banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
weronicka, dijete drago, ... jel te neko pitao za mišljenje.

posebno je nekulturno prozivati nekoga koga ne poznaješ. tvoj komentar dovoljno govori o niskom stepenu tvoje inteligencije i kulture. mani se ozbiljnih tema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2006, 11:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2006, 11:34
Aragorn je napisao:
Ne znam otkud ti zaključak da se nešto "promijenilo" u Svetom Pismu.
......
Banja Luka je u svemu ključna, definitivno.
Živi bili pa vidjeli.

Vader je napisao:

_doNNa_ je napisao:
Ako me sjecanje ne vara pricalo se ovdje i da imaju "dokazi" u Svetom Pismu da je Banja Luka nesto posebno itd.itb. da je ovo -ono ... Koliko vidim nesto se promjenilo u " Svetom Pismu "

Kao što je Aragorn rekao - ništa se nije promjenilo.

Ucinilo mi se da je jedan od vas dvojice na datoj temi napisao da to vise nije tako jer banjalucani nisu spoznali sansu .... nisu je iskoristili itd.... ako grijesim .. izvinjavam se ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 20:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 04:36
Mislim da su Srbi i Hrvati iskljucivi krivci za stvaranje prve Jugoslavije i rasturanje ove novije koju su odrzali od 1945 do 1990... Za stvaranje ove novije najveci krivac je Josip Broz koji je iskoristio pobjedu saveznika nad Fasizmom, a samim tim iskoristio poraz Ustastva i Cetnistva... Gledajuci Istoriju unazad jedno 1300 godina Hrvati i Srbi su osuðeni jedni na druge da zive zajedno u sukobu ili odvojeno u miru.... Nije lose malo procackati po Istoriji koja dokazuje da su jedino Srbi i Hrvati (zajedno) krivi i za stvaranje i rasturanje Jugoslavije...

"SLIČNOSTI I RAZLIKE DVAJU NARODA KOJI SU STICAJEM GEOGRAFSKIH PRILIKA OSUĐENI NA SUŽIVOT"

"Istorija,crkva,jezik,pismo,kulturni(civilizacijski) krug...samo su neke od odrednica nacionalne svijesti,koje,u većoj ili manjoj mjeri spajaju ili razdvajaju dva najveća naroda bivše Jugoslavije.

Hrvati i Srbi,zemljopisnim usudom trajno osuđeni jedni na druge,na početku trećeg milenija još uvijek se koprcaju u gustoj mreži međusobnih optužbi i nepovjerenja,zloj ostavštini prošlih desetljeća za koju je najodgovorniji,ali ne i jedini odgovoran,haaški optuženik sada vec rahmetli ili pokojni Slobodan Milošević zvani SLOBA zajedno sa svojim vjernim saveznikom rahmetli Franjom Tuðmanom zvanim NJOFRA.

Da ovaj tekst pišemo jedno stoljeće ranije,prije stvranja bilo kakve Jugoslavije,tada bi,recimo,mogli poći od činjenice da su npr.hrvatski Srbi početkom 19.stoljeća pomagali ilirski pokret u Hrvatskoj.

Istaknuli bi da je i u doba bana Josipa Mažuranića predsjednik hrvatskog Sabora bio Srbin Nikola Krestić,kao i predsjednik Prve hrvatske štedionice(Anastats Popović),te bismo dodali,da je s druge strane,osnivač Srpske akademije nauka i umjetnosti bio Hrvat Josip Pančić.

Posebno bi naglasili da su hrvatski nacionalni junaci dr.Ante Starčević i ban Josip Jelačić bili djeca iz miješanih hrvatsko-srpskih brakova,kao i da je ovoga drugog za bana ustoličio tadašnji srpski patrijarh.

Konačno,posegnuli bi za istorijskom cinjenicom da je 1905. u Zagrebu formirana hrvatsko-srpska koalicija koja je 1906.godine pobijedila na izborima u Hrvatskoj.

