banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 14:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 13:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zar to nije za duhovnost i religija podforum ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
BSE, mislim da ipak ova tema više spada ovdje, mada si dobro osjetio da je suština teme ipak duhovnost.

Bostech neću te ubjeđivati, očito imaš američke naočari na nosu i sve gledaš kroz njih.
Meni je žao što se još na Olimpijadi u Barceloni nisu susreli najjači tim kojeg je svijet van Amerike ikada vidio (reprezentacija Jugoslavije sa Kukočem, Divcem, Đorđevićem, Rađom, Zdovcem, Paspaljem, Perasovićem, Savićem, Petrovićem) i ostalima i prvi NBA dream tim koji je bio najjači od svih dosada izvedenih.
To bi bio pravi susret.
Jer i jedni i drugi su bili na vrhuncu snage.
Možda su Amerikanci svojski pomogli rastur Jugoslavije (između ostalog) i jer su se uplašili ishoda takvog meča. :D :D :( :(
A to bi po nacionalni ponos ujka Sam-ovaca, pogotovo u tom momentu bilo strašno. Odmah bi bombardovali Beograd :D.
Malo se šalim, ali na žalost ova šala nije daleko od istine.
Kad se stvarno razotkrije ono što je tek počelo da se razotkriva (pozadina raspada YU) to će biti jasno.

Sjećam se da se Hrvatska u prvom poluvremenu svog susreta sa USA u Barceloni sasvim dobro držala protiv tog dream tima (Franjo arapović je bio glavni :D), ali šta je Hrvatska a šta je Jugoslavija.
Jer taj tim Jugoslavije koji je izgrađen neposredno pred rat, igrao je najljepšu i najlepršaviju kolektivnu košarku koja je viđena na ovoj planeti i što je najvažnije imao je timski duh kakav se nikada poslije nije vidio osim u nekoliko reprezentacija pod nazivom SR Jugoslavija u raznim sportovima i možda donekle u onoj čuvenoj košarkaškoj reprezentaciji Litvanije.
Francuzi su nas pobijedili jer su više ličili na nas od nas samih. :) :(

Ali sa nestankom imena (i himne Hej Sloveni) sa svjetske scene čini se polako nestaje i taj duh. Ostaje samo industrija. Na žalost.

Poslednji put menjao Aragorn dana 21 Sep 2005, 14:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 14:19 
Nitro je napisao:
Aragorn je napisao:
Gurović je koji dao jednu od ključnih trojki u utakmici sa Amerikancima 2002 godine, tada nije imao tetovažu sa likom Draže Mihajlovića na ramenu. Ili se možda varam?

Apsolutno si u pravu... Ta tetovaza je dosla tek poslije.

Nije tačno, tetovaža je postojala i tada

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 14:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Da li je postojala tetovaža sa likom Draže Mihajlovića?
Pravo da ti kažem, sumnjam al' ako imaš neki dokaz da jeste iznesi ga.
Ja samo znam da se o toj tetovaži počelo pričati naveliko negdje prošle ili najdalje pretprošle godine, a to je suviše škakljiva i upadljiva stvar da bi prošla neprimijećeno da je postojala i ranije.
Ali, opet kažem, ovo što govorim je ipak nagađanje. Možda može da pomogne onaj ko ima snimak te utakmice (Jugoslavija - USA) :D.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 14:43 
Kada smo u Aprilu razgovarali idealnom timu naše repke predlagao sam gore pomenuti sastav.
------------------------------------------------------------------------------------
S obzirom da Jarić nema dobre odnose sa Obradovićem možda ne bude igrao tako da bi umjesto njega ubacio Bodirogu.

Volio bih da ima mjesta za Aleksandrova jer će on za par godina biti najbolja četvorka na planetu. Sličnio je sa Tripkovićem na poziciji 2 i Bogdanovićem na 3.

