banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Hoce li ko tebe biti obicne mesing ili hromirane? :D

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
rezbarene u kuvanoj bukovini prefarbane sadolinom u tamno smedje da me podsjeca na zavicaj i na mamu bukvu i tatu medu

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mogu te i ja častiti jednom od prokroma :D da ti jedan bukvan laserom ispiše kakvim hoćeš fontom, a prokron nikad smrti, da se zna titula za vijeki vjekova. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka

ne mene cascavati nisam ja profesor ja sam vise u kategoriji sa sponzorusama i gazdama birtija i ostalim trulezom drustva koji nisu Profesori

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onda te častim pivom. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka

nemoj mi to raditi sad ce forumski masturbatori da se naljute na mene sto sam dobio pivo prije njih a oni se podaprali po interesnim zonama nabacili dva deci pino silvestrea i kupili otvorene karte za trebinje i cekaju ponudu za pivu

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar ima i takvije? Uvijek sve zadnja saznam. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
chils je napisao:
nemoj mi to raditi sad ce forumski masturbatori da se naljute na mene sto sam dobio pivo prije njih a oni se podaprali po interesnim zonama nabacili dva deci pino silvestrea i kupili otvorene karte za trebinje i cekaju ponudu za pivu

dabogda te bilo, oplakah...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Meni krivo, što ne mogu kao Chils, gledati kroz prozor, dok predavanja traju, a pičetina različitih godina cirkuliše kampusom...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
http://amitzdulniker.com/2013/07/12/vi- ... g-drustva/

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
:o
Dvogodišnjak najzaduženije dete u Poljskoj

Varšava - Odlukom suda u Klučborku na jugu Poljske jedan dvogodišnji dečak postao je najzaduženije dete u Poljskoj pošto sud nije dozvolio da se odrekne nasledstva opterećenog sa 250.000 evra duga.

Dvogodišnjem Kevinu Kokot-Baranu iz Namislova ostavio je nasledstvo daleki rođak, a sa njim i ogromne dugove te su roditelji želeli da se u ime sina odreknu nasledstva.

- Ne želimo nasledstvo sa tako ogromnim dugovima. Našem sinu kucaće na vrata poverioci, sudski izvršitelj. U Kevinovo ime moramo da snosimo troškove advokata, da putujemo zbog suđenja - kazala je za današnju Novu tribunu opolsku dečakova majka Katažina Kokot-Baran.

Majka najzaduženijeg deteta u Poljskoj kazala je da tog dalekog rođaka mali Kevin nikada u životu nije video, a i ona ga je videla jednom, na svom venčanju.

Sud u Klučborku obrazložio je da roditelji ne štite interese deteta kada preduzimaju pravne mere koje prelaze granice upravljanja imovinom njihovog deteta, a roditelji su se već žalili na tu presudu višem sudu u Opolu.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/394165/Dvogodisnjak-najzaduzenije-dete-u-Poljskoj

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako će mu kucati dok je maloljetan? A kad postane punoljetan nek s tim radi šta hoće.
I da. I kod nas je takav Zakon, roditelj se ne može u ime maloljetnog djeteta (čiji je zastupnik) odreći njegove naslijeđene imovine. Ako roditelj insistira tada državne institucije (Centar za socijalni rad) štite interese maloljetne osobe.
Sad kako to ide sa povjeriocima i roditeljima kao zastupnicima ne znam.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Istrčala 366 maratona za godinu dana

http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke ... dinu-dana/

Isto ko ja, samo malo vjestije.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mogla je raznositi posiljke po drzavi, ko FedEx.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 11:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mala Tijana za čije liječenje su građani Srbije skupili preko milion dolara je preminula u bolnici u Hjustonu....Rambo Amadeus se na svoj način oprostio od nje...

