banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 11:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2002, 06:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
MUAMER je napisao:
Sve prirodne nedace koje zahvataju USA su BOZIJA KAZNA

A prirodne nepogode u ostatku svijeta su cija kazna Muamere? Djavolja?

I sta je sa ostalim svijetom i njihovim nedacama? Zemljotresi u Turskoj, Japanu... poplave u Europi i Aziji.... sushe u Africi.... zarazne bolesti u Africi, New Zealand.....
Sve sto se desava je od Boga u to vjerujem, ali glupo je tvrditi da Bog kaznjava samo USA. Katastrofe su bile i bit ce.

MUAMER je napisao:
a bice ih jos nebrinite se.

Normalno da ce ih biti. Ko u to sumnja? Dok je svijeta bit ce i katastrofa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2002, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
amila.j. je napisao:
glupo je tvrditi da Bog kaznjava samo USA

Slažem se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2002, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

15.11.2002
Za trećinu Britanaca Bush je veća opasnost od Sadama
Trećina građana Velike Britanije smatra da je američki predsednik George Bush veća opasnost za mir u svetu nego irački lider Sadam Husein, objavljeno je u četvrtak u Londonu. Prema istraživanju koje je sproveo vodeći analitičar javnog mnjenja i savetnik predsednika Busha, Robert Lunc, ističe se da 32 odsto Britanaca uopšte ne veruje američkom predsedniku i "plaši ga se". (Tanjug)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2002, 17:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ko god sa Amerima kolo igra zdrma ga kazna i treba

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2002, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

25.11.2002
Nemački kapital napušta zemlju
Oko 40 odsto malih i srednjih preduzeća namerava da napusti Nemačku zbog haotične finansijske i poreske politike. Oni koji iz različitih razloga ne mogu da napuste zemlju, nameravaju da ulažu u inostranstvu. Jedno istraživanje sprovedeno među nemačkim privrednim savetnicima potvrđuje ovu konstataciju. Čak 70 odsto njih opisuje sadašnje stanje u nemačkoj privredi kao "loše ili veoma loše". Savetnici upozoravaju na "zastrašujući nedostatak investicija u Nemačkoj". Pri najavljenoj stopi privrednog rasta od jedan odsto u sledećoj godini, realno je očekivati porast, a ne pad nezaposlenosti.

Frka je počela...ustvari nije počela jer već traje. Biće još gore jer koliko je meni poznato sve zemlje koje su imale aktivno učešće oko raspada SFRJ će žestoko stradati, pašće ekonomski, budiće se nacionalizam, manjine će stvarati probleme, neki djelovi zemalja će htjeti da se odvoje. Ista stvar koja je bila u SFRJ a koje su oni pripomogli. Kad su ovde neki htjeli ocjepljenje zapad je to podržao i dozvolio pa će sad i njihove manjine reći "sad dajte isto i nama". Ovo mi je poznato od ranije a da ne kažem da piše u prorocima Starog Zavjeta pa mi je interesantno vidjeti kako se sve ispunjava :)

U interesantnom vremenu živimo...vrlo interesantnom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2002, 01:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Sep 2002, 00:27
Vader je napisao:
25.11.2002
U interesantnom vremenu živimo...vrlo interesantnom

nazalost ... :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2002, 09:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

:D
Pa može biti i "nažalost" ali meni je drago :). Ne bih ovo mijenjao ni za šta. Ono što se ovih godina mog duhovnog rada dešavalo oko mene i u meni pa onda sve ono što sam naučio, vidio, saznao, iskusio, doživio, osjetio, spoznao ni slučajno ne bih mijenjao za prosječan život prosječnog pojedinca. A ko zna šta me tek čeka :)

Ljudi sami sebi mogu oplemeniti život. Svi to i ovako rade ali to mogu raditi u znatno većoj mjeri, na znatno višem nivou i na mnogo pozitivnije načine nego što sada rade. I time bi sebi učinili život pozitivno interesantnim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2002, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Vader je napisao:
Ljudi sami sebi mogu oplemeniti život. Svi to i ovako rade ali to mogu raditi u znatno većoj mjeri, na znatno višem nivou i na mnogo pozitivnije načine nego što sada rade. I time bi sebi učinili život pozitivno interesantnim.

Da, fino receno :multi:
Samo, to oplemenjenje ne mora da bude na duhovnom nivou, postoje razni nacini da sebi zivot i treutke ucinis interesantnijim i kvalitetnijim!
:angel:

[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2002, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ako si učiniš život kreativnim i pozitivnim na bilo koji način koji pri tom ne šteti drugima to je već samim tim duhovni rad. Ja pod duhovnost i duhovnu izgradnju ne smatram samo čitanje svetih spisa, meditaciju i slično već i čitanje književnih djela, slušanje muzike, gledanje dobrog filma, bavljenje sportom i umjetnošću, prijatan razgovor sa dragim osobama, učenje bilo čega što se može pozitivno iskoristiti, pozitivne misli o nekome ili nečemu itd. Dakle sve što je pozitivno, što ne šteti drugima, što nas i druge čini istinski sretnim je duhovni rad. Ne kaže se džabe za neke načitane, prijatne, pozitivne osobe da su produhovljene iako možda nisu ni čitali svete spise.

