banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 14:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 16:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Helena je napisao:
Citiraj:
cak mislim da se trebamo na njih ugledati

a-a hvala lijepo... ne vidim razloga da se u nechemu ugledam/o na njih...mislim navedi mi samo jedan primjer, jedan "uzor" na koji se trebam/o ugledati??

Productivnost na poslu, ljubaznost, postovanje zakona, tolerancija,...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
ljubaznost? postovanje zakona? tolerancija?

ajd' i nekako sto napisa Dust (mada mislim da je to drugi par opanaka) ali Dove ovo sto ti navede....sorry, ne slazhem se :lol:

(mislim da je u Americi veca diskriminacija nego bilo gdje (pazi napisala sam mislim))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ok I_am, to je tvoje misljenje i akceptiram ga. I nemam razloga da sad ja tebi pricam: "E nije to tako kako ti kazes, vec onako kako ja kazem!" Ovdje smo da izdjelimo svoja misljenja...

Jeste, nismo ni mi sjajan narod, psujemo, krademo, pijemo, pusimo, drogiramo se,tetoviramo.... eventualno i ubijamo... - ali mi smo takvi. I mi se ne pravdamo svijetu i nepokazujemo se da smo suprotno, da smo lijepi, fini... (naravno da se ovo neodnosi na sve gradjane)! Mi kakvi smo u realnosti - takvi smo i na televiziji, u novinama, na slikama... I takve nas je svijet upoznao.
Dok, kod Amera imam osjecaj da se oni prodaju na lijep nacin, a u sustini su sasvim nesto suprotno.

Sto se tice iskustava u restoranima, buticima... cuj, ljudi koji rade u tim javnim mjestima - oni MORAJU biti ljubazni! I kod nas u Bosni kad odes u neki kiosk kod komsinice u opancima i pletenim prslukom da kupis kg kafe... i ona je ljubazna!

Jeste, mi smo sami krivi sto se drogiramo, tetoviramo... ali da nije tog pritiska, pritiska zemlje ("idola") koji nam dolazi preko pacifika i koji nam donosi tu modu... mislim da ne bi ni znali sta je to...

Sto se tice hrane i jela u Americi... Koliko sam ja primjetila, Amerikanci su prezauzet narod, rade puno, sve im ide brzo, tako da ne stignu kod kuce da naprave neki zdrav obrok, nego onako na brzinu svrate u Mc Donalds ili Burger King ili neki Hot Dog Stand...

Ja ne mrzim americki narod, ali kao sto i ti rece "I_am" - mrzim njihovu politikku. A vecina americkog naroda podrzava tu politiku, jer misle da su najbolji, najsavrseniji, najveci, najmocniji.... to im obecava politika, a oni u to vjeruju!

A sto "Dust" rece da se mi moramo ugledati na njih, sto se tice radnog mjesta i redovne plate... Ne MI Dust, ne mi "mali " narod, nego POLITICARI! Ni ti, ni ja ne mozemo tu nista promjeniti.... Samo politicari!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 17:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Leona je napisao:
A sto "Dust" rece da se mi moramo ugledati na njih, sto se tice radnog mjesta i redovne plate... Ne MI Dust, ne mi "mali " narod, nego POLITICARI! Ni ti, ni ja ne mozemo tu nista promjeniti.... Samo politicari!

Aha, znaci privatnici bi htjeli da placaju svoje radnike mnooooogo vise (i redovnije) ali ne smiju zbog politike/ politicara. Ebem mu misha, skoro me ubijedi da je to stvarno tako. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Helena je napisao:

ajd' i nekako sto napisa Dust (mada mislim da je to drugi par opanaka) ali Dove ovo sto ti navede....sorry, ne slazhem se :lol:

(mislim da je u Americi veca diskriminacija nego bilo gdje (pazi napisala sam mislim))

Ok Helena, navedi nekoliko primjera: neljubaznosti, nepostovanja zakona i netolerancije. Ali molim te, ogradi se od politike (kao sto sam navela ne pricamo o tome, nego o obicnom amerikancu).

