banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 12:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
оне који се стиде када их неко зове Муслиманима или Хришћанима,..., и не треба тако звати, јер то и не заслужују.

Oni ni ne znaju šta to znači.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ma ne kazem da bi me to vrijedjalo, naprotiv... nego kazem, da nije uobicajeno tako nekoga zvati. Nije weronicka "komsije iz federacije" nazvala muslimanima bas zato sto zaista zive kao dobri muslimani, pa se ova uvrijedila, nego jednostavno nije znala kako drukcije da ih zove. (ne znam ni ja, meni ne odgovara ono Bosnjaci) Tako da je to vjerovatno izgledalo uvredljivo.

I da, greska, nije u pitanju Dove nego Dust. sorry, ako ima neke veze.

Poslednji put menjao Bik dana 14 Dec 2006, 12:39, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Bik je napisao:
E jebat ga, ja vise ne znam koga smijem zvati Bosanac, koga Bosnjak, koga Hercegovac, koga Krajisnik... nikad ne znas ko ce se uvrijediti. bezze je to. Sto kaze Edo Maajka, "ne znam sta je pravo - bok, selam ili zdravo" ili tako nesto. A sve isto.

Upravo tako.
Kao da neki ljudi samo traže povod da "planu", da se kao nešto uvrijede, a sve sa nekom nacionalističkom pozadinom, kao nemoj me zvati ovako već ovako, a drugi kaže obrnuto, i tako u krug. A te etikete kako će se neko zvati su totalno bezvezne i nepotrebne, dok se sa druge strane zanemaruje ono što jeste bitno : kakav je ko kao čovjek. To je jedino mjerilo vrijednosti, a ne te nacionalne, vjerske i rasne etikete. Zato su one skljocine (i slične) teme nebulozne, i treba ih se kloniti i ignorisati ih. Ustvari ignorisanje takvih ispraznih rasprava dolazi i samo od sebe iz osoba koje ne gledaju na te etikete već vrednuju ljude na druge načine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ma dobro, skljoco je vise zajebant (koliko sam vidio po onoj temi "260mm") :) Provocira malo " 'nako ", a raja se pali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 18:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Dec 2006, 17:02
Izvinjavam se, ali nije valjda da se o ovakvim glupostima raspravlja... :oops:

Shugoslavija...Boze mili sacuvaj nas...ne ponovila se vise nikad... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 22:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Vader je napisao:
Upravo tako.
Kao da neki ljudi samo traže povod da "planu", da se kao nešto uvrijede, a sve sa nekom nacionalističkom pozadinom, kao nemoj me zvati ovako već ovako, a drugi kaže obrnuto, i tako u krug. A te etikete kako će se neko zvati su totalno bezvezne i nepotrebne, dok se sa druge strane zanemaruje ono što jeste bitno : kakav je ko kao čovjek. To je jedino mjerilo vrijednosti, a ne te nacionalne, vjerske i rasne etikete. Zato su one skljocine (i slične) teme nebulozne, i treba ih se kloniti i ignorisati ih. Ustvari ignorisanje takvih ispraznih rasprava dolazi i samo od sebe iz osoba koje ne gledaju na te etikete već vrednuju ljude na druge načine.

Koje licemjerstvo. Fuj! Ti i Micelijus oduzimate pravo Bosnjacima na nacionalnost, "kao ono bitno je da si dobar musliman.... sram te bilo, moras bit' dobar musliman, kakav Bosnjak bla bla bla....." a onda ovamo pricate o pripadnicima svoje nacije Srpske jel'te, o nebeskom narodu, o azdaji Europi..... ma fuj. Boli me, budi hrchak ako hoces, ali mene ces nazivati onako kako ti ja kazem, a ne onako kako tebi odgovara, svidjalo se to tebi ili ne. Drugarici Weronicki sam samo naglasila da ako hoce toleranciju nekog Jugoslovenskog drustva, i ako zagovara ponovno ujedinjenje naroda, onda te iste narode MORA oslovljavati onako kako to oni hoce i zele, na sta je ona pristala (hvala drugarice Weronicka). Ma koji qc se petljam u ovo smece. Vozdra, selam, peace, shalom ko sto neko rece :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 22:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Micelijus je napisao:
Ја бих био сретан да ме неко назове Хришћанином и трудио бих се да будем достојан тога да ме други тако зову и да ме тако доживљавају и бити Хришћанин за мене куд и камо више значи него бити Србин или Југословен или било шта друго.

