Dzeli nije mi do polemisanja sa tobom i ne mislim da si uvijek u krivu a ja da sam u pravu kad se oko neceg ne slozimo, daleko od toga.
Nikad mi nije padalo na pamet da branim ovo ili ono pogotovo kriminalce bilo koje boje,strane ili bekgraunda.
Tvoje postove na ovu pod- temu "Religija i Gluposti" uglavnom i u vecini slucajeva mogu da prihvatim recimo da napravis cesto dobar point i to je ok, ali neke stvari ne idu i ne se ljutit kad ti se to kaze.
Uzimam si za skromno pravo da kazem da nekad i ja pogodim nesto, ne kao onaj sa prstom u ..."pekmez" vec ozbiljno na temu i na postojece argumente.
Medjutim Nenadova tvrdnja koju sam komentarisao.
"Kada bi zivnula ekonomija u svim propalim ex yu feudima odzvonilo bi i kriminalcima u mantijama"
Ima jedan smisao i odnosi se na nesto sto nema veze sa tvojom tvrdnjom i nemoj se pozivat na njega jer govorite od dvije razlicite stvari.
Kazes:
"Nenad je u pravu. Sto je ekonomija razvijenija manja je religiozna zatucanost".
Uvodis novi pojam "Religiozna zatucanost" o tome nije bilo price.
Da si rekao: "I da dodam na ovo Nenadovo...." ili tako nesto pa hajde.
Dalje prikazujes kartu populacije po zemljama ljudi koji tvrde da religija predstavlja svakodneni dio njihovog zivota i to dovodis u posledicnu vezu sa ekonomskim razvojem zemlje(recimo da tu ima nekih argumenata u korelaciji brojeva tj. procenata vjernika i ekonomske razvijenosti) ali samo to i nista vise.
Medjutim ti ides dalje od veze ekonomija --> broj vjerenika i pravis svoju novu korelaciju ekonomija---> "religioznom zatucanost" + sa Nenadovm tvrdnjom o kriminalitetu klera i svestenstva.
Mislim da to ne ide.
Rekao sam ti i sigurno znas da masovne pojave pedofilije i drugih kriminalni radnji u redovima kleara i svestenstva u Irskoj, Kanadi (satiranja domorodackog stanovnistava djece u religioznim skolama i internatima), Americi koje su daleko ekonomski naprednija recimo od Sudana, Hrvatske, Poljske...
Znam da ne mislis tako ali neko bi pomislio da tvoje insistiranje stalno na "religioznoj zatucanost" znaci da su to manje vrijedni ljudi tj narodi, glupi, zaostali i zasluzuju prezir.
Nisu ni blizu napredni zemalja i naroda recimo kao sto su Englezi ili Amerikanci pripadnici "napredne civilizacije" tj Hantigtonova djeca.
Pripadnici napredne civlizacije i "religiozno napredni" su puno bolji ljudi jer ne odsjecaju glave i klitorise djevojcicama macetom i makazama vec salju kulturno persinge i krstarece u bolnice, tv stanice, autobuse i vozove sa zenama i djecom.
Pozdrav.