Guest je napisao:
sta da se kaze ,,da sam osto dole nebi sigurno jos kompjuteru ni priso,,,,,,zivim ko car vani ,,na ljeto dodem dole i gazda sam ;mogu pokupiti picku koju god hocu,,,,,
ko god moze vani nek bjezi ,,,,ja mu preporucujem ,,vamo je zivot,,putovanja a dole je samo jad i bijeda ,,
KROL je napisao:
Ja ne znam da ima neko da prigovara sto je otisao vani. Meni je vise nego super ovde u Canadi. Priznajem, bilo je "relativno" tesko dok sam se privikao i aklimitizovao prvih godinu dana. A onda sve krene kako treba.Sad, poslje 3 godine mogu reci da sam ispunio svoja ocekivanja i sve sto sam trazio. A cevapi se redovno peku na rostilju. Nisu mujini, ali su i dalje ukusni.
A svi koji i dalje prigovaraju da im je tesko u dalekom svijetu, slobodno se vratite, pa da vidimo koliko ce te ostati. 2 sedmice i onda brze bolje na avion kuci.
Ttl,
Stara je tema nekoliko godina ko ovo iskopa,ali vidim i dalje aktuelna posto se na zalost malo toga promijenilo. I pretpostavljam da ce na zalost ostati aktuelna jos dugo ako ovako nastavi, a obzirom na raspolozenje vecine hoce.

Sta da kazem. I ja imam slicna iskustva i savjetujem svima koji mogu da bjeze iz drzave gdje vladaju lopovi, mafijasi i ratohuskaci. Iako je tesko bez svojih najmilijih ali korisniji ste nego da po gradu hodate kao muhe. I kad se digne gvozdena zavjesa neka i oni dodju ako ne mogu prije i vecina ce biti zadovoljnija. Naravno, to ne vazi za one koji su zadovoljni i kojima je dobro i kojima ta vlast odgovara i koja im je dala sve.
Naravno, predlazem da ne idete u drzavu u kojoj vlada vece bezakonje nego kod nas kao sto je Irak i sl. Jer pare nisu vrijedne velikog rizika.
I kad se radi bilo sta treba raditi sa proracunatim rizikom, kao sto kaze moj omiljeni glumac Arnold Svarceneger, a ne ici glavom kroz zid. Ali ponekad se mora udariti i glavom od zid da bi se uspjelo, ali to su izuzeci.
Uglavnom kao sto rece KROL, kom se ne svidja neka se vraca, samo cinjenica je da ce korupcija u BiH ostati jos godinama, pogotovo dok korumpirana vlast ima podrsku vecine, a imala je uvijek do sad. Volio bih da i ostali napisu komentare posto je tema stara godinama pa su se pojavili novi ucesnici foruma.