Nakon plastične operacije ne može treptati ni zatvoriti oči

Htjela je biti mlada: Amerikanka Marilyn Leisz tuži plastičnog kirurga zbog nemara. Ne može zatvoriti oči i tvrdi da gubi vid zbog operacije. Ranije je imala dva zahvata.
Marilyn Leisz iz New Jerseyja tuži plastičnog kirurga jer, nakon operacije koju je izveo, ne može zatvoriti oči čak ni dok spava. Marilyn je kod Paula Parkera otišla na zahvat kojim joj je trebao odstraniti kvržice na vjeđama koje su joj ostale nakon operacije kod drugog kirurga. Sada više ne može normalno treptati te mora koristiti mnoštvo kapi i krema kako bi zaštitila vid. Kirurga tuži zbog nemara i jer ju navodno nije upozorio na rizik operacije.
- Ovakve su dok spavam, ovakve su non-stop, 365 dana u godini. Da bih trepnula moram jako stisnuti oči, rekla je Marilyn za CBS.
Kirurg je na sudu u srijedu rekao da je upozorio Marilyn na opasnosti i dao joj brošuru u kojoj su navedeni svi rizici uključujući mogućnost da neće moći do kraja zatvoriti oči. Istaknuo je i da je Marily operirao 2005. godine, a ona ga tek sada tuži. Ona kaže kako, zbog dviju prijašnjih operacija u kojima su joj odstranili mnogo kože s vjeđa, nije bila idealan kandidat za operaciju.
- Trebao je biti iskren i reći mi da nisam dobar kandidat te mi predložiti druge opcije - kaže Marilyn i dodaje da mora koristiti kreme i ovlaživače kako ne bi izgrebala oči te tvrdi da gubi vid. Odvjetnici su na ročištu objasnili kako treptanje omogućuje da rožnica ostane vlažna. Pretjerana isušenost može ju oštetiti.
- Sve što sam voljela ne mogu više raditi, poput tenisa, plivanja, jahanja, vožnje bicikla - rekla je Marilyn. Odvjetnik kirurga Parkera rekao je da je Marilyn trebala znati sve rizike s obzirom da je ranije imala dvije iste operacije. Njegov kolega koji zastupa tužiteljicu na to je odgovorio da ju kirurg nije trebao uopće operirati s obzirom na prijašnje zahvate. Ne zna se koliku odštetu Marilyn traži.
(topnews/24 sata)