banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 13 Jun 2013, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
shakal je napisao:
http://www.mondo.rs/s293716/Zabava/Zvezde_i_tracevi/Pomerili_maturu_zbog_Karleusinog_koncerta.html

Đaci Pete beogradske gimnazije se pobunili što im je matursko veče zakazano u isto vreme kad i koncert Jelene Karleuše, pa pobedili u "ustanku"

Туго и жалости...

Jeste, al' bar se dobro zavrsilo, pa sad mogu i na maturu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Umal' ne ostaše nesvršeni i to sve zbog JK.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
čuj đaci gimnazije,šta reći onda za ugostitelje ili metalostrugare

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 13:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Te ne-fensi škole su uporište metalaca....Gimnazija, Ekonomska, možda i Medicinska imaju garant najveći procenat ljubitelja Karleuše u odnosu na broj učenika.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Po kojoj su logici ljudi iz gimnazije bolji od drugih, da bude žali bože kakvi su ovi drugi?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Гимназија ти је некад била престижна школа, оно кад сам ја ишао у средњу...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

S naglaskom na nekad...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

S naglaskom na nikad.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sad će se gimnazija-master-rasa da se pobuni, i svoaće nam sve živo i mrtvo na latinskom....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Говорим о раним осамдесетим. Прошлог вијека... :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oćeš da kažeš da si zaboravio latinski pa neš sovat?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Хоћу да кажем да нисам ни ишао у гимназију. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Brodski kuvar nalazio se na remorkeru “Džeskon-4” kada se 26. maja prevrunuo u Atlantskom okeanu zbog ogromnih talasa, oko 30 kilometara od obale Nigerije. Ronioci su uspeli da pronađu tela deset članova posade, dok su se dva člana vodila kao nestala. U rano jutro 26. maja, Okin kaže da je bio u toaletu kad je primetio da je brod počeo da se prevrće. Kako je voda nadirala, morao je na silu da otvori metalna varta.

- Dok sam izlazio iz toaleta bilo je mračno kao u tunelu, a mi smo pokušavali da se orijentišemo u skladu sa strujanjem vode, koja nas je vodila ka izlazu za hitne slučajeve. Trojica su bila ispred mene kad je voda iznenada provalila svom silinom. Gledao sam kako voda odvlači jednog po jednog i znao sam da njima više nema spasa - priča za Rojters.

Okin je preživeo udišući vazduh iz malog prostora u lavabou okrenutom naopačke. Vazdušni mehur se polagano smanjivao i kretao duž plafona malog toaleta ka spavaćoj sobi.

- Bio sam u vodi u totalnom mraku i mislio da mi nema spasa. Stalno sam mislio kako će voda ispuniti celu prostoriju, ali nije. Bio sam gladan, ali najviše sam bio žedan. Zbog slane vode otpala mi je koža s jezika - priča Okin, kome je koža počela da se ljušti od soli.

Okin, koji je na sebi imao smo donji veš, u jednom trenutku skupio je dovoljno snage da otvori vrata i otpliva u oficirsku spavaću sobu gde je počeo da čupa panelni zid kako bi mu poslužio kao splav. A onda je osetio da nije sam u mraku.

- Bilo mi je vrlo hladno i bilo je mračno. Ništa nisam mogao da vidim, ali mogao sam da naslutim mrtva tela mojih drugova okolo. Mogao sam da ih omirišem. Ribe su plivale okolo i hranile se ljudskim mesom. Taj zvuk je bio užasan - priča Okin.

Okin se priseća kako je u jednom trenutku čuo udaranje sekire. Dohvatio je prvo što mu je bilo pri ruci, bocu s vodom, i počeo da udara njom po zidu, nadajući se da ća čuti s druge strane zida. Ugledao je svetlost baklje i počeo da maše rukama i tada ugledao zapanjeno lice ronioca koji nije mogao da veruje da unutra ima još nekog živog.

Na površinu vode isplivao je posle više od 60 sati provedenih u potonulom brodu. Isto toliko vremena je potom proveo u sobi za dekompresiju, jer da je odmah pušten da diše spoljašnji vazduh, verovatno bi umro.

Mladi kuvar kaže da mu se stalno vraćaju slike iz olupine i da, dok leži na krevetu, često ima utisak da tone.

- Tada pomislim da sam opet na moru, a onda skočim i počnem da vrištim. Ne znam zbog čega voda nije ispunila i tu prostoriju u kojoj sam bio. Molio sam se Bogu i on je uslišio moje molbe. Bilo je to pravo čudo - kaže on.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/387915/Dr ... nom-mehuru

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Radioaktivni veprovi lutaju Švajcarskom

Divlje svinje rado jedu tartufe. Posle černobiljske nuklearne katastrofe, radijacija je ušla u lanac ishrane u švajcarskom kantonu Tićinu - i ostala tamo do danas.

