banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 18:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2010, 11:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
_zoka je napisao:
amidža je napisao:
Možemo li nas dvojica pričati o nečem zajedničkom?

Naravno.Samo se od gledanja u prošlost moramo okrenuti gledanju u budućnost.Samo bojim se da SDP takođe previše gleda prošlost i ne da joj da ode u zaborav,tamo gdje joj je i mjesto.

Kako bi ti okvalificirao jednog Dodika?
Smatra se socijaldemokratom a dopušta sebi izjave tipa:
"neće nama suditi sudije muslimani".
Jeli ljevičar ili desničar ili po potrebi?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 11:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
amidža je napisao:
Kako bi ti okvalificirao jednog Dodika?
Smatra se socijaldemokratom a dopušta sebi izjave tipa:
Jeli ljevičar ili desničar ili po potrebi?

1.Sirovina
2.Pragmatičar koji će reći šta god treba i zastupati stavove koji su dijametralno suprotni ako to ide u njegovu korist,od krajnje ljevice do krajnje desnice.
3.Kriminalca,nekoga ko neće prezati od nezakonitih radnji kako bi ostvario materijalnu korist.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 12:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

OK.

Možeš li te iste osobine svojstvene Dodiku naći kod političkog establismenta SDP-a??

Evo recimo da preskočimo Zlatka Lagumdžiju da u fokus uzmemo:

1.Pudarić Svetozar - Predsjednik Glavnog odbora SDP BiH
2.Imamović Jasmin - Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH
3.Domazet Anto
4.Popović Slobodan
5.Vidović Tomo

ili neko iz niza od 118 članova:

http://www.sdp.ba/Default.aspx?categoryid=111&sub1=3

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 12:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Opet džaba....Ja kad vidim SDP,vidim Lagumdžiju,vidim Komšića,a bogami vidim i ovog infantilnog Popovića....Čini mi se da je i onaj bivši potprjedsjedik Tomljanović iz SDP-a....e vidim i njega....Ništa privlačno vala.....

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 12:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Opet džaba....Ja kad vidim SDP,vidim Lagumdžiju,vidim Komšića,a bogami vidim i ovog infantilnog Popovića....Čini mi se da je i onaj bivši potprjedsjedik Tomljanović iz SDP-a....e vidim i njega....Ništa privlačno vala.....

Ni meni se ne sviđa Lagumdžija!Mišljenja sam da je narcisoidni egomanijak i ako nas gledaju ovi iz SDP-a ja ih molim da "lepog Zlaju" već jednom maknu sa pozicije lidera.
No zbog narcisoida Zlaje ne mogu negirati pozitivnu ideju socijaldemokratije niti čitavu armiju intelektualaca unutar SDP-a koji su ipak jedina multietnička stranka u BiH koja nije zatrovana devijacijama svojstvenim ostalim političkim partijama.

U svakom slučaju cijenim tvoju namjeru da podržiš nekog ko neće radikalizirati situaciju u BiH.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Evo malo o multientnicnosto:
1991
http://img23.imageshack.us/img23/7289/e ... st1991.png
2009
http://img17.imageshack.us/img17/5296/e ... st2009.png

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
amidža je napisao:

Sto se mene tice ova izjava je skroz na mjestu, jer te sudije ne rade na principima pravde i prava nego na svojim muslimansko-nacionalistickim principima.

A na ovu pricu da je SDP multietnicka, socijaldemokratska stranka mogu samo da se :lol: ...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne vjerujem u postojanje jednog covjeka koji bi u isto vrijeme bio dobar za Srbe, Bosnjake i Hrvate.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 19:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
amidža je napisao:

Sto se mene tice ova izjava je skroz na mjestu, jer te sudije ne rade na principima pravde i prava nego na svojim muslimansko-nacionalistickim principima.

Mislim da je Barašin pravi primjer da ova izjava ne pije vode.Da ne govorimo o tome koliko je to šovinistička izjava.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne vjerujem u postojanje jednog covjeka koji bi u isto vrijeme bio dobar za Srbe, Bosnjake i Hrvate.

Sta fali onom Bajicu, iako je Srbin, ja bih mu dao svoj glas. Po dosadasnjem, covjek mi djeluje skroz realan i ok, moguca opcija za sviju?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
To je sirovo receno (da bi imalo veci efekat), ali je ziva istina. Mozemo sporiti o nacinu na koji Mile govori stvari, ali on govori istinu. Svaka mu je na mjestu. Da se razumijemo, nisam ja Lemijev fan i sl, ali on govori ono sto ovi "multietnicari" (iz kojeg god naroda dolazili) ne vide. Kao sto je i Zoka napisao...lakse je sa Haretom nego "multietnicnim" Lagumdzijom (ako se uopste moze o nekoj saradnji pricati). Zalosna je cinjenica da mnogi u nesretnoj BiH ne zele da prihvate realno stanje stvari.
Bilo ko treba da se osvrne oko sebe i prihvati realnost. Koliko se RS uvazava (kao sto se ne uvazava) toliko ima osnova da ova nakaradna BiH opstane.
I smijesno mi je kad se pomene Bajic iz Rudog. Lik je u fokusu samo zato sto je Srbin. Covjek se ni po cemu ne razlikuje od plejade Sarajevskih politicara. Kao, evo ga...on je "mlad" i Srbin...pa daje za pravo BiH unitaristima da govore kako "velika vecina Srba u BiH podrzava istu (a ne genocidnu tvorevinu,republiku sumsku i sl) i da im kuca srce za tu "jednu jedinu". :roll:
A kada se tim istim ljudima spomene "njihov" Dzevad Galijasevic...onda krene prica "Milin covjek, placenik, mafijas...ovo-ono".
Mene upravo te stvari frustriraju i od ljudi koji zele suzivot (ali uz sagledavanje realnog stanja stvari i u koje sam sebe ubrajam ) i koji ukazu na to isto stanje stvari prave okorjele soviniste/nacionaliste/fasiste (ili kakve vec pogrdne nazive). Ja cu uvijek reci da mi nekad imponuje kada vidim ko "nas" sve smatra sovinistima/nacionalistima/fasistima. Samo mogu da odjebu u troskocima. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ERROR

