LemiGO je napisao:
Mislim, meni nije jasno da ljudi imaju toliko love, i djecu su iskolovali, nakrali su sve sto su mogli, ugradili su se u sve moguce fondove i hoce josh, josh, pa dokle ide to prokletstvo, stvarno u nekim momentima pomilsim da je rjesenje 3 metra kanapa i sve ih nakaciti na banderu, pa nek vise zajdeno sa svojim bankovnim racunima. Ljudi su stvarno supci ,nemaju mjere, al bas, nikako.
Pa znaš kako to ide, kako dobijaš više novca vidici ti se više šire. Matematička progresija.
Prvo - a što ne bi veći stan? Kupiš veći stan - a sad mi treba novi namještaj? E sad veliki stan ne može žena sama da održava, treba žena da čisti... a treba još jedna da kuva. Uz dobar stan bi trebalo i malo bolje auto? Kupi bolje auto, treba ga registrovati kasko a ne ko prije, pa trebala bi i garaža za to auto. Sa sticanjem položaja i dolijevanjem više sredstava društvo se mijenja, moraš biti na nivou i pratiti trend tog društva, ne više ljetovanje u CG nego ljetovanje u inostranstvu, večere u restoranima i te stvari. Odjeća domaće marke se više ne kupuje, silom prilika se napamet uče nove (svjetske) marke i mjesta gdje se one prodaju.
Djeca! E pa više djeca ne mogu da idu u obične škole nego u malo bolje škole, pa zašto se ne bi školovala djeca u inostranstvu (tamo su bolje škole i više im priliče), pa drugo dijete doraste za školovanje, pa treće (ako ga ima), pa kad dijete završi te škole treba im stvoriti uslove da iskažu ono što su vani naučili, treba im otvoriti firmu.... a sve to košta! Jadni čovjek se muči i razmišlja kako još da namakne koji dinar jer starost je svakim danom sve bliže, treba i za starosti nešto ostaviti. Nije to lako.