banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 07:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 14:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Zašto misliš da taj uzorak nije dovoljan za procjenu jednog društva?

Jedan forum, a forumi obicno okupljaju jednu grupu ljudi sa "slicnim interesom", nije niti ce kad biti dovoljan za nesto tako.
Danas forume imaju svi, od uzgajivaca ribica pa do ultranacionalista, nacista i bivsih zatvorenika KPD Zenica.
Citiraj:
I javnost i mediji su govorili "on nama ne treba". Dakle, i znak dobre volje od strane srpskih predstavnika se "dočeka na nož".

Pa i sta ce im on. Dobra volja - se ne pokazuje samo dolaskom na najvece stratiste jednog naroda. Sto tu dobru volju nije pokazao hapsenjem i privodjenjem optuzenih. On tu nije dosao kao pojedinac - individua - bilo koji stanovnik SiCG, vec kao predstavnik drzave koja nije mogla usvojiti deklaraciju o toj istoj Srebrenici samo na koji dan ranije.
Sta on licno misli o Srebrenici i srebrenickom zlocinu nije ni vazno.
Trebao jos i Vuk Draskovic da dodje .... i on je ministar, pa sto da ne.
Citiraj:
Mislim da kada bi Srbi pristali na jedinstvenu BiH, kada bi se odrekli RS i počeli da procesuiraju sve zločine (bez obzira koja ih strana počinila), Bošnjaci ni tada ne bi bili zadovoljni, jer su im potrebni dežurni krivci koji su krivi za sve što im se desilo.

HAHAHAHA .... pa i ja mislim da bi teklo MED I MLIJEKO, da bi se zlatnom kasikom jelo u Bosni kad bi kao sto ti kazes Srbi pristali na jedistvenu BiH ... odrekli se RS i poceli da procesuiraji zlocine. Ma SVI bi se u Neumu mogli kupati.
Pusti to, ja mislim - on misli .... i tako dalje.
STA SE RADI danas po svim tim pitanjima ???????
Citiraj:
To što si se ti uvrijedio kada sam rekao da je najviše nacionalista među Bošnjacima mi govori samo jedno - da si i ti nacionalista.

Uvrijedio .... ma nema ni govora o tome.
Samo pokusavam skontati .... kako ti to i na osnovu cega donosis takve zakljucke koje rado dijelis sa drugima.

BTW, druze urednice (ovo je jos uvijek za mojne dasa) koliko je ovdje Ratkovih i Rasinih slika, pa i kao avatar. Koliko li na ovom forumu ima "srbovanja". Sto si se bolan zalijepio za "sarajevski forum". Pogledaj malo ovaj.
Pola izjava je naravno odgovor na nesto sto je u tom momentu izgledalo kao "provokacija", ali to nema veze napisano je napisano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 14:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
EZAN je napisao:
Jedan forum, a forumi obicno okupljaju jednu grupu ljudi sa "slicnim interesom", nije niti ce kad biti dovoljan za nesto tako.

Dakle, pošto računare imaju i njima se bave uglavnom nacionalisti, zbog toga se navedeni forum ne može koristiti kao uzorak? Kako ti kažeš.
EZAN je napisao:
Citiraj:
I javnost i mediji su govorili "on nama ne treba". Dakle, i znak dobre volje od strane srpskih predstavnika se "dočeka na nož".

Pa i sta ce im on.

That's my point.
EZAN je napisao:
Uvrijedio .... ma nema ni govora o tome.

OK. Sad razmisli zašto niko drugi nije burno reagovao kao ti kada je Bostech rekao da su Srbi najveći nacionalisti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
nisam ni vidjela da sam prozvana...... nacionalista sam jer se ne slazem s tvojim stavovima prebacivanja krivice samo na pripadnike jednog naroda???? e zalosti moja.......

da bih bila nacionalista prvo bih trebala rodjenu majku iz kuce da izbacim???

stavljas mi na drugim temama rijeci koje nikada nisam izgovorila, da zlocinima pravdam zlocine u srebrenici??? stidi se...