Citiraj:
Tijana je umrla. Andjeli s njom. Saučestvujem u neizmjernom bolu roditelja, prijatelja , rodbine. Nisam je poznavao. . Ni nju , ni njene roditelje, prijetelje, rodbinu. Za njen , medicinski veoma težak slučaj saznao sam spletom okolnosti. To je situacija u kojoj čovjek jednostavno ne može da kaže ne i da se ogluši o poziv za pomoć.
Iako su na klinici u Bechu davali 2 posto šanse u uspijeh operacije, a kasnije i taj obeshrabrujući postotak opovrgli, amerićki Hjuston je dao nadu, naravno, uz astronomski visoku cijenu operacije. Milion Dolara. Ni više ni manje.
Šta je mIlion dolara za život bilo kog djeteta? Ništa. Bezvrijedna gomila papira.
Mnoge moje kolege , nadahnute spašavanjem jednog dječijeg života , razletile su se u strelce po medijima, neki su uz to i dobrano odriješili kesu. Pare suposlije nekog vremena skupljene.
Na žalost, mala Tijana operaciju, saglasno prethodnim
realnim medicinskim prognozama, nie izdržala .
Svi koji su učestvovali u akciji tuguju, ali imaju mirnu savjest. Dali su sve od sebe.
Astronomsku cifru, koju je Hjuston tražio, gradjani Srbije su skupili.
I skupila je siromašna Srbija i preko toga, za kompletno mukotrpno i dugotrajno liječenje male TIjane, u najelitnijoj i najskupljoj bolnici na svijetu.
Ali , Tijana nije uspjela . Osim tuge u srcu, osjećam se lijepo što živim medju ljudima koji su saosjećajni i solidarni, brižni za tudju djecu, koji su od svojih malih penzija, svog skromnog života, odvojili dio za malu Tijanu.

Pa gdje smo pogrijesili?
Nigdje.
Sve smo uradili kako treba.
Osim što smo, pored stotine teško bolesne djece, spletom slučajnih okolnosti, odlučilil da pomognemo baš maloj TIjani , na žalost, bezuspješno.
Jer bolesne djece, kojoj treba pomoć, ima puno. Možda smo se odlucili za TIjanu, jer je njen slučaj bio najbeznadežniji, najteži.
A ko je taj koji može da procijeni kome je više potrebna pomoć, a kome manje?
Ta teška odluka mora da se prepusti profesionalcima. Iskusnim ljekarima, koji imaju ukupnu sliku zdravstvenog stanja nacije, i posao im je da odrede prioritete liječenja.
Da li smo , istom ovom akcijom mogli da spasimo neko drugo dijete? Ili desetoro druge djece? To su teška moralna pitanja, mislim da bi nama, ignorantima u nauci koja se zove medicina i zdravstvo, trebalo da bude strogo zabranjeno da se tako teškim odlukama bavimo.
Srbija ima zdravstveni sistem koji je dobar, samo mu nedostaje novac. Koliko bi za nas bilo sve bezbolnije, da humanitarnim i drugim akcijama zapravo punimo zdravstveni fond, i prepustimo ekspertima da barataju sredstvima na najadevkavtniji način?
Ili treba svaka popularna licnost za sebe, po svom nahodjenju, taštini i sujeti da bira kom ce djetetu pomoći, a kom ne.
Da se u toj dilemi igra malog, lokalnog Boga, koji je svojom odlukom nekoj djeci postao Andjeo spasitelj , a drugoj djeci, automatski , koja nisu dobila njegovu pomoć, tim činom postao dzelat?

Tijana je, nadam se u Raju. Mi ostali , koji smo ostali da se pržimo u paklu zemaljskih dilema, treba samo da se pitamo, šta je to što nas tjera da glumimo Bogove, da odlučujemo kom ćemo djetetu pomoći, a kom nećemo pomoći uopšte?
Koliko je djece, dok smo se nadali za TIjanino zdravlje , umrlo bez neophodne skupe medicinske pomoći, a za njih je možda bilo neke šanse?

Možda je ipak jedino rješenje da kao i sav civilizovan svijet, novac uplaćujemo u zdravstvei fond, redovno, s odgovornošću i ljubavllju,
Iako tako naše “uzdarje” nije personalizovano i vidljivo., nego je upućeno jednako prema svoj djeci koja su rodjena , kao i onoj koja se upravo radjaju, koja nemaju još ni ime.
Zdravstvo je ipak ozbiljna i kompleksna nauka, pa je ispravno da stručnjaci treba da odrede šta od tih para i kada treba da se ulaže u liječenje, preventivu, edukaciju.
Dinar u preventivu daje više nego sto dinara u liječenju.
Tijana , budi naš Andjeo i pokaži nam ispravan put. Gradjani su pokazali visoku svijest, empatiju i solidarnost. Nauči nas, ili nam bar šapni, da počnemo da gajimo povjerenje prema našim ljekarima i zdravstvu uopšte, koje je dobro zahvaljujući nadčovjećanskim naporima ljudi koji u njemu rade. Nauči nas da naše humanitarne akcije usmjerimo
svi u istu kasu, kasu zdravstva.
Jer ta institucija , sa armijom ljekara, doktora, profesora, sestara, hirurga i zdravstvenih stratega ipak najbolje zna da procjeni kako se domaćinski vodi ovaj škakljivi, suptilini , a najvažniji
zadatak u drzavi. Kako se čuva zdravlje Nacije.

