banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
I sta sad?? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:19 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ces iskreno, procitah tekst i ne vidim temu diskusije. Ti ne shvatas, ja ne propagiram homoseksualnost samo govorim da nemam nista protiv ljudi koji su izabrali da zive u istospolnim zajednicama. Njima dobro, zasto bi meni bilo lose kad se uopste ne osjecam ugrozenom?? Zasto bih mrzila njih kad mi ljudi nista lose nisu uradili? Zasto ti citas tekstove koji ti se gade?? Ja ne gledam horor filmove, ne volim ih. Ne slusam punk, ne svidja mi se. Ne gledam fudbal, dosadan mi je. Ne jedem sushi, ne svidja mi se prijesna riba. Tako i ti nemoj da gledas i da citas ono sto ne volis ili sto ti se gadi. Jednostavno :wink: Ali da cu osudjivati nekoga sto je to napisao ili probao (dozivjeo) - ne pada mi na pamet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 18:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Helena isto sam tako i ja ljudima dokazivao da ne propagiram homoseksualnost, nego samo da postujem njihovo seksualno opredijeljenje i da prihvacam i takvu drustvenu pojavu, pa su me napali da podrzavam pederluk. :)

Ja sam vec nekoliko puta napisao svoje misljenje o homoseksualnosti, da mi je muka ponavljati se. Koga zanima, nek koristi pretragu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 19:25 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 19:30 
Veteran
Veteran

Zasto da ne? Zar bi nekog ugrozili tom manifestacijom?

Pa gori su ovi sto idu na narodnjake, pa onda unistavaju one sadnice po BL. Zatupljujuci nastupi turbofolk zvijezda i zvijezdica...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma meni svejedno sta ce i gdje ce da organizuju. Ja na to necu ici niti cu da odobravam niti da se bunim. Bila bih totalno nezainteresovana jer i dalje ne vidim kako oni ugrozavaju moj i tvoj zivot. Prosvijetli me pa mi objasni - kako?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 20:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Helena je napisao:
Ma meni svejedno sta ce i gdje ce da organizuju. Ja na to necu ici niti cu da odobravam niti da se bunim. Bila bih totalno nezainteresovana jer i dalje ne vidim kako oni ugrozavaju moj i tvoj zivot. Prosvijetli me pa mi objasni - kako?

Da li bi te ugrožavali, ako bi tvom djetetu od vrtića pa na dalje govorili kako je normalno da mu se sviđa isti pol?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

opet SBBKBB tad bi me vjerovatno ugrozavali. Ali to je malo moguce da se desi ili? Da djecu u vrticu uce sta je "moralno" a sta ne? Ispravi me ako grijesim. Na kraju krajeva ne odgaja vrtic moje dijete nego ja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 21:05 
Veteran
Veteran

Helena je napisao:
opet SBBKBB tad bi me vjerovatno ugrozavali. Ali to je malo moguce da se desi ili? Da djecu u vrticu uce sta je "moralno" a sta ne? Ispravi me ako grijesim. Na kraju krajeva ne odgaja vrtic moje dijete nego ja.

