banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
F.I. je napisao:
To što neko potencira svoj stav, mi je čista sekta u svakom smislu!!! Bilo da je u pitanju vjerovanje u nešto ili nekog, bilo da je evo sad način ishrane i bilo šta drugo!!!

Sve te odluke su dio nas i čista naša intima (bar bi trebalo tako biti, jer u suproznom je ono gore!), koja postaje izlog za gledanje i natezanje, jer ne cijenimo ni sebe ni druge!!!

To što sam ja svaštojed, ne smaram nikoga niti ću suprotnu stranu ubjeđivati u ispravnost moje odluke!!! Ipak priroda je neke stvari dobro uredila, tako da se protiv prirode besmisleno boriti!!!

Čovjek je svaštojed, tako da uzima hranu i biljnog i životinjskog porijekla, tako je oduvijek bilo!!!
Danas, zbog sličnih stavova od čovjeka prave modifikovano biće!!!
Nečiji je izbor kako će se hraniti!!!

Zato svako u svoju kuhinju i nek' ćuti!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
F.I. je napisao:
F.I. je napisao:
To što neko potencira svoj stav, mi je čista sekta u svakom smislu!!! Bilo da je u pitanju vjerovanje u nešto ili nekog, bilo da je evo sad način ishrane i bilo šta drugo!!!

Sve te odluke su dio nas i čista naša intima (bar bi trebalo tako biti, jer u suproznom je ono gore!), koja postaje izlog za gledanje i natezanje, jer ne cijenimo ni sebe ni druge!!!

To što sam ja svaštojed, ne smaram nikoga niti ću suprotnu stranu ubjeđivati u ispravnost moje odluke!!! Ipak priroda je neke stvari dobro uredila, tako da se protiv prirode besmisleno boriti!!!

Čovjek je svaštojed, tako da uzima hranu i biljnog i životinjskog porijekla, tako je oduvijek bilo!!!
Danas, zbog sličnih stavova od čovjeka prave modifikovano biće!!!
Nečiji je izbor kako će se hraniti!!!

Zato svako u svoju kuhinju i nek' ćuti!!!

Nekad je bilo prirodno gledati na robove kao na bica koja se slobodno mogu maltretirati ili ubijati, vec po potrebi. ;) Ne kazem da je isto, ali je slicno, jednog dana, za ko zna koliko godina, ljudi nece moci shvatiti zasto su njihovi preci ubijali zivotinje i prolijevali krv kada su se mogli ishraniti na drugi nacin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jesi li ti pisao scenario za film Crni Gruja i kamen mudrosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 16:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Rakun_Slavko je napisao:

Nekad je bilo prirodno gledati na robove kao na bica koja se slobodno mogu maltretirati ili ubijati, vec po potrebi. ;) Ne kazem da je isto, ali je slicno, jednog dana, za ko zna koliko godina, ljudi nece moci shvatiti zasto su njihovi preci ubijali zivotinje i prolijevali krv kada su se mogli ishraniti na drugi nacin.

Ako ikad dodje do toga nadam se da ce moji potomci spadati u odmetnike koji ce se hraniti mesom :headbang:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Niko se za svoju pamet ne bi mijenjao.
aaaaa!!! pusti me da živim kako ja hoću. :roll:
ja znam najbolje. Ne diram te, ne diraj me, grrrrrr.... :lol:

F.I., o pravljenju razlika među ljudima mislo sam na zle i dobre.
Inače pravim mnoge razlike među ljudima, ne samo ja već i ti i svi mi.
počevši od muško - žensko. Nemoj sad da se primiš da sam šovinista. Razlike su očigledne, naime, nikada neće postojati jednakost među nama, ravnopravnost da.
Ako si ljubomorna što sam "elitizovao" Rakuna Slavka, koristim ovu priliku da kažem da imaš simpa avatarčić :wink:

Gizzzmo,
"Sam Bog je dao ljudima zivotinje i pravo da ih iskoriscuju u smislu prehrane ili slicno..."
Kladiš li se u život da je to baš on "dao"? Ili je rekla, kazala?

"zar je gresan onaj domorodac koji ubije antilopu da bi prehranio svju porodicu"
nije, hoćeš li i ti da živiš ko domorodac?