poenta je da ne volim osobe poput tebe ( pripadnike sva tri naroda ) koji su rat vidjeli samo na tv-u, koji su sebi gradili zivot dostojan covjeka dok su njegovi prijatelji gladni bili??? i jos se usudjujes doci ovdje i gluposti lupati??? kako te nije sramota??? sebican si do bola??? otisao si kada si imao 15 godina, ne znas sta je bomba, avion, izbjeglicka kolona??? imas li imalo srca, pa u ime svih ljudi koji su izginuli da bi ti mogao danas doci u BL i trazio povrat svoje imovine, malo smiriti svoje tenzije? bolje ti je da se bogu molis svaki dan, sto te je postedio ratnih strahota. a on se uhvatio istjerivanju pravde, i to zapadne.... eee... zbog takvih kao ti je do ovoga svega i doslo.....

smijesno mi je kada prica kako su dzamije srusene, ljudi ubijani....i jos da ja ( ili bilo ko na forumu ovdje podrzava ) opravdavam to??? halo????

da li je nacionalizam ako smatram da smo SVI ISTI. dobro zapamti ovo, SVI ISTI, da me kasnije ne bi optuzivao za rijeci koje nikada nisam napisala....

da sad brojimo koliko smo mi vama dzamija, a vi nama crkava srusili???
pricas kako su te istjerali iz BL. hoces da ja tebi pricam kako sam ja istjerana??? hoces da ti ispicam kako sam svojim ocima sa nepunih 9 godina gledala kako se muslimani naoruzavaju???
pricas kako su te istjerali iz BL??? hoces da ja tebi kazem kako je bilo u izbjeglickoj koloni??? 3 dana??
kako su te provocirali??? da ti ispricam sta je bilo MOJIM sa stricem, strinom i tetkom i provokacijama koje su oni dozivljeli samo zato sto su na " pogresnoj strani "??? ili te to ne zanima???

da opet ne bi rekao kako ja opravdavam zlocine svog naroda, jer su i drugi to isto radili nad njima, ovo sam napisala kao nastavak na ono sto sam vec napisala SVI SMO ISTI... za to sam da krivci odgovaraju za svoje postupke. a sve dodje na svoje, vjeruj mi, prije ili kasnije...

da prestanemo da mislimo kako cijeli svijet radi protiv nas. a ko je bio u avionima za vrijeme bljeska i oluje i ubijao neduzne ljude i civile??? svemirci??? da, jesu.
ko je srbiju bombardovao??? isto aliens???

ubijana dva mladica na kosovu, na vijestima ovdje u USA kako su poginuli u saobracajnoj nesreci????
ovo je samo " najsvjeziji " primjer, ima togaaaaa....

rekla sam ti vec, nemoj o propagandi i medijima majke ti, znam o tome vise od tebe. ako ce ti biti lakse, ne vjerujem ni tvbg, ni cnn-u, ni bbc-u, ni hrt. ..... lazu svi. a kome ti vjerujes??? ne moras mi odgovoriti, znam odgovor i sama....

i ono kako su ostali forumi tolerantniji od srpskih??? ovo je moj odgovor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a sta ces ti uopste na srpkim forumima??? zasto se registrujes??? ne ides sigutno tamo da diskutujes o ljubavi, sexu i erotici, ili o fotografiji mozda??? eee, jesmo naivni boze dragi.....

i onda nas prozivas nacionalistima??? uzas.
sebican si i dvolican do bola!

a mudzahedini??? hi hi. ma nikada ih nije ni bilo u bosni... ma ne.... ko se i dan danas vozi u diplomatskim autima u federaciji??? moj tata???

toliko od mene.
idem sad da sviram :wink:
:-({|=

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

violinu.... :wink: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 16:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Apr 2002, 01:00
Vader je napisao:
bsdpowa je napisao:
Moj otac je riskirao svoj zivot da bi ja mogao da zivim slobodno da ne pricam o palim srpskim borcima koju su ostavili na desetine hiljada clanova porodica u crnom

