banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 10:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 21:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Leona je napisao:
Mozda zena nije ljepotica svijeta, ali iskreno receno, nije ni Jelena Karleusa, cak je i ruznija od Celine Dion.

Evo opet rata... ups... zestoke diskusije. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
FLASH je napisao:
Leona je napisao:
Mozda zena nije ljepotica svijeta, ali iskreno receno, nije ni Jelena Karleusa, cak je i ruznija od Celine Dion.

Evo opet rata... ups... zestoke diskusije. :D

:-# U pravu si. JK nije dobar primjer. Ona se racuna u dinarima. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2006, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Bik je napisao:
Frieda je napisao:
Jeste li vi primjetili da se ovo desava u BL?
Sve vise smo poceli da se oblacimo u fensi buticima, da kupujemo skupe spravice, sminku "poznatih svjetskih sminkera"... Kao da smo nesto bolji od drugih ako imamo najnoviji parfem Celin Dion ili nesto-za-cim-su-vec-ludi-muskarci-valjda-neka-najnovija-tehnologija-ili-patike-ili-....
Koliko je nekih super mega dobrih i skupih auta u gradu.
I polugole curice. Ove godine sam primjetila da su IN neki maleni sorcevi koji otkrivaju sve. I sve su na stiklama, ofarbane, iskvarcane, u kratkim suknjama i minijaturnim majicama... I tako svako vece i svaki dan. Pretpostavljam da moraju po citav dan samo da „njeguju“ svoj izgled. Ja se ne sjecam da je sve to bilo tako prije samo nekih 5 godina.
Sta se desava sa vrijednostima? I kako je moguce da su se promijenile za tako kratko vrijeme?
Nesto ocigledno mladima u ovom gradu nedostaje.

Bila sam ljetos u Sarajevu. Ne sreduju se svaki dan kad izlaze navece - samo vikendom, lezerniji su, imaju mnogo vise ukusa i obzira. Sve je u granicama normale.

Najgore je to sto je to pocelo da utice i na mene, ali sam to skuzila pa se sada obuzdavam kad mi dode da kupim nesto sto si u pricipu ne mogu priustiti.

Dakle?

Tebi smeta sto se ljudi oblace po poslednjoj modi i kupju stvari novije tehnologije???? Ili te nisam dobro skontao? A to ko sta na sebi oblaci moze samo vrlo ogranicenoj osobi da bude mjera za sud o drugim ljudima. Svako se oblaci onako kako hoce i kako mu odgovara, bila to poslednja moda ili moda sedamdesetih. Ne vidim tu nista lose.
Sta fali i super mega dobrim autima u gradu??? Dabogda svi imali po jedno. Nije valjda da zelis da svi vozamo polovne aute stare po 30 godina.
Polugole curice meni ne smetaju :D Ali kontam sta hoces da kazes. E to je do roditelja. I toga je uvijek bilo. Samo sto su sad sorcevi stvarno "kratki".
Vrijednosti se nisu nista bitno promijenile ako mene pitas. Sve je onako kako je i do sada bilo...
A za Sarajevo ne znam sta da ti kazem... Ja sam cuo drugu pricu... Ali o ukusima se ne raspravlja zar ne? :wink:

Stvar je u tome sto materijalne vrijednosti postaju prioritetne u odnosu na duhovne. Izvini ako sam bila nejasna. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
P.S. Imam parfem Celine Dion. :lol:

Ma, nisam htjela nikoga da osudujem, a Celin Dion je slucajno ispala. Ja, sta ucini. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
duhovne vrijednosti su dosadne dushu imaju svi a pare ne bash svi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka

Gazda je napisao:

Ovo me podseca na jednu epizodu Simpsonsa, gdje Bart 'prodaje' svoju dusu Millhouse-u za 5 dolara. I kad ju je prodao, vise nije mogao da se smije, nije imao nikakve osjecaje, zivotinje su pocele da bjeze od njega, nije imao vise snage, nije imao volju za zivot, automatska vrata od supermarketa nisu mu se vise otvarala jer ga nisu prepoznale kao covjeka, nije imao dah..itd...Nekad su i crtani filmovi poucni. :)

Gazda, da li bi ti prodao svoju dusu kad bi mogao (i ako vec nisi)?! :D :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
anesthez-i-ya je napisao:

sinoć gledam one pussycat dolls, yebothe sva sam se izbedirala

ja vala kad vidim onu crnu, padnem u trans ... sunce moje. lusn ap maj batns bejbe, ijaooo.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Leona je napisao:
Gazda je napisao:

Ovo me podseca na jednu epizodu Simpsonsa, gdje Bart 'prodaje' svoju dusu Millhouse-u za 5 dolara. I kad ju je prodao, vise nije mogao da se smije, nije imao nikakve osjecaje, zivotinje su pocele da bjeze od njega, nije imao vise snage, nije imao volju za zivot, automatska vrata od supermarketa nisu mu se vise otvarala jer ga nisu prepoznale kao covjeka, nije imao dah..itd...Nekad su i crtani filmovi poucni. :)

Gazda, da li bi ti prodao svoju dusu kad bi mogao (i ako vec nisi)?! :D :)

sta je dusha?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 06:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Potrosacko drustvo je jedan od proizvoda kapitalizma.
Konzumerizam je posebno izrazen kod zemalja koje izlaze iz kriza.
Procitajte sta je Fromm imao da kaze o potrosackom mentalitetu.

Uf ode ova tema u pogresnom pravcu. c'mon

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 09:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Gazda je napisao:
sta je dusha?

Ono što imaju svi ;-) :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 09:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2006, 21:23
black santa je napisao:

sinoć gledam one pussycat dolls, yebothe sva sam se izbedirala

ja vala kad vidim onu crnu, padnem u trans ... sunce moje. lusn ap maj batns bejbe, ijaooo.

ma mruŠkokoŠ
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka

Gazda je napisao:
sta je dusha?

Dusa je zivot. Dusa cini covjeka covjekom. Samo tijelo ne cini covjeka zivim. Tijelo je samo sredstvo duse.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36

ma mruŠkokoŠ
:D

kokoš il ne kokoš, lijepa za vidjeti. nekako mi se ipak čini da je ona klasa za ove natrackane provincijske kokice po gradu? a ako si ti blizu njenim standardima, nema problema, okrećem antene na drugu stranu. :lol:

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 11:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2006, 21:23
kokoš je tebi bila upućena ne njoj :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2006, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Frieda je napisao:
Stvar je u tome sto materijalne vrijednosti postaju prioritetne u odnosu na duhovne. Izvini ako sam bila nejasna. :roll:

E to je vec nesto. Ali opet, ja bar ne vidim nikakvu drasticnu promjenu u zadnjih pet godina. Ko zna kad je to sve pocelo... ako nije oduvijek i bilo tako :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Pocelo je onog momenta kad su se poremetile vrijednosti. Vrjednuju se pogresne stvari, pogrsni idoli su u igri. Svi zele da su sve drugo samo svoje "ja" ne zele.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2006, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
Frieda je napisao:

E to je vec nesto. Ali opet, ja bar ne vidim nikakvu drasticnu promjenu u zadnjih pet godina. Ko zna kad je to sve pocelo... ako nije oduvijek i bilo tako :-?

Ma, nije oduvijek bilo tako, a moralo je poceti nedavno jer nije moglo bas u ratu ili neposredno poslije rata. Slazem se s Utopijom da je to zbog tranzicije u koju smo usli, gradi se potroscko, kapitalisticko drustvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Takvo vrijeme, uticaj zapada i ovde se ogleda u svim pogledima, pa i u nacinu odjevanja (eto vidi sebe, koristis izraz "izbediram" :-? )
A sta fali vidjeti 'sredjenu' osobu u gradu. Ne mogu biti svi takvi, pa neko mora popravljati prosjek. A o tim ljudima ne mozes prosudjivati kakve su osobe na osnovu njihovog stila oblacenja.

Ili, sta, voljela bi da vidjas muskarce u patika, trenerci, i koznom jaknom, uvucenom u trenerku.

Pusti, nek se ljudi sredjuju, mozda i BL za koju godinu postane modni centar :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Promasio si sustinu. Sorry. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
da, to sam i ja skontao jer nisam vidio drugu stranicu, vec sam nakon prve pukao post :oops: :)

A tacno, materijalne vrijednosti postaju sve znacajnije kod nas, mnogo ljudi gleda kakav imas auto, telefon, da li mozes uzeti najskuplje pice :-?
Muka mi je kad izadjem van u kafic/diskoteku i gledas ljude oko sebe, koji sjede u drustvu, i svakom je glavna zabava njihov mobilni koji 'cackaju' po milioni put da svak vidi da oni imaju najnovi model nokie :-?

Al' ima i druge strane, nije sve tako 'crno', kod mnogo ljudi mozes uvijdjeti da postuju istinkske vrijednosti, da im nije bitan model mobilnog, ili tvoj dzep.

Uglavnom, mnogo toga ide naopako u svijetu, pa tako i kod nas, a i ovo ti je jedan od primjera.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]