banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
spavac je napisao:

cek sad, i milicioner je nekakav vodja u drustvu pa opet pogrijesi - diluje dopom, reketira, diluje kurvama, autima..sto znaci moze da pogrijesi..

.

Policajac je tu da radi sto mu narede. Osim toga, policajac nije nikakav duhovnjak. Policajac se na obuci obucava da se tuce, da ubija, da hapsi, to nema veze sa duhovnoscu. Ne mozes porediti popovski poziv sa policijskim. Pop treba da je svetac na zemlji. Ako ne moze to biti niko ga ne tjera da bude pop. Ali omilile im pare.
Znam, svakom su omilile pare, ali onda izaberi drugo zanimanje, pa budi kriminalac i ne budi licemjer.
A ne govori jedno, radi drugo.
Drugo, cak da je i tako kao sto kazes, i korumpiran policajac ne zasluzuje da radi svoj posao kao ni pop.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 22:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nema svetaca na zemlji, valjda ti je to jasno..nema tog duhovnjaka na Zemlji da moze biti 100% duhovan...o tome samo govorim..

to sto neko iskoristava tu sluzbu od tzv popova, ne umanjuje sve ostalo vezano za duhovnost i religiju..

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
jellyfish je napisao:
spavac je napisao:

cek sad, i milicioner je nekakav vodja u drustvu pa opet pogrijesi - diluje dopom, reketira, diluje kurvama, autima..sto znaci moze da pogrijesi..

.

...Znam, svakom su omilile pare, ali onda izaberi drugo zanimanje, pa budi kriminalac i ne budi licemjer.
A ne govori jedno, radi drugo.

A zašto bi bio kriminalac ako mu sveštenički posao bolje leži, osim toga, bezbjedniji je. I može zaraditi više para. A pare su jedini postojeći način da se dođe do potrebnih stvari, udobnosti, zdravlja, napretka za podmladak...pa normalno je i prirodno da svaki čovjek teži tome...pa i onaj čije je zanimanje svešteničko. I sveštenik bi da bude čist, zdrav, da mu je lijepo i udobno, i njegovoj porodici. E sad, to što imaju povlašten položaj u društvu po pitanju finansija, to što ne podliježu nikakvim inspekcijama, porezima itd, to jeste greška, i tu se izgubila granica u zarađivanju pa ih viđamo u daleko finansijski superiornijem stanju u odnosu na prosječne ljude. Bilo bi daleko poštenije, prema trenutnom stanju stvari, da postoje jasni cjenovnici, plate i poreske obaveze i kada se radi o svešteničkom poslu.
A što se tiče licemjerstva, to postoji u svim zanimanjima, ništa manje nego kod sveštenika, ljekari koji puše, policajci koji dilaju, predsjednici vlade koji lažu...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad kliknuh na "Ovo je POST". Samo da kazem da je Lavic pisao jos duze postove i to vise puta :)
Sto se tice ovog komentara skitnice, to jeste tacno, samo ono sto ja kazem je da je njihov poziv specifican, duhovni, i da se ne moze porediti sa drugim pozivima. Jer oni uce duhovne stvari. Da nije tako, nebi Isus Hrist najvece svoje kritike upucivao na racun svestenih lica. Od vremena Isusa Hrista, preko srednjeg vijeka, pa do danas, svestena lica umjesto da budu primjer dobroga, oni su ogledalo svega sto ne valja.
Sta bi im falilo da budu kao Patrijarh Pavle. Covjek je bio svestenik, i radio je ono sto je propovijedao. Uzgred, cak je i on upucivao kritike na ponasanje svestenika, tako da ima istine u tome.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
skitnica je napisao:
Sad kliknuh na "Ovo je POST". Samo da kazem da je Lavic pisao jos duze postove i to vise puta

Nije stvar u dužini posta... :)

Inače, zbog te fame o duhovničkom zanimanju koje se kao takvo ne može porediti sa ostalim zanimanjima je i došlo do njegovog povlaštenog položaja.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
spijo je napisao:
lupaš brale,mesara na moralnost obavezuje nekakav zakon o higijenskoj ispravnosti mesa a popa obavezuje hrišćanska dogma i tu nema vrdanja.Služiš bogu ili ne,nema treće.

Spijo zmaju od Ljevca livade. :D
Manse ti mesara. Vidim ja da ti smesarima surujes suncet kalajsano, Spijo mora da imas neki tal. :D

Vidim ja dab ti htio reci da mesar krsi zakon a.k.a. obicni propiscic i nista vise, da to sa moralom nema nista kao ono ja vozio 9o tamo dje je 50 i taj rad, ali nisi u pravu.

