banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 18:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Bostech2000 je napisao:
Pa kad smo vec kod toga "Sve se vraca" to bi trebalo NAJVISE da se odnosi na Banjaluku.

DAAJ BOSTECH MOLIM TE.......prestani vise lupati gluposti. Dizes mi pritisak.
Zar nemas ni ovde mira sa tim svojim bljuvotinama i sa tim svojim "'92, '95.... Sta je s tobom? Jes ti bio u logoru nekom? Daj bolan smiri se malo. Idi lijeci se. Nije samo tebi rat bio.

E covjece... samo se ti tjesi. NEce Americi nista biti, ma jok, kakav... nedo Bog slucajno da neko okrne tvoju zemlju. Nek si ti nama samo na sigurnome. Kad mi svi pomremo i nestanemo, nek bar ostane neko ko ce prenositi balkansku istoriju s koljena na koljeno.

Joj majko moja.... kuda ovo sve vodi da mi je znati. A ima ljudi svakavih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Na ovoj temi nisu dozvoljeni izleti na domaću politiku i zakuhavanja oko toga, zato nemojte ni pokušavati jer će biti obrisano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka

Bostech2000 je napisao:
I pitanje je jel bolje bilo zivjeti pored kulturnog muslimana ili nekulturnog Srbina???

Toliko o svjetskoj kulturi i svjetskom covjeku!

Ako je iko nacionalista i ako iko ispoljava mrznju prema Srbima na ovome forumu - onda si to TI!
E jadan si ga i ti. Idi i moli se Bogu, umjesto da se brckas po nekim zarazenim bazenima.

I da, i Crnogorke se krste sa tri prsta. Tako da znas, da ne ulazis vise sa njom u bazen, da te ne bi mozda ugusila, posto je Pravoslavka. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Uzmi olovku i papir pa izracunaj sve ovo sto sam ti rekao.

Pljujes po Americi kada ti je vlastito dvoriste upravo onakvo kako ti mislis o Americi.
Vecina ljudi i nezna kakav je zivot u Americi,bilo da je losiji bilo da je bolji.Zasnivaju teorije preko filmova i pojedinacnih vijesti.

Za New Orleans se znalo da se ovako moze nesto desiti.
Amerikanci su digli frku jer su bez vode DVA dana i sto nema struje.
Ovdje kad nestane struje na par sati citav grad se digne.Frku dizu kad poskupi benzin 20 centi.

Kod nas katrastrofalni rat se desi...i niko nista.

Jos me napada sto to uopste spominjem.

P.S.
Molim te ako mozes da OPOVRGNES ono sto sam rekao ranije.
Da li je to tako ili nije?
Istina boli....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
:roll: da li si se upitao zasto nema hrane i vode vec pet dana? I stvarno, smanji ovu pricu o BL... please!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Lol..ti u svemu vidis nacionalizam.

Vader,ne vraca se nista sa ovim...normalna prirodna pojava koja je udarila na nezgodno mjesto.
Ovo se zove aktivna sezona hurikana...prijasnja je bila oko 40-50 godina pa oko 70-80 je bilo mirno i sada opet krajem 90-tih veci broj hurikana.

Razmisli da vecina hurikana udari preko Kube redovno,Kuba i Jamajka su najvise na udaru hurikana....sta se njima onda vraca?

Kao sto rekoh ne valja izvoditi zakljucke na osnovu nepoptpunih informacija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka

Bostech2000 je napisao:
Uzmi olovku i papir pa izracunaj sve ovo sto sam ti rekao.

Nemam ti ja vremena (kao ti) za neka nacionalisticka racunanja.

Kad dodjes i vidis moje dvoriste, onda reci nesto. Ne poredi moje neduzno dvoriste sa paganskom amerikom.

Necu vise nista reci... samo zbog Vadera. Necu da mu kvarim temu koju je tako lijepo poceo. Ugledaj se na njega. Osjecat ces se bolje.

Poslednji put menjao Leona dana 02 Sep 2005, 19:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kako nema,vidis da dolazi.
Na telvizji izgleda sva lako...nije to selo nego veliki grad,zamisli da je kompletno poplavljen i da su ljudi razbacani po skoro svakoj kuci pa kontaj koji je to efort da se pomogne ljudima.