Švajcarski kanton Tićino je poznat po lepoj i bujnoj vegetaciji, posebno kestenovim šumama; severnim delom kantona dominira planinski venac Alpa, a južni deo, koji klinasto zadire u Italiju, predstavlja najosunčaniji i najtopliji deo Švajcarske. Tićino je region prelepe prirode u kojoj mogu da se sretnu i neke vrste divljih životinja. Gotovo je nemoguće naići na vukove, kojih u čitavoj Švajcarskoj ima samo dvadeset – oni su uredno registrovani i lokalni mediji često prate njihovo kretanje - ali oni koji vole lutanje po prirodi relativno lako mogu da naiđu na divlju svinju.

Zabrinjavajuća količina cezijuma

Divlja svinja je daleko od kultnog statusa koji imaju vukovi: progone je na sve strane. Jer, ona važi za štetočinu koji, rijući po zemljištu, temeljito uništava useve švajcarskih seljaka. Zato meštani i lovci organizuju velike akcije isterivanja divljih svinja sa pojedinih područja, uz pomoć specijalno obučenih pasa, pri čemu se te životinje nemilosrdno ubijaju.

U Tićinu su ovih dana analizirani uzorci mesa ubijenih divljih svinja, a rezultati su zabrinuli vlasti tog kantona. Savezni zavod za zdravlje je zajedno sa Veterinarskim zavodom izmerio količinu cezijuma u deset uzoraka tog mesa. Tri uzorka su sadržala zabrinjavajuću količinu cezijuma, u dva slučaja više od 2000, a u jednom slučaju više od 3000 bekerela po kilogramu mesa. Granica koja je za te životinje dopuštena iznosi 1250 bekerela po kilogramu.

Meso kao nuklearni otpad

Stručnjaci smatraju da je to posledica nuklearne havarije u Černobilju iz 1986. Tada su, naime, radioaktivno zagađeni veliki delovi zemljišta od Bavarske u Nemačkoj pa do severa Italije, gde je potom niklo više generacija radioaktivnih gljiva. Pošto je poznato da divlje svinje rado jedu tartufe, objašnjeno je kako je u organizam tih životinja mogla da prodre radijacija, koja je preneta i na sledeće generacije.

Sličan problem je na jugu Nemačke godinama zadavao glavobolje vlastima u Bavarskoj šumi i Švarcvaldu gde ima dosta tartufa. Tamo su lovci jedno vreme morali da nose na kontrolu sve odstreljene divlje svinje, a u bavarskom parlamentu se čak raspravljalo o predlogu da se meso divljih svinja proglasi sa nuklearni otpad. Meso ubijenih divljih svinja u Tićinu je analizirano zato što su italijanske vlasti, koje su otkrile taj problem na svojoj teritoriji, alarmirale svoje severne susede. Zna se da su i mnoge divlje svinje u Tićino i stigle iz Lombardije i Pijemonta.

Još da svijetle u mraku bili bi prava atrakcija.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Полако, биће и то, ако наставе да мутирају од свог тог Цезијума. :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 07:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Selo gori a baba se češlja: Čobanin na planini kažnjen jer je čuvao stoku bez lične karte!?

Slika

Kao da se predstavnici države takmiče u gluposti! Zoran Miladinović (68) iz potkopaoničkog sela Sagonjevo, u opštini Kuršumlija, moraće da plati kaznu od 3.000 dinara jer ga je policija zatekla kako na planini čuva stoku bez lične karte! Starina kaže da je dobro prošao jer su mu policajci rekli da će mu napisati i prijavu što njegovi psi nemaju zaštitne korpe!?

Poterao sam stoku kao i svakog dana na ispašu prema Crnoj čuki. Tada su naišla dva policajca koji su nekim svojim poslom došla u selo. Posle kraćeg razgovora jedan od njih me je upitao da li imam ličnu kartu. Začudio sam se i objasnio da sam ja čobanin i da često za stokom pokisnem i da ne nosim ličnu kartu sa sobom da se ne bi raspala od vode – priča starina.

Policajci nisu prihvatili njegovo objašnjenje, a jedan od njih je čak ušao u vozilo i doneo svoju ličnu kartu kako bi Zoranu dokazao da lična karta mora da se nosi i na planini.

- Da je vrag odneo šalu, shvatio sam kad mi je policajac rekao da će osim za ličnu kartu da mi napiše prijavu i što moji psi nemaju zaštitne korpe i što čuvam stoku na državnom zemljištu. Rekao sam im da psi štite i mene i stoku od vukova i da ako im stavim korpe, mogu samo da se slikam s njima – nastavlja priču Zoran.

Kaže da je zaboravio na ovaj događaj sve dok mu nije stigao poziv od sudije za prekršaje. Otišao je na sud, a sudija mu je odmerio „zasluženu“ kaznu. Inače, Zoran važi za jednog od najboljih stočara u ovom kraju. Osim 20 krava, čuva i ovce i koze.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
O Srbijo medj' sljivama...Imam osjecaj da je OFM u nekim stvarima sve vise u pravu, iz dana u dan.

A starina je trebao da pusti pse na policiju, pa da vide malo iz prve ruke kako je na planini.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
..na brdovitom balkanu..

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pronaci policajce i momentalno im uruciti otkaz zbog pokazanih degerativnih osobina.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onda bismo ostali bez policije. :)
Po defaultu svi policajci su izgleda isti. Još jedan dokaz da glupost ne poznaje (državne) granice.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]