Pazi, imam malog rođaka, ima 3 godine. Mnogi se sa njime zezaju imaš li curu u vrtiću. On kaže da ima 3 cure i kaže njihova imena. I sve je to super zeza. Da ti imaš sina od tri godine, da li bi pristala da ga drugi pitaju imaš li momka u vrtiću?
Da bi prihvatila homoseksualizam kao normalan moraš ga potpuno izjednačiti sa heteroseksualizmom, a to je nemoguće.
Ne znam šta ti znači ŠBBKBB... Zašto zanemaruješ sve mogućnosti? Kao "to je hipoteza o tome neću da razmišljam". Ili "kada se to desi, onda ću o tome da vodim brigu". Treba gledati unaprijed. Zašto ljudi uplaćuju zdravstveno i životno osiguranje? Zašto stavljaju pojas u autu? Za "ne daj Bože".
Hoću da kažem da prihvatanje homoseksualizma kao normalnog ugrožava i tebe i mene, ako ne direktno, onda indirektno i imamo pravo i obavezu da se protiv toga borimo (protiv prihvatanja homoseksualizma kao normalnog, a ne protiv homoseksualaca).
Na kraju krajeva, pored tebe, tvoje dijete odgaja ulica, vrtić, TV...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 21:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ucenje morala pocinje u vrticu, bar ovdje i dosta vaspitanja djece zaista ide iz vrtica i skola jer djeca tamo provode najvise vremena (zalosno, ali je tako). Prosle godine se ovdje dosta govorilo o tome kako je jedan par lezbejki trazio od vtrica da se djeci citaju (imale su dijete u tom vrticu) knjige koje su napisane kako recimo neka djeca imaju dvije mame umjesto mamu i tatu. Isli su na sud ali se sad ne sjecam ko je dobio i sta je bilo. Zato Helena, don't hold your breath on that one!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve ja razumijem, ali zasto jednostavno ne mozemo da pustimo druge ljude da zive svojim nacinom zivota?? Naravno da cu se boriti protiv svih negativnih uticaja, ali i dalje ne vidim razloga, kako neki rekose, za lincovanjem osobe koja zivi sa osobom istog pola u intimnoj vezi. Ne govorim o ljudima koji se busaju u prsa "ko sam ja sam", nego govorim o ljudima kojima, kao sto heteroseksualnim parovima, tako i njima, takav zivot odgovara. Ja ne mogu da osudjujem i necu da osudjujem osobu koja vodi sasvim "normalan" zivot po svim "nepisanim pravilima" , ali svoju intimu dijeli sa onim sa kojim smatra da moze biti sretan. Necu da generalizujem i da kazem "sve njih treba lincovati". Jednostavno mislim da te osobe imaju pravo da zive na svoj nacin. Ne vjerujem da ce ici i nametati svoje misljenje da je ispravno ono sto su oni. Naravo kao sto rekoh organizavije raznih gay manifestacija je vjerovatno nacin protesta tih ljudi zbog omalovazavanja, degradacije i maltretiranja. Bore se za neka svoja osnovna prava, po mom skromnom misljenju mislim da imaju i pravo na to. Naravno, ima stvari u kojima sam skeptik kao npr. dopustanje da usvajaju djecu. Ni ja se tu ne slazem. Ali opet ti kazem necu da osudjujem ljude koji nisu isti kao ja.
U pravu si djecu odgaja okolina direktno ili indirektno, ali i dalje mislim da se homoseksualnost ne moze tek tako nametnuti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sorry Dove nisam vidjela tvoj post. U pravu si kad kazes to za vrtic, kao sto odmah rekoh ne slazem se da homo parovi usvajaju djecu. Previse je komplikovano. Mada....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Slazem se s tobom Helena u vecini, nemam nista protiv dok sve to drze za sebe. Ali mi ide na zivce sto se toliko eksponiraju, te parade, vjencanja, usvajanje djece. Kod nas ovdje vlada zasjeda mjesecima i samo se o tome govori, da li da se njihova zajednica zove zajednica ili brak? Nekako mi je sve to previse.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 22:24 
Veteran
Veteran

Dove pa da ih drustvo ne omalovazava, da im ne uskracuje osnovna prava i da ih ne diskriminise, ne bi ni bilo potrebe za tim paradama i manifestacijama.

Zasto strajkuju rudari ili neki radnici polupropale tvornice? Zato sto zahtijevaju svoja prava, plate i sl. A nisu homoseksualci...

Ja cu svoje dijete vaspitavati da postuje druge ljude bez obzira na spolnu opredijeljenost, bez obzira na boju koze i bez obzira na religijsku pripadnost.
Ako se moje dijete opredijeli da bude homoseksualac ili lezbejka, postovacu tu odluku, iako se mozda necu slagati s tim. Da li ce ta devijacija biti urodjena? Pitam se samo od koga, jer niko u mojoj uzoj familiji nije pokazao takve sklonosti, a niti sam ja sklon homoseksualizmu.

