anoniman je napisao:
ozna je napisao:
uci ce bajic i krsmanovic u skupstinu ,presli su ceznzus u izbornoj jedinici 6 imace jednog poslanika kao i mihajlica,cavic i njegov dp je ostvario dobar rezultat i imace 5-6 poslanika kao i srs dr seselj koja ce imati 3-4 poslanika
zar nije cenzus 3% od ukupnih glasova iz rs?
iz izborne jedinice 6 ide najmanje poslanika... nemam sada procente,ali trebace im vise glasova ako misle da upadnu...
ma i da ns-nsp dobiju jednog... kada se samo setim njihovih najava (mandatar,vise poslanika

)
ns-snp ulazi u skupstinu kantona SA.
cavic iznenadjenje...
sp ce imati vise poslanika nego pre...
pdp mi je cudan.tvrde da ce imati vise poslanika,da sudobili vise glasova nego pre,dok drugi kazu da ce pdp imati jednog ili dva poslanika manje.
pitanje koliko ce seseljevi imati,ali su usli u parlament.
cenzus je 3%. meni je to racunanje totalno komplikovano. mislim da se prvo gleda cenzus na nivou cijele rs, pa onda prema rezultatu iz izborne jedinice se dijele mandati.
dns i socijalisticka partija ce imati vise mandata nego prije, snsd par manje, sto opet dodje na isto, koalicija ce opet imati vecinu, samo sto ce sad socijalisti i dns moci da vise traze kolaca od SNSD-a. bitno je da snsd nema sam vecinu, pa ce ovi njihovi koalicioni jarani moci bar malo da uticu na njihovu samovolju.
ocekivani rezultati, samo sam mislio da ce mihajlicini radikali uci u skupstinu- kad bi se sastavili sa seseljevim radikalima, bila bi to solidna stranka, a ovako ne odgovara ni jednima ni drugima. nije ni onaj coban crni grujo prosao.
jedino sto sam mislio da ce silajdzic proci opet, sto bi RS-u vise odgovaralo, jer bi covjek iz dana u dan sve vise dokazivao da BiH ne moze da fercera.