Nisi ti na tom nivou.... Ti mislis da jesi, ali dok god drugi oko tebe kazu da imas jos da "radis" na sebi, nisi hriscanin, bar ne u onom smislu koji je Isus zagovarao. Kada budes prihvatio Njegovu recenicu "Ljubi bliznjeg svojega" od srca i primjenjivao je... onda ti mozda neko i oprosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ma nek ti ljubis sve oko sebe sreco... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 11:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Dust je napisao:
Micelijus je napisao:
Ја бих био сретан да ме неко назове Хришћанином и трудио бих се да будем достојан тога да ме други тако зову и да ме тако доживљавају и бити Хришћанин за мене куд и камо више значи него бити Србин или Југословен или било шта друго.

Nisi ti na tom nivou.... Ti mislis da jesi, ali dok god drugi oko tebe kazu da imas jos da "radis" na sebi, nisi hriscanin, bar ne u onom smislu koji je Isus zagovarao. Kada budes prihvatio Njegovu recenicu "Ljubi bliznjeg svojega" od srca i primjenjivao je... onda ti mozda neko i oprosti.

Ma nemoj ti tako na našeg urednika sram te bilo.. :lol: Pa zar ne osjetiš njegovo "ljubljenje"bližnjeg svog u svakom njegovom postu.... :lol: moraš skužiti da je pretrpio duševne boli raspadom jugoslavije pa nekad piše ponešen emocijama... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 12:11 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2006, 13:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 04:36
Abramovich je napisao:

Netreba da se ponovi.. Tu se i ja s tobom slazem... Ali da se napravi nova to ce se desiti prije ili kasnije...

- Ne, ali ja ipak dolazim odande....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2006, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
jugoslavija???

nikada više.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2006, 22:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2006, 16:44
Hej Slaveni!

Razvoj ove teme stvarno ogledava vladajuci faktor inteligencije nasih ljudi koji se, iako gladni, nezadovoljni, unisteni, napusteni, upropasteni krve oko tih prokletih naziva koji su izmisljeni kako bi se taj narod opljackao a pojedini kriminalci dobro obogatili.

Meni je bilo lijepo kada smo svi bili Jugosloveni i zivjeli pod motom bratstva i jedinstva. Danasnja imena i podjela naroda su za mene paradoksalna, glupa i nametnuta.
Postoji tu i niz idiotizama koji su u drugim drzavama neshvatljivi a kod nas prihvaceni zdravo za gotovo, kao npr. u Bosni imamo podjelu (medju narodom) da je musliman = Bosnjak, pravoslavac = Srbin, katolik = Hrvat... cisti idiotizam smisljen od strane gore navedenih kriminalaca samo da zavadi ljude (zavadi pa vladaj).

U tome se postavlja pitanje, kolika je razina nase inteligencije ako toliko slijepo nasjedamo na te fazone i sami sebe stavljamo u *ebenu poziciju?

Meni licno bi bilo najdraze da jednoga dana dodjem u priliku da budem drzavljanin Jugoslavije, da se zovem Jugoslovenom i da govorim Jugoslovenskim jezikom.. ziveci u sretnom bratstvu i jedinstvu sa ostalim Jugoslovenima (a ne "narodima") bez uticaja Svetih pisama, Kurana, Biblija, Zavjeta, Bhgavad Gita, & Co. i njihove bliske saradnje sa nacionalistickim kolektivom .... Bio bi to san snova...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2006, 03:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
jugoslavija???

nikada više.

Za tebe je najbolje rjesenje da se samoubijes..............

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2006, 03:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

botulin je napisao:
Hej Slaveni!

Razvoj ove teme stvarno ogledava vladajuci faktor inteligencije nasih ljudi koji se, iako gladni, nezadovoljni, unisteni, napusteni, upropasteni krve oko tih prokletih naziva koji su izmisljeni kako bi se taj narod opljackao a pojedini kriminalci dobro obogatili.