Rebrača je levat posljednjih par sezona a i kurči se previše.
Jovo je genijalac ali nije za repku
Bogavac nema muda i to je pokazao u revanšu Hemofarma u Grčkoj kada su popušili sa 30 koševa razlike.
Bodiroga je naš miljenik ali par utakmica ove sezone u Barseloni su mu bile katastrofalne

Ma ustvari poveo bih sve same klince, dakle:

1. B. Popović Rakočević, Vujanić
2. Tripković, Koljević
3. Stojaković, Bogdanović
4. Radmanović, Aleksandrov
5. Krstić, Perović, Miličić
--------------------------------------------------------------------------------
Naravno poslije bitke su svi generali pametni ali moje objašnjenje je bilo da je bolje ne osvojiti zlato sa klincima koji će ginuti na terenu nego ga osvojiti sa manekenima.

Od ovog mog sastava na PE su igrala njih 4 i po mnogim procjenama jedina 4 koja su odigrala odlično uz donekle Milojevića.

Znači, razlog poraza nije u kvalitetu igrača nego u njihovim glavama.

Kasnije, tokom juna ili jula sam imao jedan komentar na vederov post koji je upozoravao na gordost nas navijača kao i na gordost naših košarkaša.

Čovjek mora biti umjeren ali kada se uloži enormna količina rada i napora i kada se dostigne vrhunski kvalitet to treba da se pohvali i na to treba biti ponosan.

Aragorne, svi tvoji sportski ali i uspjesi u drugim oblastima su prije svega bili rezultat količine i kvaliteta tvoga rada što je svakako preduslov blagoslova. Naš narod kaže: pomozi sam sebi pa će ti i bog pomoći, upravo aludirajući da samo oni hrabri i oni koji ulože sve od sebe mogu očekivati i božiju pomoć.

Za svaku ljudsku aktivnost je potreban blagoslov pa tako i za sportsku pobjedu ali u aktuelnom trenutku slab sportski rezultat nikako ne bih vezao za zemlju koju ovi igrači predstavljaju jer prije dva mjeseca naši juniori su postali prvaci Evrope (bez pomoći najboljeg igrača svijeta u tom uzrastu Nemanje Aleksandrova) razvaljujući sve druge repke velikom razlikom. Kadeti su takođe prvaci Evrope i to 4 ili 5 puta za redom a mlada repka koja je takođe bila uskraćena za neke ključne igrače je osvojila treće mjesto na svjetu.

Da ovi rezultati nemaju veze sa zemljom iz koje potiču pokazuju Vaterpolisti u svim selekcijama, takođe odbojkaši, košarkašice i mnogi drugi naši timovi u kolektivnim sportovima.

Bez obzira na sve naša fudbalska repka upravo ovih posljednjih godinu dana doživljava svoju renesansu itd.

Želim da ponovim da je ovaj poraz isključivo rezultat odnosa pojedinaca prema državi i državnom timu.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 15:03 
http://www.ksj.org.yu/images/sampioni-p ... -tomas.jpg

Evo linka sa zvaničnog sajta KSSCG i slike na kojoj Gurović, Tomašević i Pešić proslavljaju titulu prvaka svijeta u USA. Na slici se nazire vrh tetovaže i to se može uporediti sa drugim linkovima na kojima se vidi da je riječ o istoj slici.

Međutim nezaboravan je onaj snimak kada poslije jedne od trica amerima trči unazad sa stisnutom šakom a na mišici se vidi lik đenerala. To je jedna od legendarnih sportskih špica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 15:07 
http://www.sportnet.hr/media9/0000000000252418.jpg

Evo jedne uporedne slike

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Aragorn je napisao:
Radmanoviću (a i mnogim mnogim drugima) bi najbolje bilo da se sjete zaključnog stiha himne Hej Sloveni:"Proklet bio izdajica svoje domovine!"

Ovo staviti u udzbenike! =D> =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Daljac je napisao:
Aragorn je napisao:
Radmanoviću (a i mnogim mnogim drugima) bi najbolje bilo da se sjete zaključnog stiha himne Hej Sloveni:"Proklet bio izdajica svoje domovine!"

