banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 03:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 19 Jul 2013, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
spijo je napisao:
Timotic je napisao:
Tehnologija kosta.

Aham,sad mi je mnogo jasnije :roll:

Технологија кошта, школовање кошта, рад кошта, њима се може јер имају све то што ми немамо а ми можемо да се сликамо, да не употријебим израз из двије поруке изнад. Или једноставније, случај златног правила - "ко има злато одређује правила".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
M sve je jasno prijatelju,malo se pravim mutav.Nisam se ni nadao od nekoga konkretnog odgovora već upravo ovako,uopštenog sa naše strane opšteprihvatljivog.
Samo mi nije jasno da li se trebamo zahvaljivati takvom sistemu i pravilima gdje u stvari vlada fašizam i parola "pare ili život".

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ne. Zahvaliti se doktoru i osoblju, a sistemu ne.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Samo mi nije jasno da li se trebamo zahvaljivati takvom sistemu i pravilima gdje u stvari vlada fašizam i parola "pare ili život".

Свијет одавно функционише на таквим правилима, то што се то нама не свиђа ће мало тога да промјени.Нажалост.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2013, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Jedna skulptura nemačke kancelarke Angele Merkel u prirodnoj veličini, izložena u botaničkoj bašti u Gracu, uzburkala je strasti u susednoj Nemačkoj.

Radi se o ženskoj figuri koja čuči, sa skinutim pantalonama i na travnjaku obavlja veliku nuždu. Ovaj projekat umetnici su nazvali “Evropsko državljanstvo”.

U nemačkim medijima ova skulptura izazvala je buru, iako je u Nemačkoj do sada još niko nije video. Listovi postavljaju pitanje da li je dozvoljeno kancelarku prikazati na taj način.

Bečki umetnik Aleksandar Nikolić, koji je zajedno sa svojim kolegom iz Graca Mihaelom Kalivodom izradio skulpturu, tvrdi da je to dozvoljeno i da im je cilj bio da prikažu trivijalnost u ljudskom životu.

- Radi se o tome da je ona (Merkel) dominantna, hegemonijalna političarka. Politika zalazi, takođe, u intimne sfere svakog pojedinca, tako da mnogo toga od nas više nije intimno - ukazao je Nikolić.

Do septembra će, kako je planirano, ova skulptura biti izložena u Gracu u okviru “Međunarodnog bijenala skulptura”, koje organizuju umetnici Austrije.

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2013, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Bečki umjetnik Aleksandar Nikolić..? :D
Tačno sam znala da je to neki naš.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 00:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo ko da je neki naš sa foruma..

U osobnoj s cjediljkom na glavi jer vjeruje da je Svijet stvorila mješavina špageta i ćufti

Slika

Ovaj Čeh uspio je pobijediti birokraciju i slatko joj se narugati. Pozivajući se na zakon prema kojem je dozvoljeno nositi predmete na glavi, ukoliko se to čini iz religijskih ili medicinskih razloga, a ukoliko oni ne skrivaju lice, uspio je da njegova fotografija s cjediljkom na glavi bude prihvaćena za osobne dokumente. U policiji je rekao da je pastafarijanac i da vjeruje u vrhovno biće - mješavinu špageta i ćufti koje je stvorilo Svijet nakon teškog pijanstva.

http://lupiga.com/vijesti/narugao-se-bi ... ta-i-cufti

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 00:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kakav prirodni gospodin :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 03:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Talija je napisao:
Ovaj Čeh uspio je pobijediti birokraciju i slatko joj se narugati. Pozivajući se na zakon prema kojem je dozvoljeno nositi predmete na glavi, ukoliko se to čini iz religijskih ili medicinskih razloga, a ukoliko oni ne skrivaju lice, uspio je da njegova fotografija s cjediljkom na glavi bude prihvaćena za osobne dokumente. U policiji je rekao da je pastafarijanac i da vjeruje u vrhovno biće - mješavinu špageta i ćufti koje je stvorilo Svijet nakon teškog pijanstva.

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 06:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: Ismijala sam se sinoć i toj slici. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Doktorka Helena Vrajt je spazila Dereka, nepopravljivog švalera i odlučila da ga iskoristi za humanu svrhu - ponudila mu je da ima seks sa ženama čiji su muževi ostali bez genitalija ili libida tokom Drugog svetskog rata kako bi one uspele da postanu majke.

Pretpostavlja se da je pokolj tokom rata bez partnera ostavio oko milion i sedamsto hiljada žena, a koliko je situacija bila loša govori i to što su devojke davale oglase kako bi našle bilo kakvog partnera:

"Mlada devojka, izgubila verenika bila bi rada da se uda za oficira koji je oslepeo ili na bilo koji drugi način ostao onesposobljen u ratu".

