banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 02:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Bravo ventilatore, ti si izgleda vox populi ali i glas razuma. =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ima, ima svega... Meni su, u stvari, najgora ona djeca koja misle da su super ako psuju, pljuju po ulici i slichno... Meni se to sve gadi... Piatam se kakvi su im bili roditelji. Teshko je odrasti bez roditelja, ali to nije opravdanje za narkomane, lopove i ostale koji se stvrstavaju u slichnu kategoriju. Svako bira svoj put. Sve ovo shto je nabrojala Ventilator stoji, Slazem se u potpunosti. A i sa njenim prethodnim postom. Mene i moju drugaricu su na "mom coshku" gadjali pivskom flashom u kojoj je bilo piva. Flasha nas je prvo pogodila, odnosno, pogodila je nju, ali se nije razbila, vec se prosulo pivo po nama, a flash ase otkotrljala. Oni su nam dobacivali, ali je moj komshija izashao na prozor i otjerao ih. Ni ja pod pojmom seljaka nisam mislila bukvalno na seljaka vec na chovjeka koji nije nauchen nikakvim manirima.
Inache, slozila bih se i sa sljedecim:
ventilator je napisao:
Mislim da je kranje vrijeme da se uvedu rigorozne kazne za vandalizam.
A i odgovornost roditelja za djecu ispod 14 koja su vani kasno nocu - odmah novcana kazna,jer to nase ljude najbrze uci pameti.

Mene je kazna nauchila da opreznije vozim, tako bi i njih nauchila da ne pushtaju djecu kasno... :roll: :roll: :roll: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
U vecini slucajeva su roditelji krivci.

Dok sam radila u internet klubu u Boriku,dosle su i djevojcice (mozda 2-3 razred osnovne skole) koje su trebale za skolu naci nesto na internetu.
Sad,jedna je imala sve o vodama,druga o necem drugom.
Uglavnom,jedna od njih je prva dosla i rekla sta treba,ali i da ne zna to naci.
Ja sam joj na svom racunaru nasla sve,trazila sam preko Google,sortirala podatke koji njoj terbaju i odstampala,naplatila (samo stampanje) i curica je rekla: "Hvala,teto".
Na to je njena drugarica prokomentarisala:"Sto joj se imas zahvaljivati,to je njen posao!" i to arogantnim glasom,uz prigodan izraz lica (tako mala,a uvjerena da je kraljica svemira).
Medjutim i toj maloj kraljici svemira je trebalo naci nesto.
Ja sam joj hladno pokazala najblizi racunar i rekla:"Otvoris Google,ukucas trazeni pojam,pa citas i trazis."
Mala se okrenula i vratila za par minuta s majkom.
Sad je majka rekla da treba to i to za malu,za skolu.
Ponovila sam isto sto i maloj,na iznenadjenje cijenjene gospodje.
Pomogla sam joj da pokrene IE,ukucala joj Google i okrenula se i otisla.Nakon podosta vremena uspjela je maloj naci nesto (ocito joj surfanje nije jaca strana).
Mala nije takva kakva je zbog sebe,vec zbog majke koja je naucila da ljude tretira kao smece,da ne treba reci hvala,da se moze ponasati kako hoce.

To je samo jedan primjer,a o majkama kojima je normalno da im djeca gadjaju ljude za susjednim stolom u kaficu smecem koje nadju na podu ili cak i pepeljarama,da sutiraju ljude okolo ili pljuju (jer,pa njima je bitnije njihovo djete i njegova sreca,nego ti nepoznati ljudi) da i ne govorim.
Sve do jednom,dok neko ne nalupa ili djete ili majku ili oboje.
Ili izgovor - ne mogu mu nista.Pa kako mu mozes objasniti da ne gura prste u uticnuci?Prosto,do toga ti je stalo,ali ti nije stalo da tvoje djete ne tuce drugu djecu ili odrasle u kaficima i na slicnim mjestima.

