistanu, Srbiji .... Jedan covjek?? Molim te...postedi me amercikog "Dream life-a"....

Iskreno, strasno je to sto se desilo....ali me iskreno boli djon za tamo nekom Amerikom (jer i njih u najmanju ruku boli djon za mnom)...i da jesam..pricala sa kako ti rece "makar jednim amerom"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Helena je napisao:
Pa ne vidim da nesto rade po pitanju pogresne politike...Mislim i dalje salju vojsku u vukojebine za koje nikad u zivotu nisu culi....

Narod nikad niko nije slusao. Narodu se uvijek "objasni" pa se narod slozi. To ti je "ljepota" demokratije. Kako su nama Milosevic i Karadzic "objasnili" zasto se mora desiti ono sto se desi, tako i ovdje Bush stalno "objasnjava" narodu zasto treba vojsku slati tamo gdje ju salje. Ja bih radije da ih dovucem nazad, al' mene ionako niko ne pita.

Helena je napisao:
Razumijem ja tebe, ti zivis u Americi...ali razumi i ti narod koji nista dobro od te Amerike (sem filmova vise manje) nije vidio.

Razumijem ja to, ali u ljudima uvijek trazim plemenitost i onu "larger than life" karakteristiku, pa sve i da sam skoro pa odustao od ovog foruma po tom pitanju, uvijek se javi optimista u meni pa ponekad nesto prokomentarisem.

Helena je napisao:
Nacionalni neprijatelj br.1 Amerike su ona silna ubijena djeca u Iraku, Afganistanu, Srbiji .... Jedan covjek?? Molim te...postedi me amercikog "Dream life-a"....

Americki nacionalni neprijatelj br.1 je G.W. Bush.

A od mene zaista dosta na ovu temu. Ne zelim da se raspravljam sa svima, jer perspektive su nam razlicite i prelako svi padamo u svadje a onda nista od tog' necemo napraviti. Beskonacno razglabanje...nema smisla.

Ostajte zdravo. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Hmmmmzz....

Prvo. Velika vecina Amera uopste ne zna gdje je Balkan. Skoro sam na RTS-u gledao nesto o razmjeni ucenika 4. razreda srednjih skola koji su isli u Ameriku. I prica momak kako mu je ta zena rekla da je Srbija u Aziji. Kako? Pa lichi joj on na Aladina, stoga, Srbija je u Aziji ili Africi.
Mislim. Ipak ima i onih koji to dobro znaju.....

Druga stvar...
Ne moze se reci "slali svoju djecu". Mislim, ako sam te dobro shvatio... Nisu majke slale svoju djecu...
To me podsjeti na onu skoru nebulozu Nasera Orica kad je bio na OBN-u i rekao : "Znate, bosanske majke nisu mogle reci svojoj djeci da se ne brane, jer smo se morali braniti, ali srpske majke su mogle reci svojoj djeci na ne kolju i ne ubijaju...". Mislim, ubij se. Ne salju majke sinove u vojsku nego vlast.
Tako i ovo... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ako se ne varam...USA vojska je vecinom dobrovoljacka?? Ili se varam?? Hodaju po siromasnim dijelovima i lobiraju neradnike i omladinu za pare u vojsku?? Btw. moral' se svaka napisana bukvalno shvatiti??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Helena je napisao:
Ako se ne varam...USA vojska je vecinom dobrovoljacka?? Ili se varam?? Hodaju po siromasnim dijelovima i lobiraju neradnike i omladinu za pare u vojsku?? Btw. moral' se svaka napisana bukvalno shvatiti??

Jebiga, nije to do tebe, podsjetilo me, morao sam napisati.... :D

Sto se tice vojske, jest ona dobrovoljacka, ali sad to za vrbovanje, ne znam bash... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 09:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Helena je napisao:

Gledao sam intervju sa djevojkom od nekih 18 godina, dobrovoljac u Iraku, kaze da je dosla izmedju ostalog zbog novca, da skupi dovoljno novca za studije. Znaci nesto kao produzeni godisnji odmor, ubijanje inclusive.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pero_Bombas je napisao:
Helena je napisao:

Jebiga, nije to do tebe, podsjetilo me, morao sam napisati.... :D

Sto se tice vojske, jest ona dobrovoljacka, ali sad to za vrbovanje, ne znam bash... :-?

Neko vece sam gledala reportazu bas o ovoj tematici. U siromasnijim dijelovima Amrike postoje agencije za propagandu i "savjetovanje" o armiji. Ljudi otvoreno govore da im je to jedina perpektiva u zivotu jer nemaju para za College a vojska im to omogucuje. Zena, vlasnica te agencije ima troje djece i svi su kojekuda po svijetu. Cerka je trenutno u Afganistanu :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Pa znate šta Amerikancima znači propaganda. Ako je nešto "rečeno na tv" onda je to sigurno dobro i naravno istinito. Ko je gledao Fahrenheit, sjetiće se one majke što je nagovorila sina da ode u Irak jer je na tv čula da je to ispravno. Samo što se sad kaje, sin je stradao. "Reklame" za rat izgledaju kao reklame za PC igricu, još se kao zaradi puno para... a kad odu tamo stvarnost je nešto drugo.
Sumnjam da djeca te vlasnice ratuju negdje. Ima isto u filmu kad autor pita senatore (sačekao ih je poslije neke sjednice) bi li neko od njih poslao svoje dijete da "pomaže" u Iraku, kao što šalju druge. Niko mu nije htio odgovoriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 22:23 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Vader je napisao:
15.09.2006.
Manipulacija na najjače
Zwicker: Službena verzija 11. septembra je velika zavjera
Mark Twain je rekao: "Ako ne čitaš novine, neinformisan si, ali ako ih čitaš, pogrešno si informisan". Barrie Zwicker tvrdi da je to pogotovo istina kad je riječ o službenoj verziji događaja 11. septembra. U svojoj novoj knjizi 'Towers of Deception: The Media Cover-Up of 9/11' ovaj poznati kanadski medijski kritičar tvrdi da se tradi o najvećoj teoriji zavjere ikad.

Pazi samo to! Zavjerenik kritikuje druge zavjerenike! Ha! Ruka ruku mije :lol:

Kao ostalo je nedoriječeno da je Mark T. još htio reći: "Ko ne čita novine, a čita teorije zavjere e taj je dobro informisan!"

:lol:

Ljudi, zanimljiv vam je ovaj podforum, vidim čak se i bavite politikom, a nema onih dalabua iz Pederacije i okoline da nerviraju ljude :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]