Sve se na kraju svodi na duhovnost ;)

Istina je da ja potenciram strogi duhovni rad kroz čitanje svetih spisa, molitvu, meditaciju i neke druge duhovne metode ali samo zato što to predstavlja znatno brže napredovanje na svim nivoima. Pri tom naravno treba duhovnost pribavljati i kroz one gore pobrojane aktivnosti a ne na samo jedan način.

Istinska duhovnost bez obzira kako je stekli i kako je zvali nam je danas potrebnija nego ikad, posebno nama sa ovih prostora. Nadam se da će neki tekstovi koje ću ako Bog da u narednom periodu postaviti ovo bar malo objasniti i dokazati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2002, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Naravno i ja ne smatram "duhovnost" samo ono sto govori o religiji, svetom, crkvi i sl.
Cesto i sama kazem za nekog ko mi se extra svidja kao osoba da je "pun duha", da zraci,a pri tom ne misleci na sveti duh, vjeru i sl...

Vader je napisao:
Ja pod duhovnost i duhovnu izgradnju ne smatram samo čitanje svetih spisa, meditaciju i slično već i čitanje književnih djela, slušanje muzike, gledanje dobrog filma, bavljenje sportom i umjetnošću, prijatan razgovor sa dragim osobama, učenje bilo čega što se može pozitivno iskoristiti, pozitivne misli o nekome ili nečemu itd.

U potpunosti se slazem sa ovim!! :multi: (za ne povjerovati :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2002, 18:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja pod duhovnim okrepljenjem Vader smatram prelistavanje START-a i svih drugih casopisa nocne literature.Pust ba vjeru kome je do nje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SAD odbijaju irački izveštaj o naoružanju
Američka administracija odbacuje irački izveštaj o programima za biološko, hemijsko i nuklearno naoružanje, iznuđen nedavno od vlade u Bagdadu Rezolucijom Saveta bezbednosti 1441. Prvo zvanično reagovanje Washingtona na taj dokument glasi da je iračka deklaracija upadljivo nekompletna ? bez obzira na svoj "enciklopedijski obim" od 12.000 kucanih strana. "Mi znamo da Irak poseduje oružje za masovno uništenje, kao i da ima programe za dalju proizvodnju tog naoružanja", saopštio je izveštačima iz State Departmenta pomoćnik državnog sekretara SAD Richard Boucher. "Problem je u tome što je ono što je izostavljeno iz iračkog izveštaja isto toliko značajno - ako ne i značajnije - od onoga što se nalazi u dostavljenom izveštaju." (SENSE)

Amerikanci samo traže povod za rat. I to što im je Irak dozvolio da UN inspektori pregledaju ono što žele pregledati je samo slika pred svijetom a već su odavno odlučili da ratuju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 10:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Citiraj:
Amerikanci samo traže povod za rat. I to što im je Irak dozvolio da UN inspektori pregledaju ono što žele pregledati je samo slika pred svijetom a već su odavno odlučili da ratuju.
Jedna od izuzetno rijetkih stvari u kojima se slazem sa tobom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2002, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

29.12.2002
Napad na Irak počinje 21. februara
Rat protiv Iraka "počeće 21. februara u ponoć", tvrdi britanski tabloid Sunday Express pozivajući se na detalje koje je američki predsednik George W. Bush telefonski saopštio izraelskom premijeru Arielu Sharonu na sam Božić. "Datum su potvrdili službenici britanskog ministarstva obrane koji rat očekuju u drugoj ili trećoj sedmici februara", dodaje list. Sunday Express piše da se mogu očekivati "najrazorniji vazdušni napadi koje je svet ikad doživeo", kao i da bi u Veliku Britaniju moglo stići 110.000 iračkih izbeglica.

Vrh

Tema posta: jojjjjjjjjjjjj
PostPoslato: 30 Dec 2002, 15:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Dec 2002, 16:22
pa meni rodjendan 22....al cu da ga proslavim.....mislim oni dole ce da slave....budale....

muamere...ne znam odakle si...ali cu ti nesto reci.....svaki rat je vezan za religiju....jer se oko nje sve vrti..u ratu..u politici.....tako da ti bolje nesto malo citaj...nemoj sve bacati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2002, 11:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovom prilikom zelio bi da uputim pitanja Amili i Balkan Expres zasto toliko branite SAD i sta su to one vama dale toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2002, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Svaki rat je rad necastivog. Trenutno stanje u svetu nije nista strasno, jer uvek moze biti jos gore. Setite se kuge koja pobi pola Evrope. Jel ovo sad strasnije od toga tada ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 10:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E ako je svaki rat vjerski sta su bili prvi i drugi svjetski rat da nisu i oni bili vjerski e moj sinko svaki rat je baziran na ekonomiju vjeru nikad to zapamti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Poplave širom Engleske
Hiljade Britanaca se priprema za velike poplave, naročito na jugu i istoku Engleske. Kako javlja BBC, mnoge reke su se izlile zbog višednevnih obilnih padavina. Poplavljeno je stotine hiljada hektara, neka naselja već su odsečena, dok su druga upozorena da se pripreme za najgore. Mnogim ljudima je rečeno da sklone porodice i imovinu na sigurno, a farmeri odvode stoku na viši teren.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 10:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader sta ja kazem Bozija kazna.Niko nije njegove kazne se spasio i nikad nece.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]