Ne zakuhavaj.
Isto je bilo i muslimanima i hrvatima, ni mnogi od njih nisu željeli da leže u rovu i strahuju da dobiju metak, dok se kod kuće prorodica brinula za njih. Ljude vrlo lako za rat i slično podjare političari i druge strukture koje rade sa tim ciljem, kao što Buš drobi amerikancima da je dobro što su njihovi vojnici u Iraku, a gurnuo ih je jer on ima svoje insterese a ne iz plemenitih namjera "demokratizacije Iraka". Mnogi ljudi (svih nacija) su ovde bili žrtve, mnogi su izmanipulisani i zatrovani nacionalizmom pa su radili ono što nisu trebali. Pričati priče "vi ste gori od nas" su najveće gluposti, i vrlo su nisko pali oni koji te priče šire.

samo da te ispravim bosanci nisu imali izbora i nisu zeljeli rat (sjeti se 4 aprila 1992 i mirovnih demostracija u Sarajevuna kojima je bilo pola Sarajeva ali na Bosnu je 1992 izvrsena agresija iz Srbije uz pomoc domacih Srba,u Bosni je tokom rata pocinjen genocid od strane agresora,to su cinjenice ,postoje presude za agresiju i genocid u haskom sudu,postoji tuzba Bosne protiv Srbije za genocid i agresiju pred medunarodnim sudom pravde,proces je u toku i sud ce reci svoje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
:drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Muslimani se u Jajcu naoruzavali???????
No comment.

3 dana u izbjeglickoj koloni?
Pa ja sam putovao 7 dana od Banjaluke preko koridora do Ljubljane.
Znas kako je bilo divno ,jedini musliman, pa da me zaustave na svakoj kontroli a pred Beogradom me htio voditi izvan autobusa U MRAK..sta mislis zasto?
Ili susreti bliske vrste sa mafijom po beogradski ulicama i hotelima.

Covjece sta si ti prozivjela i vidjela..pa neka te bude SRAMOTA.
Znas li ti sta su Bosnjaci prozivjeli????
Pa za muslimane rat je poceo 1991 godine.Ja sam vise puta bio napadan nozem ,cak i u sred mog vlastitog naselja, 5 puta skoro su me mogli ubiti iz pistolja i Kalasnjikova i vise puta pretucen.
I ja sam dobro prosao jer sam uvijek koristio glavu,znam druge koji su jos stravicnije prosli.
Jesi li ti vidjela zrtve srpske vojske??
Ima ovdje u Jaxu curu sto joj je 18 godina i ne smije sama da spava od trauma sto je dozivjela kao dijete,imas zene sto su silovane,kojima su crtali nozevima krstvove na ledjima,jesi li ti vidjela momka iz Bos Novog sto je bio u logoru srpskom i srpska vojska ga toliko tukla da mu je smrskala kicmu i momak je danas 100% inavlid,jesi li vidjela narod sto je prezivljavao opsadu Sarajeva,jesi li vidjela zenu sa dvoje male djece kako tumara u 2 ujutro poa zeljeznickoh usred Beca trazeci muza,bez para i direkcija,jesi li vidjela curu koja je izvukla zivu glavu iz Gorazda jer joj je prijatelj Srbin napisao na komadu papira "Pustite ovu djevojku",jesi li vidjela prezivjele logorase?

Nisi ti vidjela nista,lupas gluposti....tebio je najgora stvar "provocirali te"..covjece mene su toliko provorcirali u Banjaluci da vise i ne obracam paznju,totalno sam oguglao ...cak mi je i smijesno kad mene neko krene vrijedjati.
Susretao sam se sa cetnicima,ustasama,skinhedima,crncima pa cak i mudzahedinima...nemas ti blage veze sta je ULICA.

Kad si vec toliko pametna da kazes da sam otisao sa 15 U SVIJET bez roditelja,trebala bi se zadiviti....Koliko ih znas da su otisli u svijet sa 15 i da su uspjeli u zivotu na svoju ruku.
Znas li ti da sam za 3 godine preselio se 35 puta???

To se zove BITI IZBJEGLICA.

Ja i sestra SAMI smo postigli nego vecina ljudi u Bosni,dovodili smo stare fukare u Ameriku.
Blage veze ti nemas,samo ti gledaj TV Beograd RTS tamo ces nauciti svasta dobrog...kao sto jesi.

