banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 12:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2014, 13:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pa nije rekla da je tvrdokorni ateista.. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Aha,znači ne zna da li bog postoji ali zna da su za društvo neophodni vjerski službenici. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
spijo je napisao:
"Ako nema Boga - sve je dozvoljeno" reče jedno piskaralo :D Jebeš zakone,koji će ti....slušat ćemo "moralisanje" seoskih popova i po njima se voditi. :roll:
Čuj ,tvrdokorni agnostik zalaže se za popove :lol:
svašta ću pročitati na ovom forumu

Spijo, ucen si covjek, al uz duzno postovanje sad ga pretjera. Ako nesto nije crno-bijelo onda je to religija.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ma kad smo vec kod popova.

Nisu meni popovi nesto posebno mili ni posebno nedragi, ko svi ljudi, od covjeka do covjeka uvijek ima razlike.

Kaze meni jedan za jednoga tipa: "Znas taj i taj, on nije dobar covjek al vrhunski je doktor samo njemu idi."
Ili isto tako u smislu: "On je odlican fudbaler al ko covjek je nula." I slicni primjeri.
Pa zar se za popa ne moze isto reci?

Neko kaze eee... jbg. Ne moze. Pop prvo mora biti dobar covjek pa onda profesija tj. ovdje na ide to: Kao pop odlican al ko covjek dvica.

A ja pitam zasto? Pa kaze ovaj pop uci sta je dobro a sta je lose. Ne mozes nesto ucit a tog se ne pridrzavat!!Pa jeste i to stoji.

Pa dobro ako cemo tom logikom da pop uci sta je dobro sta lose, sta su vrline a sta mane onda oni koji ne idu kod njega il njega ne slusaju nikad to naucit nece.
Ispada da nemaju od koga drugog? :roll:

Nebse ja sa time slozio. Ali to je opet druga tema.

I btw, za ovog doktora gore upita ja a zato on nije dobar covjek, kaze tip ozbiljna faca gleda me ravno u oci i u po glasa: "Znas jako je nemoralan!!" .
Ja ga gledam pitam: "Sta, kako" a on "Znas voli zene" a ja zamalo ne rece o boze sacuvaj..... :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 17:58 
staromodan
Korisnikov avatar

politicari, a nekad i doktori znaju takodje lupetati o moralu..ne znam zasto svi napadaju popove..i oni su ljudi od kostiju i mesa, nisu nikakvi supermeni..

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
politicari, a nekad i doktori znaju takodje lupetati o moralu..ne znam zasto svi napadaju popove..i oni su ljudi od kostiju i mesa, nisu nikakvi supermeni..

Tacno gjde su drugi?
Prica se o popovima ,kazemo pa eto oni su ti. Oni po duznosti (cuj ovo po duznosti!!!) trebaju biti posteni i cestiti to im je posao(izabrali su taj poziv), kako ce narod ucit tome a taj i taj ne radi kako propovjeda.

Ma posao je svakome da bude covjek, al jbg nije. Svaki od nas je izabran za poziv "covjeka", garant! Al ne operiramo svi tako negdje procuri ulje pa motor zasteka... :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
spavac je napisao:

Opet ti isto. Po sto puta pisem istu stvar i opet isto. Pa popovi nisu kao druge profesije. Pop mora biti PRIMJER drugima. Ako nece biti primjer onda neka bude doktor, politicar, konj, vrba... Svako moze lupetati o moralu ali to nije profesija moralnog i duhovnog dusebriznika.
Ali ako je izabrao da bude pop i da drugima trubi o moralu, onda on prvi treba da pokaze primjer.
Znaci ne mozes uzimati druga zanimanja i zanimanje popa. Zato sto je u opisu zanimanja popa da ne treba biti takav.
To je kao da uzmes staklara da ti reze staklo, a on poslasticar. Znaci ako nesto stoji u opisu zanimanja, onda treba da bude takav. A u opisu zanimanja popa je da bude moralan, posten, skroman. Ako ne moze to, onda neka ne bude pop. I sto puta isto pisem, i on opet isto, "zasto napadaju popove". Pa zato sto to nije zanimanje kao ostala zanimanja. U tom zanimanju se zahtijeva moral, postenje, pravednost, skromnost. To je osnovna stvar za koju moras biti kvalifikovan ako hoces da se bavis tim poslom. Ako hoces da budes trgovac ili bravar, onda se kurvaj i nece te niko kritikovati, ali ako si pop onda je skroz druga stvar.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 20:03 
staromodan
Korisnikov avatar

cek sad oces reci da policija ne trubi o moralu, drzavno drustveni zakoni ne trube o moralu..doktori ne trube o npr zdravstvenom moralu...ako ti to nisi primjetio tvoj problem..moja poenta je bila da nisi popovi najgori pa ih sad treba kaciti o vrbe..popovi su ljudi koji su takodje gresni i mogu pasti pod uticaj okoline, povodljivost...il ti oces reci da si bez grijeha?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
shakal je napisao:
Jebem ti Sunce zarko :lol: :lol: Ovi zglajzali posve

