Zaista je čudno o čemu pojedinci pričaju na ovoj temi.
Kakvo je stanje u bolnicama, kako se ide na operacije brže ili sporije, pažljivije ili sa manje pažnje, sa boljim ili lošijim tretmanom
svako zna. To je jedna od javnih tajni koja se prećutkuje i stalno izbjegava. Zato ne treba da čudi što su svi stali iza doktora koji je kriv za ovaj slučaj o kojem govorimo čitavo vrijeme, jednostavno
mafija se počela osjećati ugroženom.Jer svi oni vrlo dobro znaju šta svako od njih radi, i kad se neki od njih nađu na udaru ostali se počinju osjećati nesigurno zbog svojih "plemenitih djela" pa požure da stanu u zaštitu kolega. Bilo je ljudi koji su naveli konkretne primjere, evo da dam i ja mali doprinos. Junak ove priče je niko drugi do predsjednički kandidat, dr. Krsto Jandrić. Da bi teško bolesnog čovjeka primio stručnjak sa drugog kliničkog centra, bilo je potrebno platiti 1000 KM. U takvim momentima o takvim stvarima se ne razmišlja, pare se bukvalno izmišljaju, a "mafija u bijelom" to dobro zna i obilato koristi. Jednostavno dobiješ ucjenu, ako nećeš čovjek nikad neće otići na bolju kliniku koja može još nešto pokušati, a vrijeme je dragocjeno. Bilo je slučajeva ljudi koji su javno optuživali doktore za traženje mita, čini mi se da je bio u pitanju načelnik Bilbija. Neki jadnici su ga optužili tek kada im je sin umro, on je sve demantovao i rekao da se radi o "lošim ljudima spremnim na sve", tako nešto. Ne znam kako se završilo. Kada sam vidio da je Krsto kandidat za predsjednika, pomislio sam sigurno je njegov slogan "Poštenje prije svega". Ipak njegov slogan je bio nešto kao "Narodni čovjek", ja bih rekao "Niko ne otima pare od naroda kao on".
Ima onih doktora koji mijenjaju modele Mercedesa svakih par mjeseci a rade sa teško bolesnim ljudima, malen je ovo grad i sve se to zna i ne može se sakriti. Tačno se znaju cijene za neke stvari.
I zato kada čujem jadikovanje studenata medicine, "Znaš li ti kolika je plata doktora početnika", Pa "Znaš li ti da ima XX dežurstava a plata oko 650 KM", pomislim u sebi "Ništa ne brini, brzo će te starije kolege uputiti u sve "tajne posla" ako se zaposliš u KCu.
A tako je i na fakultetima, dobar primjer je profesor Kravarušić. Takvih profesora koji imaju malu prolaznost ima na svakom fakultetu nekoliko, ali oni su imali sreće pa nisu nabasili na Špirićevog sina. A dekan stari lopov Kondić.
Pa kod zapošljavanja, zna se koliko košta pojedino mjesto i ko je "čovjek od povjerenja".
Imate na sajtu patriota izjavu ministra policije "da bi jedno zataškavao stvari koje su u interesu RS, jer svi smo mi prolazni a Rs je veća od svih nas". Sve je autentično, izjavu je snimio jadnik koji je poginuo u slučaju u kojem je ajkulin otac stradao. Je li potrebno govoriti kakav bi odjek imala takva izjava u normalnom svijetu? A od naših smrdljivih medija jedino je Patriot objavio tu izjavu. Ministar koji je bio niko i ništa odjednom je napravio kuću od par miliona maraka u centru grada. Imate na sajtu Vlade biografiju njegovu, radio čovjek u izdavačkom preduzeću "Vuk Karadžić", ogranak Banjaluka. Od sada tražim posao u izdavaštvu, nisam znao da tolike pare tu leže.

Ali ipak čovjek ima kvalifikacije, on je kadar original "Made in Laktaši".
I zbog tih stvari uvijek ćemo biti crna rupa Evrope, necivilizovani divljaci greškom zalutali na starom kontinentu. Pasoš nam služi da brišemo dupe sa njim jer putovati sigurno ne možemo, a kad nam se posreći da nam neko udijeli vizu smiju nam se carinici kada vide iz koje smo zemlje. A moramo lagati odakle smo, jer ako kažeš iz Bosne očekuju da izvadimo kalašnjikov i sve ih pobijemo.
A to je sve radi takvih stvari i ljudi koji ih rade i podržavaju.