I upamti da si ti mene nazvala "seronjom" samo zato sto sam napisao nesto drkucije misljenje....SAMO zbog misljenja,srami se.

Kao sto rekoh da ostanes zivjeti u Americi trebat ce ti 5-10 godina da uvidis koliko si zatucana.

I da znas da sam pred sami rat i objezbedivao te iste dzamije sto su porusili kasnije......Tokom Ramadan,kada su ljudi isli na molitve mi smo ih cuvali da ko ne napadne.
Znas koliko je bilo ljudi,nas DVOJICA.
Niko drugi nije smio ili htio,tada sam vidio da je to sve veilko sranje.
Niko ni od Srba ni od muslimana nije htio da napravi nesto i stane ukraj zlocincima,svi su se skrivali po kucama.

Danas te iste kukavice glume junake,gluma nekakve mafijase pred curama na motorima.

A to sto sam se snasao na Floridi zove se SNALAZLJIVOST.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e pameti ti... covjece, ti imas 29 godina.
kakvi su ti to primjeri??? da te ja upoznam s momkom, isto zivi u jax-u, pa da ti on kaze sta je vidio???

i milion drugih??? al necu, sebicno mi je da o tome pricam da bi nesto objasnila nekom nafilovanom kretenu..... sebicno, jer ja smtram da nista u ratu nisam izgubila ( 'ebes materijalne stvari ), i moj je otac poslije 4 godine rata dosao ziv i zdrav, a koliko je onih koji jesu????

a to za naoruzavanje muslimana, eeee..... sad bi ja trebala da se ubijem sto ti meni ne vjerujes???

eeee....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
e ajd dosta vas je vise,kad bi svi poceli pisati ko je sta prezivio,gdje bi zavrsili(znam ja i kako je kad imas nekog od najblizih na manjaci,a ti dobro znas sta je to,a i sve ostalo,k'o dijete iz mix porodice sam prezivjela jako puno ruznih trenutaka,ali sam sretna sto sam ziva i zdrava kao i moji najblizi,budite sretni sto iamte to sto imate i trosite vrijeme na pametnije stavri,rat bio,prosao,ne ponovio se,ali dok postoje takvi kao vi moze trajati jos vjekovima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I_am,nemas ti blage veze..tvoris svoje informacije na relaciji Jajce-Banjaluka.
U Jajcu su bili SAMO HVO i sprska vojska,ako je biloa muslimana bili su u HVO.
Drugo Tudjman je PRODAO Jajce srpskoj strani kao i Derventu,Bosanski Brod i okolinu a zauzvrat je dobio Hercegovinu i Krajinu.

Toliko koliko se ti razumijes u stvari,sve ostalo sto se desavalo na tim podrucijima su bili pojedinacni incidenti kao u svakom ratu.
Kolektivno na podrucju Jajca nije bilo muslimana,ako ne racunas neke male grupice.

Za svakog Srbina sto je "sojetio rat" nacu ti ja po 100-njak muslimana.
Uostalom sud u Hagu vrlo dobro ocrtava ko je koliko umocio svoje ruke u krv.

Strahovito lose si upucena i na osnovu toga vodis svoje zakljucke...kao sto rekoh ako ko zna sta o izbjeglickom zivotu onda smo mi to.
Vecina izbjeglica su i bili muslimani,pa Hrvati i onda Srbi..sta vise jedini veci srposki egzodus je bila Krajina.

Usput Amerikanci su bombardovali i Japance i Njemce u drugom svjetskom ratu....Znas li zasto?

Navedi broj srusenih crkvi (vecina su Hrvati rusili u Hercegovini) i broj srusenih i ostecenih dzamija...to ti govori sve.
2000 dzamija i 150 crkvi.
Taj odnos u brojki ti govori ko se kako ponasao u ratu.
Zasto muslimani nisu srusili crkve u Sarajevu i Tuzli?

Zalosno je koliko je ljudi medijski silovano,utucano u jednu misljenje.

