Vader je napisao:
ventilator je napisao:
Naravno da bih - pa ko ce bolje od pusaca da objasni kakva je to ovisnost.
Sigurno da bih ja kao pusac mnogo iskrenije i iz iskustva opisala taj porok,nego neki filozof koji nije dim povukao u zivotu.
Da ali većina pušača to ne radi već redovno brani pušenje, što možeš vidjeti i na ovoj temi.
Ja,kao pusac,moram reci da svima koji ne puse govorim da im je to pametno i iz iskustva pricam kakvo je pusenje sranje (da izvinete na izrazu).
Takodje podrzavam sve koji pokusavaju prestati ili su uspjeli prestati.
Nazalost - mene je prosle godine bolest sprijecila u pusenju i bila sam na dobrom putu,medjutim poklekla sam.
Zao mi je sto sam odustala,ali poslije neceg nema kajanja.
Ja ni ne pijem,ali zbog toga ne branim svima oko mene da piju (popijem za rodjendan ili svadbu,neku vecu proslavu).
Mislim da mora postojati odredjena doza tolerancije.
Pogotovo sada kad postoje mjesta za nepusace ne razumijem zasto ti isti nepusaci hrle medju pusace,pa se onda zale kako im smeta dim.
Ja ne podrzavam pusenje,samo zelim iznijeti svoje misljenje,a ono je da pusenje ne umanjuje neciju sposobnost da dijagnosticira rak,da uradi transplataciju srca,da izlijeci nekoga.Dakle,ne bi trebalo biti kriterij na osnovu koga se ljude bira za taj posao.
Licno,ako sam negdje u stanu i ako ima trudnica u blizini (i ako trudnica ne pusi

) pitam da li bi joj smetalo da zapalim.Ako je ta ista trudnica usla u zagusljivi lokal gdje svi puse ja cu zapaliti cigaretu - jer joj to ocito ne smeta,da joj smeta otisla bi u slasticarnu ili na mjesto za nepusace.
Uglavnom,ako sam negdje gdje ne znam da li se pusi uvijek pitam.
Ni u svojoj kuci ne pusim gdje stignem,pa tako postujem i tudju kucu.
Mozda meni kao osobi koja je operisana od voznje smeta zagadjenje koje automobili proizvode i koje je vjerovatno vece od zagadjenja duvanskim dimom,pa ne vidim da su vozaci tako nesebicni i pitaju ljude oko sebe da li im to smeta,pa ako im smeta voze bicikle.
Svi mi radimo nesto sto drugima smeta,ali mora postojati tolerancija do odredjene mjere.
Sta bi sad trebalo,zabraniti ljudima sa nekim hormonalnim poremecajem da rade,jer se njihov znoj jako osjeti,pa to smeta drugima (vjerovatno i vise od cigarete)?