banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 08:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Maj 2010, 06:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Kao sto rekoh zoki, ova tema nije otvorena da se kvazi izvervirane musterije te avio-kompanije isprazne i protestuju, nego diskutujemo o ispravnosti tog poteza. Ja niti sam letio niti cu mozda letjeti tom kompanijom, tako da me to ne pogadja, ali mogu reci sta smatram o tom potezu, pa makar zivio i na Marsu.
Nije mi jasan stav pojedinaca tipa: "Ti nemoj putovati tom kompanijom", "Mozes valjda izdrzati bez mesa par sati", itd... Kao da sam ja samim tim potezom te kompanije smrtno uvredjen pa zelim da se stvari vrate na svoje mjesto... :confused4:
Kao da se igramo gluvih telefona citavo vrijeme, na prve dvije stranice napises svoje misljenje, a na preostalih 10 stranica moras objasnjavati sta si htio reci..

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 06:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Hristove od svih ovi postova na ovoj temi,meni izgleda tako kao da je tebe ova njihova odluka najvise pogodila....u jednu ruku koda se ti svaki dan sa njima vozis na posao i kuci :D
Mozemo mi diskutovati i pricati o svemu al imaj na umu da je to vrh avio kompanije donio odluku i da to samo njima steti(ako steti)ti i ja i svi mi mozemo a i ne moramo letit sa njima.....
Mene iskreno boli neka stvar ocel biti mesa i alkohola u avionu,meni je da bude karta jeftinija(kad je ja placam iz svog dzepa) i sto se mene tice dosta mi i flasa vode....
Sad opet mozemo reci da je ta njihova odluka,ajmo reci provokativna al nemoj nasjedat na niske provokacije i boli te cosak :cat:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 07:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ha-ha-ha, zato meni pojedinci daju savjete da se strpim par sati bez mesa iako ga maltene ne jedem, da ne pijem alkohol iako ga ne konzumiram, ili da mijenjam avio-kompaniju iako ne putujem avionom. Zato sto sam "pogodjen". :D
Ajde da zavrsimo sa komentarima tipa "Nadji drugu kompaniju", "nemoj jesti meso", "nemoj piti", itd.. OK? Ako neko dalje misli da sam pogodjen, neka mi kaze zasto bih ja licno bio pogodjen, je li posteno?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 08:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Ти како си написао пост, поједини су једва дочекали (а препознаће се) да додају како су ето нашли потврду да су на веронауку присилно терани католици, муслимани, атеиси, ванземаљци не би ето научили да се крсте. Срећом па си одговорио да то није тако.
Иначе, ово да те неко терао да се кртиш је измишљотина. Ја за читав мој школски век не могу да се сетим да је неко ђаке терао да се крсте, сви су то радили својом вољом јер су деца и васпитивана тако од стране родитеља.

Ti si vjerovatno išao sa mnom u razred pa znaš da li ja izmišljam da su muslimani,katolici i ateisti išli na vjeronauku?Normalno je da na pravoslavnu vjeronauku idu djeca sa imenima Alma,Denis i sl.....?
Isto kao i za krštenje.Ako ti nisi vidio ili čuo,kao da se nije desilo?Moj brat se prije par godina krstio u vojsci,na kolektivnom krštenju.Niko nije rekao da mora ali su oni koji su se krstili nagrađeni sa odsustvom od sedam dana.Doduše,ne očekujem da znaš šta vojniku znači odsustvo.....

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Dust je napisao:
HugoLina je napisao:
Dust je napisao:
Dakle, kada se u Rep. Srpskoj slavi Bozic ili Uskrs ili slava neka, sve zatvoreno i na tv se uglavnom prenosi crkveni program, da li je to nametanje vjerskih pravila meni koja bi radije gledala nesto drugo ili isla na posao umjesto sjedila kod kuce? (ovo isto vazi i za Federaciju kada je Bajram).....