No,danas sve te navedene istorijske činjenice vrijede tek kao istorijski kuriozitet.

Danas,deset godina nakon rata,ova su dva naroda međusobno otuđenija nego su to ikada bili u svojoj (zajedničkoj) istoriji.

Od 1990.naovamo,raspali su se brojni hrvatsko-srpski brakovi,kumstva,prijateljstva,(dobro)susjedski odnosi...,dok je kao jedino područje hrvatsko-srpske bliskosti,kojem rat nije naudio,dapače,produbio ga je i razvio,organizirani kriminal.

Ako bi današnju sliku stanja hrvatsko-srpskih odnosa htjeli detektirati kroz glas nogometnih navijača-kao društvene skupine koja najpreciznije prenosi puls naroda-ne bismo mogli naći puno razloga za optimizam.

Recimo,navijači "Rijeke",pripadnici "Armade",već mjesecma traže ostavku članova uprave,zato što su u klub doveli srpskog golmana Žilića,bez obzira na njegove kvalitete.

S druge,pak strane,nedavno na udaru navijača beogradskog "Partizana" tzv."Grobari",našao se predsjednik njihova kluba,Ivan Ćurković,koji je dugo godina uspjesno cuvao mrezu ovog kluba čiju ostavku su na kraju iznudili samo zato špto je Hrvat.

Ništa optimističnije zaključke,ne bismo izvukli ni ako sadašnje hrvatsko-srpske odnose promotrimo kroz institucionalnu razinu zaštite prava manjina.

Još je uvijek mnogo prebacivanja,kod velikog broja ljudi,ratne rane još nisu zacijelile.

Srbi su u Hrvatskoj još uvijek glavni objekt mržnje,a isto bi bilo i u Srbiji,da nema Albanaca koji su im uzeli taj primat.

Krvavi hrvatsko-srpski razlaz kod velikog broja ljudi je uništio-kao što to biva,uostalom,i sa propalim brakovima,čak i sjećanje na nekadašnju ljubav,ali nije doveo do ravnodušnosti,nego do mržnje:upravo nemogućnost da ljudi budu ravnodušni pokazuje da između Hrvata i Srba,još uvijek vladaju emotivne oluje.

Kad živite s nekom osobom trideset i više godina,vi poprimite neke osobine te osobe,kao i ona od vas.

Hrvati i Srbi žive na ovim prostorima već 1300 godina,kaže dr.Branka Prpa,Hrvatica koja već živi i radi 33 godine u Beogradu,i danas je rektorica gradskog Istorijskog arhiva.

S obzirom na to da toliko dugo žive na istom prostoru,samim time imaju isti jezik,u dvije varijante,kao i zajedničku povijest.

Naravno,ta povijest nije uvijek bila idilična,s činjenicom,da su ovi narodi prvi put u povijesti ratovali tek u 20 stoljeću

Kad je predsjednik Hrvatske Mesić rekao da Hrvatska sa Srbijom i Crnom Gorom nije nikada do ovog rata ratovala,pojedini mediji su izrezali dio rečenice,u kojem je stajalo do vog rata

Ali,jedni su drugima sudbina:neće ni jedan ni drugi narod strpati svoj teritorij u kufere i odnijeti ih na neko ljepše mjesto,nego će i sljedećih 1300 godina živjeti ili zajedno ili jedni pored drugih.

Osim ako ih ne pokosi kakav tsunami,bio on plimni ili neki drugi"

Stvarno smo mi zaista..... Nije cudno sto nas u dosta slucajeva stranci ne razumiju kad mi sami nastojimo da jedni druge ne razumijemo i ubismo se dokazujuci koliko smo razliciti, a tu razliku niko sa strane nemoze da uoci osim nas samih.... Ma ponekad i mi sami nevidimo razlike medju sobom dok se dobro ne zagledamo.... Cak ni tada kad se zagledamo nista nevidimo, ali znamo da razlika ipak postoji bez obzira na to dali je mi vidimo ili nevidimo.....

