banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 10:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 06:59 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 07:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
*Sisiban* je napisao:
Ajde, Ružo, mani se patetike...

Ne obracaj mi se na ovaj nacin.

Za tebe je patetika zalost za nepotrebno izgubljenim djecijim zivotima ? Ovim sto pises samo govoris o sebi.

Citiraj:
Da su Palestinci bili malo mudriji i da su shvatili da se protiv jačeg ne može, te da su bili lojalni izraelskoj državi, ništa im ne bi falilo.

Znaci dodje ti neko ( nakon lukavog britanskog plana ) u kucu i kaze - "Od danas cemo ovako". Treba da ti se desi takvo nesto da bi razumio.

Citiraj:
U Izraelu živi i milion tzv. izraelskih Arapa, koji posjeduju izraelske dokumente i rade u izraelskim preduzećima, i tretiraju ih kao potpuno ravnopravne građane Države Izrael.

Hvala na prosvjetljenju.

Citiraj:
Osveta Izabranog naroda uvijek je bila višestruka.

Aha. Znam i za propast "Izabranih naroda". Ili onih koji su se tako osjecali.

Citiraj:
Uostalom, i pored svih tih ratno-terorističkih talasanja, Izrael je jedna od najrazvijenijih država svijeta.

Da, zahvaljujuci bilionima $ koji Amerikanci svake godine doniraju u svrhu "razvoja".

Citiraj:
Umjesto da Izrael gradi zid oko njih...

...nasilno preuzme sistem navodnjavanja, postavi check point-e na pristupe bolnicama, ubije 700 djece u zadnjih 6 godina, mogli su jel'da zivjeti u prosperitetu u slobodarskom Izraelu ?

Jesi li nekada cuo za pojam pravednosti ? Vrijeme je da se informises.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 09:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
rece to i nasmija se na sve strane :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
sa foruma b92 ...

Pustimo na trenutak Srbiju (moze li ista ovde biti a da nije po sistemu "vezane prodaje"?), ali, da li odista mislite da je to sto radi Izrael opravdano?

Da, mislim. Hamas i slični hoće da unište Izrael i pobiju Jevreje po Hitlerovom receptu. To i oni i njihovi iranski uzori pominju svako malo, to piše u udžbenicima iz kojih uče palestinska deca, to je u njihovim novinama vic dana u svakom drugom broju, to je opšte mesto u razgovorima mnogih običnih ljudi ispranog mozga. Svoju nameru i demonstriraju svako malo, šaljući bombaše samoubice na mesta gde će izazvati najveći mogući broj civilnih žrtava.

Vlasti Hamasa (kao i pre njih Jasera Arafata) ne samo da podržavaju teroriste, nego ih naoružavaju, štite, sakrivaju, pružaju obaveštajnu i logističku podršku, ideološki ih i moralno pokrivaju itd.

EU je stucala milijarde evra na pomoć palestinskoj autonomiji, koji su najvećim delom potrošeni za razvoj terorističke infrastrukture, a za uzvrat je dobila pogrom nad diplomatama i humantiranim radnicima iz EU u vreme krize oko karikatura u danskom listu. (Kad bi Danska ili Izrael primenjivali te kriterijume, nijedan palestinski list ne bi izlazio, nijedna radio stanica radila, a mnogo ih izlazi i radi slobodno i u samom Izraelu, koje otvoreno pozivaju na njegovo uništenje.)

Umesto kukavičkog podleganja mačo ideologiji i terorističkom zovu, palestinski birači treba da stave prst na čelo i shvate ne samo da se silom ne može ništa postići, nego i da su navodni borci za palestinsku stvar najveći krvnici slobode svojih sunarodnika, i da što pre na izborima (ako ih Hamas još ikad dozvoli) oduvaju teroriste i odluče se za opciju pomirenja i iskrene saradnje s izraelskim susedima.

A svako kome je stalo do slobode treba da prestane da stavlja u istu ravan teroriste i jednu nesavršenu ali ipak veoma slobodnu državu (najslobodniju u svom regionu). EU treba da shvati da je jedno (opravdana) kritika Izraela i njegove neprilagođenosti EU-standardima, a drugo potreba da se otvorenim, zakletim i dokazanim neprijateljima slobode ne da ni centa pomoći, ni slova podrške, ni mrvice razumevanja niti samilosti.

...

uostalom, pogledajte kako civilizovani ljudi raspravljaju, a ponešto i naučite.

http://forum.b92.net/index.php?showtopic=29752&st=0

NAPOMENA - Strogo za one koje moje mišljenje, ipak zanima, uprkos forumskim autoritetima. :wink:

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2006, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

*Sisiban* je napisao:
Eno ti bratskog Hamasa, pa "iskuliraj" malo s njima. Povedi i neku Čečenku da se nađe da pripomogne ako upaljač eksplozivnog punjenja "zariba"...