"tigar smaze antilopu"
tigar i antilopa se ne druže, tigrovi su u aziji, antilope u africi

Sad mislite da sam ja neki umišljen. Sjećam se i ja okusa ćevapa, ali jednostavno, nije u redu. Kad pogledam životinji u oči jednostavno, ne mogu. :puppydogeyes:

oprostite na uznemiravanju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Niko se za svoju pamet ne bi mijenjao.
aaaaa!!! pusti me da živim kako ja hoću. :roll:
ja znam najbolje. Ne diram te, ne diraj me, grrrrrr.... :lol:

F.I., o pravljenju razlika među ljudima mislo sam na zle i dobre.
Inače pravim mnoge razlike među ljudima, ne samo ja već i ti i svi mi.
počevši od muško - žensko. Nemoj sad da se primiš da sam šovinista. Razlike su očigledne, naime, nikada neće postojati jednakost među nama, ravnopravnost da.
Ako si ljubomorna što sam "elitizovao" Rakuna Slavka, koristim ovu priliku da kažem da imaš simpa avatarčić :wink:

Btw. Nisam mislila da sam najpametnija i da ja sve najbolje znam... ali mislim da znam šta meni treba više nego bilo ko... naučila sam da razmišljam mozgom... i da imam svoje stavove o bilo čemu...
Ne širi priču o razlikama... dobro znaš na koje sam razlike mislila...
... MOlim te objasni mi zašto sam ja lošiji čovjek od tebe zato što jedem meso... ili zašto si ti bolji od mene zato što ti ne jedeš meso...? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajd dobro

Oni koji jedu životinje podržavaju njihovo UBIJANJE
ubijanje životinja radi jela je sebično, kad postoje drugi izvori hrane.
onaj ko kaže da voli životinje ne bi trebao da ih JEDE
životinje takođe mogu da osjećaju bol, strah, sreću, privrženost i ljubav
imaju nekakvu svijest, vole da im je toplo, ne napadaju ako nisu ugrožene.
Ubijanje životinja je nasilan čin, a nasilje iliti sila je jedino opravdano u smislu samoodbrane.
Loša osoba zna sve prethodno navedeno, ima mogućnost izbora i ništa ne preduzima, radi sebičnosti, lijenosti i hedonizma.

Ove riječi kod svaštojeda ili mesojeda izazivaju neodobravanje i nelagodu jer uznemiruju njihov način života, navike i uvjerenja. Vjeruj mi i sam sam bio takav.
Ne otkrivam, toplu vodu, ne tjeram vodu na svoj mlin. Ko god hoće nek jede meso, ali nek ne priča da je to zdravije, Bogom dano, da tako treba. i kako naša kultura ne može bez mesa. To ne pije vode.
Ja nikome ne iskačem iz tanjira i govorim :" A ha! Zločinče jedan! Kako te nije sramota?!" :lol:
Nisam inspirisan ni plaćen za tako nešto :wink:
Mesojede ne posmatram kao monstrume, zaboga, moja rođena majka još uvijek jede meso.

Još jedna stvar, čovjek može biti vegetarijanac, a biti monstrum. Čist primjer je Adolf Hitler. Hitler nije bio glup, daleko od toga. Čitao je malo više i vidio da u tome ima nešto. Vegetarijanstvo nije novotarija, ono ima dugu tradiciju u ljudskom društvu.

Budi pozdravljena!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 19:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Reci mi koliko si puta, eto od kad si iskljuČio meso iz ishrane, pomazio svinju, nahranio ili pomuzao kravu... nasadio kvočku... ili nahranio macu ili psa lutalicu... s obzirom da imaš izgrađen jak osjećaj za životinje, dok ja "nemam"... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 19:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
ne znas s kim pricas...njega su zvali Mogli kad je bio mali. a mozda pricas i sa doktorom Dolittle-om?

:roll: ovo je meni bas kretenska rasprava, kome se ne jede nek da etiopljanima... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I meni je kretenska rasprava ali mi jako smeta kad ispada da sam loša osoba zato što se hranim kako se hranim... :roll: :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
dzabaleban.... za tebe nesto>>>>

Gizzzmo,
"Sam Bog je dao ljudima zivotinje i pravo da ih iskoriscuju u smislu prehrane ili slicno..."
Kladiš li se u život da je to baš on "dao"? Ili je rekla, kazala?