Prosto,roditelji od malena tako uce djecu i onda im djeca postanu delikventi,nesavjesni i destruktivni ljudi kojima je njihov provod i njihovo uzivanje ispred svega,pa i ispred ljudskih zivota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
monstrum je napisao:
za vandalizam nikada ne postoji opravdanje, samo razlog u necijoj bolesnoj psihi...

kolega Bajicu, zagledajte se u sliku u mom potpisu, ako ni onda ne skontate, kupite naocale... Ako ni to ne bude dovoljno, obratite se strucnom licu :wink: :D :wink: bez ljutnje

Razumem ja vrlo dobro sta tvoja slika znachi.Nemam nista protiv ljudi koji propagiraju svoju veru, koji propagiraju svoju naciju, ali ljudi koji pljuju po svojoj naciji su vec jedna sasvim druga stvar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gluecifer je napisao:

Pa zar treba da ga odere od batina? I time bi, kao, neshto postigao? Taman i da je narkoman, ali on je bolestan ... To je bolest. Isto bi ti to bilo, kao kad bi prebio retardiranog dechka ...
U normalnom svijetu postoje ustanove gdje se takvi shalju. Ovde toga nema, tako da ... Ali ni policijske batine nisu lijek. Pa toga jeste bilo u komunizmu, i ostalim represivnim rezhimima, al` ako on na tebe ne krene, ne smijesh ni ti na njega. Pa jel` ispunjavamo Jevropske standarde, na putu ka EU, il` shta?

Uzgred, prije 10 godina je bio rat, ili bar kraj rata, pa se nije bash smjelo raditi svashta, ali jbg, to je ipak vanredno stanje.

Warlock, da sam bio na tvom mestu samo bi lagao prishao policajcima i zamolio ih da se odmaknu, mislim da bi razumeli, i naravno, ni chuli ni videli.
gluecifer, ko je bolestan nek se lechi.Znam jako mnogo o problemu narkomanije, pobedio sam na republichkom prvenstvu u debatama upravo na tu temu.Ali jedno je chitati chinjenice sa papira a drugo sve to prozhivljavati.Koliko si puta bio zaustavljen od strane nekog ili nekoliko njih na ulici pri potrazi za 1km za autobus, za telefon i sl.Ja sam par puta... 4-5.Dva puta su me zaustavili individualci, i nece vishe, garantujem. A kad se radi o grupici, jednostavno nemoj da se zaustavljash, samo produzhi i ignorishi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ventilator je napisala dosta toga o stanju u gradu i sa svim bih se složio.

Mislim da ne bi bilo loše da se ova tema prebaci u "Čovjek i društvo", ali da se ostavi njena "sjena" ovde na "Novosti i dešavanja" (ono: premješteno), tako će tema praktično biti na dvije oblasti, mislim da bi u tom slučaju bila čitanija jer neki koji dolaze na ČiD ne zalaze ovde na NiD.
A ova tema je bitna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
gluecifer je napisao:

Pa zar treba da ga odere od batina? I time bi, kao, neshto postigao? Taman i da je narkoman, ali on je bolestan ... To je bolest. Isto bi ti to bilo, kao kad bi prebio retardiranog dechka ...
U normalnom svijetu postoje ustanove gdje se takvi shalju. Ovde toga nema, tako da ... Ali ni policijske batine nisu lijek. Pa toga jeste bilo u komunizmu, i ostalim represivnim rezhimima, al` ako on na tebe ne krene, ne smijesh ni ti na njega. Pa jel` ispunjavamo Jevropske standarde, na putu ka EU, il` shta?

Uzgred, prije 10 godina je bio rat, ili bar kraj rata, pa se nije bash smjelo raditi svashta, ali jbg, to je ipak vanredno stanje.

