banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 08:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Maj 2010, 15:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
ajkula je napisao:
Ja i dalje ne vidim cemu toliko sablaznjavanje nad njihovom odlukom. Meni licno nece ugroziti identitet ako u toku leta na meniju nema krmetine ili zeste. Biram kojom kompanijom letim i samim tim biram njihove uslove. Kod mene u kuci se ne pusi i to je moje pravilo, ako neko ne zeli samo zbog toga da mi dodje u goste - to je vec njegov problem a ne moj. Isto tako i ja postujem tudja pravila. Sasvim jednostavan princip.

draga, ovdje se odavno svi zakoni i svaka odluka bilo kojeg sistema i sadrzaja gleda tim nacionalistickim pogledom, nema tu vise zdravog rezonovanja. Je*aj'ga... nema tu zdrave diskusije...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ali zato kada Rastko style pristup dodje, docemo do zdrave diskusije.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
ajkula je napisao:
Ja i dalje ne vidim cemu toliko sablaznjavanje nad njihovom odlukom. Meni licno nece ugroziti identitet ako u toku leta na meniju nema krmetine ili zeste. Biram kojom kompanijom letim i samim tim biram njihove uslove. Kod mene u kuci se ne pusi i to je moje pravilo, ako neko ne zeli samo zbog toga da mi dodje u goste - to je vec njegov problem a ne moj. Isto tako i ja postujem tudja pravila. Sasvim jednostavan princip.

Mens cini da sam skonto u cemu je fol: Njima je vokri to sto se jedna javna kompanija - u prevodu "zajednicka", ovim potezom ocituje kao "muslimanska" i tim ignorise zelje drugih koji su takodje na neki nacin vlasnici i korisnici...
Na stranu to sto ce isti likovi (znam neke licno) radje pucati za BG, nego za SA da lete dalje, iako je ovo i "njihova" aviokompanija...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali te "nase zajednicke" kompanije nisu "nase" tj. "zajednicke" nasom voljom, pa nije logicno ocekivati da ih volimo. Medjutim, ako smo vec primorani da imamo zajednicke stvari onda bi i mi trebali da imamo jednaka prava pri odlucivanju.
Eto, i na ovom primjeru se vidi kakav je pristup "zajednistvu" i sta se krije iza te price.

I dalje mi nije jasno zasto se neki ljudi ponasaju da su ovi talibanski fazoni sasvim normalna stvar...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ako su se bili toliko drznuli i za vrijeme vojnih vježbi na vojnom poligonu "zajedničkih" oružanih snaga napravili montiranu džamiju, ova pravila domaćeg avio prevoznika su smješna.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
ERROR je napisao:
ajkula je napisao:

Mens cini da sam skonto u cemu je fol: Njima je vokri to sto se jedna javna kompanija - u prevodu "zajednicka", ovim potezom ocituje kao "muslimanska" i tim ignorise zelje drugih koji su takodje na neki nacin vlasnici i korisnici...
Na stranu to sto ce isti likovi (znam neke licno) radje pucati za BG, nego za SA da lete dalje, iako je ovo i "njihova" aviokompanija...

Lijepo je što si skontao, samo ne kontam čemu zajedljivost? Meni lično nije krivo, ja sam Supermen pa letim i bez aviona, samo dignem ruku ka nebu (dignem obadve). Fazon sa ovakvim fenomenima je (a ima ih na svim stranama) što nam samo potvrđuju stvarno stanje stvari (i utvrđuju nas u istom). To što se mogu primijetiti mlake reakcije, i što ljudi ne smatraju ovakve poteze naročito zabrinjavajućim, govori nam da smo svjesni situacije: BH Federacija je bošnjačka i muslimanska (ko Hrvate išta pita), Republika Srpska je srpska, većina određuje pravila i niko sa tim nema problema. U tom kontekstu, teško je reći da li su ''likovi'' koji radije idu u Bg nego u Sa da lete (ko im je kriv kad ne mogu letjeti bez aviona), ili zli bosanski Srbi koji navijaju za Srbiju prije nego za ''svoju'' BiH (sa sve počasnim gostima Orićima i inim) uzrok ili posljedica.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 02:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Popokatepetl je napisao:
ERROR je napisao:
ajkula je napisao:

Lijepo je što si skontao, samo ne kontam čemu zajedljivost? Meni lično nije krivo, ja sam Supermen pa letim i bez aviona, samo dignem ruku ka nebu (dignem obadve). Fazon sa ovakvim fenomenima je (a ima ih na svim stranama) što nam samo potvrđuju stvarno stanje stvari (i utvrđuju nas u istom). To što se mogu primijetiti mlake reakcije, i što ljudi ne smatraju ovakve poteze naročito zabrinjavajućim, govori nam da smo svjesni situacije: BH Federacija je bošnjačka i muslimanska (ko Hrvate išta pita), Republika Srpska je srpska, većina određuje pravila i niko sa tim nema problema. U tom kontekstu, teško je reći da li su ''likovi'' koji radije idu u Bg nego u Sa da lete (ko im je kriv kad ne mogu letjeti bez aviona), ili zli bosanski Srbi koji navijaju za Srbiju prije nego za ''svoju'' BiH (sa sve počasnim gostima Orićima i inim) uzrok ili posljedica.

Potpis ovog Popokatepetlovog posta.

I jedno zapažanje, na tim aviJonima stoji natpis "BH", a svi znamo šta znači ta skraćenica
(nije Bakir Hadžiomerović :wink: ). Stoga i zabrinutost nekih građana...
A to je debilan potez. Kao da je ta kompanija tol'ko velika i imaju tol'ko puno putnika da sebi mogu dozvolit' takove poteze. :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 05:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
zna li ko sta sluze u Air Srpskoj ;)
jel ono pogaca i so na ulasku pa sljiva i narezana slanininca i beli lukac kao apetizer pa malo cvaraka , krvavice i torotana i ladan ktarne

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Citiraj:
I jedno zapažanje, na tim aviJonima stoji natpis "BH", a svi znamo šta znači ta skraćenica

Zabrinutost gradjana RS koji se ni po cemu ne zele identifikovati kao BiH gradjani ali im, eto, smeta SVE sto je vezano za BiH. Kako vam ne dosati to licemjerstvo :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Poslednji put menjao ajkula dana 12 Maj 2010, 10:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ajkula je napisao:
Citiraj:

Zabrinutost gradjana RS koji se ni po cemu ne zele identifikovati kao BiH gradjani ali im eto SVE smeta vezano za BiH. Kako vam ne dosati to licemjerstvo :roll:

+1

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
ajkula je napisao:
Citiraj:

Zabrinutost gradjana RS koji se ni po cemu ne zele identifikovati kao BiH gradjani ali im, eto, smeta SVE sto je vezano za BiH. Kako vam ne dosati to licemjerstvo :roll:

Zato što je to šablon razmišljanja vladajuće garniture!
Zna se razmišljanje našeg premijera.
BiH je za njega nužno zlo!
Tako da s tim izjavama postiže svoj cilj: drži ovce u toru i baca im prašinu u oči da ne primjete kako teško žive!

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
BiH i jeste nužno zlo, možda malo veće zlo od nekih drugih država (Velika Britanija, Španija, SAD, npr.). Nema ta konstatacija toliko veze sa nacionalizmom, koliko sa stvarnim stanjem. Ja sam ubijeđen da se mi (narodi) ne moramo voljeti međusobno. Svakodnevno posmatram ljude oko sebe, i dolazim do zaključka da mi ne volimo ni vlastite komšije, kako onda očekivati da volimo ''zle Bošnjake i Hrvate''. Niti da je nužno da voršipujemo ''našu lijepu i milu jedinu Bosnu''. Za početak je dovoljno da batalimo želju da se ''pofatamo'' za vratove, te da budemo korektni jedni prema drugima, i da poštujemo zakone zemlje. Ne vjerujem da Španija mnogo više očekuje ni od jednog poštenog Baska. Ljubav će možda doći s vremenom, možda neće.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Popokatepetl je napisao:
BiH i jeste nužno zlo, možda malo veće zlo od nekih drugih država (Velika Britanija, Španija, SAD, npr.). Nema ta konstatacija toliko veze sa nacionalizmom, koliko sa stvarnim stanjem. Ja sam ubijeđen da se mi (narodi) ne moramo voljeti međusobno. Svakodnevno posmatram ljude oko sebe, i dolazim do zaključka da mi ne volimo ni vlastite komšije, kako onda očekivati da volimo ''zle Bošnjake i Hrvate''. Niti da je nužno da voršipujemo ''našu lijepu i milu jedinu Bosnu''. Za početak je dovoljno da batalimo želju da se ''pofatamo'' za vratove, te da budemo korektni jedni prema drugima, i da poštujemo zakone zemlje. Ne vjerujem da Španija mnogo više očekuje ni od jednog poštenog Baska. Ljubav će možda doći s vremenom, možda neće.