Meni je bilo lijepo kada smo svi bili Jugosloveni i zivjeli pod motom bratstva i jedinstva. Danasnja imena i podjela naroda su za mene paradoksalna, glupa i nametnuta.
Postoji tu i niz idiotizama koji su u drugim drzavama neshvatljivi a kod nas prihvaceni zdravo za gotovo, kao npr. u Bosni imamo podjelu (medju narodom) da je musliman = Bosnjak, pravoslavac = Srbin, katolik = Hrvat... cisti idiotizam smisljen od strane gore navedenih kriminalaca samo da zavadi ljude (zavadi pa vladaj).

U tome se postavlja pitanje, kolika je razina nase inteligencije ako toliko slijepo nasjedamo na te fazone i sami sebe stavljamo u *ebenu poziciju?

Meni licno bi bilo najdraze da jednoga dana dodjem u priliku da budem drzavljanin Jugoslavije, da se zovem Jugoslovenom i da govorim Jugoslovenskim jezikom.. ziveci u sretnom bratstvu i jedinstvu sa ostalim Jugoslovenima (a ne "narodima") bez uticaja Svetih pisama, Kurana, Biblija, Zavjeta, Bhgavad Gita, & Co. i njihove bliske saradnje sa nacionalistickim kolektivom .... Bio bi to san snova...

:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2006, 22:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

WERONICKA je napisao:
Abramovich je napisao:

Netreba da se ponovi.. Tu se i ja s tobom slazem... Ali da se napravi nova to ce se desiti prije ili kasnije.. :sign6: [/url]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 00:13 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Него, друже оточе, шта кажу ваши велики "пријатељи" из ЕУ о еколошко-риболовном појасу?

А то је све, како већ рекох, само почетак...

Плакаћете ви за Југом, плакати, тј. сви ми...

O druže uredniče,poštovanje....Imali smo mi puno većih problema puno VEĆIH nego što je"Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas"...Riješit će se i ovaj problem na obostrano zadovoljstvo svih nas...A što se tiče juge,pa nemogu plakati uredniče za zemljom protiv koje sam se borio od 1991-1995 i koja više nepostoji... 8) možda kad se sjetim primanja u pionire suza zaiskri i to je sve.... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Suplje price,suplje price...
Do obnavljanja i stvaranja nove Jugoslavije nece doci, jer se kod nas desilo stvaranje nacionalnih drzava,koje je u Evropi zavrseno krajem 19. i pocetkom 20. vijeka.Jedini je problem ostala BiH,visenacionalna drzava koju vecina njenih gradjana ne zeli,da budem precizniji, vecina naroda. Najvecu je gresku nakon ww1 napravio kralj Alexandar, kad nije prihvatio ponudjene mu granice Srbije(neki bi rekli"velike Srbije"), vec je , sto iz nekog Jugoslavenstva, sto iz pohlepe, prihvatio stvaranje Jugoslavije. Da je tada stvorena Srbija, danas, ali ne samo danas, vec i mnogo ranije, ne bi imali problema kakvih smo imali.Tada bi, mozda, bila stvorena i Hrvatska,Slovenija, mozda kasnije i Makedonija,kao sto su bile stvorene i balticke drzave.Da je to tada ucinjeno, ne bi imali ove bratoubilacke ratove. Naravno da bi bilo nezadovoljnih, ali to je neizbjezno.
Mozda je greska bila stvaranje jugoslavenske nacije,ali , kad se vec krenulo sa tim, trebalo je da se privede kraju, a ne da se odjednom Jugosloveni izjednace sa neopredjeljenim.Mene to podsjeca na stvaranje americke nacije, samo je razlika u tome sto su Ameri doseljenici, a nasi narodi su bili starosjedioci.
Meni je licno jako za SFRJ, volio bi da moze da se vrati ono vrijeme,ali to je nazalost nemoguce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 21:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2006, 21:23
BiLo bi nam sada lakshe da se kao jedinstvena,wecha i snazhnija drzhava mozhemo nositi s ostalim drzhavama u eUropy, medjutim uvijek kada ima vishe naroda /gotovo uvijEk/ neki narod se osili i nameche swoje prioritete,ciljeve na sthetu drugiH, tako da takwi sustavi trayu neko vrijeme,ali samo nekO i prije ili kasnije dodje do podjele. Stvari se nikada ne dogadjayu bez razloga pa tako ni podjeLe drzhawa. Samo chekam dan kada che se i oni na ruskom podruchjU josh vishe pObunity.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]