Ljudi se naucili na holivudske filmove da se stvari odvijaju u trenutku,mahnes rukom i pojavi se citava vojska.
Da ne spominjemo bande koje haraju po gradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
Vader je napisao:
[

Krah oko nafte me ne čudi, oko nafte ima i bilo je mnogo kojekakvih monopolističkih muljaža i svega. Nekim je u interesu prodaja nafte i guše razvoj boljih, jeftinijih i neštetnijih izvora energije. Ako sve to oko nafte treba da doživi kolaps da bi se počele primjenjivati bolje metode i izvori energije, pa neka bude tako. Jeste da je sada frka jer je sve na naftu, ali ni jedan prelaz i velika promjena nisu laki.

necu da se pravim pmetan, ali naftu kao glavni energetski izvor trenutno, su ekonomski strucnjaci dobro obradili i to nema veze sa duhovnoscu...

Zasto je nafta glavna je iskljucivo ekonomske prirode... alternative odavno postoje, kada ce ih ljudi poceti upotrebljavati zavisi samo o cijeni ( trenutne i potencijalne zalihe, trenutne - one koje prema postojeci tehnologiji mozemo iskoristavati i potencijalne - one koje postoje ali tenologija ne dozvoljava da se iskoristavaju ili je cijena prevelika )

Prelaza ( sa jednog na drugu glavnu energetsku surovinu ) u proslosti je vec bilo i prica nije bila nista drukcija nego sada ( drvo - ugalj - nafta )

Svi se slazu da ce nafte nestati i da ce se "naci " nesto drugo, medjutim nafta je jos uvjek najjednostavnija za crpanje i najjeftinija ( alternative : od postojecih - suncana ener, nuklearna, do geotermalne, fuzije ( poceli su graditi prvi pokusni reakktor u Francuskoj ) , vodika, alkohola, biodizela... ). U narednim godinama zemljin plin ce vjerovatno prevladati jer zaliha ima za jos vise od 100 godina a svi trenutni motori se daju lako preraditi.

Ogromno para se ulaze u alternatine izvore energije ( oko 200 milijardi dolara u 10 godina ) samo rezultata tj. ekonomske isplativosti jos nema...

Cim najdejm jedan odlican clanak o ovome dodacu ga ( link )

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Drigi ...svaka cast.

Fino pojasnjeno....samo da dodam da najveci razlog sto se jos ne prelazi na druge vrste goriva je da postoji jedna citava ekonomija zasnovana na nafti (crkpe,pumpe,rafinerije i trgovine) koje zive od nafte tako da ce presput ici polako dok se ne nadje zamjena da kompanije mogu da zaradjuju.
Prema tome process ce ici polagano i postepeno,malo i pomalo cemo prelaziti na hibridna auta i uredjaje jedino ako se ne desi neki nagli zaokret,mada sumnjam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Bostech2000 je napisao:
Ljudi se naucili na holivudske filmove da se stvari odvijaju u trenutku,mahnes rukom i pojavi se citava vojska

Kad pomenu te filmove, vrlo su zanimljivi filmovi koje amerikanci prave i koji prikazuju katastrofe na njihovom terenu, a ovo sada lični na onaj relativno novi "Day after tomorrow". A ko bi rekao da će im se to desiti, da će im voda tako prodrijeti u grad.

Ko bi od njih vjerovao da će uskoro na ulicama njihovog grada plivati ajkule (!) (!).

Ko će se usuditi reći da je tako nešto više-manje očekivano i normalno, jer pobogu, sad je sezona hurikana :roll:

Što se tiče tih nepogoda koje očekuju i koje su kao normalne, oni ih očekuju u onom obimu za koji su dovoljne one brane da zadrže nepogodu, ali nema smisla pričati priče da su ovo očekivali, jer da jesu bolje bi se pazili i veće bi brane napravili. I sigurno nisu očekivali da im ajkule plivaju ulicama grada (!)...ni da narod podivlja i da se pretvori u zvijeri pa pljačkaju grad, siluju žene, pucaju na policiju...da im pomoć slabo i sporo stiže (gradonačelnik Nju Orleansa očajan, kaže da je u medijima samo šuplja priča o pomoći dok je stvarno stanje očajno i pomoć ne stiže), nacija ljuta na Buša zbog spore reakcije, na dnevniku kažu da se boje i međunarodne blamaže zbog nesposobnosti nošenja sa krizom.

