banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2012, 08:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
budala je napisao:
Po infrastrukturi, standardu zivota, mogucnostima, otvorenosti, razvijenosti, istoriji, kulturi, cistoci, ljudima...?

Po čistoći, po tome što deset dana nakon što je snijeg prestao padati parkinzi koji se plaćaju ne budu i dalje zatrpani snijegom, po tome što ne napadamo ljude zato što čitaju knjige na latinici kao što Sarajlije napadaju one što čitaju ćirilicu, po tome što u kafanama ne puštamo goste da sjede deset minuta dok konobari sjede za susjednim stolom i piju, ne pozdravljamo mušterije u trgovčkim objektima sa "Đes ba?, Vozdra jarane! i Selam alejkum (kod nas bi to bilo sa Pomoz' Bog pretpostavljam) i milion takvih sitnica koje od grada koji ima pola miliona stanovnika, balet, pozorišta, muzeje prave unatoč svemu provniciju....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Složio bih se sa Zokom i dodao, BL je sređenija od Sarajeva, pod tim mislim nije nabacana ko da se trogodišnjak igrao lego kockama, komplet Sarajevo (federalno) osim dijela uz tramvajsku prugu (50 m sa lijeve i desne strane), nači sve ostalo je divlja nasumična gradnja, gradnja koja je Sarajevo učinila jedinim gradom u Europi koji ima favele poput Ria.

nači pronađite razliku :lol:

Slika

Slika

Slika

Slika

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 09:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Hm, ovako kad se pogleda djeluje k'o zapadna verzija Kaluđerice.
:laughing6:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
old fashion men je napisao:
Složio bih se sa Zokom i dodao, BL je sređenija od Sarajeva, pod tim mislim nije nabacana ko da se trogodišnjak igrao lego kockama, komplet Sarajevo (federalno) osim dijela uz tramvajsku prugu (50 m sa lijeve i desne strane), nači sve ostalo je divlja nasumična gradnja, gradnja koja je Sarajevo učinila jedinim gradom u Europi koji ima favele poput Ria.

Nisi ti bio na Laušu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Lauš nije dio BL-a :lol:

Ili ovog univerzuma, kad smo već na toj temi...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ko jednom zaluta u favele na lausu tog ni ber grils ne nadje vise

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 14:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Jednom ce Laus da sleti blize centru :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 14:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
_зока je napisao:
budala je napisao:
Po infrastrukturi, standardu zivota, mogucnostima, otvorenosti, razvijenosti, istoriji, kulturi, cistoci, ljudima...?

Po čistoći, po tome što deset dana nakon što je snijeg prestao padati parkinzi koji se plaćaju ne budu i dalje zatrpani snijegom, po tome što ne napadamo ljude zato što čitaju knjige na latinici kao što Sarajlije napadaju one što čitaju ćirilicu, po tome što u kafanama ne puštamo goste da sjede deset minuta dok konobari sjede za susjednim stolom i piju, ne pozdravljamo mušterije u trgovčkim objektima sa "Đes ba?, Vozdra jarane! i Selam alejkum (kod nas bi to bilo sa Pomoz' Bog pretpostavljam) i milion takvih sitnica koje od grada koji ima pola miliona stanovnika, balet, pozorišta, muzeje prave unatoč svemu provniciju....