Halal nam kacamak jesmo udareni u glavu svi odreda..

- Ne, ali ja ipak dolazim odande....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Citiraj:
Recimo,navijači "Rijeke",pripadnici "Armade",već mjesecma traže ostavku članova uprave,zato što su u klub doveli srpskog golmana Žilića,bez obzira na njegove kvalitete.

Bilo na početku kada je g.Žilić stigao u NK Rijeku,ali opet ne treba generalizirati cijelokupnu navijačku grupu Armada,već jedan njihov balaviji dio,što je i sam Žile istaknuo...sad kad se čovjek dokazao u NK Rijeci kao čovjek i kvalitetan golman postao je primjer zalaganja i borbe za svoj klub pa i oni koji su skandirali protiv njega sad mu pliješću... :wink: Ali treba napomenuti da Žile nije jedini igrač Srpske nacionalnosti u NK Rijeka...Treba spomenuti i kapetana Daniela Šarića,Dušan Kerkez... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 23:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ti otok iz ovolikog teksta izdvojis jednu recenicu koju nastojis demantirati i prikazati hrvate kako su bolji od Srba..
Prvo ti to nije posteno, a drugo da ti kazem isti su i jedni i drugi ako se stvari posmatraju generalno.... To su dva naroda na balkanu koja su uzrok nestabilnosti narocitu u 20 vijeku ili stoljecu kako hoces... O tome ja pisem a ne o nekim pojedinacnim slucajevima koje ti pokusavas prikazati na drugi nacin... Netvrdim ja ni to da jos postoje i srbsko-hrvatski brakovi i prijateljatva pojedinacna nego govorim generalno o tim stvarima....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Weronicka,napisi jednom nesto konstruktivno i ne izjednacavaj krivicu i zasluge.Istina je da je onaj ko je imao vecu moc uticao vise, sto znaci da su i muslimani krivi,nekad vise , a nekad manje,zavisno od toga koliko su jaki bili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 03:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Weronicka,napisi jednom nesto konstruktivno i ne izjednacavaj krivicu i zasluge.Istina je da je onaj ko je imao vecu moc uticao vise, sto znaci da su i muslimani krivi,nekad vise , a nekad manje,zavisno od toga koliko su jaki bili.

Ja pisem ono sto ja mislim, a nepisem tekstove po narudzbi... Ako znas ko je kriv i ako to mozes argumentirati izvoli pisi niko ti ne stoji u tome kao prepreka....
A ako si pratio do sada moje pisanje mogao si procitati da ni muslimane nesmatram nevinima... Pa cak su i ovde u ovom tekstu na koji me upozoravas spomenuti kroz stranku SDA kao ucesnici nestabilnosti u novijoj Istoriji....
Uostalom pisi sta mislis da trebas pisati, a citaj ako hoces, ako neces zaobidji ako mislis da nije vreme i vremenske prilike da se pise i govori istina....

Haj uzdravlje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

WERONICKA je napisao:
Ti otok iz ovolikog teksta izdvojis jednu recenicu koju nastojis demantirati i prikazati hrvate kako su bolji od Srba..
Prvo ti to nije posteno, a drugo da ti kazem isti su i jedni i drugi ako se stvari posmatraju generalno.... To su dva naroda na balkanu koja su uzrok nestabilnosti narocitu u 20 vijeku ili stoljecu kako hoces... O tome ja pisem a ne o nekim pojedinacnim slucajevima koje ti pokusavas prikazati na drugi nacin... Netvrdim ja ni to da jos postoje i srbsko-hrvatski brakovi i prijateljatva pojedinacna nego govorim generalno o tim stvarima....