Kakvi bolesnici ovdje imaju pristup, uzas. Tebi jadnice nema pomoci. A ni Moderatoru koji ima obraza da ostavi poruku ovakvog sadrzaja.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2006, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
NAPOMENA - Strogo za one koje moje mišljenje, ipak zanima, uprkos forumskim autoritetima. :wink:

Takvih je pretpostavljam malo, s obzirom kvalitet navedenog citata. Cuo si za zamjenu teza ? :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2006, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:

Takvih je pretpostavljam malo, s obzirom kvalitet navedenog citata. Cuo si za zamjenu teza ? :wink:

malo ili ne, kvalitet navedenog citata je sasvim nesporan. to najbolje znaju oni u evropskoj komisiji. ili palestinskoj ambasadi u sarajevu. baj d vej, bio ambasador nekidan u banjaluci i ponovo tražio da se palestinci školuju kod nas...

zamjena teza - pa da, čuo jesam, time se dade objasniti baš sve. isto što i teorija zavjere.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2006, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

black santa je napisao:
malo ili ne, kvalitet navedenog citata je sasvim nesporan. to najbolje znaju oni u evropskoj komisiji. ili palestinskoj ambasadi u sarajevu. baj d vej, bio ambasador nekidan u banjaluci i ponovo tražio da se palestinci školuju kod nas...

A ti si iz toga zakljucio da bi se oni dizali u zrak kod nas, ako bi se dosli tu skolovati ? Po toj logici - mnogo nasih ljudi nisu mogli biti primljeni ni u jednu zemlju u svijetu od '92 naovamo.

Citiraj:
zamjena teza - pa da, čuo jesam, time se dade objasniti baš sve.

Da li je istina nesto sto je takvo bez obzira na nas stav o tome, ili sve zavisi od naseg ( emotivnog ) naboja prema necemu / nekome ?

Na prethodnoj stranici sam navela podatke iz izraelskog izvora o broju zrtava u ovom regionu u posljednjih 6 godina.

Bez obzira na to, ti citiras nekakav post u kome se iskljucivo Palestinci prikazuju negativcima. Prema tome dao si odgovor na gorenavedeno pitanje.

Zamjena teza = pridati osobinu nečega nečem drugom zato što su im neke osobine iste

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2006, 17:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Pomalo OT ali možda i nije...
Prije par mjeseci gledao sam na TV nekog šeika na nekakvoj konferenciji koji je rekao sledeće (parafraziram):"Njemci su u 2.svj.ratu pobili milione Jevreja.Zašto im onda nisu na kraju rata nisu ustupili dio Njemačke da tamo prave državu a ne u Palestini u kojoj im mi Arapi nismo ništa skrivili?!?"
Šta mislite o tome?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A ti si iz toga zakljucio da bi se oni dizali u zrak kod nas, ako bi se dosli tu skolovati ? Po toj logici - mnogo nasih ljudi nisu mogli biti primljeni ni u jednu zemlju u svijetu od '92 naovamo.

nisam to zaključio, to si ti zaključila. samo sam spomenuo onak uzgred ...
meni su oni i ostali studenti iz arapskih zemalja bili simpatični, onomad prije, kad sam bio mali ...

[i]
Da li je istina nesto sto je takvo bez obzira na nas stav o tome, ili sve zavisi od naseg ( emotivnog ) naboja prema necemu / nekome ?

Na prethodnoj stranici sam navela podatke iz izraelskog izvora o broju zrtava u ovom regionu u posljednjih 6 godina.

Bez obzira na to, ti citiras nekakav post u kome se iskljucivo Palestinci prikazuju negativcima. Prema tome dao si odgovor na gorenavedeno pitanje.

ajde ovako. shodno potencijalu vojnome izraela i palestinaca, nekako mu dođe logično da izrael pobije mnogo više palestinaca, čisto zato jer je nadmoćniji i može im se. however, to nikako ne amnestira palestince da oni pokušavaju da urade to isto. ono samoubica što se raznese je jedan posto koji uspiju da prođu. 99 posto spriječi jevrejska obavještajna služba i vojska itd ... krivica nije isključivo na jednoj strani niti može ikada da bude.

nije to nekakav post, to je džeruzalem post. to je samo jedan od takvih ...

nego, da idemo dalje sa temu ...

Viva la Muerte!

