Nikad ne bih abortirala... milioni žena na ovom svijetu imaju tu nesreću da ne mogu imati dijece..a djeca su najveće bogatstvo čovjeka. Društvo ( školstvo ) se treba pobrinuti za sexualna predavanja u školi, ali isto tako i roditelji dosta toga mogu djeci da objasne o sexualnim odnosima i kako se zaštititi od neželjene trudnoće a i drugih spolnih bolesti. Jednostavno nisam za abortus..i imam hiljadu objašnjenja zašto ga ne treba raditi.
A što se tiče rastave, danas je ljubav i brak izgubio svaki smisao, većina mladih danas govori da ne vjeruju u ljubav i brak, a po meni je to jako ružno. Ja vjerujem u ljubav i ljepotu življenja u dvoje. Nisam pristalica braka nakon dva mjeseca poznanatva i nakon nekoliko mjeseci braka traženja razvoda, to mi nikako nije jasno, a zaklinju se pred Bogom jedno drugom na vječitu ljubav, u dobru i zlu... Mislim da brak iziskuje mnogo truda, povjerenja, odricanja i poštovanja. Pored svega ovoga, nikako nisam pristalica nasilja u porodici i samo ako do takvog nečega dođe podržavam razvod. A za sve ostalo treba se dobro razmisliti da li je taj neko zaista osoba s kojom Vi želite provesti ostatak svog života, jer to nije mala stvar.
|