banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2010, 10:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
Ove sto nisu iz BL izgleda sramota da ispune lokaciju,sto se stidite svojih sela :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 11:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
I da dodam, kako sam cuo premijer (ili kako neko rece VD) ce biti Skrbic. A i prvi je otvorio sampanjac u Banskom Dvoru :D

Poslednji put menjao Macr0 dana 06 Okt 2010, 11:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Daljac je napisao:
У Белгији и Турској је ријеч о новчаним казнама које добијају они који не изађу на изборе.

Poslao sam maloprije mail kolegi u Australiji i evo odgovora:

U Australiji je glasanje zakonski obavezno za sve punoljetne građane (svi se moraju upisati u birački spisak kad napune 18 godina), ali im kazne nisu baš strašne.

Ko ne izađe na izbore a ne pruži dobar razlog, kazni se sa 20 dolara, koje mora uplatiti u roku od 3 sedmice.

Ako ne plate, onda ih se šalje na sud, pa ako se utvrdi da su krivi kazna je 50 dolara plus sudski troškovi (koji su pretpostavljam veći od tih 50 dolara).

Sve u svemu, i nije neki strašan režim, ali ljudi uglavnom izlaze na izbore, mislim da im je to odmalena utuvljeno u glavu. Meni smiješno što ti ovdje niko ne provjerava identitet kad glasaš. I svake godine bude po nekoliko slučajeva duplog glasanja, ili da neko glasa umjesto nekog drugog, ali ne mnogo. (to sam saznao sad kad su ovdje bili izbori) Mogu zamisliti kako bi bilo da se kod nas ne provjerava, svaka stranka bi osvojila po 120% glasova :-)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovu raspravu o bivšem ratu i svemu u vezi njega nemojte nastavljati jer ću to sve obrisati, a kasnije tokom dana ću obrisati i ove postove koji su već napisani. Dakle ako želite da tema ostane otvorena pišite samo o ovim izborima.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Vader je napisao:
Daljac je napisao:
У Белгији и Турској је ријеч о новчаним казнама које добијају они који не изађу на изборе.

Poslao sam maloprije mail kolegi u Australiji i evo odgovora:

U Australiji je glasanje zakonski obavezno za sve punoljetne građane (svi se moraju upisati u birački spisak kad napune 18 godina), ali im kazne nisu baš strašne.

A Belgija i Turska?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ruzo nisi mi odgovorila:

- Zasto mislis da je centralizacija vlasti u BiH pravo rjesenje kada svi znamo kako su se finansije rasporedjivale u periodu 1945-1992?
- Zar ne vidis da je urpavo centralizacija vlasti, odnosno slivanje svog novca i upravnih aparata u Sarajevoi dovodi do bunta u ostalim sredinama?

Iskreno, ali nije mi jasno nametanje price o "gradjanskoj BiH" kada prosto ta vrsta politike upravo vodi prevlasti jednog naroda nad ostalim,
a eklatantan skorasnji primjer jeste upravo igranka SDP-a sa bosnjackim postavljanjem hrvatskog kandidata u Predsjednistvo,
zar to nije malo licemjerno - ignoristati citavu hrvatsku zajednicu i njihovu politicku volju da sami briaju svog kandidata
(ako se vec bira tako kako se bira - po nacionalnom kljucu)?

Molim za odgovore jer me iskreno zanima vizija ljudi opredjeljenih za SDP.

@Vader
Oprosti, cini mi se da tematika ima veze sa sadasnjim politickim partijama i opcijama koje nude za normalan zivot.
Ja sam frapiran fenomenom da se odredjene politicke opcije izdaju za napredne i demokratske
a imaju potpuno iste stavove kao i predratne partije cija je prica dovela do uzasnih sukoba na ovim prostorima.
Nije pitanje tabirenja proslosti nego nespremnost "naprednih" na bilo kakav dijalog sa zdravim i realnim osnovama.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Daljac je napisao:
A Belgija i Turska?

Ne znam, nemam nikog tamo pa da pitam :)

Nego, zna li neko da li se Silajdžić javljao ovih dana sa komentarom na izbore?

Ima li šanse da Radojčić bude mandatar?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 15:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Vader je napisao:
Daljac je napisao:
A Belgija i Turska?

Ne znam, nemam nikog tamo pa da pitam :)

Nego, zna li neko da li se Silajdžić javljao ovih dana sa komentarom na izbore?

Ima li šanse da Radojčić bude mandatar?