Ti i inace na poslu radis kako ti zelis a ne kako ti firma nalaze? Sprecava te to sto drzava proglasi neradni dan, pa se u firmi ne radi? Ne smeta ti u USA Thanksgiving Day, 4 Jul-Independence Day, Kolumbov dan, Katolicki Bozic, Uskrs... A smetalo bi ti nekoliko pravoslavnih praznika da zivis i radis u RS?Slika
Mislim da je jasno sta tebi, zapravo, smeta! 8)

Meni ne smeta nista, vec tebi smeta sto ne mozes cugati i jesti prasetinu u avionu od Sarajeva do BUsovace. Programe sam navela kao primjer a ti ako nisi skontala i samo u mojim odgovorima vidis zavjeru i mrznju, onda je to tvoj problem, a ne moj.

Gle, medena, sekira me sto si procitala citavu temu a opet ti nije jasno. :o
To, sta je ta kompanija htela da poruci neislamistima, to je svima jasno.Slika
Mi imamo pravila na osnovu svoje religije, ako hocete putovati s nama, morate biti potcinjeni tome.
Diskutanti na ovoj temi pokusavaju navesti jos neke primere, s cime se to moze uporediti, koji je to nivo provokacije, te dokle bi to moglo dovesti.
Npr, svi vlasnici nekih usluzno-trgovinskih objekata bi sad mogli da se osokole i zabrane kod sebe da se prodaje alkohol i svi proizvodi koji sadrze svinjetinu.
Ono, moze im se, imaju svoje razloge, a ustvari sve se to bazira na religijskom pravilu.

Nje mi jasno, ako je islam tako jaka vera, ako se pripadnici pokoravaju raznim obicajima i ogranicenjima, cemu onda zabraniti nesto? Pravi musliman ni nece jesti svinjetinu i piti alkohol.
Jel tako?
Doduse, taj znakic sa prekrizenom svinjom verovatno znaci da se u avionima ne sme konzumirati nista od svinjetine a ne samo da oni ne sluze.znaci ako si poneo djacki sendvic sa nekom svinjskom sunkom, ne vadi u avionu, mogao bi se alarm upaliti, ako gica krene da rokce iz sendvica.
Evo, opet nam nije jasno cemu ta zabrana u BBI centru a sad i u BH airlines-u? Slika

