banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 18:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Iskreno, ja ne skonta poentu ovog tvog posta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
dove, mozda ne kontas zato sto neces da skontas! probaj da procitas nekoliko puta sve postove

bostech2000 je napisao:
Broj jedan problem u Bosni je nerjesena politicka situacija,zbog toga ekonomija i uopste sve ostalo u zivotu nemoze da napreduje.
Kada se rijesi politicka situacija tada ce zivot da se poboljsa,zavisno od truda ulozenog.
Danas je BiH PODJELJENA i poslije 10 godina jos uvijek se pokusava srediti neke najosnovnije stvari....prije svega BiH jos nije prava drzava jer nekima nije to u interesu,jos uvijek FANATAZIRAJU o nekakvim srpskim republikama a da stvar jos bude gora moraju se javiti neke ustase da i oni dobiju "komad zemlje svoje".
Znaci umjesto da se intelegencija nosi sa stvarnim zivotnim problemima jos uvijek se raspravlja o glupostima ko je Srbi a ko je Bosnjak.
NAZALOST dok svi ljudi na citavom teritoriju BiH ne pocnu da razmisljaju da su BOSANCI tj HERCEGOVCI nece biti nekog veceg pomaka u standardu zivota.
Ovaj bsdpowa misli da se od "srbovanja" moze zivjeti,dok ti njemu objasnis koliko je u zabludi i ispranog mozga proce decenije i generacije..pa ce opet nekom pasti na pamet da se ratuje d se vrati milo za drago.

izgleda da tebi covjece nesto ovde nije jasno! a evo ja cu da ti objasnim na svom primjeru!
ja sam covjek sa planeta zemlja, pravoslavne ispovjesti, srpske nacionalnosti. rodjen i zivim na djelu zemlje koji se zove evropa-balkan, zemlja bosna i hercegovina-Republika Srpska! moje osnovno pravo je da znam ko sam sta sam i da to prihvatim i postujem ili da se toga odreknem i postanem atheista, musliman ili bilo sto! ne mozes mi ti reci da sam ja marsovac ako ja nisam! i tebi jedino izgleda to nije jasno jer ti zivis u jednoj zemlji koja je sto se toga tice malo nastrana(amerika) dok ako pogledas druge zemlje npr u evropi. vrlo lako mozes da uocis da je svaki francuz, talijan i svaba.... ponosan na ono sto jeste i da svoje interese stiti jelte. neces mu valjda ti doci i soliti pamet sta je dobro a sta ne! ja sebe zovem srbin iz bosne, bosanac! ti bi sebe trebao zvati musliman iz bosne! hrvat iz bosne! takodje svi bosanci! nemozes ti meni reci da ja treba da se izjasnjavam kako ti hoces i da prihvatim cjelovitu bosnu i hercegovinu ako ja to necu, isto vrijedi i za mene prema tebi! i ti bi trebao da postujes moj stav isto kao sto ja postujem tvoj!
a licno ne odobravam naziv bosnjaci.
da bih je poslije 10 godina nakon rata podijeljena! i tako treba da bude! zato sto 1/3 naroda bosne tako misli i to tako treba da ostane! moze RS i da se ukine, ali ce uvijek ostati u srcima ljudi koji su se za nju borili i cim se ukaze prva prilika opet ce se za nju boriti, politicki, ekonomski, pa i ratom u najgorem slucaju! tako je bilo i poslije 500 godina turaka, ako smo pod njima mogli 500 mozemo i pod vama ili bilo kim. i nakon 500 godina mnogi od nas znaju sta su i drze se svoje slave i vjere! a vi sto se furate na zajednistvo i zajednicku drzavu, ne vidim zasto ste onda htjeli da se odcijepite iz YU ´92?

stvar u vezi svega ovoga i ove teme.... je u tome da muslimani nemogu i nece da prihvate da poticu od srba, ne vjerujem da to cak i u skolama uce!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 19:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slazem se s tobom kefalo, fino si ovo rekao oko izjasnjavanja, tako i treba da bude.