Potpisujem uglavnom...
S druge strane, mislim da je za realno ocekivati da se jedan Bosnjak ili Hrvat postave slicno po pitanju RS... Ljubav ne mora nikad ni da dodje, ali ono sto mora je respekt i uvazavanje tudjeg i drugog, ili ga barem pokusati ostvariti na vecem nivou (politicari, javne licnosti), a vremenom ce se spustiti i na nivo malih ljudi.
Ovako, kako to danasnji rade, nema ni toga na vidiku...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ERROR je napisao:

Potpisujem uglavnom...
S druge strane, mislim da je za realno ocekivati da se jedan Bosnjak ili Hrvat postave slicno po pitanju RS...

Postavljate vi ta pitanja odavno i osporavate sve što nosi naziv Srpski, a mi se branimo, međutim tek sa pojavom Dodika krećemo u kontraofnazivu i ukazujemo na "sjajno" stanje muslimasnko-hrvatske Federacije. Prije nije bilo ni ovog brzog interneta, pa se glas običnog svijeta malo čuo.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Citiraj:

Ne znam samo kojom logikom se to moze okarakterisati kao licemjerstvo. Sta sada, da bi se zabrinuo za stanje u BiH, moram da se indentifikujem sa BiH i da je volim? Od kud sada to?
Bez obzira sto se to nama ne svidja i sto to nije nasa volja, BiH je i nasa drzava, i imamo pravo i trebamo da se zapitamo sta se radi u drzavi i sa kakvim to ljudima zivimo. To nije licemjerstvo.
Ako ovde ima licemjerstva, onda ono najvise dolazi sa druge strane.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
+1 Besparica

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ја се не идентификујем са банкама и берзом али се итекако бринем како ће то утицати на мене.
Какви аргументи појединаца... Ја вам се дивим.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
S obzirom da su se mnogi dotakli kvaliteta usluge nekih aviokompanija sa sjedištem u islamskim zemljama ili u zemljama sa muslimanskom većinom zasigurno će im biti zanimljivo čuti da upravo neke kompenije iz tih zemalja spadaju među 10 najboljih aviokompanija svijeta.

Npr.:

Od 10 najboljih, na drugom mjestu našla se kompanija Singapure Airlines i to zahvaljujući najboljoj usluzi i udobnim sjedištima. Ta kompanija ima i najljubaznije članove posade, najbolje opremljenu business klasu, a prozvana je i najboljom aviokompanijom u jugoistočnoj Aziji.

Svoje mjesto među najboljima našao je i Qatar Airways koji se posljednjih godina sve više penje na tabeli najboljih aviokompanija. Visoko mjesto ove godine Qatar Airways je zauzeo većinom zbog najbolje hrane koja se služi u business klasi.

Nigdje nema bolje zabave od zabave u avionu Emiratesa. Iako je od prošle godine pala za tri mjesta ova kompanije iz Dubaija već šestu godinu zaredom dobija nagradu za najbolju zabavu tokom leta.

Na desetom mjestu je Malaysia Airlines, kompanija koja ima dobru uslugu i veoma ljubazno osoblje u ekonomskoj klasi.

Više o tome na:

http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/put ... /100528020

Ugodno putovanje sa aviokompanijama islamskih zemalja želi vam Vaš amidža :)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 11:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BH airlines nije kompanija iz islamske zemlje.....Nego hrišćanske....U tome je poenta...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
_zoka je napisao:
BH airlines nije kompanija iz islamske zemlje.....Nego hrišćanske....U tome je poenta...

O kojoj zemlji je riječ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]