Warlock, da sam bio na tvom mestu samo bi lagao prishao policajcima i zamolio ih da se odmaknu, mislim da bi razumeli, i naravno, ni chuli ni videli.
gluecifer, ko je bolestan nek se lechi.Znam jako mnogo o problemu narkomanije, pobedio sam na republichkom prvenstvu u debatama upravo na tu temu.Ali jedno je chitati chinjenice sa papira a drugo sve to prozhivljavati.Koliko si puta bio zaustavljen od strane nekog ili nekoliko njih na ulici pri potrazi za 1km za autobus, za telefon i sl.Ja sam par puta... 4-5.Dva puta su me zaustavili individualci, i nece vishe, garantujem. A kad se radi o grupici, jednostavno nemoj da se zaustavljash, samo produzhi i ignorishi.

Drugar, ja veoma dobro poznajem tu ekipu, a i oni mene, tako da od mene ne mogu da trazhe marku-dve.

Nazhalost, imam prijatelja kol`ko ti dusha zheli, koji su proshli kroz to, i dan-danas pokushavaju da se skinu. Ja nisam pobijedio na takmichenju o narkomaniji, ja sam sjedio sa njima dok su se boli, i poslije dok su pokushavali da se skinu na suvo. A bio sam sa njima tj. kod njih i u komuni...

Tako da nema potrebe da mi napominjesh da idu da se lijeche. A gdje to? U komunu? Pa tamo ih 30-ak, a narkomana hiljade... Na psihijatriju? Ne daj Bozhe nikome da tamo zavrshi. U Hrvatsku, Srbiju? Odakle pare?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Ventilator je napisala dosta toga o stanju u gradu i sa svim bih se složio.

Mislim da ne bi bilo loše da se ova tema prebaci u "Čovjek i društvo", ali da se ostavi njena "sjena" ovde na "Novosti i dešavanja" (ono: premješteno), tako će tema praktično biti na dvije oblasti, mislim da bi u tom slučaju bila čitanija jer neki koji dolaze na ČiD ne zalaze ovde na NiD.
A ova tema je bitna.

Ja sam za!

Viva la Ventilator! :salute:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2005, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gluecifer je napisao:
BlackHand je napisao:
gluecifer je napisao:

Drugar, ja veoma dobro poznajem tu ekipu, a i oni mene, tako da od mene ne mogu da trazhe marku-dve.

Nazhalost, imam prijatelja kol`ko ti dusha zheli, koji su proshli kroz to, i dan-danas pokushavaju da se skinu. Ja nisam pobijedio na takmichenju o narkomaniji, ja sam sjedio sa njima dok su se boli, i poslije dok su pokushavali da se skinu na suvo. A bio sam sa njima tj. kod njih i u komuni...

Tako da nema potrebe da mi napominjesh da idu da se lijeche. A gdje to? U komunu? Pa tamo ih 30-ak, a narkomana hiljade... Na psihijatriju? Ne daj Bozhe nikome da tamo zavrshi. U Hrvatsku, Srbiju? Odakle pare?

Stari, ja to sve vrlo dobro znam, ali tolerancija prestaje kad ti neko izvadi bajonet i kazhe "'Vadi mobilni!"Tad ti ne razmishljash kako je on bolestan i kako on nije kriv, nego ti je jasno da je ili ti ili on, tako da si prinudjen da uradish ono shto morash.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2005, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Zalim ih, ali sami su krivi shto su u tom stanju.... Sad ih samo treba poslati na lijechenje ili dobro natuci ako su josh u pochetnom stadijumu.... :snipersmile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2005, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....e neka neka...ruku dajem da seljacine nisu ni pokusale ovo razbiti(jer misle da ce ih struja udariti)...tako je kad Street Beats izadju na ulicu bilo gdje...
A cujte malo, da imaju bolje sta za raditi u nasem trulezu d grada koji se samo bilbordom reklamom i novim uniformama policije uljepsava...ne znam da li bi se ovo i desavalo...
Stanite malo na stranu mladih...

Citiraj:
"Ne mogu da vjerujem da je nekome palo na pamet da polupa staklo na satu. Vandalizam u gradu je prevršio svaku mjeru", istakao je Jovan Bojić, penzioner.