Ali ova tvoja zadnja recenica: a ako oni nece to da prihvate, zasto je Srbima toliko stalo da oni to prihvate? Recimo, Srbi to vec znaju i zar im je vazno da li ce to oni prihvatiti ili nece? Da li ce Srbi nesto dobiti time ako ovi to prihvate?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa o tome i jeste rijec! ja znam ko sam ali ako ti neznas ko si nemozes meni nametati da i ja neznam ko sam! ne vidim da ce srbi bilo sta time da dobiju, ali muslimani mislim da hoce!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 20:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Ja bih rekao da je vama malo mozak ispran,Srbijanci vas ne smatraju za Srbima a ni Bosanci,sami ste se proglasili velikoSrbima...doduse na to vas je navukao Milosevic.....prije toga se niste znali ne prekrstiti.

A ovaj je vec izjavio da NE PRIZNAJE Bosnjake mislim da to kaze sve koliko ko postuje neciju naciju.
Ti si na tvoju zalost BOSANAC posto zivis u BiH i imas DRZAVLJNSTVO BiH.

Usput da bi mjenjao ustav i teritorijalni integritet drzave moars imati PODRSKU 2/3 stanovnistva a ne 1/3.

Pitaju u Francusku ili Italiju da li daju da 1/3 namece svoje misljenje 2/3 stanovnistva?
Jel predsjednika i vladu biraju manjina ili vecina?

Ti po tome NE POSTUJES zakone jedne drzave kao sto Karadzic nije psotovao ustav i vladu BiH pa se odmeo u hajduke.

Hajducije u 21 vijeku.Eto sa cim se mi bavimo na Balkanu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 20:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2005, 20:02
Kako "umne glave" skočiše odmah u odbranu vladajućeg jednoumlja koje vlada u njihovom nacionalnom i verskom toru. Elem, ovde niko ne tera nikoga da bude Srbin ali vi gospodo namerno napadate Srbe muslimanske veroispovesti kojih ima mnogo među vama da se tako nazivaju i zovu. Zašto? Gde vam je demokratičnost i multietničnost? Imaju li i Srbi muslimanske veroispovesti pravo da se sami odluče šta su bez kojekakvih podmetačina, laži, uvreda i prozivki od vas pravobranilaca Islama i, o ironije, naše srpske, jedne i jedine, Bosnice. I oni imaju pravo na svoju posebnost, svoj jezik i kulturu. Dosta ste im nametali svoje tumačenje sveta oko vas, a ko se ne slaže s' vama taj je izdajnik i oženio je brkatu ženu (citat: zah). Ako ste toliko uvereni u vašu naciju, istoriju i kulturu, dopustite svima koji se tako osećaju da se tako i izjasne, bez uvreda, pretnji i bušenja rupa u glavama. Dosta ste tlapili. Vreme je da istina jednom pobedi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 20:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja bih rekao da je vama malo mozak ispran,Srbijanci vas ne smatraju za Srbima a ni Bosanci,sami ste se proglasili velikoSrbima...doduse na to vas je navukao Milosevic.....prije toga se niste znali ne prekrstiti