Освећење и отворење тржног центра у Дервенти
http://mojaderventa.info/infograda/article/808

:lol: Ovo osvećenje tržnog centra je samo jedan od jasnih pokazatelja toga koliko su popovi i sva ta crkvena oligarhija sjajno integrisani u sistem čiji su dio. U tom smislu je to zanimanje kao svako drugo, svako se u okviru svog zanimanja trudi da se uklopi u sistem, da nesto razmijeni sa ostalima.
To zanimanje je različito od svih drugih onoliko koliko je bilo koje zanimanje različito od svih drugih, svako zanimanje ima svoje specifičnosti. Neke od njih su nabrojane u prethodnim postovima: savjetodavna uloga u pitanjima dobro - zlo, moral, propagiranje izvorno religioznih i crkvenih učenja, pa i davanje primjera kroz sopstvene postupke i način života...Kao u svakom poslu, ima dobrih, manje dobrih i krajnje loših radnika, dakle ima onih koji uspijevaju da se drže svoje misije koju su izučili na fakultetu, onih koji se trude pa tu i tamo uspijevaju, tu i tamo baš i ne, i onih koji posao obavljaju samo formalno, a zapravo im on samo služi kao sredstvo za postizanje raznih ciljeva koji nemaju nikakve veze sa suštinom tog zanimanja. Kao što se često dešava i kod drugih zanimanja, ovi loši sveštenici ostvaruju najbolje rezultate u integraciji sa sistemom, pa se tako najviše i viđaju u medijima itd...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MALO MORALISANJA :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 20:42 
staromodan
Korisnikov avatar

a to zabranjeno u toku posta?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa zar to nije mrs

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
cek sad oces reci da policija ne trubi o moralu, drzavno drustveni zakoni ne trube o moralu..doktori ne trube o npr zdravstvenom moralu...ako ti to nisi primjetio tvoj problem..moja poenta je bila da nisi popovi najgori pa ih sad treba kaciti o vrbe..popovi su ljudi koji su takodje gresni i mogu pasti pod uticaj okoline, povodljivost...il ti oces reci da si bez grijeha?

Malo pricas al svak ti na mjestu i ja kazem isto.

Jesi primjetio kako se sada popovi vise i brze krste i kako im je ko malo jaca desna ruka, onako malo bicepsirana. :)

Brale moraju sad cesce i brze odradjivat da stignu sve vece ovo zlo procesirat i tamo nedje bekapovat za final delete. Krusnu ti mrvu svaki pije po cetri raznobojen pilule kad krene u crkvu. :)

Kolko moraju stic i odradit nemaju vise vremena ni skupit tri prsta vec onako boze me sakloni ko katolicki poluskupljenim prstima pa gledas samo na koju ce stranu saka krenut. :roll: :roll:

Jahaci apokalipse nebi nas vise mogli kontrolisat i dovest ured a kamoli popovi.Ja kad vidim nas, ko kad gledam iz San Fermina u Spaniji
razularene bikove i jurecu masu ispred rogova, pa neznas ko je ko... :D
U kog da se ugledas? Koga da uzmes za primjer???

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
...il ti oces reci da si bez grijeha?

Necu reci da sam bez grijeha, ali ja ne moralisem nikome sta da radi, kao sto to rade popovi. Dalje, policajac, ljekar moze nesto reci i krsiti to jer on nije duhovnik.
Covjek koji je duhovni vodja i kojemu je jedini posao da savjetuje i usmjerava ljude na moralnost, i kojemu je to osnovna namjena ne smije sebi dozvoliti da bude los. Primjer kako bi pop trebao da se ponasa je Patrijarh Pavle.
Nazalost 99,9% popova se tako ne ponasaju.

Da nebi samo osipali po popovima, za one koji razumiju evo jos jedna tema o religiji i glupostima, naime jedan duhovnik savjetuje svoje vjernike kako i pod kojim uslovima treba tuci zenu, prema islamskim pravilima.

Gledajte i smijte se, ili placite, ne zna se je li smjesnije ili zalosnije: https://www.youtube.com/watch?v=H754R9tX2UY#t=60

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

bolje je bilo u crnom srednjem vjeku

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vrline moral, duhovnost.

Niko se vise ne brine o tebi od tvoje majke i ne voli te vise od nje. Ona je tvoj primjer svijetli i prvi. Ona je taj primjer ta osoba zaposlena na poslu - zanimanju koje se zove "Majka" .
Zanimanje majke ima veci prioritet i uticaj na tebe od svih zanimanja na skali zanimanja od koje je jedno i pop.