I pored svega toga njihov čovjek poredi to sa stanjem u Hirošimi kad je Amerika zaželjela malo eksperimentisati sa njihovom novom vojnom igračkom, iako je rat bio na završetku i sve se moglo normalnije privesti kraju.

I sad kukaju zbog sredstava koje su otišli u Irak i zbog kojih je zadnjih godina smanjeno finansiranje zaštite Nju Orleansa (toliko o tome da su očekivali ovako nešto i da im ovo dođe kao nešto normalno :roll:), pa je jasno da im se vraća ono što rade u Iraku za koji je dokazano da nije imao biohemijska oružja, i da USA tamo ima sasvim druge interese.

Sad im nedostaje Nacionalna garda koja je u Iraku umjesto kod kuće da sredi stanje haosa i bezvlašća u Nju Orleansu, pa im se Irak i sa te strane odbio od glavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Ko bi od njih vjerovao da će uskoro na ulicama njihovog grada plivati ajkule (!) (!).

Da, ko bi rekao. Ma naravno, oni su to ocekivali. Sezona je. :roll:

Vader je napisao:
Sad im nedostaje Nacionalna garda koja je u Iraku umjesto kod kuće da sredi stanje haosa i bezvlašća u Nju Orleansu, pa im se Irak i sa te strane odbio od glavu.

=D>
Bostech, sta sjedis tu. Idi pomazi (svom) narodu. Ja da sam mjesto tebe, ja bi im pomogla. Svjetski covjek treba se pokazati i na djelu, ne samo na jeziku.

Vaderu, svaka ti je zlatna! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 21:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Sep 2005, 09:32
Nemogu reci da mi je zao jel nije!!!
1999.mogo sam i ja da ostanem bez krova nad glavom, ali ne zbog uragana vec zbog NATO-a.

helen1 is a registerd trademark of УБРИ corporation

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 21:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ranije sam negdje porcitao da ce SAD zadesiti velika nesreca, to jest da ce svu istocnu obalu od Floride do Bostona poharati tornado, da ce zapadnu obalu unistiti zenljotres, da ce se SAD podijeliti na dva dijela jednin velikim kanalom koji ce ici od Cikaga do NJ. Orleansa. Dakle, to su neka predvidjanja na osnovu onoga sto se do sada zna o trusnim podrucijima, napuklinama pod vodom, kretanju vjetrova itd.

Zato ne vidim opravdanost tvrdnje," sve se vraca, sve se placa". Ja znam, na sto se misli, kada se ova tvrdnja izrice, ali to je samo posledica, a sta je uzrok toj posledici. O uzrocima niko ne prica, jer oni za neke ljude nisu ni vazni. Pokusajte problem sagledati kompleksno, kada izricete tvrdnju" sve se vraca, sve se placa", samo za sebe, ince idemo na temu politike.Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Helen a jes ti zivio u bunkeru kada si mogao izgubiti krov nad glavom?

Za New Orleans se zna da se ovako nesto moglo desiti,sta vise bilo je nedavno (5-6 mjseci) na Diskoveri kanalu upravo u ovom problemu i sansu da hurikan udari direktno na NO.
Zato mi je i poznato sve ovo,New Orleans lezi skoro 2-10metara pod morskim nivoom i zasticen je samo sa branama koje lagano nestaju svake godine zbog odrona,80% je pod vodom a ostali dio (stario dio sa Burbon ulicom) je malo iznad.
80% stanovnistva se iselio iz NO n sigunor prije dolaska hurikana,ali je ostalo tih 20% i to vecinom crnci koji nisu sisali za hurikani misleci da nece njima nista.
Uglavnom tvrdoglavi ljudi ili stvarno bolesni su ostali u gradu...u gradju je oko 50-80 hiljada ljudi ostalo.
A ajkule ako plivaju,plivaju jer ih je plima nanijela u grad...za njih je to upravo lose a ne dobro,jer ce se voda povuci i ostace na suhom bez izlaza na more.