Sarajevo svakako ima dosta nedostataka, ali to tvoje vidjenje Sarajeva je ipak subjektivno.
Banjaluka jeste cistiji grad od Sarajeva, u to nema sumnje, ali je isto tako cistija i od Beograda i Budimpeste, pa ne znam jesu li onda i to provincije za Banjaluku?
Ovo oko snijega i parkinga je malo neozbiljno vidjenje sa tvoje strane. Ne govorim da nije trebalo i moglo bolje, ali spominjati zatrpane parkinge dok su sve ulice i ulicice u Sarajevu pod metrom snijega jeste neozbiljno. Kakvi crni parkinzi kada se trotoarom i ulicom nije moglo hodati skoro 10 dana. Zadesio nas je rekordan snijeg koji je pao u 48 sati i koji nije zapamcen do tada, tako da ti to i nije bas neki argument, iako se vracam na boldirano.
Sto se tice cirilice, ja stvarno ne znam o cemu pricas? Ko koga napada? U Sarajevu je latinica uvijek bila zastupljenija od cirilice, ali i danas po gradu mozes vidjeti cirilicu.
Ovo oko kafica, konobara i pozdrava mi ipak dokazuje da stvari posmatras previse subjektivno.
Hoces da kazes da je u Sarajevu pravilo da konobari piju dok ti sjedis i cekas, da se SVI pozdravljaju sa "Djes ba", "Vozdra" i "Selam alejkum" itd? Da ipak malo ne pretjerujes?? To u Banjaluci, Becu ili Veneciji nema lose usluge po kaficima, samoposlugama itd??
Iako ne znam u cemu je problem ako te npr. neki konobar pozdravi sa "vozdra"?? Pa u Sarajevu si...
Barem to "vozdra" nije novokomponovana rijec...
A iskreno, u svojih 35 godina prozivljenih u Sarajevu, mene NIGDJE osim u jednoj fotokopirnici koju drzi neki vehabija nikada niko nije docekao i pozdravio sa "selam alejkum". Ne kazem da se to ne moze desiti, ali od cca 1000 objekata u Sarajevu, MOZDA ce te u jednom neko docekati "selamom", tako da je to daleko od standarda, cak sta vise, to je vise "incident".
Ne znam, po tvom ispade da u Sarajevu zive i rade samo barabe i nekulturni ljudi, dok su u Banjaluci svi uljudni i posteni :roll:

A isto tako mi je zanimljivo kako turisti iz Evrope, ali i iz ex-yu upravo sarajlije navode kao gostoljubive, otvorene, spremne pomoci itd. Susta suprotnost od onoga kako ga vide "domaci turisti".

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 14:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
old fashion men je napisao:

nači pronađite razliku :lol:

Meni je zanimljivo kako neko ko je navodno rodjen u ovom gradu, moze da se cudi kucama po Sarajevu, kao da ih 80-ih nije bilo :confused2:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
mene opet cudi sto se na temi o banjaluci raspreda o sarajvu

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 15:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Komparativni primjer, uvijek kad seremo po svom gradu u momentu skontamo da ima i gore :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
budala je napisao:
Meni je zanimljivo kako neko ko je navodno rodjen u ovom gradu, moze da se cudi kucama po Sarajevu, kao da ih 80-ih nije bilo

Po čemu si zaključio da se čudim i kakve veze ima je li ih bilo 80-tih ili ne :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:17 
Administrator
Korisnikov avatar

budala je napisao:
Ovo oko snijega i parkinga je malo neozbiljno vidjenje sa tvoje strane. Ne govorim da nije trebalo i moglo bolje, ali spominjati zatrpane parkinge dok su sve ulice i ulicice u Sarajevu pod metrom snijega jeste neozbiljno. Kakvi crni parkinzi kada se trotoarom i ulicom nije moglo hodati skoro 10 dana. Zadesio nas je rekordan snijeg koji je pao u 48 sati i koji nije zapamcen do tada, tako da ti to i nije bas neki argument, iako se vracam na boldirano.
Ne govorim o poslednjoj zimi nego o pretprošloj.
budala je napisao:
Sto se tice cirilice, ja stvarno ne znam o cemu pricas? Ko koga napada? U Sarajevu je latinica uvijek bila zastupljenija od cirilice, ali i danas po gradu mozes vidjeti cirilicu.
Mene lično je čovjek ispsovao na pasja kola, j3bao mi tavu i od tave dršku i održao predavanje zato što sam mu kao primjer za nešto pokazao knjigu na ćirilici. Nisam mu je čak ni ponudio da je kupi, nego samo uzeo za primjer za knjigu prilagođenu početnicima u čitanju.
budala je napisao:

Hoces da kazes da je u Sarajevu pravilo da konobari piju dok ti sjedis i cekas, da se SVI pozdravljaju sa "Djes ba", "Vozdra" i "Selam alejkum" itd? Da ipak malo ne pretjerujes?? To u Banjaluci, Becu ili Veneciji nema lose usluge po kaficima, samoposlugama itd??
Iako ne znam u cemu je problem ako te npr. neki konobar pozdravi sa "vozdra"?? Pa u Sarajevu si...
Barem to "vozdra" nije novokomponovana rijec...
Nemam ja ništa protiv da me konobar u kafani u koju satalno ulazim pozdravlja tako ali kada ulazim prvi put u neki ugostiteljski objekat očekujem da me pozdrave kao gosta, ne kao jarana. Naravno da i u Banjaluci ima loše usluge ali da nijednom za sedam dana ne naletim na dobru uslugu....C,c,c,c.
budala je napisao:
A iskreno, u svojih 35 godina prozivljenih u Sarajevu, mene NIGDJE osim u jednoj fotokopirnici koju drzi neki vehabija nikada niko nije docekao i pozdravio sa "selam alejkum". Ne kazem da se to ne moze desiti, ali od cca 1000 objekata u Sarajevu, MOZDA ce te u jednom neko docekati "selamom", tako da je to daleko od standarda, cak sta vise, to je vise "incident".

Butik Badem, Baščaršija.
budala je napisao:
A isto tako mi je zanimljivo kako turisti iz Evrope, ali i iz ex-yu upravo sarajlije navode kao gostoljubive, otvorene, spremne pomoci itd. Susta suprotnost od onoga kako ga vide "domaci turisti".

Pozdrav

Možda bi i prema meni bili predusretljiviji da sam pričao engleski i plaćao evrom ali pričam srpski i plaćam KM-om...To je bolest svih turističkih radnika u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. Bolje će ugostiti nekoga ko će potrošiti deset evra nego mene koji će na istom mjesto ostaviti desetostruko veću cifru.

p.s.
Stalno spominješ "subjektivno" .....Svako iskustvo je subjektivno, a na osnovu više iskustava se pokuša izvući objektivan zaključak.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_зока je napisao:
knjigu prilagođenu početnicima u čitanju.

Koliko vidim, našli smo razlog :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zoka kao najljubazniji radnik s ove strane Griniča ima pravo da se žali na kvalitet usluge.
S druge strane, meni ne bi smetalo da mi se konobar u kafani obrati sa vozdra i ša ima, selam alejkum, malo teže pošto brade ne idu u kafanu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 19:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
Zoka kao najljubazniji radnik s ove strane Griniča ima pravo da se žali na kvalitet usluge.
S druge strane, meni ne bi smetalo da mi se konobar u kafani obrati sa vozdra i ša ima, selam alejkum, malo teže pošto brade ne idu u kafanu.

Nikad nisam rekao da sam ljubazan ali ne pozdravljam čak ni poznanike sa "Vozdra" na radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 21:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Ma ljudi opusteno. Ne znam zasto toliko napadate Sarajevo. Sarajevo jeste malo "neuredan" grad po pitanju arhitekture, ali treba uzeti u obzir i geografski polozaj grada. Sve sama brda, uglavnom. Takodje ako se uporedi slika Sarajeva i Banja Luke za vrijeme rata, sve je jasno.
Banja Luka se nalazi na dosta ljepsem geografskom polozaju a to puno znaci.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Kad smo već kod pozdrava.

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Izzard je napisao:

Nikad nisam rekao da sam ljubazan ali ne pozdravljam čak ni poznanike sa "Vozdra" na radnom mjestu.

Joj zoka ne budi defanzivan, jesi ti ljubazan i učtiv, nema govora, nego takav je mentalitet, ljudi se brzo orode i postanu prisni...
Meni je to ok.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
Ma zoka dragi sve ti je u zavisti.
Svabo nije njegov, svabo ima i svabe su vanzemaljci.
Ali kad neko tvoj, na tvom jeziku zivi ko car i ti ga jos sluzis, to se tesko podnosi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]