Ovdje se radi iskljucivo o postovanju tudjih odluka i opredijeljenja, pogotovo ako te te osobe ne ugrozavaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 23:23 
Veteran
Veteran

Digresija je napisao:
Ako se moje dijete opredijeli da bude homoseksualac ili lezbejka, postovacu tu odluku, iako se mozda necu slagati s tim.

Pobogu, Digresija, nije to opredjeljenje. Jesi li se ti opredijelio da budeš heteroseksualac?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 23:41 
Veteran
Veteran

Jesam. Opredijelio sam se da budem heteroseksualac. Isto kao sto sam se npr. od silnih religija oko mene, opredijelio da budem ateista.

Umjesto heteroseksualnosti, mogao sam se npr. opredijeliti za zoofiliju, nekrofiliju i ostale devijacije, ukljucujuci i homoseksualnost. Izbor je pred svakim pojedincem.

Da li bi postovao moju odluku da se opredijelim za nesto drugo, iako ti se to gadi? Da li bi me prihvatio u drustvu, ovakvog kakav jesam uz dodatak pretpostavke moje devijantne seksualne opredijeljenosti (izaberi neku po zelji)? Da li bi npr. moja homoseksualnost uticala negativno na tvoj odnos prema meni, iako znas da sam super, da sam dobar prema tebi, da te postujem, da bih ti pomogao u bilo cemu i sl.?

Mislim ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 00:00 
Veteran
Veteran

Digresija je napisao:
Jesam. Opredijelio sam se da budem heteroseksualac. Isto kao sto sam se npr. od silnih religija oko mene, opredijelio da budem ateista.

Umjesto heteroseksualnosti, mogao sam se npr. opredijeliti za zoofiliju, nekrofiliju i ostale devijacije, ukljucujuci i homoseksualnost. Izbor je pred svakim pojedincem.

Da li bi postovao moju odluku da se opredijelim za nesto drugo, iako ti se to gadi? Da li bi me prihvatio u drustvu, ovakvog kakav jesam uz dodatak pretpostavke moje devijantne seksualne opredijeljenosti (izaberi neku po zelji)? Da li bi npr. moja homoseksualnost uticala negativno na tvoj odnos prema meni, iako znas da sam super, da sam dobar prema tebi, da te postujem, da bih ti pomogao u bilo cemu i sl.?

Mislim ...

Naravno da te ne bih prihvatio, ako si zoofil, pedofil, nekrofil, bez obzira kakve druge kvalitete imao. Čovjeka koji izabere da bude homoseksualac treba na sve moguće načine diskriminirati, ne bi li učinio drugačiji izbor.

Međutim, to nije stvar izbora. Ljudi ne biraju da budu homo/heteroseksualci, već se rađaju takvi.

Vjerovatno postoje i oni koji svjesno biraju homoseksualizam, kao "eksperiment", životni stil i sl. To nisu homoseksualci, već kreteni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ma meni ne smetaju dok su daleko od mene, ali sam za to da se na njih ne gleda " normalno ". ne bih voljela da danas - sutra na ulici vidim dva deckica ili zene kako se ljube...

eto dokle su stigle njihove parade i borbe da ih ljudi prihvate normalno - usvajaju djecu!!! prije par godina to je bilo nezamislivo - a sada, malo malo, pa se povecava broj zemalja koje dozvoljavaju usvajanje djece...

jadna djeca. to mi je uzas, uzas, uzas......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
I_am je napisao:
ma meni ne smetaju dok su daleko od mene, ali sam za to da se na njih ne gleda " normalno ". ne bih voljela da danas - sutra na ulici vidim dva deckica ili zene kako se ljube...

eto dokle su stigle njihove parade i borbe da ih ljudi prihvate normalno - usvajaju djecu!!! prije par godina to je bilo nezamislivo - a sada, malo malo, pa se povecava broj zemalja koje dozvoljavaju usvajanje djece...

jadna djeca. to mi je uzas, uzas, uzas......

Potpisujem!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]