Ovo staviti u udzbenike! =D> =D> =D>

agreeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Detalj sa Gurovicevom tetovazom je ipak zanemarljiv. Mozda je on nosio i tada tu tetovazu (ako vec postoje slike, onda i jeste, moja greska), ali cinjenica je da, dok su ti isti kosarkasi (pa i sam Gurovic) igrali pod imenom Jugoslavije, igrali su srcem i dusom, sa tetovazom ili bez nje...

Bostech2000 je napisao:
Pa jel to elita NBA lige?

Tebe stvarno treba maksimalno ignorisati, ali to je jako tesko. Ljudi poput tebe izgleda imaju bolesnu potrebu da se petljaju u sve i svasta, a u dosta slucajeva se petljaju u stvari o kojima nemaju blage veze, ali i tu glume sveznajuce. Ne bih sad da ulazim u to, da li je to bila elita NBA lige ili ne, posto su misljenja subjektivna. Neko ce reci da je Pierce tada bio najbolji igrac u NBA (ne bi bio daleko od istine), Andre Miller je bio najbolji asistent lige, Baron Davis sigurno medju pet najboljih plejmejkera u NBA i tako dalje da ne nabrajam, tako da su tvoje opservacije i smijesne i zalosne. Ne znam samo sta dobijas omalovazavanjem necijeg uspjeha. Ako ti je to nekakva licna satisfakcija, onda imas gadan problem, patoloske prirode...

U prenosu na RTS-u par puta je u krupnom planu prikazana svecana loza u kojoj su sjedili Djordjevic, Divac, Danilovic i Savic. Stvarno je bilo tuzno gledati kako legende aplaudiraju onim manekenima na terenu... Treba im taj kadar pustati kad god se stigne, ako su licemjeri koji sad nose dres reprezentacije uopste u stanju da se zastide...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nitro, sta se lozis na njegove komentare bolesne?? prije bih rekla da njega boli sto je jugoslavija ( srbija ) osvojila svjetsko. kao on se zanima za nba, hahaha, veze s vezom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
A sta se ti paradiras sa pobjedom Yuge u kosarci?
Stvarno ti je glupa prica.

1.To nije elita NBA,mozes to da vidis sa tim da je americki tim pobjedivao na olimpijskim a gubi na svjetskim,saljue dobre igrace na olimpijski tim a za svjetsko skoro niko nece ni da igra.

2.Sto se je vama stalo sto je Srbija i Crna Gora pobijedila?Nije ti to tvoj drzava,bar ne tehnicki.

3.Ja sam iznio svoju tezu da je to mozda bog dao sansu a vi ste je uprskali i dalje furate svoje.

4.Ne pratim NBA u zadnje vrijeme ali se dovoljno razumijem i ako sto rekoh vecina tih igraca su novajlije koji su tek zapoceli igrati kosarku..ocigledno nije najbolji tim sto USA moze staviti.

5.Ako je ikada bila DOBRA utakmica to je bila stara reprezentacija Yugoslavije protiv Dream Teama....To je bilo jak protiv jakog,nasi bi mogli i dobiti da su imali vise muda i samopouzdanja i da se nisu prepali NBA igraca a imali su iskustva i znanje da to postignu.

6.Bezveze se ljudi hvale sa jednom pobjedom,kao da su uhvatili Boga za muda..svaki tim izgubi jednom..a vi iz toga ste izvukli da vam je Bog da pravo da se rugate citavom svijetu.
Nije ni cudo sto ste sad zadnji u svemu.

7. I_am kakve veze ti imas sa Srbijom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

imam, i to velike :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tako reci...nemoj glumiti neutralnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:D :D :D :D

Bostech2000 bolje prestani jer stvarno ispadas smijesan, cak mi te postaje i zao...

Citiraj:
1.To nije elita NBA,mozes to da vidis sa tim da je americki tim pobjedivao na olimpijskim a gubi na svjetskim,saljue dobre igrace na olimpijski tim a za svjetsko skoro niko nece ni da igra.

Dream Team 2 je osvojio zlato na svjetskom prvenstvu 1994. 1998. godine Dream Team nije nastupio na SP u Atini zbog NBA lockouta. Objasni kako to da nisu osvojili zlato na OI U Atini prosle godine kad samo na olimpijske igre salju najbolje timove

Citiraj:
2.Sto se je vama stalo sto je Srbija i Crna Gora pobijedila?Nije ti to tvoj drzava,bar ne tehnicki.