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/333990/Muskarac-koriscen-kao-priplodni-bik

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 05:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
$700k windfall: Russian man outwits bank with hand-written credit contract

http://rt.com/business/man-outsmarts-ba ... court-221/

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prirodni gospodin

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Odlican fazon, moracu probati kad budem dizala neki veci kredit :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 22:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.index.hr/black/clanak/on-je- ... 94684.aspx

Krunisani kralj bespravne gradnje :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nije nimalo smijesno, vrlo ozbiljna tema, ali se nisam mogla oteti povlacenju paralela sa nasom zeljeznicom: sta bi bilo kad bi bilo...
Spoiler:
Citiraj:
Kina: Pokušali grupno samoubistvo zbog ukidanja ministarstva
Tanjug | 14. 08. 2013. - 08:31h |

PEKING - Grupa od najmanje deset ljudi je u Pekingu pokušala da izvrši samoubistvo, popivši pesticid, javili su jutros kineski mediji.
U izveštajima se navodi da su neki od tih ljudi nosili majice sa natpisom “Železnica Harbin” i da se verovatno radi o zaposlenima u tom preduzeću koji strahuju od otkaza nakon što je u martu ukinuto kinesko Ministarstvo za železnicu, jedan od značajnijih poslodavaca u Kini, i pripojeno Ministarstvu za saobraćaj, prenela je agencija AP.
Pokušaj grupnog samoubistva se dogodio u jednoj ulici pored zapadne železničke stanice u Pekingu, što je jedno od velikih saobraćajnih čvorišta u tom gradu.
Policija i hitna pomoć su žrtve prevezli u bolnicu, ali mediji ne navode da li je neko od njih preminuo.
Ispijanje pesticida je jedan od češćih načina samoubistva u ruralnim predelima Kine.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/398924/Kina-Pokusali-grupno-samoubistvo-zbog-ukidanja-ministarstva

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Boris Dežulović: Ništa nas neće iznenaditi

Kako smo uopće živi dočekali dvadeset prvo stoljeće? – pomislio sam ove subote, gledajući Hrvate kako na parkiralištima velikih tržnih centara trpaju u automobile zalihe tjestenine, gajbe vode, baterijske lampe, agregate, lopate, kompase i lovačke puške, sve dakle što je čovjeku potrebno da preživi ciklonu Jakob, tradicionalnu ljetnu Oluju Stoljeća.

Kako su naši djedovi preživjeli vremena kad oluje nisu imale ime, pa nisu znali razlikovati smrtonosnu od katastrofalne? Kad nije bilo hidrometeoroloških službi, centara za uzbunjivanje, ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kriznih štabova i Meteoalarma da ih pravovremeno upozore na ciklone i anticiklone?

Kako su, jebemti, preživjeli vremena – ili je bolje reći nevremena? – kad nije bilo medija, da ih upute što raditi kad zamrači nebo na zapadu: koje je statički najsigurnije mjesto u kući, što moraju imati u ostavi, kako od kauča i bojlera napraviti splav, kojim parametrima među preživjelima u skloništu izabrati najslabiju kariku, onoga dakle kojega je u krajnjoj nuždi etički prihvatljivo pojesti? I koja pozicija ljudskog mesa ima najveću nutricionističku vrijednost?

O tome sam, eto, razmišljao gledajući pomahnitale Hrvate kako parkiraju automobile u javne garaže i stubištima nebodera – lift je, kako smo naučili, u oluji smrtonosna klopka – tegle vreće brašna. Danima su novine s naslovnica zavijale opću opasnost, najavljujući sa zapada strašnu, razarajuću ciklonu, iznimno rijedak meteorološki fenomen kad se spoje dvoje najpodmuklijih prirodnih ubojica – vjetar i kiša. Tko to nije doživio, tko nije gledao kad istovremeno puše vjetar i pada kiša, taj nije smrti u oči pogledao.

A naši djedovi, nerazumne budale, samo bi opsovali u bradu i sjeli u kuću, čekajući da nevrijeme prođe. Bog valjda čuva luđake, što li, tek prošlo je preko njihovih glava stotine takvih oluja stoljeća, a njima ništa. U svakoj su toj kocki sa životom bez greške dobijali ajnc.

Oluja stoljeća

Blagoslovljena neka je biologija što nas je namjestila u dvadeset prvo stoljeće! Nema te kataklizme i apokalipse, nema te oluje, vulkana, meteora, virusa, tektonske ploče i terorističke mreže koja nas može iznenaditi. Par dana prije Oluje Stoljeća, recimo, Barack Obama – šef svjetske službe za uzbunjivanje – upozorio je Amerikance i zapadne saveznike kako im prijeti napad zloglasne Al-Qaide.