Drugarice jugonostalgičarko....ja ništa ne izdvajam već samo ispravljam tvoj netočan navod..kužiš...Ti si navela taj riječki slučaji i dovela u zabludu posjetitelje foruma... :D Samo ispravka... 8) Pozdravio te Žile...Kaže mnogo bre lepo na Jadranu.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Jako je lijepo sto ovakav sajt postoji ali takva jugoslavija treba da postoji samo na ovaj nacin jer smo vise puta nazalost dokazali da ne mozemo zajedno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 17:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
ja ništa ne izdvajam već samo ispravljam tvoj netočan navod..kužiš...

Ma jok! Nemogu da kuzim od nostalgije...

Citiraj:
Ti si navela taj riječki slučaji i dovela u zabludu posjetitelje foruma...

Koliko vidim jedino ti nisi u zabludi..... Hvala za ispravku mog jako vaznog netocnog navoda...

Citiraj:
Pozdravio te Žile...Kaže mnogo bre lepo na Jadranu....

Pozdravi Zileta i kazi mu da sam i ja na Jadranu i da mi je mnogo lijepo....

Citiraj:
Drugarice jugonostalgičarko....

Sta je bilo? Gospodine fasisto....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sta je bilo? Gospodine fasisto

Ovo su teške riječi drugarice jugonostalgičarko....Međutim s obzirom da raspravljam sa "damom"suzdržat ću se od sličnih klasifikacija,pa ću sam o napomenuti"poserem ti se na avatar"...Doduše već jesam.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 01:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

otok je napisao:
Citiraj:

Ovo su teške riječi drugarice jugonostalgičarko....Međutim s obzirom da raspravljam sa "damom"suzdržat ću se od sličnih klasifikacija,pa ću sam o napomenuti

"poserem ti se na avatar"...Doduše već jesam.... :D

Demokratski, nema sta....

A kako bi bilo da ja tebi tako nesto uradim na Trgu bana jelacica...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
otok je napisao:
Citiraj:

Ovo su teške riječi drugarice jugonostalgičarko....Međutim s obzirom da raspravljam sa "damom"suzdržat ću se od sličnih klasifikacija,pa ću sam o napomenuti"poserem ti se na avatar"...Doduše već jesam.... :D

Da nije bilo tih baklji u njenom avataru ti danas ne bi bio na ovom forumu jer ne bi nista razumio,pricao bi talijanski.
Tako da taj grb ostavis na miru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 16:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
otok je napisao:
Citiraj:

Da nije bilo tih baklji u njenom avataru ti danas ne bi bio na ovom forumu jer ne bi nista razumio,pricao bi talijanski.

Ok Laoce,možda sam malo pretjerao,ali moraš me kužiti,malo me izritiralo ovo od drugarice Weronicke" G.fašisto" i to samo zato što sam ukazao na jedan njen netočan navod..Pa kakva je to onda razina komunikacije???Zar sam fašista zato što sam ukazao da u NK Rijeka ima i Srba koji igraju??? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:

I bio bi u EU...Mozda bi mu bilo bolje nego onda/sad... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 00:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ok Laoce,možda sam malo pretjerao,ali moraš me kužiti,malo me izritiralo ovo od drugarice Weronicke" G.fašisto"

Kad god upotrebis za mene naziv ,,jugonostalgicarko" uzecu sebi za pravo da te nazovem ,,fasistom". Ti imas pravo da mislis sta god hoces, imas pravo da nevolis Jugoslaviju, imas pravo da se boris protiv toga da se Jugoslavija ne vrati, ali nemas pravo da nazivas bilo koga Jugonostalgicarom zato sto taj neko iznosi cinjenice na ovom forumu... Ja sam spomenula u svom postu samo Zilica, ati si dodao da imaju jos dvojica u Rijeci kao da to nesto bitno mjenja sto ih ima trojica umjesto jednoga... Zelis da me provociras i nazivas jugonostalgicarkom, a ja da te ne nazovem zbog toga fasistom... Ma nemoj mi reci gospodine Velikohrvatu.