Isto kao kad bi pitao zasto volis nekoga? Patriotsko osjecanje koje ne mogu da objasnim. Valjda volim tu drzavu jer je posljednje sto je ostalo od meni najdraze stare Jugoslavije..

Citiraj:
4.Ne pratim NBA u zadnje vrijeme ali se dovoljno razumijem i ako sto rekoh vecina tih igraca su novajlije koji su tek zapoceli igrati kosarku..ocigledno nije najbolji tim sto USA moze staviti.

Krajnje subjektivno misljenje. Govori u proslom vremenu jer je to bilo prije tri godine, a vecina tih igraca su vec tada imali iza sebe iskustvo od po tri - cetiri godine igranja u NBA. Izuzetak Nicka Kollisona koji je bio, po tradiciji, predstavnik koledza u Dream Teamu i Jay Williams koji je bio rookie. Jeremaine O'Neal je imao 6 NBA sezona iza sebe, o Reggie Milleru da ne govorim. Ben Wallace je tad imao punih 28 godina, Antonio Davis 34 godine. Gdje su tu pocetnici osim dvojice pomenutih debitanata?

Citiraj:
Ako je ikada bila DOBRA utakmica to je bila stara reprezentacija Yugoslavije protiv Dream Teama

Stara reprezntacija Jugoslavije nikad nije zaigrala protiv Dream Teama. Prvi Dream Team je zaigrao u Barceloni na OI, kad stare Jugoslavije uveliko nije bilo. Kao sto rekoh petljas se u stvari o kojima izgleda nemas pojma..

Citiraj:
6.Bezveze se ljudi hvale sa jednom pobjedom,kao da su uhvatili Boga za muda..svaki tim izgubi jednom..a vi iz toga ste izvukli da vam je Bog da pravo da se rugate citavom svijetu.
Nije ni cudo sto ste sad zadnji u svemu.

Jedini koji se ovdje dosad rugao i omalovazavao tudje uspjehe si ti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

3-4 godine igranja u NBA nije iskustvo nego pocetak,vecina njih ne zaigra kako treba prve dvije godine.
I nisam rekao da uvijek salju najbolje nego da salje bolje na Olimpiojske igre nego na Svjetsko.
Nisu dzabe nazvali Dream Team jer su poslali najbolje da igraju.

A kakve veze ima Srbija danasnja sa bivsom Jugoslavijom?
Nema nista zajednicko osim imena kojeg su ukrali i prisvojili za politicke svrhe.

Ne omalozavam nicije uspjehe nego sam iznio nekce cinjenice i zapitao sam da li je razlog sto su pobijedili to sto im je Bog dao sanse da budu normalni pa kada su je prokockali da opet su nazad na staro mjesto.

Naravno moje postove uvijek nadju da komentarisu na pogresan nacin i samo zbog inata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 20:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Komentar Vecernji list Zagreb 22.09.05.godine

Srpska košarka umrla poslije duge i teške bolesti
Autor DRAŽEN BRAJDIĆ, TVRTKO PULJIĆ

"Sinoć je u Novom Sadu, poslije duge i teške bolesti, srpska košarka napokon umrla. Tri godine ubijali su je naši košarkaši i sada im je to konačno uspjelo."
Tim je riječima započeo tekst, naslovljen s "E, sad je stvarno mrtva", novinar beogradskog tabloida "Kurir". Autor teksta cinično završava: "Dobro došli u zemlju košarke! Čega, bre?!".

Galski pijetlovi nisu se dali skuhati u srpskom loncu. Jer, srpski kuhari bili su nesložni i samoljubivi. Jedan na drugoga nasrnuli su Jarić i Rakočević, čija je mržnja generator problema, sukobili su se međusobno i Tomašević i Jarić. U momčadi je zavladala takva nesnošljivost da su se od Novog Sada do Beograda, službenim autobusom, vozila samo dvojica igrača (Jarić i Šćepanović).
- Mislio sam da su naši igrači ljudi. Takvu sebičnost, takvo nepoštovanje suigrača nisam nikad vidio. Oni i nisu ljudi, a ja se bojim da bih mogao završiti i u ludnici.