Ne zna se gdje će i kad će udariti, ne zna se ni kako i čime, ali zna se da hoće. Alarm traje do 31. kolovoza, i do tada nam je biti na najvećem oprezu, opskrbiti se zalihama za slučaj nuklarnog rata, prijaviti nadležnima svakoga tko se neobično ponaša ili neobično zove, i svakako izbjegavati letjeti u arapske zemlje. Barem ne putničkim avionima.

Do tada – do 31. kolovoza – već će meteorološke, obavještajne i druge svjetske službe uzbunjivanja otkriti novu smrtonosnu prijetnju za čovječanstvo, a novine nas na vrijeme upozoriti na najnoviji armagedon. Kao što su nas u međuvremenu, prije par dana, novine upozorile na novi soj virusa ptičje gripe što se pojavio u Kini, najsmrtonosniji do sad.

I kao što su nas mjesec dana ranije iz Novog Zelanda upozorili na smrtonosnu svjetsku najezdu štakora, koji se zbog globalnog zagrijavanja razmnožavaju tako brzo da će nas najkasnije do kraja godine žive pojesti, sve do posljednjega. I kao što su nas točno mjesec dana ranije iz američkog Ureda za praćenje spolno prenosivih bolesti upozorili na novu vrstu gonoreje, mutiranu nekakvu bakteriju otkrivenu u Japanu, agresivniju i opasniju od AIDS-a. I kao što su nas točno mjesec dana ranije novine upozorile na novi virus što se pojavio na Bliskom istoku, sličan SARS-u, samo neusporedivo smrtonosniji.

Ne prođe tako tjedan, a da novine masnim naslovima ne oglase opću mobilizaciju pučanstva zbog novog mutiranog virusa, najsmrtonosnijeg što su ga znanstvenici ikad vidjeli, katastrofalnog potresa i tsunamija, erupcije uspavanog vulkana, općeg napada Al-Kaide, tradicionalne Oluje Stoljeća ili pak golemog meteora što će prohujati tik kraj Zemlje.

“Svijetu prijeti smrtonosni meteor veličine Teksasa, što će proći tako blizu Zemlje da se građani pozivaju izbjegavati planinske vrhove i vidikovce na neboderima!”, objave onda svjetski mediji u rubrici “Svijetu prijeti…”, redovnoj dnevnoj rubrici na naslovnici, u kojoj se građani blagovremeno upozoravaju na meteore-ubojice i slične kataklizme.

Sudar kontinenata

Moj favorit svakako je senzacionalna vijest koju su prije nekih mjesec i pol prenijele sve svjetske novine, o otkriću geologa sa sveučilišta u Melbourneu, koji su kraj portugalske obale uočili novu zonu podvlačenja tektonskih ploča, prve znakove približavanja američkog i europskog kontinenta u obliku takozvane embrijske subdukcijske zone.

“Svijetu prijeti sudar kontinenata!”, objavili su svjetski mediji uz detaljni opis kraja svijeta kakvog poznajemo, podučavajući građane koje je u trenutku kolizije embrijske subdukcijske zone statički najsigurnije mjesto u kući, što moraju imati u ostavi, kojim parametrima među preživjelima izabrati najslabiju kariku, i kako od dječjeg bazena na napuhavanje napraviti praktičan zračni jastuk za slučaj sudara kontinenata.

Stanovnici Europe i Amerike, neka je vječna hvala odgovornim medijima i njihovim odgovornim urednicima, upozoreni su na vrijeme: dvije će se divovske kontinentalne mase sudariti, naime, za otprilike dvjesto dvadeset milijuna godina, koji tjedan gore-dolje. Dvjesto dvadeset milijuna godina, istina, može izgledati iznimno kratko vrijeme, ali uz budne medije još uvijek ga ima dovoljno da građani dva jureća kontinenta pripreme sve za katastrofalni sudar.

Sljedećih dvjesto dvadeset milijuna godina svijet će tako biti paraliziran od straha, povremeno – tek da se ne opusti – uspaničen pandemijom kravljeg ludila, mišje groznice, ptičje gripe, svinjske kuge, ljudske gluposti ili nekog drugog smrtonosnog virusa, korejskim nuklearnim glavama, arapskim teroristima, potresima, vulkanima ili najstrašnijom od sviju prirodnih katastrofa – vjetrom s kišom.

Do tada – do 220002013. godine – već će meteorološke, obavještajne i druge svjetske službe uzbunjivanja otkriti novu smrtonosnu prijetnju za čovječanstvo. Ništa nas neće iznenaditi. Ubiti možda, pače, sigurno. Ali ne i iznenaditi.

Boris Dežulović

http://www.6yka.com/novost/42482/boris- ... iznenaditi

:lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Који краљ... :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@Ajvar, ubilo bi se pola Doboja :D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 10:22 
PReko puta mene puna zgrada ljudi zaposlenih u zeljeznici, nemam pojma sta oni unutra rade...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]