Bice ovdje brzog brisanja teme po svemu sudeci. . . Opet su jasne politicke konotacije, ali izgleda da bez toga jednostavno ne moze. . .
gogo99 je napisao:
Kada me pitaju:Gdje si rodjen?
Ja im kazem:USRED SRBIJE! U GRADU BANJALUCI!
Uzecu sebi za pravo da kazem kako je ovo blago govoreci bolidan stav. . . Banja Luka nikad nije bila u Srbiji. U Jugoslaviji je bila, u Bosni i Hercegovini jos uvijek jeste. U Republici Srpskoj, svakako i aposlutno jeste, pa mozes reci da si iz Republike Srpske, ali nikako iz Srbije. . .
Dodje stranac i pita te odakle si, ti kazes iz Srbije. On pita iz kog grada, ti kazes iz Banja Luke. Ako poznaje nasu geografiju pomislice da si malouman, ili da ne znas ni gdje zivis. Dosta je sto nas Srbe ionako etiketiraju na sve strane, jos treba i da pokazemo kako ne znamo ni gdje zivimo. . .
Realno treba da se pomirimo sa cinjenicom da zivimo u Republici Srpskoj, koja je dio Bosne i Hercegovine, koja je medjunarodno priznata drzava, ma koliko mi osjecali averziju prema tome. Sta su nase zelje, drugo je pitanje, ali to je realno stanje stvari i tu nema sta puno da se prica. . .
"Gdje zivis ?" Banja Luka, RS, BiH
"Gdje si rodjen ?" Banja Luka, BiH, SFRJ, Jugoslavija, ako vam je lakse. . .
sarah je napisao:
Banja Luka,Bosna bila i ostace.A vi koji mislite suprotno,selite se i srbujte negdje drugdje
Ovakve stvari ne pomazu poboljsanju odnosa u nasoj jadnoj okolini. Odakle tebi pravo da nekog istjerujes zbog njegovih stavova, politickih ili drustvenih. . . Taj fasisticko - sovinisicki stav prosipaj negdje drugdje. . . I sta se uopste podrazumjeva pod pojmom "srbovanje". Evo ja srbujem, ja sam Srbin. . . Cekam da neko dodje da me iseli odavde. . .