Ja ne znam sta ćete danas vi da radite. . Ja znam . Upaliću svijeću za malog Andjela, našu TIjanu, i provjeriću koliko sam novca dužan zdravstvenom fondu, da to hitno izmiriim, u nadi da će to maker malo umiriti moju uzburkanu savjest, u nadi da ce dinar, koji dam u zdravstvo najbolje naći put do svakog djeteta kome je potrebna pomoć.
Americi, Hjustonu, Bechu, svaka cast. I Njihovoj medicini. Podsjećam da su naši doktori, do prije koju godinu u sred Beograda vršili najkompleksnije transplatiacije srca.
Pacijent nije trebao da izbroji million, već samo , na šalteru, prilikom prijema, da preda ovjerenu knjižicu.
Tijana, osvijetli nam put.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Za mene je veće pitanje šta može tu da košta milion maraka.Koliki je procenat medikamenata u toj cifri,koliki je procent ostalih medicinskih usluga a koliko uzimaju doktori kojima se Rambo svesrdno zahvaljuje.Pitanje je takođe i koliko smo svi postali prilike za bogaćenje bahate medicine u amerikama,rusiji austrijama....

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Skolovanje doktora i razvoj tehnologije.

Mogu oni to sirot'nji obaviti i za 2 hiljade maraka, ali nece, vjerojatno.
Farmacija i medicina su industrija ogromna.

A Rambov tekst je jako dobar.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Za mene je veće pitanje šta može tu da košta milion maraka.Koliki je procenat medikamenata u toj cifri,koliki je procent ostalih medicinskih usluga a koliko uzimaju doktori kojima se Rambo svesrdno zahvaljuje.Pitanje je takođe i koliko smo svi postali prilike za bogaćenje bahate medicine u amerikama,rusiji austrijama....

Pa, eto, sta toliko kosta ti je odgovor bas to sto mi uvijek saljemo pacijente u Moskvu i Hjuston, a oni nikad kod nas. To sto su 100 godina ispred nas. Tehnologija kosta. Zato oni mogu da vrse transplantacije, a kod nas ti propisu bensedin i nemasnu ishranu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Masovno ubistvo sa predumišljajem
Posted on July 17, 2013 by markoek

Želeo bih da poručim svima onima koji su se molili za zdravlje male Tijane Ognjanović, da više ne moraju da se toliko trude… devojčica je umrla.

Takođe, u nedostatku sledeće delotvorne aktivnosti, želeo bih da ih pozovem da mi, odmah nakon svih ministara sadašnje i prethodnih vlada Srbije, kao i svih poslanika u Skupštini Srbije, ovog i prošlih saziva, popuše kurac, te da im istom prilikom jebem sve po spisku, uzimajući redovno u psovke i ono smeće od Miladina Kovačevića za kog su vlastodršci odmah keširali milionče, dok deca poput Tijane bivaju prepuštena milosti često potpunih neznanaca.

Dok se budu vozili u svojim limuzinama, plaćenim od budžetskih sredstava i dok budu arčili budžetske pare na svoje koktele, žirafe, stilski nameštaj i ostale pizdarije, želeo bih da nekako u isto vreme budu svesni da im želim sve najgore… dabome, pošto mi popuše kurac, govna odvratna nehumana.