Za nerede po gradu,u Amerikanaca je nered kad 5 ljudi uzme pusku i pocne pucati..oni ne tolerisu kriminal ni u najmanju ruku i dizu uzbunu za sve.
A kriminalaca ima svagdje...razlika je sto u nekim drzavama se oni tolerisu i nagradjuju a nekim kaznjavaju i proganjaju.

A ovdje se vec raspravlja kako ce da obnove New Orleans,neki cak predlazu da se izgradi vec postojuci grad pored NO a da biznise i istorijsko jezgro ostanu.

A i Banjaluku bi mogo zadesiti nesto ovako,zemljotres jedan jaci porusio bi citav grad jer veoma mali broj zgrada i kuca je gradjen da izdrzi jak zemljotres.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 21:45 
Veteran
Veteran

Mislim, da sam u Vecernjem listu Zagreb procitao izjavu jednog amarickog profesora sa Univerziteta Columbija, gdje on predlaze da se Nj. Orleans ne obnavlja jer ce ianako za 100 godina nestati. Dakle, bit ce to uzalud bacen novac. Najvecu krivnju za sve ovo on vidi u gradnji brana, unistavanjem rijecnih delti, koje su same nanosile mulj, itd. To je njegovo misljenje, ali priznajem, da ovu problematiku slabo poznajem. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 22:09 
Veteran
Veteran

Vecernji list Zagreb 03.09.05.godine.

''Katrina'' četvrti najgori uragan od početka mjerenja vremena

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Posljednjih dana jugom SAD-a brzinama većima od 200 kilometara na sat bijesnio je uragan "Katrina" odnoseći
pred sobom sve što mu se nađe na putu.

"Dennis", "Charley", "Frances", "Ivan", "Jeanne" i "Katrina" - imena su nekoliko većih uragana koji su samo u zadnje dvije godine na američkom kontinentu, kako je objavio Deutsche Welle na internetskim stranicama, odnijeli živote više od dvije tisuće ljudi i načinili desetke milijardi dolara štete.

"Katrinu" tri stvari čine opasnim - vjetar, plimni val i jaka kiša, a po riječima stručnjaka za uragane Thomasa Saeverta, taj uragan četvrti je najgori uragan od početka mjerenja vremena..

Sezona uragana na američkom Tihom oceanu traje od 15. svibnja do 30. studenoga, a na Atlantiku od 1. lipnja do 30. studenoga.

Jedan uragan može imati promjer i do nekoliko stotina kilometara. Tipično obilježje je takozvano "oko", prostor promjera do 20 kilometara u kojemu nema vjetra. Zračna masa velikom se brzinom kreće suprotno od smjera kazaljke sata oko "oka" uragana, dok se sam uragan kreće relativno sporo.

Ovisno o jačini vjetra uragani se svrstavaju u jednu od pet kategorija. Prva kategorija znači da vjetar puše brzinom od 119 do 153 kilometra na sat, a kategorija pet znači da je vjetar brži od 249 kilometara na sat.

Mojib Latif, znanstvenik iz Kiela koji se bavi klimatskim promjenama, kaže kako je "činjenica da se u zadnjih nekoliko desetljeća nije povećao broj uragana, ali jest njihova jačina, a to je nešto što se može razumjeti kao posljedica globalnog zatopljavanja".

Direktor Programa za zaštitu okoliša Ujedinjenih naroda Klaus Toepfer smatra da je broj i jačina prirodnih katastrofa većim dijelom rezultat ponašanja ljudi. "Nema dvojbe, a to su nam i znanstvenici predvidjeli, da s rastom temperature raste i broj i jačina ekstremnih vremenskih situacija u cijelome svijetu", dodao je.

Izvor energije uragana je toplina pohranjena u morskoj vodi. Što je god voda toplija, lakše se isparava. Tijekom uragana, slično kao i za vrijeme oluja, topli i vlažni zrak isparava s površine mora. Budući da s rastom visine opada temperatura zraka, jedan dio vodene pare se kondenzira. Budući da energija ne može biti uništena, tijekom kondenzacije oslobađa se toplina i to upravo ona količina koja je izvorno bila potrebna da voda ispari.