Poslednji put menjao delegado cero dana 17 Jul 2006, 22:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

od nedelje, pretpostavljam da ste svi već vidjeli ... još malo kolateralne štete, na "drugoj" strani ... bibisi.

Hezbollah rockets kill eight Israelis in the coastal city of Haifa in the worst attack on Israel since the fighting started. People living as far south as Tel Aviv are told to be on the alert. Israeli Prime Minister Ehud Olmert says the Haifa attack will have "far-reaching consequences". Hezbollah leader Hassan Nasrallah says the battle against Israel is "just at the beginning". Iran warns Israel that any attack on Syria would incur "unimaginable losses".

...

i tako do u nedogled.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 21:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Sva djeca i izraelska i palestinska su djeca, djeca koja imaju svoje roditelje, roditelje koji ih vole.

Zidovi imaju svoju drzavu kojoj jos uvijek nisu odredili granice. Ova sadasnja drzava cini im se mala. Zidovi i Palestinci imaju istorijsko pravo na taj prostor. Zidovi su zivjelu tu ranije, pa su protjerani, a onda su dosli Palestinci, zivjeli tu kako neki kazu 13 vijekova, i normalno je da taj prostor smatraju svojim, isto kao i Zidovi koji su tu zivjeli prije njih.

Medjunarodna zajdnica nije znala ili nije htjela naci pravo kompromisno rjesenje za podjelu Palestine. Palestinu je nepravlino podijelila, tako da je 20% Zidova dobilo 60% teritorije u jednom komadu, a 80% Palestinaca 40% teritroje u tri komada i to medjusobno nepovezana.

Zidovi imaju sviju drzavu, drzavu Izrael kojoj eto jos uvijek nisu odredeli granice. Palestinci su Zidove dozivljavali kao uljeze na svoju zemlju, pa su zagovarali njihovo unistenje. Kasnije su Palestinci priznali Zidovima pravo na drzavu, to je cak uradio i Hamas, ali Zidovi ne razmisljaju da daju pravo Palestincima na formiranje svoje drzave. Po svoj prilici oni zele cijelu Palestinu, ali jos i vise: Dijelove Juznog Libana, cijelu Golasnsku visoravan koja je sirijska teritorija. Kakve apetite imaju prema drugima, to je jos tajna. Sada se tjeraju stanovnici Juznog Libana u izbjeglistvo. Da li to predstavlja jednu vrstu etnickog ciscenja prije nego sto se zaposjedne teritorija i naseli Zidovima.

U toku su aktivnosti velikih sila, koje su i ranije "pravicno podijelile " Palestinu, da Zidovima olaksaju posao, unistavanjem svih njegovih susjeda, prije svega u ekonomnskom, vojnom i politickom smislu. Sa Libanom je to ranije ucinjeno, a kad je poceo sa obnovom, ponovo se vraca tamo gdje je bio. Unistenje Iraka je u toku, na redu su Sirija , a kakav ce odnos biti prema S. Arabiji velikom prijatelju SAD, ostaje da vidimo. U svakom slucaju Izrael kao drzava nije po mjeri Zidova svijeta, oni zele mnogo veci Izrael.

Zidovi su mocni mora se to priznati. U mnogim drzavama koje odlucuju o sudbini Zidovskih susjeda na Bliskom istoku oni imaju:ekonomsku, politicku i informativnu kontrolu.Najednostavnije se to vidi na planu informisanja. Poglerdajte ko si izvjestaci iz Libana, a da ne govorimo o glavnim i odgovornim urednicima.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/ ... a,36659.jl

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2006, 19:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Nije tesko primijetiti da komentar nije bas tako los, ali je u svakom slucaju operecen ubitacnom propagandom koja se siri vezano za problematiku teririzma, gdje se nikad ne uzima uzrok, nego se samo govori o polsedicama.

Eto vidimo koliko dugo traje agresija na Liban, zemlju koja nema svoj armiju, ali ima svoju miliciju. Da je Liban kojim slucajem mocan, i da je izvrsio agrsiju na Izrael, akcije bi bile stopirane za 24 sata. Isto bi tako bilo da je to uradila Sirija, ili Egipat, ali kad to radi Izrael koji nije utvrdio svoije granice vec 60 godina, onda svijet suti. Mozda bi svijet nesto i poduzeo,barem to osudio, ali Izrael ima svoje zastitnike u SAD i V. Britaniji.