Da li bi Bajic trebao da bude opcija za mene samo zato sto je Srbin?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Mislim da je Barašin pravi primjer da ova izjava ne pije vode.Da ne govorimo o tome koliko je to šovinistička izjava.

Imamo situaciju u kojoj su Muslimani uzurpirali sud i tuzilastvo i zloupotrebljavaju ga u korist muslimanskih nacionalnih interesa. Ako neko ima da kaze nesto protiv toga on nije sovinista.
Izjava ima smisla.
Kakav Barasin, kakvi sovinisti...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 21:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa Barašin je Srbin,a više radi protiv Srba od svih muslimana tamo....Uostalom,boli me uvo,glasaj za Dodu i grcaj još četiri godine.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Pa Barašin je Srbin

Pa i Komsic je Hrvat, ali je zato muslimanski politicar. :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Pa Barašin je Srbin,a više radi protiv Srba od svih muslimana tamo....Uostalom,boli me uvo,glasaj za Dodu i grcaj još četiri godine.

Mozes ti i bolji odgovor napisati. :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 11:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ima ona poznata biblijska :

"Propast tvoja dolazi iz tebe, Jeruzaleme!".

Do nas je!
Na sve tri strane postoje radikali koji su operisani od odgovornosti i vuku poteze koji usložnjavaju situaciju do usijanja.Ako se tako nastavi zna se šta slijedi.
Samo se pitam jesu li ljudi svjesni šta to znači.
Da se razumijemo, meni je lakše sad ratovati sa kompletnom ratnom opremom nego prije u tenisicama i lewiskama.Ali to je nešto zadnje na što bih pomislio.
Neko je davno rekao da je bolje godinama pregovarati nego dan ratovati.Onaj ko je izgubio nekoga ili imovinu koju je sticao cjeli život zna suštinu te izreke.
Ali da nebi došlo do takve kataklizme moraju se demokratskim putem birati normalni,progresivni i civilizovani ljudi koji su okupljeni u zdravim političkim opcijama.

DO NAS JE.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 11:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
_zoka je napisao:
Pa Barašin je Srbin

Pa i Komsic je Hrvat, ali je zato muslimanski politicar. :roll:

Upravo tako....Šta ti znači sudija musliman?Je li to automatski znači da je on nepošten,podmitljiv,šovinista?A ako je sudija Srbin onda je sve cool i fancy?Nije problem u sudijama Muslimanima,nego u Dodiku koji je toliko zavukao ruke u naše džepove da bi ga osudio sve i jedan sudija koji drži do sebe.To "sudija Musliman" je samo fraza da bi ga ti spasio od prdekane još četiri godine....

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 11:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
_zoka je napisao:

Mozes ti i bolji odgovor napisati. :-?

Možda....ali nemam snage,ni živaca da se prepucavam sa idolopoklonicima....Jer to je upravo to.Idolopoklonstvo.Nije mi dosta što u kući ratujem sa jednim pa treba i ovde da se nerviram.Nemam više snage da objašnjavam da srpski nacionalni interes nije da Dodik ne ode u zatvor i da ostane na vlasti još četiri godine dok ću ja za to vrijeme razmišljati kako da zasnujem porodicu i da strepim da li će to moje buduće dijete imati šta jesti,obući.Da li će imati pravo na kvalitetno obrazovanje,zdravstvenu zaštitu......nego da je srpski nacionalni interes da ja sa 31 godinom imam već dvoje ili troje dijece koja će imati sretno djetinjstvo.Jer u suštini sve se svodi na to.Na pravo SVIH da imaju sretno djetinjstvo,a ne da budu taoci nekih koji su svojoj djeci pružili sve,a mojoj otimaju i ovo malo što imaju....
Ovo je možda malo konfuzno,nabacano ali ja se tako osjećam.Izgubljeno.Razočarano.Slagano.I umjesto da sada vidim neku kritičnu masu koja je na spremna da promjeni nešto na slijedećim izborima,vidim gomilu koja će ovo stanje bunila u kojem živimo samo još više zacementirati i da ću slijedećih par godina ostati u ovoj žabokrečini.....

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Flavoure-Flave je napisao:
@ERROR

Da li bi Bajic trebao da bude opcija za mene samo zato sto je Srbin?

Napisah ovo kao odgovor na @Filozofovu tvrdnju da Srbin ne moze biti dobar Bosnjaku i Hrvatu, kao i obrnuto....

Naime, zivim u zemlji gdje politicari rade i za mene, mada nisam ni krscanin, ni Sved , te mi je nebulozno cuti tvrdnju da mi neko s kim imam vise zajednickog ne moze biti ok, samo zbog nacionalne pripadnosti....

Kad-tad, ljudi ce morati poceti jedni drugim vjerovati, jer su osudjeni jedni na druge, te se pokusati zajedno iscupati iz zacaranog kruga , koji je dobar samo za muljatore i politicare.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]