P.S. Ne vidim ja u tvojim postovima nista sem ozlojadjenosti i protesta, koji nema bas puno smisla. :confused3:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ljudi kako mozete ovakvu stvar skloniti u stranu i reci "nemoj letjeti sa njima" o ovim diskriminacijama treba da se bruji na sva usta, nije ukinut paradajz i gusti od jagode pa da ljubitelj gustog i paradajza protestvuju, ukinuto je nesto sto se muslimanskoj vjeri "zabranjuje" alkohol i svinjetina.
Poslije ovog ukidanja ocekujem i novo ime "air muslimanija" sta ima koji davo da se zove "air Bosna" kad diskriminise jedan narod u toj Bosni.
Pricamo o nekom kupujmo nase, koristimo nase, necemo uvozno... a kad se postavi jedno ovakvo pitanje onda nemoj letjeti sa njima vec nekim madarskim ili njemackim kompanijama.
Kako sutra da podrzimo akciju kupujmo nase, evo vi koji pisete da ako ti smeta ne letis ovom avio kompanijom objasni kako?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
@SilvioDante
To sto 80% nije bilo krsteno govori samo o tome kakav smo narod. Nikome nije bilo zabranjeno da se krsti, ko god kaze da mu je bilo zabranjeno - sere i to naveliko.Nikome nije bilo zabranjeno da ide na vjeronauku, samo sto gotovo niko od Srba nije isao, to je nas problem. I prije rata su djeca isla na vjeronauku,posto sam isao par godina u Hrvatskoj u skolu, znam, iz mog je razreda sigurno njih 10 islo na vjeronauku,katolicku , naravno. Muslimani su se , manje - vise, redom sunetili, a Srbi se,barem u gradovima(u selima je bilo drugacije) uglavnom nisu krstili.
Kod svih se jednako , kako ti kazes, nametao ateizam ispred vjere i svi su ucili tu, tebi toliko mrsku Darvinovu teoriju(koju uce sva djeca na razvijenom zapadu),ali opet, neki su nastavili ici u crkvu i krstavati djecu, a neki nisu.
A krstiti se moralo, prije i poslije izgovaranja molitve,obavezno,ali pretpostavljam da ti bolje znas kako je bilo u mom razredu od mene samog.
I ne, nije ta vjeronauka napravila vjernika od mene, upravo suprotno, jos vise me odgurnula od iste.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
laoce je napisao:
@SilvioDante
To sto 80% nije bilo krsteno govori samo o tome kakav smo narod. Nikome nije bilo zabranjeno da se krsti, ko god kaze da mu je bilo zabranjeno - sere i to naveliko.Nikome nije bilo zabranjeno da ide na vjeronauku, samo sto gotovo niko od Srba nije isao, to je nas problem. I prije rata su djeca isla na vjeronauku,posto sam isao par godina u Hrvatskoj u skolu, znam, iz mog je razreda sigurno njih 10 islo na vjeronauku,katolicku , naravno. Muslimani su se , manje - vise, redom sunetili, a Srbi se,barem u gradovima(u selima je bilo drugacije) uglavnom nisu krstili.
Kod svih se jednako , kako ti kazes, nametao ateizam ispred vjere i svi su ucili tu, tebi toliko mrsku Darvinovu teoriju(koju uce sva djeca na razvijenom zapadu),ali opet, neki su nastavili ici u crkvu i krstavati djecu, a neki nisu.
A krstiti se moralo, prije i poslije izgovaranja molitve,obavezno,ali pretpostavljam da ti bolje znas kako je bilo u mom razredu od mene samog.
I ne, nije ta vjeronauka napravila vjernika od mene, upravo suprotno, jos vise me odgurnula od iste.

Apsolutno tačno. Mene je stari krstio '84, oko prvog rođendana. Poslije toga je imao frku u firmi, počela su govorkanja i slično. Onda je na nekom sastanku lijepo rekao da prisutne kolege Muslimani dovedu sinove, skinu im gaće, i ako se desi da jedan bude neobrezan, predaće i radnu i partijsku knjižicu. Naravno, poslije toga su se svi ućutali. Dvije godine kasnije, buraza je krstio bez ikakvih problema ili skrivanja. Što znači, ko je zaista htio, mogao je.

Što se tiče podatka da su djeca koja nisu bila pravoslavne vjere tjerana na časove vjeronauke, lično nisam bio svjedok, tj. moji drugovi iz razreda nisu bili obavezni.