----nikad se ne kladim u zivot. imam samo jedan, hvala.... rekla -kazala??? hahaha, procitaj malo literature...

"zar je gresan onaj domorodac koji ubije antilopu da bi prehranio svju porodicu"
nije, hoćeš li i ti da živiš ko domorodac?

-----sta, snaci, gresan je???????????????????????????//
haha, sad me nasmija, tema nija da li ja zelim da budem domorodac, a i da je tako,znaci opet bih bila gresna... havla na pojasnjenju, bas me nasmija covjek...

"tigar smaze antilopu"
tigar i antilopa se ne druže, tigrovi su u aziji, antilope u africi

*-----izvini molim te. LAV SMAZE ANTILOPU- jel moze ovako???

oprostite na uznemiravanju[/quote]

Poslednji put menjao Gizzzmo dana 07 Avg 2007, 20:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
dzabaleban je napisao:
Oni koji jedu životinje podržavaju njihovo UBIJANJE
ubijanje životinja radi jela je sebično, kad postoje drugi izvori hrane.
onaj ko kaže da voli životinje ne bi trebao da ih JEDE
životinje takođe mogu da osjećaju bol, strah, sreću, privrženost i ljubav
imaju nekakvu svijest, vole da im je toplo
, ne napadaju ako nisu ugrožene.
Ubijanje životinja je nasilan čin, a nasilje iliti sila je jedino opravdano u smislu samoodbrane.

A biljke? Neki kazu da i one osjecaju bol...

dzabaleban je napisao:
Loša osoba zna sve prethodno navedeno, ima mogućnost izbora i ništa ne preduzima, radi sebičnosti, lijenosti i hedonizma.

Mi mozemo ili ne moramo prihvatiti da se radjamo u drustvu u kojem je jedenje mesa i uzgajanje zivotinja radi toga normalno. S obzirom na to, osoba koja jede meso nije losa osoba. Covjek ne bira u kakvom se drustvu radja, a drustvo je to koje ga velikim dijelom oblikuje.
Ne kazem da to nije stvar koju eventualno treba da promijenimo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Rakun_Slavko je napisao:
Gizzzmo: a da li je mozda malo vise fer da covjek smaze biljku a ne smaze prase? Svakako mu nije o glavu da mora ubiti prase i pojesti.
.

malo vise fer????
i biljka je zivo bice, zar ne???? otkuda klasifikacija da li je malo vise fer ubiti zivotinju ili biljku????
gledala sam eksperiment, cova je zalijevao paradajz i pustao mu klasicnu muziku i takodje imao je paradajz kome nije isto radio... i pogodite... onaj koji je "slusao" klasicnu muziku narastao je ogroman...
sto znaci da i biljke imaju osjecaje.
ne mozes staviti na vagu ko vise odjeca - biljek ili zivotinje. jel onda ribe , zato sto se ne cuju, pate manje od drugih zivotinja kad ih ubijaju... i to samo zato sto cute??????????
isto je i sa biljkama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Reci mi koliko si puta, eto od kad si iskljuČio meso iz ishrane, pomazio svinju, nahranio ili pomuzao kravu... nasadio kvočku... ili nahranio macu ili psa lutalicu... s obzirom da imaš izgrađen jak osjećaj za životinje, dok ja "nemam"... :-?

...ova ti je dobra nasadio kvočku :lol:
opet ja, pa ja, jesam li te igdje imenovao kao krivca imenom tj. nickom?
jesam li igdje rekao da imam "jak osjećaj za životinje"? mazim ih kad imam priliku, ali ih zato ne ubijam i ne jedem. Super stvar je ako nahraniš macu ili cuku, zaključujem da to radiš. Neki ne rade ni to.I ja to uradim kad mi se neki jadničak mota oko zgrade.
Ma vidim ja da ćeš ti postati vegetarijanka :wink:

"ne znas s kim pricas...njega su zvali Mogli kad je bio mali. a mozda pricas i sa doktorom Dolittle-om?"

:lol: :lol: :lol: dobar.

Nije ova priča više kretenska od priča o balijama i četnicima, mobilnim telefonima i šta ja znam već.