Citiraj:
Ja ne mrzim americki narod, ali kao sto i ti rece "I_am" - mrzim njihovu politikku. A vecina americkog naroda podrzava tu politiku, jer misle da su najbolji, najsavrseniji, najveci, najmocniji.... to im obecava politika, a oni u to vjeruju!

A koji to narod ne vjeruje njihovoj politici i njihovim politicarima? I oni su samo ljudska bica. Vecina od mozda 51% da podrzava sadasnju politiku i sadasnjeg predsjednika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
Vecina od mozda 51% da podrzava sadasnju politiku i sadasnjeg predsjednika.

I to je bilo dovoljno da se OPET stavi pogresan covjek na vlast!

Dove je napisao:
A koji to narod ne vjeruje politici

Nas narod, naprimjer!

Citiraj:
Aha, znaci privatnici bi htjeli da placaju svoje radnike mnooooogo vise (i redovnije) ali ne smiju zbog politike/ politicara. Ebem mu misha, skoro me ubijedi da je to stvarno tako.

Mislila sam na drzavne firme, ne na privatnike. Ja imam zeta u BL koji ima svoju firmu, svii dobijaju redovnu i prilicno dobru platu,svi su osigurani.... Znaci, stvar je u tome- kakav je sef covjek! I da li radi samo za svoj interes.
Izvini sto sam te skoro ubijedila da je tako. NIsam htjela, necu vise.... :wink:
[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Ovo sto Leona iznosi ovdje je vecinom istina, ne samo njeno razmisljanje, koje ja u potpunosti podrzavam problem je sto pojedini ljudi zive u svom crno bjelom svjetu tako da sve sto mogu vidjeti je upravo samo crno i bjelo, zato je gubljenje vremena pokusavajuci da sljepom covjeku opises kako izgleda vino.

A sto se ove teme tice misim da je totalno promasena i bezveze jer primjetio sam da Dove pokusava da dokaze nesto o Americi, (sta , nisam siguran da imam interesovanja da pratim) ali posto vjerovatno je ona imala srecu da bude okruzena sa nekoliko sasvim OK ljudi ne znaci da su svi takvi, ovo ne govorim samo o americkom narodu vec narodu cjelog svjeta, zato mislim da je ova tema glupa jer generalizovanje nije moguce u ovom slucaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 18:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
problem je sto pojedini ljudi zive u svom crno bjelom svjetu tako da sve sto mogu vidjeti je upravo samo crno i bjelo, zato je gubljenje vremena pokusavajuci da sljepom covjeku opises kako izgleda vino.

Pa ja to uparvo pokusavam :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 20:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dove je napisao:
Citiraj:
problem je sto pojedini ljudi zive u svom crno bjelom svjetu tako da sve sto mogu vidjeti je upravo samo crno i bjelo, zato je gubljenje vremena pokusavajuci da sljepom covjeku opises kako izgleda vino.

Pa ja to uparvo pokusavam :).

Pokusavas sta?
Da vidis vise boja od crnog i bjelog?
Jer tako se meni cini.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slabo ti se cini 8) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 21:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Slabo mi se cini ?
Opet sta?

kolicina izgubljenog vremena pricajuci s' tobom.

Vrati se ti na svoje debilne il ne debilne amerikance temu. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Leona je napisao:
Sem da imam par poznanika u Americi i da sam mjesec dana zivjela u Sacramentu, mislim da sam dovoljno vidjela i dozivjela.
Ne kazem - ima i ljubaznih ljudi, ali vecina je onakva kakvu sam je opisala. Drago mi je bilo da sam nakon mjesec dana izasla iz pakla.

A sto se tice gledanja u oci kada prolazis kraj nekog... automatski se pogleda u oci... ako to niste primetile dame moje... drugi put obratite paznju.

