Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
evo znao sam da cemo doci do monaha sa kosova ekstremista i fasista...
samo vi nastavite druge da sudite umesto sebe samih verovatno se lepse osecate sta li a i sva vrata su vam otvorena
i da, naravno da cu da sudim o ponasanju onih koji se predstavljaju kao moralna vertikala drustva. ako crkva ima pretenzije da uci "obican" svijet o tome kako treba zivjeti, onda mora biti spremna da i sama bude primjer.
problem u SPC nije to sto se pojavila dva-tri razvratnika u njoj. ajd, recimo da kazemo da se moze desiti. problem je sto crkva sistematski podrzava te monstrume. umjesto da su pahomija rascinili isti dan kad su se pojavila svjedocenja i monstruozne optuzbe na njegov racun, niko se ni dan danas nije udostojio i da se oglasi po tom pitanju, i doticna pedofilcina je jos uvijek vladika. niti je iko osudio lopatanje vidara branislava, nego mu je dozvoljeno da pod okriljem crkve osnuje nove centre za "lijecenje", sve dok nije ubio covjeka.
SPC je sama po sebi najvece zamislivo bogohuljenje.
pod okriljem crkve e super...a ja mislio da ga je sama crkva tuzila sudu i da su ga proterali iz crne reke...sve mi se cini da tebe zabole za tog jadnika ustvari!
mislio sam da si ozbiljniji!
o slucaju pahomije nista ne znam koliko se secam to je pocelo u ono vreme skidanja i blacenja dss-a i opste hajke na crkvu preko B92 i ostalih...