"Latentna toplina" koja se nalazi u vodenoj pari dodatno zagrijava tropski zrak koji tako može prodirati u sve više i više slojeve atmosfere. Budući da je tamo zrak još hladniji nego u nižim slojevima, ponovno se kondenzira vodena para. A ona opet oslobađa "latentnu toplinu" i tako se nastavlja taj krug prirodnih reakcija. Brzi uspon zraka ima za posljedicu snižavanje tlaka zraka na morskoj površini. Što je god tlak niži, više će vode ispariti. Što više vode ispari, nastaje više latentne topline. A što je god više latentne topline, uragan ima jaču snagu.

U jednom uraganu dnevno se kondenzira nekoliko milijuna kubika vode. Preračunato u energiju to znači više stotina milijardi kilovatsati, otprilike onoliko koliko godišnje u Njemačkoj proizvedu sve elektrane zajedno. Pretpostavka cijelog procesa je temperatura vode od najmanje 26 Celzijevih stupnjeva.

(Hina)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

02.09.2005
Nju Orleans: Anarhija, očaj i smrt
Nekoliko jakih eksplozija, čiji se uzrok još ne zna, potreslo je Nju Orleans, dok se vatra širi gradom. Svetske satelitske stanice objavljuju vest da su vojne jedinice, sa dozvolom za upotrebu oružja, poslate da uvedu red u anarhijom pogođen grad, u kome raste očaj hiljada ljudi ostavljenih bez hrane i vode četiri dana nakon udara uragana Katrina. Gradonačelnik Nju Orleansa poslao je noćas „očajnički SOS” za spas stanovnika Nju Orleansa. Guvernerka Luizijane Ketlin Blanko izjavila je da je 300 vojnika iz Nacionalne garde Arkanzasa, koji su došli u Nju Orleans, dobro obučeno i da imaju naređenje da kontrolišu ulice grada. Agencije prenose da su ulice Nju Orleansa pune leševa, a Ketlin Blanko dodaje da još oko 300.000 ljudi čeka na evakuaciju iz oblasti koje je pogodio uragan.

Samo u gradskom konferencijskom centru nalazi se do 25.000 ljudi pored još nekoliko desetina hiljada ljudi koji su zatečeni u poplavi u gradu posle uragana Katrina. Guverner države Luizijana zatražila je dodatnih 40.000 vojnika kako bi se uspostavio red. Predsednik Buš, koji će u petak obići uraganom pogođeno područje, od Kongresa je zatražio da odobri 10,5 milijardi dolara za pomoć regionu. Očekuje se da će Kongres veoma brzo odobriti taj zahtev koji Bela kuća opisuje kao tek prelaznu meru radi finansiranja spailačke operacije u narednih nekoliko nedelja, javlja BBC na srpskom.

Strahuje se da se nekoliko stotina ljudi, ako i ne i hiljada, udavilo u poplavi u Nju Orleansu, koji je najvećim delom pod vodom. U susednoj državi Misisipi, zvaničnici su potvrdili da je život izgubilo 110 ljudi, mada su rekli da očekuju da će taj broj biti veći. Bela kuća je procenila da je uragan pogodio područje od ukupne površine od 234.000 kvadratnih kilometara, što je otprilike veličina Britanije.

Ljudi koji su ostali bez kuća u poplavi očajni su i izveštava se o pucnjavi, otmici automobila i pljačkama. Šef policije Edi Kompas je rekao da je primio izveštaje i o silovanjima. U izjavi za agenciju Asošijeted pres, on je rekao da je poslao 88 policajaca da uspostave red u konferencijskom centru, ali da ih je razjarena gomila ljudi oterala. Guverner Luizijane Katlin Blanko izjavila je da je „veoma ljuta” zbog nereda i zarekla se da će ponovo uspostaviti red.

Prethodno je evakuacija gradskog stadiona „Superdome” usporena posle izveštaja da je neko otvorio vatru na helikopter spasilačke službe. „Ovde smo kao životinje bez ikakve pomoći”, izjavio je za Asošijeted pres sveštenik Ajzak Klark ispred konferencijskog centra gde tela umrlih leže na otvorenom. „U ovom času nemamo ništa u konferencijskom centru za tih 25.000 ljudi i ne očekujemo dolazak dodatnih autobusa. Uslovi u centru su nehigijenski i nesigurni”, rekao je gradonačelnik Rej Nagin.