Tijana je samo poslednja u nizu dece koja su iz odvratnih, neljudskih i nemoralnih birokratskih razloga, bukvalno prepuštena sporom i mučnom umiranju, uprkos tome što su mogla da budu spašena. Tijana i druga deca pre nje, kao verovatno i mnoga nakon nje, biće i ostati samo “ridžekti” jednog teško bolesnog, metastaziranog sistema, koji istovremeno traži od ljudi da imaju decu, zarad tobožnjih viših nacionalnih ciljeva, a onda im tu decu saučesnički ubija, uskraćujući im lečenje, detinjstvo, osmehe, sreću, odrastanje.

Isti taj sistem troši novac svih poreskih obveznika u Republici Srbiji na bezbroj netransparentnih načina, dok deca, to deklarativno najveće bogatstvo ove države, umiru zato što su manje vredna od siledžije koji je drugog mladića načinio invalidom.

Kao čovek sam zgađen, tužan i uvređen. Kao otac dve ćerke, beskrajno sam besan.

O SPC i planovima da se jednom-nekada-možda pokrenu akcije za pomoć deci, bolje da i ne počinjem… mada u pušenju kurca svakako imaju provereno iskustvo, ali njima ne bih učinio zadovoljstvo i užitak da dobiju priliku da uživo urade ono što smo na amaterskim snimcima gledali da upražnjavaju. Nije poenta da uživaju… njima bih samo uveo PDV, veću kaznu im ni njihov bog, sve i da postoji, ne bi smislio.

Ukoliko se predstavnici vlade Srbije nisu najbolje prepoznali u ovom tekstu, pomoćiću im, mnogo više nego što su oni pomogli maloj Tijani, Luki i stotinama i hiljadama druge dece.

Dakle, poimence mogu da mi popuše kurac sledeće individue – Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Jovan Krkobabić, Rasim Ljajić, Suzana Grubješić, Ivan Mrkić, Mlađan Dinkić, Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Milan Bačević, Bratislav Petković, Alisa Marić, Žarko Obradović, Slavica Đukić-Dejanović, Milutin Mrkonjić, Velimir Ilić, Verica Kalanović i Sulejman Ugljanin, zajedno sa celim prethodnim početnim i rekonstruisanim kabinetom Mirka Cvetkovića, kao i prethodne vlade koje su svesrdno pomogle da teško bolesna deca postanu samo deo umobolne srpske eugenike XXI veka.

Ukoliko me tuže za uvredu, imam samo jedan uslov – da se u sudnici lično pojave, da bih mogao svakome od njih lično da pljunem u lice, a odabrane i razlepim svom snagom.

Ukoliko pak insistiraju na redosledu kojim mogu da mi popuše kurac, zamolio bih da prva tome pristupi Slavica Đukić-Dejanović, resorna ministarka, po mogućnosti u celokupnoj toaleti. Intimno bih voleo da odmah za njom priđe i Žarko Obradović. Osim diskutabilne sposobnosti istovremenog disanja i treptanja, pretpostavljam da bi mu to bila prilika da otkrije još jednu (moguće i jedinu) veštinu u kojoj je zbilja dobar.

Što se ostalih tiče, neka prilaze slobodnim stilom, a za sebe zadržavam pravo da ih usput šamaram, udaram ili dodatno ponižavam, svestan da to nije ni najmanje dovoljno spram direktnog učešća u zločinu ubistva bolesnog deteta, a koji su počinili.

Ne postoji dovoljna kazna za one koji sprovode tihi, gotovo elegantno bešumni genocid nad decom, pravo masovno ubistvo sa predumišljajem.

Članovi vlada koje su nam radile o glavi godinama, ubijajući decu onako, en passant, želim vam sve najgore, u nadi da ćete skončati u velikim i dugim mukama, bar na trenutak se sećajući mališana koje ste nečinjenjem ubili.

P.S. Ovo pismo bih svim članovima vlade Srbije poslao i poštom, ako treba i u deset primeraka, kada bi postojala doplatna markica za bolesnu decu. Ovako, ne pada mi na pamet da finansiram grobnicu dobrog ukusa i morala, faraonski neophodnu onima kojima su usta puna priče o natalitetu, a koji su se za Tijanu i ostalu decu eventualno samo molili, dok su decenijama unazad domaću mladost sa blagoslovom slali u ratno umiranje.

O njima nekom drugom prilikom.

http://markoek.wordpress.com/2013/07/17 ... misljajem/

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Timotic je napisao:
Tehnologija kosta.

Aham,sad mi je mnogo jasnije :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]