....cuj penzioner....pa to su toliko stari ljudi da se sjecaju zadnja dva mjeseca unazad sta su radili....a ostalog preko fotografija nazad iz 60ih i 70ih.... vlast im da penzije tri mjeseca prije izbora i jadni se ljudi ni ne sjecaju da 9 mjeseci nisu penziju primili....tad glasaju za iste ljude,i nama mladima prav problem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2005, 13:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
A ova tema je bitna.

Ucinjeno.
btw, nisam bio ovdje sedam dana, tako da nisam mogao uredjivati ovaj forum [NiD].

A sada vezano za temu:
To sto je Ventilator rekla je sve tacno i potpuno se slazem.
Iako smo malo skrenuli sa teme (sa vandalizma na narkomaniju), nema veze, jer je to dvoje povezano.
Takodje znam i ja iz licnog iskustva to 'imas li pola marke', i sreca desilo mi se samo jednom.
Sto se mene tice, ja bih narkomane prvo pokusao 'otjerati' na lijecenje, a ako to ne moze/ne pomaze, onda rigoroznije mjere (ako se "lose ponasaju")... :o
Kao sto Lisa rece, sami su krivi za to (osim ako nisu natjerani, ali cisto sumnjam da jesu).
Tako da prvo na lijecenje, a ako nece onda... :snipersmile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2005, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Prije nekih godinu dana imao sam zanimljiv slucaj. Ispred moje zgrade negdje oko 12 sati navece gruppa nekih adolescenata je bacala kamenje na limene garaze ispred zgrade. Da ne podsjecam koliko to odzvanje u noci, a njihovo urlikanje necu ni da spominjem. Izadjem na balkon i imam sta i da vidim.To su u stvari bili klinci koje sam svaki dan vidjao oko zgrade da trckaraju, samo sto vise nisu klinci nego su porasli u huligane. Mozda je moja reakcija bila neprimjerena kad sam se proderao u sred noci sa balkona, ali nisam bas bio u stanju da se kontrolisem. Na moje iznenadjenje, pomenuta grupa ne da nije prestala, vec je reagovala otprilike ovako:
"Sta je pi..a di materina, aj sidji odozgo, nismo te dobro culi"

Bogu hvala na mojoj staroj koja me je vukuci za ruke sprijecila da ne odem dole i ko zna sta napravim. naravno klinci su pobjegli cim su me vidjeli kako bijesan utrcavam u kucu, ali su se vratili nakon par minuta i opet:
"Sta je pi..o?Zasto nisi sisao?"

Znaci u pitanju su klinci koje sam gledao kako trce za loptom oko zgrade, kako igraju rata i zmire, kako se ganjaju oko zgrade...
Malo je reci da sam ostao zabezeknut.

Sve u svemu mislim da su ljudi u pravu kad kazu da u stvari sve potice iz kuce.Tacnije poticalo bi iz kuce, ali kad vidite dijete od nekih 10 godina kako u deset sati jos uvijek nije u kuci nego tumara oko zgrade ili jos gore po gradu, onda moramo reci da djeca odrastaju na ulici.U takvoj situaciji nije ni cudo sto im je jedina prespektiva da postanu delinkventi, huligani, a kasnije vjerovatno i narkomani ili kriminalci. Kakvu drugu perspektivu mogu da imaju u takvom okruzenju. Ali ko sad moze da ode nekom od roditelja i da mu kaze da pogresno odgaja svoje dijete. Nasii ljudi su takvi da ce te lijepo poslati u pm i reci da njegovo zlatno dijete nije takvo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2005, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Malo sam razmisljao o ovom Nitrovom postu... Tuzno ali istinito... Znam da su jednog lika sa fksa (ne znam da li ima 20. ili 21. godinu) pretukli klinci od 4-15 godina. Sta je bilo: dva klinca provocirala, momak prisao, zavezao im par vaspitnih, oni se vratili za 5-10 min sa jos deset vrsnjaka, i ubili boga u covjeku ni krivom ni duznom... Nimalo nemaju postovanja prema starijima. A problem je i sto su prilicno hibridni. Juce sam se zamislio: na pocetku osmog razreda (tek sam napunio 14 godina), imao sam visinu/tezinu, i obim misica na rukama/nogama, istu kao i danas. Nisam bio nesto napredan ni krzljav, vec sasvim prosjecan u svom razredu. (180cm). Kada pomislim da mi dodje 4-5 takvih klinaca od 14 godina, shvatim da uprkos malom broju godina, cine znatnu fizicku silu. I sta uraditi? Puknes plesku onom koji te provocira? Opcija 1: ostali shute, i onda ih otjeras. opcija 2: svi nagule. Opcija 3: razbiju te ko zvecku. kakva su danasnja djeca, vjerovatno bi bila opcija 3...