Za Darvinovu teoriju, ponavljam, niko đake ne tjera da vjeruju u istu (ima ljudi koji ne vjeruju u teoriju relativiteta jer je ''samo'' teorija, da li zbog toga ne treba da učimo fiziku?). Zato i smatram da je prije potreban predmet gdje će se učiti o religijama uopšte, i koji će predavati svjetovna lica. Tu bi djeca mogla mnogo da nauče i o drugima, njihovim običajima i vjerovanjima. Mislim da nam je takvo znanje prijeko potrebno, s obzirom na situaciju u kakvoj živimo.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 16:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Sunecenje djece i krstenje istih. :lol: Kakve veze ima jedno sa drugim? Prvo ima veze sa higijenom, a drugo sa vjerom. Na zapadu ljudi masovno sunete djecu iz higijenskih razloga. Svakakvih sam gluposti procitao, ali ova je u samom vrhu. :lol: Pa nije valjda da je KPJ branila sunecenje djece? Za vjeru znam da nije bila pozeljna.
A sto se tice kompanije Hair :lol: Bosna, naravno da sebi skacu u usta takvim potezom. Ko ne moze letjeti bez pive i sunkarice neka ponese od kuce. 8) Iskreno letio sam sa mnogim kompanijama i pretezno se ne dobija svinjetina. Bilo je slucajeva. Uglavnom sluze jela od piletine. U zadnje vrijem dobijes sendvic od sira i poklopi se usima. Vino naravno da sluze. :) Govorim za letove po Evropi.
Alternativa je Air Srpska. Na ulazu neka dijele kesice sa cvarcima.
I mirna Bosna. :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Sunecenje djece i krstenje istih. :lol: Kakve veze ima jedno sa drugim? Prvo ima veze sa higijenom, a drugo sa vjerom. Na zapadu ljudi masovno sunete djecu iz higijenskih razloga. Svakakvih sam gluposti procitao, ali ova je u samom vrhu. :lol: Pa nije valjda da je KPJ branila sunecenje djece? Za vjeru znam da nije bila pozeljna.
A sto se tice kompanije Hair :lol: Bosna, naravno da sebi skacu u usta takvim potezom. Ko ne moze letjeti bez pive i sunkarice neka ponese od kuce. 8) Iskreno letio sam sa mnogim kompanijama i pretezno se ne dobija svinjetina. Bilo je slucajeva. Uglavnom sluze jela od piletine. U zadnje vrijem dobijes sendvic od sira i poklopi se usima. Vino naravno da sluze. :) Govorim za letove po Evropi.

Ovakva recenica u ovakvom postu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 20:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Vuk_samotnjak je napisao:
Ljudi kako mozete ovakvu stvar skloniti u stranu i reci "nemoj letjeti sa njima" o ovim diskriminacijama treba da se bruji na sva usta, nije ukinut paradajz i gusti od jagode pa da ljubitelj gustog i paradajza protestvuju, ukinuto je nesto sto se muslimanskoj vjeri "zabranjuje" alkohol i svinjetina.
Poslije ovog ukidanja ocekujem i novo ime "air muslimanija" sta ima koji davo da se zove "air Bosna" kad diskriminise jedan narod u toj Bosni.
Pricamo o nekom kupujmo nase, koristimo nase, necemo uvozno... a kad se postavi jedno ovakvo pitanje onda nemoj letjeti sa njima vec nekim madarskim ili njemackim kompanijama.
Kako sutra da podrzimo akciju kupujmo nase, evo vi koji pisete da ako ti smeta ne letis ovom avio kompanijom objasni kako?

Potpisujem

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56

A ja sam odrastao na pustom ostrvu i jebao Pamelu Anderson, ali sam bio tužan jer nije bilo kuma da mu ispričam. Wolfsburže, priče za malu djecu nemaju uzalud dodatak ''za malu djecu''. Ja nisam baš toliko mlad, i sjećam se priča svojih drugara iz vremena prije rata, i svojevrsnog obreda koji je pratio obrezivanje. Tako da, te priče o higijeni stoje samo jednim dijelom, a za vrijeme komunizma su se koristile kao alibi. To što na zapadu (i ne samo kod njih, već i u na Dalekom istoku, većem dijelu Afrike, itd.) često obrezuju djecu nema veze sa ovom našom pričom. Takođe, praksa obrezivanja novorođenčadi se značajno smanjila u zadnjih 50 godina, jer postoje naučne sumnje koliko je ono opravdano.
Mada Kur'an ne navodi da je obrezivanje obavezno, ono je preporučeno hadisom, i praktično se podrazumijeva, kako bi se musliman razlikovao od nemuslimana (jer je prorok Muhamed navodno rođen obrezan).
Tako da, pročitaj još jednom, pa ako i dalje misliš da nema veze jedno sa drugim, i da je to ''najveća glupost koju si u životu pročitao'', ja ti odajem priznanje, da imaš dobru selekciju štiva.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 23:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
dopada mi se izjava "na zapadu masovno sunete djecu"..... :lol: e dobicu i ja tu glupu vizu pa otici na zapad cisto da se uvjerim..