S' obzirom da zivim u Americi 3 godine (Thousand Oaks, CA i San Diego, CA), ne znam gdje si ti u Sakramentu zaglavila, ali sa ljudima u Kaliforniji su po ljubaznosti i prijatnosti poredivi samo juznjaci.

Helena je napisao:
a-a hvala lijepo... ne vidim razloga da se u nechemu ugledam/o na njih...mislim navedi mi samo jedan primjer, jedan "uzor" na koji se trebam/o ugledati??

Kad vidis da njima sve poprilicno fino ide cak i uz mrznju cijelog svijeta i debilnog predsjednika, razmisli. Mozda tu ima neceg.

Helena je napisao:

Jesi li ti ikad bila u Americi? Jesi li se ikad prosetala kampusom nekog zavidnog univerziteta? Jesi li se ikad prosetala plazom? Ulicom? Bilo gdje? Ljubaznost ljudi je tolika svuda gdje sam ja bio da je meni trebalo barem mjesec dana da se prestanem diviti ljudima i da mi postane navika pozdravljati prvi. Postovanje zakona je tu jer te sve greske prate cijelog zivota. Tako treba postaviti stvari da se to osigura, a ne kao kod nas. Tolerancije mozda nema vise nego igdje, al' sigurno ima vise nego u BiH. Haha, u RS muslimane svi Srbi gledaju poprijeko i zale se na Hodze i njihove molitve. Ovdje se radi na suprotnom, na potpunoj asimilaciji svih razlicitih grupa ljudi. U RS se cesto u razgovoru o nekome spomene da je on/ona musliman(ka) ili Hrvat(ica), dok ovdje ne pitaju ni odakle sam iako mi je ime Nikola Kantar (sto oni ne mogu izgovoriti, ma ni sebi zivot da spase). Razmisli i posjeti prije nego sto necije misljenje odbacis kao smijesno.

Leona je napisao:
Sto se tice iskustava u restoranima, buticima... cuj, ljudi koji rade u tim javnim mjestima - oni MORAJU biti ljubazni! I kod nas u Bosni kad odes u neki kiosk kod komsinice u opancima i pletenim prslukom da kupis kg kafe... i ona je ljubazna!

Zasto je to sto oni moraju da budu ljubazni toliko losa stvar? Zar musterije ne placaju da im bude po volji? U Americi se ne placa samo roba/hrana/itd. nego i usluga. I to mozda cak vise nego ovo prvo.

Leona je napisao:
Jeste, mi smo sami krivi sto se drogiramo, tetoviramo... ali da nije tog pritiska, pritiska zemlje ("idola") koji nam dolazi preko pacifika i koji nam donosi tu modu... mislim da ne bi ni znali sta je to...

Znali bi mi, i to kako. Nisu Ameri izmislili evropske zakone o drogi (Holandija, Velika Britanija, BIH, itd.).

Leona je napisao:
Sto se tice hrane i jela u Americi... Koliko sam ja primjetila, Amerikanci su prezauzet narod, rade puno, sve im ide brzo, tako da ne stignu kod kuce da naprave neki zdrav obrok, nego onako na brzinu svrate u Mc Donalds ili Burger King ili neki Hot Dog Stand...

Filmovi... U sustini to uopste nije tako. Ljudi prave sebi sendvice kod kuce radije nego da jedu na takvim mjestima. Jesti tamo samo garantuje debljinu i srcani udar.

Leona je napisao:

A ko politicare natjerati da se na to ugledaju ako nece narod? Pa nisu oni budale...

Leona je napisao:
Citiraj:
Vecina od mozda 51% da podrzava sadasnju politiku i sadasnjeg predsjednika.

I to je bilo dovoljno da se OPET stavi pogresan covjek na vlast!

Mi smo milion puta gori kad kod nas ima gomila idiota koji srcano podrzavaju Karadzica i ostale manijake.

Leona je napisao:
Dove je napisao:
A koji to narod ne vjeruje politici

Nas narod, naprimjer!