Ja sam tebi samo skrenula paznju da si ti iz kompletnog teksta izvukao jednu recenicu koja po mom misljenju nemijenja smisao teksta da bi me ti zbog toga nazvao ,,jugonostalgicarkom" sto je sa tvoje strane jako bezobrazno i licemjerno.. Sram tev bilo! Konju jedan nevaspitani....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 04:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

WERONICKA je napisao:
Citiraj:
Ok Laoce,možda sam malo pretjerao,ali moraš me kužiti,malo me izritiralo ovo od drugarice Weronicke" G.fašisto"

Kad god upotrebis za mene naziv ,,jugonostalgicarko" uzecu sebi za pravo da te nazovem ,,fasistom". Ti imas pravo da mislis sta god hoces, imas pravo da nevolis Jugoslaviju, imas pravo da se boris protiv toga da se Jugoslavija ne vrati, ali nemas pravo da nazivas bilo koga Jugonostalgicarom zato sto taj neko iznosi cinjenice na ovom forumu... Ja sam spomenula u svom postu samo Zilica, ati si dodao da imaju jos dvojica u Rijeci kao da to nesto bitno mjenja sto ih ima trojica umjesto jednoga... Zelis da me provociras i nazivas jugonostalgicarkom, a ja da te ne nazovem zbog toga fasistom... Ma nemoj mi reci gospodine Velikohrvatu.

Ja sam tebi samo skrenula paznju da si ti iz kompletnog teksta izvukao jednu recenicu koja po mom misljenju nemijenja smisao teksta da bi me ti zbog toga nazvao ,,jugonostalgicarkom" sto je sa tvoje strane jako bezobrazno i licemjerno.. Sram tev bilo! Konju jedan nevaspitani....

Pa onaj ko ima avatar poput tvoga i onaj ko piše postove u kojima pljuje po novim državama i priziva ponovno staru državu vjerojatno je jugonostalgičar..Vješto izokrećeš činjenice i kad ti se argumentirano odgovori onda vrijeđaš... Najgore u svemu što niti sama neznaš kamo pripadaš pa su ti drugi tome krivi.. :lol:

p.s Previše baklji imaš u avataru... :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ватра ратова почињала је увијек са искрама које су еквивалентне твојим и ставовима твојих истомишљеника, друже оточе. Нека вам Бог у будућности подари мало више разума!

Citiraj:

И ја бих те замолио да тај грб оставиш на миру.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
WERONICKA je napisao:
Kad god upotrebis za mene naziv ,,jugonostalgicarko" uzecu sebi za pravo da te nazovem ,,fasistom"

Post u kojem nekoga nazivaš fašistom će ti biti obrisan.
Nazvati nekoga jugonostalgičarom po meni nije uvreda, pogotovo ne takva na koju bi se odgovaralo sa "fašisto".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Vader je napisao:
WERONICKA je napisao:
Kad god upotrebis za mene naziv ,,jugonostalgicarko" uzecu sebi za pravo da te nazovem ,,fasistom"

Post u kojem nekoga nazivaš fašistom će ti biti obrisan.
Nazvati nekoga jugonostalgičarom po meni nije uvreda, pogotovo ne takva na koju bi se odgovaralo sa "fašisto".

procitala sam samo ovu poslednju stranicu teme, i mislim da je ovo jedino normalno rijesenje (samo sto je taj post toliko puta iscitiran da ne znam bas koliko ce pomoci :lol: )
ako neko ima od svih mogucih izbora-bas taj grb- to sigurno ima neku simboliku.... i to je logicno za zakljuciti a nimalo "bezobrazno i licemjerno"
Citiraj:
toga nazvao ,,jugonostalgicarkom" sto je sa tvoje strane jako bezobrazno i licemjerno.. Sram tev bilo! Konju jedan nevaspitani....

a ona nastavlja u istom tonu.... mmm ne znam cemu ovo vodi?

jugoslaviju svakako niko nece obnoviti :lol: - to je moje misljenje valjda on topic

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]