Ovo konkuriše za najgluplju izjavu ikad pročitanu s' moje strane. Baja se iz USA javlja da Srbima s' onu stranu Drine objasni kako ih Srbijanci ne smatraju Srbima. Pa ko onda glasa za radikale, pa i DSS, SPO, NS, SPS a čak se i DS dvoumi? Tadić i Đinđić su poreklom iz bosne. Strašno. Zaista vam kažem da svaki susret s' vama balijama potvrđuje i najcrnji moj stereotip o vama. STRAŠNO!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 20:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Mene licno zabole sto se neko osjeca kako se osjeca, ali mi smeta ako mi neko namece da se osjecam onako kako se ja ne osjecam, kontas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 20:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne vidim potrebe da se javljaš na ovu temu i da svoj slučaj stavljaš u prvi plan. Niko te ne tera ništa. Ovde je u pitanju možebiti iskreni pokušaj lobiranja kod onih kod kojih ta svest o Srpstvu nije zauvek izumrla da se vrate korenima i ništa više. Mnogo se ljudi u istoriji osećalo Srbima i muslimana i katolika ali su bili ućutkivani, satanizovani (čitaj samo zahovo obrazloženje o ponašanju Andrića, Selimovića i Kusturice i "Mein kampf" će ti izgledati kao lirska pesmica), pa i ismevani i dovođeni na rub ludila. To im je sudbina kad se usude da zarate sa vladajućom paradigmom. Želim im svu sreću u njihovim naporima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 20:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa i ja mislim da bi se vi trebali vratiti u BOSANSTVO,ipak ste vi prije svega Bosanci,bili i ostali.
Sta vise cak i citava Europa i svijet danas pokusavaju da vam pojasne te stvari preko Ashdowna al u vas to sporo ide.

A ja sam bio u Beogradu i poznajem dovoljno Srbijanaca da kazem da ste vi za njih BOSANCI.
Zar nisu Knelete i Kusturici izvizdali i izgadjali na bini prosle godine?
A koliko je ono Seseljeva stranka dobila glasova na cjelokupan broj Srba u Srbiji???

Kad se sjetim da su Srbi u BL PRIJE rata mrzili da pisu cirilicom,da su mrzili icu u crkvu a mnogi nisu ni znali se prekrstiti kako treba....a niko im nije branio,svi su se furali na americke filmove i muziku....i sot je najvaznije druzili su se i odrastali pored neSrba i niko se nije bunio dok jednog dana nije stiglo naredjenje iz staba da se vlastite komsije trebaju zamrziti zato sto su druge vjere i nacije.

Nego gdje si ti ucio o istoriji naroda?
Uz gusle pored vatre???

Da si kojem slucajem isao u skolu i malo studirao o isoriji i narodima nebi pricao toliko gluposti....tvoje price idu pod sekciju "mitovi i legende".

I jos nisi uspio odgovoriti zasto je to vazno da je neko Srbin tj musliman?
Kakva je prednost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 20:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Znamo se mi Gibojneru Bole dobro. Razmijenili smo mi puno misljenja o mnogim pitanjima. Ja nisam nikakav sirotan, kakvim me ti smatras, niti sam balija kako bi ti volio da ja budem. Ja sam Bosnjak,a po vjeri musliman, lijepo odgojen , nisam bolesni nacional sovinista, ne mrzim sve drugo sto nije slicno mome.

Protjeran sam iz Banja Luke ne na svoju sramotu, nego na sramotu srpske politike. Ti si Gibojner Bole ratovao 4 godine od Knina, do Drine da bi od Seselja dobio plac u Zemunu . Ali kako je strah od bjezanije iz Hrvatske u koju se ne mozes vratiti puno veci, to si se skrasio negdje u Sjevernoj Americi.. Gdje i zasto, to najbolje sam znas.

Mrzis Bosnjake, mrzis muslimane,ne mrzis one koji su tebe i tvoje roditelje protjerali sa vjekovnjih ognjista, ali mrzis Bosnjake, muslimane (krivo usmjerena agresija), mrzis sve sto te na njih podsjeca, i ta mjrznja tinjati u tebi do smrti, ali nista neces promijeniti. Bosnjaci ce ostati Bosnjaci, muslimani ili ateisti, ali nikada nece biti Srbi mulimani kako tvoj poglavar Seselj pripovijeda.

To sto su se neki navodno javili u zelji da pokrenu akciju, neka rade i agituju, ali mozda ce ih biti toliko da mogu stati u jedan manji kombi, naravno poslije psihijatrisjskog pregleda, jer tako nesto ne moze uraditi normalan covjek, to moze uraditi samo covjek koji je skrenuo s uma, ili covjek koji se polakomio na bogotstvo. Ne znam, sta je njima Kostunica ponudio?