Obradović se brani da je povukao iz igre Radmanovića jer se nije htio vraćati u obranu, jer mu Rakočević u protunapadu nije htio dati loptu. Oni koji Obradovića ne vole predbacuju mu da je za sve ipak najviše on kriv. Tako Zoran Slavnić tvrdi:

- Reprezentacija je katastrofalno vođena, a nije imala ni vođu na terenu. Prva je obveza trenera da osmisli igru i stvori dobro ozračje u momčadi, a Obradoviću su za sve krivi igrači.
- Predbacujem si što vama novinarima nisam odmah rekao kakvi su odnosi među igračima. Sastavljam petorke na osnovi toga tko sa kim ne govori. Jedni druge ne mogu ni vidjeti - branio se izbornik, koji sigurno odlazi, baš kao i šestorica igrača, Bodiroga, Rebrača, Gurović, Šćepanović, Tomašević i Milojević.

Srbi su na OI u Sydneyu bili šesti, na EP-u u Turskoj prvi. Potom su kiksali na EP-u u Švedskoj (sedmi), a potpuni raspad reprezentacija Srbije i Crne Gore najavila je 11. mjestom na OI u Ateni. Srbi i Crnogorci doživjeli su sve ono, i to u puno težem obliku, što je hrvatska košarka doživjela prije njih. (db)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bostech2000 je napisao:
Tako reci...nemoj glumiti neutralnost.

uf, jest me za*eba!

da, da, patriota sam veliki. svoje volim, druge ne mrzim i ne diram. jel ti smeta to mozda??? 0X

mora da si ostao u cudu, srpkinja izasla s tobom na fuka, a nisam izvadila noz.... vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bostech2000 je napisao:
A kakve veze ima Srbija danasnja sa bivsom Jugoslavijom?
Nema nista zajednicko osim imena kojeg su ukrali i prisvojili za politicke svrhe.

Ovo je totalno OT, ali samo da razjasnim. Legitimni nasljednik neke drzave je dio koji ostane, a ne onaj koji se odcijepi. Srbija i Crna Gora su ostale u zajednici i prema tome sa punim pravom nosile ime stare drzave Jugoslavije. Da se sutra Teksas (hipoteticki) odvoji od SAD znaci li to da bi ostatak SAD izgubio pravo da nosi ime SAD...

Da li je 2002. godine igrao najbolji Dream Team necu da raspravljam, jer kao sto rekoh misljenja su krajnje subjektivna po tom pitanju. Na prvenstvu uvijek igra najbolje sto jedna zemlja ima da ponudi. Mogli bi mi tako da pricamo da ovdje na EP nije igrala najbolja reprezentacija SiCG, jer nije bilo Stojakovica, Vujanica i Drobnjaka, pa da je to uzrok debakla, ali o tome niko ne govori...Ako hoces da raspravljas o kvalitetu Dream Teama izvoli javi se na sport pa cu da ti iznesem i statistike i karijere igraca koji su tad igrali za Dream Team... Dalje o tome necu da polemisem...

A to da li je Bog "njima" kako ih ti nazivas, dao mogucnost da "budu normalni", kroz pobjedu nad Dream Teamom zvuci pomalo pateticno. Precjenjujes vaznost SAD reprezentacije, kao da je ona mjerilo pravih vrijednosti ne samo u sportu nego i u zivotu, pa se pobjedom nad njom zasluzuje Bozja milost...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 00:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Legitimni nasljednik drzave?

Gdje ste tu diplomu kupili?

Cuj legitimni,Jugoslavija je bila drzava 6 republika,cim jedne nema nema ni Jugoslavije.
Odakle Srbiji pravo da uzme ime Jugoslavija?
Srbija je to ime SAMO zadrzala zbog politickih razloga.
Da je Srbiji stalo do Jugoslavije nebi ratovali sa komsijama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]