Majka je ta koja se najvise brine za tvoju zdravlje, dusevnost, dobrotu i ukupno stanje zasto. Zato sto te najvise voli i zate se najvise brine.
Ona je najvise zainteresovana motivirana il ako os predodredjena da te uci dobru i zlu, daleko vise od popa. Nemoj mi reci da ona to ne zna a da drugi to bolje zna.
Znaci kao takva osoba, osoba sa tim zanimanjem ona mora bit PRIMJER nad PRIMJERIMA pop je sitna riba za nju. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popovi cuvari morala!? :)

Ne postoji vise moralna profesija i manje moralna profesija ili zanimanje. Toga nema, al kad si se neki doticu toga evo primjera.
Eto mesar ne mora se kurvat ali, ako zna da je meso staro i da moze biti problema recimo opasnog trovanja ili zaraze a ipak ga tebi proda. Recimo ne daj boze tebi djete zavrsi na hitnoj ili nedaj jos gore nesto da se desi kod osjetljiv osoba pa podlegnu. Po necijoj logici sto mesar nije moralan to nije problem vec je veca steta sto pop nije moralan taj koji se "brine" o moralu i duhovnosti.
I slazem se kako je gore ujednom tekstu za zanimanje popa napisano kao "moralnog i duhovnog dusebriznika" znaci brine se o a nije taj koji ih stvara i kreira to. To znaci neko drugi radi.

Al da se vratimo na mesara. Kolika je steta koju je izazvao mesarov "nemoral" ili steta od popa sto je rekao ovo ili ono.

Da ne idemo sad u krajnost, ali sto ne.
To vezivanje profesije ili zanimanja za moral na takav nacin smatram da ne ide.

Kazem da necu u krajnost ali moram: evo primjer u nekim drzavama prostitucija je ozakonjena i zasticena kao zanimanje, nemoj te me sad da kopam koje su to ali jeste u nekim drzavama sigurno.
Sluso sam prica jedna prostituka iz Harlema ili Bronksa kaze da je skromna, iskrena i da nikad nista u zivout nije ukrala, kaze sa sebe ona tesko i posteno radi da bi prehranila svoje troje djece.
Kako bi nju i njenu profesiju kvalificirali, zanci uz jednu profesiju ide moralnost po nekima a uz drugu nemoralnost jer ne mozes bit pop ako nisi moralan ili prostituka a da nisi nemoralna?
Sve je to jako otvoreno za razne argumente...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lupaš brale,mesara na moralnost obavezuje nekakav zakon o higijenskoj ispravnosti mesa a popa obavezuje hrišćanska dogma i tu nema vrdanja.Služiš bogu ili ne,nema treće.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Ona je najvise zainteresovana motivirana il ako os predodredjena da te uci dobru i zlu, daleko vise od popa. Nemoj mi reci da ona to ne zna a da drugi to bolje zna.
Znaci kao takva osoba, osoba sa tim zanimanjem ona mora bit PRIMJER nad PRIMJERIMA pop je sitna riba za nju. :D

Upravo tako. Kad bi se majke kurvale, bile lezbijke i radile ono sto rade popovi i govorile djeci kako to ne treba, a same radile to, isto bih rekao i za majke. Ali vecina majki to ne radi. Drugo, majke imaju jedno ili dvoje djece, a popovi daju savjete milionima, a sami se ne drze toga sto savjetuju.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 12 Avg 2014, 21:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2014, 21:41 
staromodan
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
spavac je napisao:
...il ti oces reci da si bez grijeha?

Necu reci da sam bez grijeha, ali ja ne moralisem nikome sta da radi, kao sto to rade popovi. Dalje, policajac, ljekar moze nesto reci i krsiti to jer on nije duhovnik.
Covjek koji je duhovni vodja i kojemu je jedini posao da savjetuje i usmjerava ljude na moralnost, i kojemu je to osnovna namjena ne smije sebi dozvoliti da bude los. Primjer kako bi pop trebao da se ponasa je Patrijarh Pavle.
Nazalost 99,9% popova se tako ne ponasaju.

Da nebi samo osipali po popovima, za one koji razumiju evo jos jedna tema o religiji i glupostima, naime jedan duhovnik savjetuje svoje vjernike kako i pod kojim uslovima treba tuci zenu, prema islamskim pravilima.

Gledajte i smijte se, ili placite, ne zna se je li smjesnije ili zalosnije: https://www.youtube.com/watch?v=H754R9tX2UY#t=60

o islami necu nista komentarisati...

cek sad, i milicioner je nekakav vodja u drustvu pa opet pogrijesi - diluje dopom, reketira, diluje kurvama, autima..sto znaci moze da pogrijesi..

tako je i sa duhovnim ljudima, popovima - moze da pogrijesi..sta je tu cudno..slazem se da ne bi trebao, al zaboravljas jednu cinjenicu kad pricamo o popovima, Bogu i religiji...a to je da postoji i onaj drugi ciko rogonja.. :D ako vec pricamo o duhovnosti i duhovnicima tj popovima..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]