poznat mi je istinit slucaj iz ugostiteljske skole, od prije godinu-dve.
Dva momka su se potukla. Cini mi se da je jedan bio stariji godinu (radi se o kombinaciji 2-3 srednje). Mladji je izvukao deblji kraj, pa je bjesan otisao po svog starog. Stari je sa sinom upao u odjeljenje tabadzije, i tabadziji prisio shamarcinu. Na to je ostatak raje iz razreda skocio, i razbio oca i sina... Koliko je drustvo otislu u kurac, zamisli da neki idioti gaze tebe i tvog starog? Otac treba da ti ulijeva sigurnost, osjecaj zasticenosti. Ko ce te zastititi od ovog danasnjeg idiotluka, gdje niko nikog ne poshtuje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja lepo otvorih temu Legalizacija Oruzhja, pa vi gledajte :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 12:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
"Batina je iz raja izašla" i slične "teorije" bi trebalo da su prevazidjene davno.
Batina da je valjala i ostala bi u raju.

Mislim da je ovo što se dešava ogledalo jednog vremena koje je iza nas.
Nije rješenje u batinama, naprotiv. Dijete čiji roditelji njegovo ponašanje koriguju batinom, smatra da je to normalno i čak šta više poželjno da ono samo kasnije druge ljude "koriguje" batinom, agresiju ispoljavaju osobe koje su i same bile žrtve agresije, sve počinje iz kuće, pa tako i vaspitanje batinom ne donosi osobu "primjernog vladanja".
Mislim da i jeste problem u tome što su to generacije koje su odrastale u ratno vrijeme, roditelji jednostavno tražeći način kako da prežive i prehrane porodicu, nisu imali vremena(grubo rečeno) da obrate pažnju u šta im djeca izrastaju.Ne treba ni spominjati činjenicu da su očevi bili na ratištu i svoju djecu vidjali (neki) dva puta godišnje, da su razmišljali samo o tome kako da i sljedeći put donesu živu glavu..itd..pa kad te dijete koje ima 5-6 godina ili manje "izbije" lakše ga je istući nego razgovarati sa njim. Roditelji su primjer djeci.
Da ne dužim,. "Kako posiješ, tako ćeš požnjeti", vjerujem u onu da lijepa riječ gvozdena vrata otvara, da je razgovor svakako efektniji od fizičkog objašnjavanja i ima dugoročan pozitivan efekat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evo ja se sjetih jos jednog slucaja od prije mjesec - dva. Prolazio sam sa kumom kroz Gospodsku ulicu oko 23,00 ili nesto prije. U susret nama ide grupa klinaca od nekih 15 - 16 godina, a medju njima i jedan klinja koji po nasoj procjeni nije imao vise od 11 godina. Sto je najgore on sa sobom nosi neku dasku koju sam ja identifikovao kao dio jedne od klupa iz parkica. Vitla on sa tom daskom i galami, a nas dvojica opet zabezeknuti stojimo i gledamo i ne znamo kako da reagujemo. . . Vajne nam policije nigdje, da bar druga policajaca upitam kako je moguce da klinac od 11 godina tumara po gradu u to doba noci...
Prije nesto vise od godinu i po dana nevladina organizacija "Zdravo da ste" pokrenula je zanimljivu akciju. U osnovi pokusali su da pokrenu inicajtivu za izglasavanje zakona po kojem bi osobama mladjim od 16 godina bilo zabranjeno kretanje poslije 23,00 casa, i naravno zabranu tocenja i prodaje alkohola mladjima od 18 godina. Zamislite da takav zakon uopste nije postojao kod nas. I sta se desilo. Ja i kolege smo donekle bili ukljuceni u tu akciju, a kad smo analizirali rezultate, ja samo sto se nisam nasmijao...
Znate li koliko je ljudi potpisalo inicijativu??? 5170 i to na nivou cijele RS. Eto koliko je ljudima stalo do toga, a to je bio najbolji moguci nacin da se djeca na neki nacin odvuku sa ulice...