Uzalud je na silu nekoga tjeratu u ono sto on nece. Dzaba je bilo pedesetak godina uskracivanja narodu da se opredijele kao Bosnjaci, dzaba se nudilo se sve i svasta, ali narod nece, pa nece, a hoce ono sto hoce, hoce da bude Bosnjak. A ti Bole ili Gibojner budi sto god zelis, Srbin pravoslavac, Srbin ateista, to se mene ama bas ni malo ne tice, pa zato i ti pusti Bosnjake da budu ono sto zele, ono sto osjecaju da jesu. Tebi niti zelimo, niti mozemo zabraniti, da nas iz mrznje nazivas ovako ili onako. To je stvar porodicnog odgoja-vaspitanja ili stvar licne kulture.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uff uff... nemojte samo da potezete teske rijeci da se tema ne otme kontroli... drzimo ovo sve na civilizovanom nivou!
*zamolba*

bostech2000 je napisao:
Kad se sjetim da su Srbi u BL PRIJE rata mrzili da pisu cirilicom,da su mrzili icu u crkvu a mnogi nisu ni znali se prekrstiti kako treba....a niko im nije branio,svi su se furali na americke filmove i muziku....i sot je najvaznije druzili su se i odrastali pored neSrba i niko se nije bunio dok jednog dana nije stiglo naredjenje iz staba da se vlastite komsije trebaju zamrziti zato sto su druge vjere i nacije.

ja stvarno neznam sta da ti na ovo odgovorim jer si sam sebi uskocio u stomak! prvo govoris da srbi nisu bili srbi.... i onda odjednom upadas sa pricom o nekom vlastitom stabu... koji bi predpostavljam trebao da brine o ocuvanju srpstva ili tako nekako.... pa zasto su onda ti srbi koji neznaju da se krste i zapravo nisu srbi poslusali svoje vodje ako im oni nisu vodje.....
sad sam se i ja zbunio!

ja neznam da li si ti mene dobro shvatio. ja nikad nisam rekao da ja nisam bosanac! a ti bi trebalo da potrazis znacenje rijeci bosanac, probaj google! sta znaci rijec srbijanac? koga ona prestavlja? ili crnogorac, ili slovenac... ili amerikanac u tvom slucaju? prokontaj malo o tome...

bostech2000 je napisao:
I jos nisi uspio odgovoriti zasto je to vazno da je neko Srbin tj musliman?
Kakva je prednost?

ovo uopste nije tema ove emisije! pitanje je da li su muslimani spremni na samospoznaju o sebi! tvrdis da si ti neko i nesto a zapravo vrlo dobro znas sta si...
zah je napisao:
To sto su se neki navodno javili u zelji da pokrenu akciju, neka rade i agituju, ali mozda ce ih biti toliko da mogu stati u jedan manji kombi, naravno poslije psihijatrisjskog pregleda, jer tako nesto ne moze uraditi normalan covjek, to moze uraditi samo covjek koji je skrenuo s uma, ili covjek koji se polakomio na bogotstvo. Ne znam, sta je njima Kostunica ponudio?

Uzalud je na silu nekoga tjeratu u ono sto on nece. Dzaba je bilo pedesetak godina uskracivanja narodu da se opredijele kao Bosnjaci, dzaba se nudilo se sve i svasta, ali narod nece, pa nece, a hoce ono sto hoce, hoce da bude Bosnjak. A ti Bole ili Gibojner budi sto god zelis, Srbin pravoslavac, Srbin ateista, to se mene ama bas ni malo ne tice, pa zato i ti pusti Bosnjake da budu ono sto zele, ono sto osjecaju da jesu. Tebi niti zelimo, niti mozemo zabraniti, da nas iz mrznje nazivas ovako ili onako. To je stvar porodicnog odgoja-vaspitanja ili stvar licne kulture.