Steta sto je lepi hare izgubio izbore puno dobih stvari je uradio za srpski narod i republiku srpsku ...srusio je takozvani aprilski paket ustavnih promjena kojim bi rs bila korak blize nestanku..
ovaj sin Alije Izetbegovica je mnogo prefriganiji igrac,sad ce biti mnogo teze Dodiku da izdrzi pritisak zapada za ustavnim promjenama i ukidanjem RS

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 15:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Мислим да је готово сигурно да ће Џомбић бити мандатар, а не Радојчић... Он остаје на својој функцији...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
žaoka je napisao:
...ruzo, sdp nije nacionalisticki...samo zalaganje za koncept jedan covek jedan glas pod plastom gradjaske zajebancije je do jaja jadan pokusaj majorizacije vecine nad manjinom...a, ako se secas, to je bio je3dan od razloga za rat ovde...opasna je to ideologija...pu, pu, pomeri se...

Kada smo kod koncepta jedan čovjek jedan glas zanimljivo je da se SDP kao i SDA i SBiH protive tome u Mostaru ali ga u Sarajevu rado primjenjuju. Nije teško zaključiti zašto.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sta mislite da stvarno mandatar bude iz DNS-a? :D

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Nije iMperator naivan. Mandatar će biti potrošna roba. Zato ne vjerujem da bi gurnuo Radojičića na takvu poziciju, a ni Radojčića.Ako je tačno da su pare od Telekoma uglavnom potrošene, a da kriza još u punom obimu nije ni došla do nas, Dodo se strateški povukao na poziciju na kojoj formalno nema odgovornost, i uvijek može da žrtvuje nekog ko je na mjestu premijera, ako krene po zlu, a da on ostane neuprljan, jer, je li, on kao predsednik nema neka ovlaštenja. Njegova kontrola iz sjenke se, naravno, podrazumijeva.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
jedan ugao. ako bi ja komentarisao njegov izbor onda bi uz to dodao da mu je cilj da ojaca predsjednicku funkciju rs i atribute njene drzvanosti ( entitetske nezavisnosti i prava na postojanje) jer je nesumnjivo da ce i dalje svi kontakti medjunarodnih faktora ici na njega i preko njega. lukav potez jer je dosadasnja predsjednicka uloga imala status fikusa

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ovih dana se nalazim u sarajevu poslom...savet ministara itd...siska se da bi nova koalicija mogla biti sda i hdz bih iz federacije, a iz rs snsd i sds...problem je sto sds u tom slucaju zeli i deo vlasti u rs, a onda bi morali da otpadnu dns i sp...zna li neko nesto vise...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
manitu uci da svira je napisao:
jedan ugao. ako bi ja komentarisao njegov izbor onda bi uz to dodao da mu je cilj da ojaca predsjednicku funkciju rs i atribute njene drzvanosti ( entitetske nezavisnosti i prava na postojanje) jer je nesumnjivo da ce i dalje svi kontakti medjunarodnih faktora ici na njega i preko njega. lukav potez jer je dosadasnja predsjednicka uloga imala status fikusa

Pa može biti da ima i toga dijelom. Da bi ojačao tu ulogu predsjednika, zar je ne bi morao onda i funkcionalno ojačati, proširenjem nadležnosti? Mislim, koliko to slikanje i sastančenje realno može donijeti? Međunarodni mogu da ograniče kontakte, jer ipak on nema važnost premijera, zar ne?

Citiraj:
...zna li neko nesto vise...

Moraćemo sačekati zvanične rezultate glasanja. Po nekima SNSD je izgubio par mandata, po SNSD-u su još i dobili.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 11:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
hercegovac27 je napisao:
žaoka je napisao:
...ruzo, sdp nije nacionalisticki...samo zalaganje za koncept jedan covek jedan glas pod plastom gradjaske zajebancije je do jaja jadan pokusaj majorizacije vecine nad manjinom...a, ako se secas, to je bio je3dan od razloga za rat ovde...opasna je to ideologija...pu, pu, pomeri se...

Kada smo kod koncepta jedan čovjek jedan glas zanimljivo je da se SDP kao i SDA i SBiH protive tome u Mostaru ali ga u Sarajevu rado primjenjuju. Nije teško zaključiti zašto.

kad se vec pominje sdp...

Citiraj:
Човић оптужио Лагумџију да прави "џамахирију лајт"

МОСТАР - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић оптужио је предсједника СДП-а Златка Лагумџију да у Федерацији БиХ жели направити "малу џамахирију".

''СДП се данас понаша горе него било која радикална бошњачка странка'', рекао је Човић за Радио Херцег-Босне.

Он је оцијенио да Лагумџију више не занима БиХ, већ Федерација у којој би показао доминантност једног народа.

''Лагумџија се већ види и као предсједавајући Савјета министара. Другим ријечима он би све узео себи, а онда би Хрватима додијелио мрвице'', навео је Човић.