Hahaha, nemoj me nasmijavati. Sto onda ne dignemo bune kao protiv Turaka?

Mr.X je napisao:
Slabo mi se cini ?
Opet sta?

kolicina izgubljenog vremena pricajuci s' tobom.

Vrati se ti na svoje debilne il ne debilne amerikance temu. :lol: :lol: :lol:

Ako je ovo izgubljeno vrijeme onda nemoj svracati i praviti debila od sebe.

Toliko od jednog "Amerikanca" za ovaj put.

Poslednji put menjao altoid dana 03 Mar 2005, 21:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 21:47 
Majstor
Majstor

=D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka

DeadOne, ja nisam "Leontina" nego Leona! :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 21:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
@Dust: Hvala.

@Leona: Izvinjavam se. Sta cu, mali laptop, ostra rezolucija, taman ustao, a kucam u mraku. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka

DeadOne je napisao:
@Leona: Izvinjavam se. Sta cu, mali laptop, ostra rezolucija, taman ustao, a kucam u mraku. :D

Hahah.... dobar si.... :D Ajd, ti me mozes zvati i Leontina.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

DeadOne,

ni ja sama to ne bi mogla bolje reci =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Jesi li ti ikad bila u Americi? Jesi li se ikad prosetala kampusom nekog zavidnog univerziteta? Jesi li se ikad prosetala plazom? Ulicom? Bilo gdje? Ljubaznost ljudi je tolika svuda gdje sam ja bio da je meni trebalo barem mjesec dana da se prestanem diviti ljudima i da mi postane navika pozdravljati prvi. Postovanje zakona je tu jer te sve greske prate cijelog zivota. Tako treba postaviti stvari da se to osigura, a ne kao kod nas. Tolerancije mozda nema vise nego igdje, al' sigurno ima vise nego u BiH. Haha, u RS muslimane svi Srbi gledaju poprijeko i zale se na Hodze i njihove molitve. Ovdje se radi na suprotnom, na potpunoj asimilaciji svih razlicitih grupa ljudi. U RS se cesto u razgovoru o nekome spomene da je on/ona musliman(ka) ili Hrvat(ica), dok ovdje ne pitaju ni odakle sam iako mi je ime Nikola Kantar (sto oni ne mogu izgovoriti, ma ni sebi zivot da spase). Razmisli i posjeti prije nego sto necije misljenje odbacis kao smijesno.

mozhe bit' da si u pravu...samo sto se tiche gore navedene tolerancije...ne mozhesh da poredis drzhvu koja je vidjela rat na TV-u i drzhavu u kojoj su ljudi "prezhivjeli rat" (ma srbi su sve krivi ko i uvijek (??!!))...btw. nemojte mi samo reci da Amerikanci "nemaju nista protiv islama" nakon 9.11....??? (ovo je pitanje stvarno me zanima)

Poslednji put menjao Helena dana 03 Mar 2005, 23:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
sve sto sam ja htjela napisati.
hvala ti sto napisa sve, bas mi se danas ne da nesto kuckati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2005, 00:37 
Majstor
Majstor

Helena je napisao:

mozhe bit' da si u pravu...samo sto se tiche gore navedene tolerancije...ne mozhesh da poredis drzhvu koja je vidjela rat na TV-u i drzhavu u kojoj su ljudi "prezhivjeli rat" (ma srbi su sve krivi ko i uvijek (??!!))...btw. nemojte mi samo reci da Amerikanci "nemaju nista protiv islama" nakon 9.11....??? (ovo je pitanje stvarno me zanima)

Kako su samo vidjeli na TV-u? Znas li koliko ih je otislo u rat (o tome ko je kako zapoceo, necemo... ) koliko ih je stradalo? Sto sada uvlacis pitanje o Srbima, stvarno ne znam?! I btw, ja sam muslimanka... al eto nesh' vjerovat' niko me jos nije polomio :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]