U poslednjem izraelsko- arapskom ratu, Izrael je bio pred porazom. Tadasnji izraelski predjesdnik nazvao je predsjednika SAD i kazao mu "od danas Izrael kao drzava vise ne postioji". Zapad se sav dao na prebacivanju oruzja, pa se navode primjeri, da su unistavani tenkovi koji su tek presli 1600 metara. Poslije zakljucenog primirja Kisindzer tadasnji ministar vanjskih poslova SAD rekao je Sadatu otprilike ovako, "..ovo ste ucinili sad, vise necete nikad, nikad vam se vise nece pruziti takva oprilika". Egipat te pacificiran, Joradn takodje, Irak je pred unistenjem, sad se samo trazi modus za Siriju i eventualno Iran, koji prijeti da ima nuklearno oruzje, znaci ono sto Izrael vec posjeduje.

Medjunarodna pravda ne postoji. Medjunarodna pravda nije jednaka za sve narode i sve drzave. Ono sto je jednima dopusteno, drugima je zabranjeno. Neko moze proizvoditi nuklearno oruzje, druima je to zabranjeno, neko moze proizvoditi biolosko oruzje, drugima je to zabranjeno, neko moze proizvoditi rakete koje mogu obici svijet, drugima je odredjen domet od 150-300 km, ali opek kako kome.

Onaj ko ima jako naoruzenje, prijeti onim koji to nemaju. Izrael pocinje napad na Liban i odmah dobija najsavremenije naoruzanje, drugima ce uvesti embargo na uvoz oruzja. Dakle, neko moze da radi sve sta hoce, drugima to isto nije dozvoljeno. To nije medjunarodna pravda jednaka za sve, ali sve sto se cini, moze se pravdati. Uvijek se nadju neki arguimenti,koji dugotrajnim ponavljanjem postaju istina.

Sve dok ne bude postojala medjunarodna pravda jednaka za sve narode i drzave, prijetit ce opasnost da jaci pokoravaju slabije, pljackaju njihova dobra pod ovim ili onim izgovorom, a da kroz sredstva informisanja sire naopake pice o onima koje napdaju i izrabljuju. Sta je nadjeno u Iraku, a zbog cega je izvrsena agresija na tu zemlju. Nista. Ali, ko danas pita agresora nesto. Naravno niko, on je taj koji pita druge, on je taj koji okrivljuje druge. Pogledajte samo ko su izvjestaci sa ratista u Libanu. Cim to vidim, meni je sve jasno. Ne treba mi nikakav komentar.A u nasim novinama nalazimo samo eho onoga sto pisu drugi, sto pricaju drugi na raznim TV.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2006, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo još malo eha u našim novinama, onoga što pišu drugi.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp=

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2006, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2006/ ... east.shtml

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=206262

najsvježija kolateralna šteta ... kad će više taj rat, pa da prestanu da ginu civili? pretpostavljam da će broj mrtvih da se poveća, pa čekirajte redovnije, ako vas zanima ...

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2006, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Pretpostavaljam da u okviru borbe protiv Hezbolaha i terorizma sitan previd poput bomabardovanja zgrade u kojoj je poginulo 56 civila, od čega 37 djece predstavalja takođe kolateralnu štetu ili samo neugodan propratni efekat globalne borbe protiv terorizma, u fazonu:"Eto je**ga, desilo se pogriješili smo, ali to ne zanči da ćemo stati". Shvatam da je odavno ljudski život totalno obezvrijeđen u poplavi nekih principa globalne politike i ostverenja viših ciljeva, ali mora se negje povući granica. Taman da je neko mogao da zna da će svako od te poginule djece u bližoj ili daljeoj budućnosti postati islamski terorista ili sului bombaš samoubica, opet to nikako ne može biti opravdanje za te žrtve. Izrael me, moram priznati, sve više podsjeća na SAD, sa tom politikom "ratovanja da bi se postigao mir".
Ratom i nasiljem se postiže jedino onaj vječni mir i to uglavnom za ljude koji to nisu zaslužili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2006, 00:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nitro je napisao:
Izrael me, moram priznati, sve više podsjeća na SAD

I mene. Srasli su zajedno ovih zadnjih dana. SAD ne dozvoljava prekid vatre u Libanu. Šta? Potiču daljnji rat? A poznato je od ranije da SAD mnogo podržava i brani Izrael.

Vrh

Tema posta: Jevreji
PostPoslato: 01 Avg 2006, 06:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Jul 2006, 07:11
Mislim da se sada jasno vidi ta krvoločnost Jevreja!

Vrh

Tema posta: LJUDI Izrael i SAD
PostPoslato: 01 Avg 2006, 06:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Jul 2006, 07:11
Naravno da vas podsećaju jedno na drugo jer su isti gospodari,Jevreji i ako malo bolje pogledate videćete da sam u pravu jer su činjenice očigledne!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]