EZAN je napisao:
:lol: ,
nije bitno ko pise istoriju .... samo da je objektivno napisana.
U "tvojoj istoriji"

.... sumnjam da bi se objektivno sagledale sve stvari.
Ali mnogi je danas prekrajaju - pa sto ne bi i ti.
Citiraj:
Ne postoji razlika Srba u Srbiji i van Srbije.
Greska .... po meni sem religije i ....eto pripadnosti istom narodu .... nista drugo zajednicko nemaju.
Kultura, mentalitet, jezik pa i pismo ..... razlika u svim pogledima.
Tito .... je bio onaj blagi diktator, mozda bi mu se moglo i pripisati kojekakvih stvari, ali nije bio nacionalista i sovinista.
To mu je bila najveca odlika .... odlika koja danas ne krasi ni jednog politicara na ovim prostorima.
A koja je to istorija objektivno napisana?
Pogotovo istorija poslije drugog svj. rata nije. To ti ne mozes znati jer si ucio istoriju iz skole a tamo je pisalo ono sto su Tito i kompanija htjeli.
Pravu istinu znaju ljudi koji su bili na licu mjesta i vidjeli sta se sve radilo.
Npr. iz skole ste ucili kako je ubijen Mladen Stojanovic i svi znate tu istinu ali niko ne zna onu pravu. Tu pravu istinu znala je samo moja baka, njegova sestra koja je na zalost umrla prije nekoliko godina ali dovoljno da kaze pravu istinu. Njen brat je bio komanir trece krajiske brigade koji je izbacen iz vojske iako je iz rata izasao sa cinom generala jer nije htio ubiti svog kuma cetnickog vojvodu. A inace bi bio ubijen da mu Mladen nije bio rod. Cudna je ta istorija, nekada veoma bolna ali treba istinu pogledati u oci, naravno ko zeli.
Kazes tito, nije bio nacionalista i sovinista-u pravu si.Bio je komunista a njima nije nista sveto. Tito je uspio ujediniti narode i drzati ih na uzdi ali to se na kraju nije dobro zavrsilo. Pokusao je Kralj Petar ujedinitelj koji je stvorio Jugoslaviju pa se vidjelo kako je prosao. Ne mogu se ovi narodi ujediniti i uvijek ce postojati nacionalizam dok svaki narod ne rijesi svoje nacionalno pitanje. Kao sto su to uradili Francuzi, Spanci, Njemci...Samo sto su svi oni to uradili na vrijeme a mi to tek sad rjesavali.
Smjesna je tvoje misljenje da Srbi u Srbiji i Srbi u bosni nemaju nista zajednicko osim religije.To sto si ti rekao je veca glupost cak i od onoga sto kazu hrvati za humsku plocu i da je ispisana starohrvatskom cirilicom.
Da mi je znati koja je to cirilica.
Pa ja vise imam rodbine u Srbiji nego sto ti imas prijatelja i poznanika.
Srbi su vjekovima bili pod uticajem razlicitih drzava a posto su bili na velikom prostoru rasporedjeni normalno da su usljed tih uticaja prihvatali razlicitosti. Pa covjek koji ode u ameriku i tamo ostvari porodicu, njegovo trece koljeno ce imati razlicitosti nego njegov otac. A kamo li sto su Srbi bili 500 godina pod Turcima, pod Austro-ugarima.
Cudno ti je razmisljanje djecko, cudno i bez argumenata. Da bi mogao voditi raspravu i polemisati sa nekim koji je iz drugog naroda, moras prvo dobro upoznati taj narod.