Vader je napisao:
Upravo tako.
Kao da neki ljudi samo traže povod da "planu", da se kao nešto uvrijede, a sve sa nekom nacionalističkom pozadinom, kao nemoj me zvati ovako već ovako, a drugi kaže obrnuto, i tako u krug. A te etikete kako će se neko zvati su totalno bezvezne i nepotrebne, dok se sa druge strane zanemaruje ono što jeste bitno : kakav je ko kao čovjek. To je jedino mjerilo vrijednosti, a ne te nacionalne, vjerske i rasne etikete. Zato su one skljocine (i slične) teme nebulozne, i treba ih se kloniti i ignorisati ih. Ustvari ignorisanje takvih ispraznih rasprava dolazi i samo od sebe iz osoba koje ne gledaju na te etikete već vrednuju ljude na druge načine.
Koje licemjerstvo. Fuj! Ti i Micelijus oduzimate pravo Bosnjacima na nacionalnost, "
kao ono bitno je da si dobar musliman.... sram te bilo, moras bit' dobar musliman, kakav Bosnjak bla bla bla....." a onda ovamo pricate o pripadnicima svoje nacije Srpske jel'te, o nebeskom narodu, o azdaji Europi..... ma fuj. Boli me, budi hrchak ako hoces, ali mene ces nazivati onako kako ti ja kazem, a ne onako kako tebi odgovara, svidjalo se to tebi ili ne. Drugarici Weronicki sam samo naglasila da ako hoce toleranciju nekog Jugoslovenskog drustva, i ako zagovara ponovno ujedinjenje naroda, onda te iste narode MORA oslovljavati onako kako to oni hoce i zele, na sta je ona pristala (hvala drugarice Weronicka). Ma koji qc se petljam u ovo smece. Vozdra, selam, peace, shalom ko sto neko rece