Više od milion ljudi je napustilo svoje domove pre nego što je uragan Katrina „udario” u ponedeljak mada je najmanje 100.000 ljudi ili odbilo ili nije bilo u stanju da napusti grad. Uslovi na gradskom stadionu „Superdome”, u kojem se nalazi oko dvadeset hiljada ljudi, užasni su, tako da je u toku njihova masovna evakuacija na stadion u Hjustonu, u Teksasu, koji je udaljen oko 500 km od Nju Orleansa.

U susednom Misisipiju, u Biloksiju i Galfportu uveden je policijski čas kako bi se sprečile pljačke kakve su se dogodile u Nju Orleansu, javlja BBC. (B92)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

zah je napisao:
Ranije sam negdje porcitao da ce SAD zadesiti velika nesreca, to jest da ce svu istocnu obalu od Floride do Bostona poharati tornado, da ce zapadnu obalu unistiti zenljotres, da ce se SAD podijeliti na dva dijela jednin velikim kanalom koji ce ici od Cikaga do NJ. Orleansa. Dakle, to su neka predvidjanja na osnovu onoga sto se do sada zna o trusnim podrucijima, napuklinama pod vodom, kretanju vjetrova itd.

I ja sam nešto slično čitao. Povodom fizičke podjele USA navodno ima neki procjep u pravcu sjever-jug pod zemljom koji dijeli zemlju po sredini. Ako se ne varam ja sam to čitao kao proročanstva. A proročasntva su inače opciona, u Svetom Pismu je jasno rečeno da kad se za neko područje daju negativna proročasntva ako se to područje popravi (što se rjeđe dešava) to negativno proročanstvo se neće ispuniti. Na primjer knjiga o Jobu govori o tome, ali i drugi dijelovi Svetog Pisma. Mada se na kraju uglavnom ostvari onaj lošiji scenarij. Poenta je da postoje alternative, i da ljudi svojim ponašanjem utiču na njih.
Tako da stoji ono "sve se vraća".

I Holandija je ispod nivoa mora, i nju štite neki napisi i brane. Oko Holandije nema uragana i cunamija, ali mene ni najmanje ne bi začudilo da se nešto desi i preplavi Holandiju, u ovom periodu, ovih godina.

Bostech2000 je napisao:
A i Banjaluku bi mogo zadesiti nesto ovako, zemljotres jedan jaci porusio bi citav grad jer veoma mali broj zgrada i kuca je gradjen da izdrzi jak zemljotres

Potpuno tačno. Sve u svemu biće Božija volja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2005, 00:48 
Veteran
Veteran

Ako pogledamo reljef SAD onda nije tesko primijetiti da je udolina upravo od Cikaga do Nj. Orleansa. Da su oko Cikaga velika jezera, a da je Nj. Orleans ispod razine mora. U slucaju nekih potresa i napuknuca zemlje, pomjeranja tala, nije iskljuceno da bi se to moglo dogoditi, posebno sto je sva zapadan obala Sjeverne i JuzneAmerike izuzetno trusno podrucje, od Aljaske do juzne granice Cilea, i da se tu ocekuju razorni zemljotresi. Kakve ce biti njihove posledice, tesko je sada obicniom ljudima predvidjeti, ali ljujdi koji se bave tom problematikom, vec tvrde, da Nj. Oreleans ne treba sanirati jer ce za 100 godina nestati, najvjerovatnije pod vodom.

Isto se tvrdi i za Amsterdam, koji ce dozivjeti potop. Predvidanja govore i da ce pola Holandije biti potopljeno, da ce se klima u Evropi potpuno izmojenit, tako da ce najprijatnije zivot biti u Norveskoj i Svedskoj, Kanadi, itd. Prorocanstva kazu i da ce se Afrika prepoloviti na dva dijela pocev od Eritreje, pa podrucje izmedju Etiopije i Sudana, prema jezerima u Africi, a onda prema istoku sjever Juzne Afrike i Madagaskara. To sam davno citao, ali ne znam gdje. Pozdrav Zah

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]