Ja ti za sve ove navode mogu da izvedem televizjske snimke,novinske zapise,radijske programe ili ako bas insistiras VECINU ne vladinih organizacija u svijetu pocevsi od Amnesty International,Crvenog Krst.....cak dobar dio americkih univerziteta se bavim tematikom etnickog ciscenja kao recimo poznati Yale Univerzitet.
Vidi sta su uzeli kao primjer etnickog ciscenja....BANJALUKU.
Predpostavljam i ovi sa Yale su zatucani?A mozda sa Cornella?Berkleya?

http://yale.edu/gsp/past/ethnic_cleansing.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 17:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
Smrkces ti Bosteh a? Ima se moze se :D .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne kontam. kako tudjman prodao JC , a JC drze muslimani i hrvati???

gori sam ja kreten sto se raspravljam s budalom.

ajd necu vise

p.s. posljednjim postom sam vidjela koliko znas...... jado.

doFidjenja

:happy5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Pusti celjade,pardon "ratnika" sa Bl ulica :oops: :lol: !Ipak je on svasta prosao...mislim...rat je to i borba u Americi... :roll: !

Mah...pusti ga,nije vrijedan paznje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kontam ja to, samo se sama sebi cudim, sta se s njim uopste raspravljam???

:headbang:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nacionalizam je sastavni dio covjeka kroz citavu ljusku istoriju.Nazalost on lako prerasta u sve ekstremne oblike.To smo svi (nazalost) vidjeli u protekloj deceniji.Kao sto je i_am rekla...SVI SMO ISTI!!!Rodili smo se u ovom svijetu,zivimo u njemu i na kraju cemo i umrijeti.Ko je od nas kinez,indijanac,musliman,pravoslavac....nije bitno ako si zdrav u glavi i imas dobra razmisljanja.Za mnoge imati normalno i dobro razmisljanje znaci slagati se s onim sto je on rekao.Nikako drugacije.Jebes tu normalnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tudjman je kontrolisao svu HVO koja je drzala Jajce jedno vrijeme.Tamo nije bilo Armije BiH samo HVO.

Jajce je predato (kroz borbu :-) ) srpskoj strani pocetkom rata ,kasnije su ga ponovo napali 95 kada im se pruzila prilika da osvoje i prekrse raniji dogovor.

Sa tim sto se cudis kakve veze ima Tudjman sa Jajcem govori koliko se razumijes u rat.
Dervetna i Brod su predati srpskoj vojsci,HVO je isto kontrolisala to podrucje i dobili su naredjenje da se povuku preko Save cak i bez ikakve borbe.

Svercovalo se ljudskim zivotima kako im je odgovaralo.
Eto koliko se ti razumijes sta se desavalo.
Ranije si se ismijavala da muslimani nemaju ni 3 tenka a sad mi pricas kako su kontorlisali Jajce.

Vidis li zablude,srpska vojska je imala avione,helikoptere,teknove,Luna rakete,topove i ostalo "lakse" naoruzanje.
Armija BiH nije ni bila aktivna na podrucju Jajca.

Sa kim si se ti borila ui Jajcu samo ti i Bog zna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Il mozda "racunas" ratovanje 1995 godine...Tada su Hrvati osvojili Jajce jer im se pruzila prilika,ko Drvar.....sve se okrenulo srpska vojska je popusila pa su iskoristili priliku i prekrsili ranije 1992 godine sporazum.

1995 se i desilo rusenje srpskih crkvi i ubijanja po prvi put na tom podrucju,prije toga je uglavnom bilo obrnuto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Bostech, covjece, ohladi malo. Hebalo majku, zar ne kontas da to nikoga vise ne interesuje.. ZIVOT IDE DALJE COVJECE.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

upravo. on navalio na tudjmana, ja tudjmana spomenula nisam. hahaha. veze s vezom.

inace,posljednja dva posta njegova, nisam ni procitala.
koga jos zanimaju postovi 0f bostech???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Lol...vidim kako nikoga ne interesuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

De "ratnice" sjasi malo...!!!Znamo mi da si ti "street warior" i da si bas zajebaT do zla boga (alaha) i da si "odrastao" na ulici ali nemoj vise smarati nane ti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]