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Dust je napisao:
Letim svake godine, preko okena i unutar US. Jos nikada, NIKADA, nisam vidjela na jelovniku svinjetinu. Uglavnom je riba, piletina i ponekad beef.

A šta ako je neko kao npr. ja alergičan i na piletinu (kupovnu naravno ala Cekin i slično smeće) i na skoro sve vrste ribe. Mogli bi janjetinu. Nemam ništa protiv. Ukusnija je od svinjetine svakako. Ali ovaj potez im je pogrešan! Što se tiče alkohola tu su donekle u pravu. Kome još trebaju pijani putnici? Možda eventualno pivo ili neko drugo blaže piće ali nikako žestice.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 08:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Nisam rekao da je najgluplje sto sam procitao ,nego da je u samom vrhu skale sa glupostima. Otprilike znam sta si htio reci, ali nisi nasao adekvatno poredjenje. Da si rekao da muslimanska djeca idu u mejtaf, a pravoslavna se krste, to bi moglo proci. Ali sunecenje ili obrezivanje porediti sa krstenjem mislim da ne ide. Obrezivanje nije nesto na sta su "pretplaceni" samo muslimani. I taj cin nije pod mus. 8) Hajde mi opisi taj takozvani obred koji si vidio ili cuo kod obrezivanja muslimanske djece. Da i ja nesto naucim. Skrenuli smo sa teme, ali i nije neka tema.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li je poredjenje na mjestu ili ne, je nebitno, u svakom slucaju je upalilo kad je njegov otac to poredjenje napravio :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 08:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Nisam rekao da je najgluplje sto sam procitao ,nego da je u samom vrhu skale sa glupostima. Otprilike znam sta si htio reci, ali nisi nasao adekvatno poredjenje. Da si rekao da muslimanska djeca idu u mejtaf, a pravoslavna se krste, to bi moglo proci. Ali sunecenje ili obrezivanje porediti sa krstenjem mislim da ne ide. Obrezivanje nije nesto na sta su "pretplaceni" samo muslimani. I taj cin nije pod mus. 8) Hajde mi opisi taj takozvani obred koji si vidio ili cuo kod obrezivanja muslimanske djece. Da i ja nesto naucim. Skrenuli smo sa teme, ali i nije neka tema.

U slucaju nasih prostora i naroda, jeste.
Na stranu to sto je masa ljudi to obavila ili obavlja bez nekog specijalnog vjerskog obreda ili prisustva imama, ali se zna zasto i ko je to isto cinio... Iako postoji medicinsko - higijenski aspekt, naivno je tvrditi da su bas muslimani u ex YU bili ti koji su , eto bili najsvjesniji po pitanju medicine i higijene, pa navalili zbog toga....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 00:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Još malo pa će muslimansko-hrvatska Federacija, biti samo muslimanska Federacija.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ja i dalje ne vidim cemu toliko sablaznjavanje nad njihovom odlukom. Meni licno nece ugroziti identitet ako u toku leta na meniju nema krmetine ili zeste. Biram kojom kompanijom letim i samim tim biram njihove uslove. Kod mene u kuci se ne pusi i to je moje pravilo, ako neko ne zeli samo zbog toga da mi dodje u goste - to je vec njegov problem a ne moj. Isto tako i ja postujem tudja pravila. Sasvim jednostavan princip.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Eto srece da su to tamo necija tudja pravila.
Ovako na prvu ruku, sablaznjavanje je zbog toga sto se ljudi ponasaju kao da su na fucking bliskom istoku.

filozof sa vrbasa je napisao:
Još malo pa će muslimansko-hrvatska Federacija, biti samo muslimanska Federacija.

Tako im i treba, za to su se borili.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]