Он је одбацио могућност да Лагумџија заузме позицију предсједавајућег Савјета министара БиХ, појашњавајући да то мјесто према неписаном правилу у овом мандату припада Хрватима.

''Није важно хоћу ли то бити ја, или неко други из ХДЗ-а БиХ'', рекао је Човић.

Међутим, није искључио могућност коалирања са СДП-ом.

Предсједник ХДЗ-а БиХ је поручио да је партнерство са СНСД-ом неупитно и да без ХДЗ-а БиХ и СНСД-а није могуће састављати било какву власт на нивоу државе.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=3&kat=2&vijest=48952

jos malo o clanovima predsednistva bih...
Citiraj:
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kaže da su Bošnjaci, koji su izabrali Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH i sada formalno imaju dva člana u toj instituciji, pokušali da izaberu i srpskog člana Predsjedništva.

Odgovarajući na pitanje da li tvrdi da su Mladena Ivanića podržali Bošnjaci, on je rekao da su "brojevi nemilosrdni i da se vidi iz kojih područja dolaze glasovi i da se slažu isto kao i u slučaju Hrvata".

"Ako neko želi na takav brutalan način da zloupotrijebi osnovu Dejtona onda šalje vrlo jasnu poruku", rekao je Čović za izdanje "Glasa Srpske" od utorka.

On je ocijenio da će biti veoma teško formirati vlast, posebno na nivou BiH, da će za to trebati dugo vremena i da se neće moći formirati bez najjačih stranka.

http://www.depo.ba/vijest/18844

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 12:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
moguci protesti hrvata zbog izbora komsica za clana predsednistva...
ovo moze i na temu o komsicu,pa neka moderatori prebace,ali isto se tice izbora.

Citiraj:
Удружење добровољаца и ветерана Хрватског вијећа одбране Херцег-Босне упутиће писмо свим релевантним хрватским институцијама, а могући су и протести због избора Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, рекао је предсједник овог удружења Јосип Звонимир Кукић.
Инфо | 10:41 07/10/2010 | Извор: РТРС

Кукић сматра да Комшић није представник Хрвата и наглашава да су избори показали да Бошњаци бирају хрватске представнике, што "нема нигдје у свијету".

"Комшић је добио 300 000 хиљада гласова, а Хрвати немају толико бирача, што значи да су за њега гласали Бошњаци, а то говори и каква је држава БиХ" рекао је Кукић Срни, додајући да ће након избора Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ доћи до хомогенизације Хрвата.

Према његовим ријечима, ово је још један доказ да Бошњаци хоће да доминирају над Србима и Хрватима у БиХ и да таквим потезима они сами руше ову земљу.

"Ми, Хрвати, због таквог понашања, не осјећамо се БиХ као своју земљу, не навијамо за њу ни у спорту и тражићемо свој хрватски ентитет који ће имати стари назив Херцег-Босна, а чији ће главни град бити Мостар", истакао је Кукић.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=29367

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
http://www.nezavisne.com/komentari/kolu ... 69740.html

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Citiraj:
Još u aprilu prošle godine istekao je mandat Amoru Bukiću, glavnom tužiocu Republike Srpske, a njegov nasljednik na toj funkciji još nije izabran.

Sada se najavljuje da bi novi tužilac mogao biti postavljen idućeg mjeseca kada će biti održava sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. Na konkures se javio priličan broj kandidata - tužilaca i sudija, a zanimljivo je da je među njima i Goran Zlatković, tužilac Okružnog suda u Banjaluci i član Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.Najavljuje se da bi već od danas mogla krenuti serija razgovora sa kandidatima koji ispunjavaju uslove.

S obzirom da jak upliv politike u pravosuđe, neće biti iznenađenje ako ponovo počne odugovlačenje sa imenovanjem novog glavnog tužioca Republike Srpske. Naime, na tu funkciju treba biti izabran Bošnjak, a ako za glavnog tužioca bude imenovan pripadnik srpskog naroda onda će doći do velikog tumbanja. U tom slučaju, novi predsjednik Narodne skupštine RS ili predsjednik Vlade Republike Srpske ne bi mogao biti srpske nacionalnosti!
San dnevne novine, 24sata.info

Dodik say:
Citiraj:
NN: Kome ćete kao predsjednik Republike Srpske dati mandat za sastav nove Vlade RS?

DODIK: Sasvim sigurno to će biti član SNSD-a, jer imamo kvalitetnih kadrova koji mogu uspješno obavljati funkciju predsjednika Vlade.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dodik neće sa SDP, SDA neće sa SBB. Ja mislim da će nastupiti kriza vlasti i da idemo u nove izbore.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]