U ovom slucaju mesar zna i svjestan je da ce svojim postupkom nekome nanijet jako veliku stetu mozda i smrt, znaci nema oce nece.
Svijestan je toga da moze to da uradi (i koju stetu ce siguno napravi) a i ne mora da to uradi.
Donosi neki sud i odluku koja nema veze sa pravilom o higijesnkoj ispravnositi mesa (on to ne dovodi u pitanje)vec sa njegovim ubjedjenjem, karakterom tj moralnim stavom. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
U ovom slucaju mesar zna i svjestan je da ce svojim postupkom nekome nanijet jako veliku stetu mozda i smrt, znaci nema oce nece.

Pop ce nanijeti jos vecu stetu. Odvratice mnoge od vjere svojim ponasanjem pa ce otici u vjecnu smrt ili u pakao. To je gore jos hiljadu puta i veca steta visestruko.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 23:23 
staromodan
Korisnikov avatar

vjera je povezana sa Bogom, a ne popom..

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Brale001 je napisao:

Pop ce nanijeti jos vecu stetu. Odvratice mnoge od vjere svojim ponasanjem pa ce otici u vjecnu smrt ili u pakao. To je gore jos hiljadu puta i veca steta visestruko.

Ovdje se prica konkrento o vrlinama,moralu koje pop kroz svoje zanimanje ima ili nema a ne o vjeri.

Ako neko vjeruje ili je vjerenik prvenstveno zbog popa ili svecenika ili hodze onda je to zalosno i ta vjera je na staklenim nogama.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Ali ja znam na desetine ljudi koji su odbacili vjeru zbog popova. Bili pobozni i kad su vidjeli sta rade popovi postali ateisti. Jedan od primjera je i nastanak najveceg zla covjecanstva - komunizma, koji je odnio nekoliko puta vise zivota nego fasizam. A glavni razlog nastanka komunizma su bili kapitalisti vjernici i popovi vjernici. U Americi su na plantazama pamuka crnce drzali uzorni hriscani, a popovi davali svoj blagoslov. Slicno je bilo i u Rusiji i drugim kolijevkama komunizma.
Naravno, nemoj mjesati taj komunizam sa jugoslovenskim jer ono u Jugoslaviji je vise bila demokratija nego komunizam.
Pitaj danas dosta ljudi reci ce ti da su im popovi, odnosno hodze i drugi vjerski sluzbenici ogadili i vjeru i sve.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2014, 05:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
spavac je napisao:

Čemu onda posrednici?Čemu popovi,hodže,rabini...crkve,džamije kao institucije ako ti službenici nisu u stanju da na svom primjeru propagiraju vjeru i moral?

Citiraj:
Ako neko vjeruje ili je vjerenik prvenstveno zbog popa ili svecenika ili hodze onda je to zalosno i ta vjera je na staklenim nogama.

Da li je vjera prirodno stanje kod čovjeka?Ako jeste onda si u pravu.A ja mislim da nije.
Čak štaviše,dokazano je da da većina ljudi jeste praznovjerna što znači da je sklona vjeri svake vrste.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2014, 11:15 
staromodan
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
spavac je napisao:

Čemu onda posrednici?Čemu popovi,hodže,rabini...crkve,džamije kao institucije ako ti službenici nisu u stanju da na svom primjeru propagiraju vjeru i moral?

popovi nisu posrednici i ne bi trebali biti..mi, obican narod u tome i grijesimo sto ih gledamo kao posrednike..vec sam pisao na pdf DiR..rekao sam i ranije da se slazem sa prakticnim dijelom koji se kritikuje..

moral je svugdje oko nas..komsija Jozo tresnuo jutros komsinicu i zenu sutno..moram li i ja to uraditi? vjera je poput vjencanog prstena koji ukazuje na povjerenje i sjedinjenje u toj duhovnoj sferi..recimo ja tako gledam na to..zbog toga mi nije bitno ukoliko pop ne ukazuje na moral..

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2014, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Tacno Spavac.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2014, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2014, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Haha, Timotic. Odlicna slika. Ma da, oni su strucnjaci za sve.
U stvari, diplomirali su na zavodjenju naivnih masa.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2014, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
shakal je napisao:
Oni su idioti. Ja sam sve vise ubijedjen da je vecina njih goli idiot...

http://mondo.rs/a714150/Sport/Ostali-sp ... anaca.html

http://saff.ba/uz-vojnike-hamas-uspjesn ... _DYnfmSzCt

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Haha, Timotic. Odlicna slika. Ma da, oni su strucnjaci za sve.
U stvari, diplomirali su na zavodjenju naivnih masa.

:lol:
Sta kazes, najbolji strucanjaci i umovi u zavodjenju masa danas su ovi tipov..... jel!?? :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Procitaj sliku i post ispod pa ce ti biti jasno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2014, 06:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2014, 07:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Spijo, srećo, mat're't...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]