uff uff... nemojte samo da potezete teske rijeci da se tema ne otme kontroli... drzimo ovo sve na civilizovanom nivou!
*zamolba*
bostech2000 je napisao:
Kad se sjetim da su Srbi u BL PRIJE rata mrzili da pisu cirilicom,da su mrzili icu u crkvu a mnogi nisu ni znali se prekrstiti kako treba....a niko im nije branio,svi su se furali na americke filmove i muziku....i sot je najvaznije druzili su se i odrastali pored neSrba i niko se nije bunio dok jednog dana nije stiglo naredjenje iz staba da se vlastite komsije trebaju zamrziti zato sto su druge vjere i nacije.
ja stvarno neznam sta da ti na ovo odgovorim jer si sam sebi uskocio u stomak! prvo govoris da srbi nisu bili srbi.... i onda odjednom upadas sa pricom o nekom vlastitom stabu... koji bi predpostavljam trebao da brine o ocuvanju srpstva ili tako nekako.... pa zasto su onda ti srbi koji neznaju da se krste i zapravo nisu srbi poslusali svoje vodje ako im oni nisu vodje.....
sad sam se i ja zbunio!
ja neznam da li si ti mene dobro shvatio. ja nikad nisam rekao da ja nisam bosanac! a ti bi trebalo da potrazis znacenje rijeci bosanac, probaj google! sta znaci rijec srbijanac? koga ona prestavlja? ili crnogorac, ili slovenac... ili amerikanac u tvom slucaju? prokontaj malo o tome...
bostech2000 je napisao:
I jos nisi uspio odgovoriti zasto je to vazno da je neko Srbin tj musliman?
Kakva je prednost?
ovo uopste nije tema ove emisije! pitanje je da li su muslimani spremni na samospoznaju o sebi! tvrdis da si ti neko i nesto a zapravo vrlo dobro znas sta si...
zah je napisao:
To sto su se neki navodno javili u zelji da pokrenu akciju, neka rade i agituju, ali mozda ce ih biti toliko da mogu stati u jedan manji kombi, naravno poslije psihijatrisjskog pregleda, jer tako nesto ne moze uraditi normalan covjek, to moze uraditi samo covjek koji je skrenuo s uma, ili covjek koji se polakomio na bogotstvo. Ne znam, sta je njima Kostunica ponudio?
Uzalud je na silu nekoga tjeratu u ono sto on nece. Dzaba je bilo pedesetak godina uskracivanja narodu da se opredijele kao Bosnjaci, dzaba se nudilo se sve i svasta, ali narod nece, pa nece, a hoce ono sto hoce, hoce da bude Bosnjak. A ti Bole ili Gibojner budi sto god zelis, Srbin pravoslavac, Srbin ateista, to se mene ama bas ni malo ne tice, pa zato i ti pusti Bosnjake da budu ono sto zele, ono sto osjecaju da jesu. Tebi niti zelimo, niti mozemo zabraniti, da nas iz mrznje nazivas ovako ili onako. To je stvar porodicnog odgoja-vaspitanja ili stvar licne kulture.
Ne vidim razlog zasto tu spominjes psihijatriju? Hoces da kazes da ljudi koji nisu istomisljenici sa tobom nisu ni normalni? HVALA!
pitanje koje se postavlja u tom slucaju je sta je onda sa vama bilo za vrijeme 500 godina vladavine turaka? psihijatriski slucajevi ili sta?
ko koga tjera na nesto? koliko sam ja skontao inicijativa je potekla od srba muslimana! i oni pozivaju, ne tjeraju, nikoga na nesto!
btw 74 godine tito nam dragi(sto ga mati nije pobacila) je rekao da se muslimani mogu izjasnjavati kao muslimani na sljedecim spiskovima a i tamo gdje se to trazi.... ne sjecam se da je spominjao bosnjake...
sta da ja kao pojedinac trazim da me drugi zovu bog ili alah ili bic boziji ili vanzemaljac ili vlasnik amerike, njemacke i cijelog svijeta...? to mi se isto svodi i za pojam bosnjak...