mrvica je napisao:
Mislim da i jeste problem u tome što su to generacije koje su odrastale u ratno vrijeme, roditelji jednostavno tražeći način kako da prežive i prehrane porodicu, nisu imali vremena(grubo rečeno) da obrate pažnju u šta im djeca izrastaju.Ne treba ni spominjati činjenicu da su očevi bili na ratištu i svoju djecu vidjali (neki) dva puta godišnje, da su razmišljali samo o tome kako da i sljedeći put donesu živu glavu..itd..pa kad te dijete koje ima 5-6 godina ili manje "izbije" lakše ga je istući nego razgovarati sa njim. Roditelji su primjer djeci.

Boldirao sam kljucnu recenicu u tvom postu.
Apsolutno se slazem sa ovim.Jednostavno zivimo u vremenu u kojem se moramo suociti sa posljedicama koje je rat ostavio na nase ionako unazadjeno drustvo.
Imamo primjere djece koja vise ne postuju ni autoritet ni starije. Sjetim se i klinca iz elektro - skole, koju sam i ja pohadjao, koji je pucao na direktora...
Medjutim problem lezi i u tome da niko nazalost nema pravo da ode kod nekoga i kaze mu da pogresno vaspitava svoje dijete, kao sto sam vec rekao. Kako recimo da nastavnik ili profesor u skoli nesto nauci nekog klinca, kad je isti dosao u skolu sa manjkom kucnog vaspitanja, samim tim i manjkom postovanja prema profesoru... Sta uciniti u takvoj situaciji? Sjecam se kako je moj bivsi profesor iz srednje skole, govorio meni i drugu da se jednostavno plasi ovih novih generacija koje dolaze jer su sve ludje i ludje. Sjecam se kad je rekao da je recimo nasa generacija takodje bila nemirna i pomalo sumanuta, ali da je postovala starije i prije svega da je znala za granice, a da od danasnjih generacija samo ocekuje dan kad ce neko potegnuti oruzje i zapucati... Nedugo nakon toga pomenuti klinac je pucao na direktora...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mislim da to stanje nije (samo) posljedica rata.

Ali ovo znaj da će u posljednje dane nastati vremena teška. Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni, neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, bijesni, nedobroljubivi, izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga, koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njezine odrekli. I ovih se kloni.
(2. poslanica Timoteju 3,1-5)

Može se primjetiti da su ove gore pobrojane osobine u porastu u zadnje vrijeme, i ne samo kod nas. A pominje se da će to biti u "posljednje dane" oko čega se mnogi i po raznim drugim pokazateljima slažu da su to ova vremena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Maj 2005, 19:06
Jeli ti to Vader o smaku svijeta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2005, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Na neki način da, ali ne smaku kao kraju svijeta već kao velikoj transformaciji.
Ali neka ova tema ostane o vandalizmu, ovo sam samo pomenuo jer mi ima smisla i jer se sadašnje stanje mnogo slaže sa onim što je najavljivano.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]