Ne vidim razlog zasto tu spominjes psihijatriju? Hoces da kazes da ljudi koji nisu istomisljenici sa tobom nisu ni normalni? HVALA!
pitanje koje se postavlja u tom slucaju je sta je onda sa vama bilo za vrijeme 500 godina vladavine turaka? psihijatriski slucajevi ili sta?

ko koga tjera na nesto? koliko sam ja skontao inicijativa je potekla od srba muslimana! i oni pozivaju, ne tjeraju, nikoga na nesto!
btw 74 godine tito nam dragi(sto ga mati nije pobacila) je rekao da se muslimani mogu izjasnjavati kao muslimani na sljedecim spiskovima a i tamo gdje se to trazi.... ne sjecam se da je spominjao bosnjake...
sta da ja kao pojedinac trazim da me drugi zovu bog ili alah ili bic boziji ili vanzemaljac ili vlasnik amerike, njemacke i cijelog svijeta...? to mi se isto svodi i za pojam bosnjak...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
bosanac - da, bosnjak - vezeeee...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa sto niste pustili da muslimani koji hoce da budu muslimani ostanu u BL i zive normalno????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ah jesi napran Bostech, daj relax loma!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bosnjak je termin koji je koriste PRIJE 1914 godine,tako su se svi u Bosni zvali...Bosnjaci muslimani,katolici i pravoslavci te jevreji.
Nastankom SHS taj termin je ukinut da bi 74 neko smislio naziv musliman.

Ovo je svjetska enciklopedija iz 1911,idi pod stanovnistvo pa ces naci naziv Bosniaks (Bosnjak) ili moderni naziv Bosanac (Bosnian).

Ali politike poslije prvo svjetskog rata ja napravila da su pravoslavci postali Srbi a katolici Hrvati zbog politickih utjecaja iz susjednih zemalja..svi se otimali da pripoje Bosnu.

http://81.1911encyclopedia.org/B/BO/BOS ... GOVINA.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bostech2000
ja neznam covjece sta je sa tobom ali ti cijelo vrijeme pokusavas da odes u Off Topic... jesi ostao bez argumenata ili koji je klinac?

cekaj da se otvori politika pa onda tamo postavljaj teme koje te interesuju... a ovde ili se drzi teme il razguli! ili ako neces ima da nas moderator sve razguli! (a tebe naguzi[sala]) :D

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Bostech2000 je napisao:
Pa sto niste pustili da muslimani koji hoce da budu muslimani ostanu u BL i zive normalno????

mislim da i sam znas odgovor. BIH nije samo BL... ok??? ili da nacrtam???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ova tema je samo PROVOCIRANJE.

1.Nije naveo ko je taj SrboMusliman.
2. "Ovaj pokret želi da se mi, Srbi muslimanske vjere,"
muslimanske vjere????

Iz ovoga vidis da se radi o neobrazovanim ljudima koji pokusavaju da isprovciraju i sire mrznju i netrpeljivost.

Musliman je SLJEDBENIK Islama kao vjere,musliman nemoze da ide ni uz koju drug imenicu.

Vjera je islamska,znaci moze biti samo Srbi islasmke vjeroispovijesti .
Pored toga nije naveo ko i sta nego samo neko iz mase hoce da se vrati u Srbe.

I kao sto sam rekao kad su tako demokratsko nastrojeni zasto nisu dozvolili muslimani da praktikuuju svoju vjeru usred BL?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 21:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Znam ja odgovor.
Ovo je Banjaluka forum i ja sam Banjalucanin pa me interesuje Banjaluka i ljudi sto zive i zivjeli tu.
Ne uzima "isprike" da se negdje podno Foce desavalo nesto lose pa se zato moralo protjerati ljude iz BL.

Ti meni samo iznozis "isprike" za pocinjene zlocine i nedjela.Opravdavas zlocine.Izjednacavas strane.

Ja bih sad trebao isto biti kriv kao oni sto su ubijali i rusili po BL??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]