Baš me zanima šta će F.I. napisati sljedeće :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Evo jedan citat iz knjige Kratka istorija mita:
Dugo posle paleolitskog doba ljudi su i dalje bili nesrecni zbog toga sto moraju da ubijaju i jedu zivotinje. U gotovo svim drevnim religijskim sistemima sredisnje mjesto zauzimao je obred zrtvovanja zivotinja, u kome su sacuvane stare lovacke ceremonije i kojima je odavana pocast zivotinjama koje su svoj zivot davale zarad dobrobiti ljudskih bica (...) Posle ulova, meso se skida sa kostiju, a skelet, lobanja i krzno brizljivo se polazu u pokusaju da se zivotinja rekonstruise i da joj se podari novi zivot.

To je cista ,da ne kazem sta. Imamo toliko podataka ,pisanih, o starim narodima, pa opet ima toliko stvari koje su nam nejasne,a onda neko na osnovu nicega ili mozda na osnovu primitivnih crteza iz Altamire ili neke druge pecine dolazi do zakljucka da su se praljudi tako osjecali; ali ko vjeruje, neka mu.Doduse mozda je i tada zivio neki dzabaleban ili Rakun Slavko, pa je drugima propovijedao svoje misljenje kao jedino ispravno.
I da,jeste opravdano ubijanje zivotinja radi jela. Koliko god da su brutalne slike u filmu Eartlings,mislite li da su prije zivotinje bolje prolazile, da je bio precizniji jedan lovac sa kopljem ili lukom i strijelom koji lovi zivotinju u pokretu, nego jedan uvjezbani mesar u klaonici, na meti kojamiruje? I da su zivotinje koje su ,tako pogodjene ,vukuci se satima kroz sumu,krvareci do smrti,manje patile od danasnjih, koje smrt dozive u roku manjem od minute?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jedan od najjačih viceva koji sam čuo od mesojeda za vegetarijance je:
"kad vi tolko volite životinje, što im pojedošte svu hranu" :lol:
Prvo, ono što jede životinja ja ne jedem, ono što jedem ja životinji ne treba.

Frieda, biljke takođe osjećaju, živa su bića, ali sa manje razvijenom svjesnošću i emocijama. Kamo sreće da ne moramo ni njih jesti.
Ali to nije izgovor za jedenje životinja.

"Mi mozemo ili ne moramo prihvatiti da se radjamo u drustvu u kojem je jedenje mesa i uzgajanje zivotinja radi toga normalno. S obzirom na to, osoba koja jede meso nije losa osoba. Covjek ne bira u kakvom se drustvu radja, a drustvo je to koje ga velikim dijelom oblikuje.
Ne kazem da to nije stvar koju eventualno treba da promijenimo..."

ovaj zadnji dio mi se sviđa, s tim naravno da ćemo teško promijeniti društvo, jedino možda sebe, a i to je nešto.

Gizzzmo, za tebe samo osmijeh ovaj put :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
To je cista ,da ne kazem sta. Imamo toliko podataka ,pisanih, o starim narodima, pa opet ima toliko stvari koje su nam nejasne,a onda neko na osnovu nicega ili mozda na osnovu primitivnih crteza iz Altamire ili neke druge pecine dolazi do zakljucka da su se praljudi tako osjecali;

Ko kaze da je to neko na osnovu nicega zakljucio? Pretpostavljam da se do tih zakljucaka doslo nekim ozbiljnijim istrazivanjima. Mislim, mozemo biti skeptici uvijek, ali onda nikada necemo imati nikakve odgovore...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Citiraj:
Evo jedan citat iz knjige Kratka istorija mita:
Dugo posle paleolitskog doba ljudi su i dalje bili nesrecni zbog toga sto moraju da ubijaju i jedu zivotinje. U gotovo svim drevnim religijskim sistemima sredisnje mjesto zauzimao je obred zrtvovanja zivotinja, u kome su sacuvane stare lovacke ceremonije i kojima je odavana pocast zivotinjama koje su svoj zivot davale zarad dobrobiti ljudskih bica (...) Posle ulova, meso se skida sa kostiju, a skelet, lobanja i krzno brizljivo se polazu u pokusaju da se zivotinja rekonstruise i da joj se podari novi zivot.

To je cista ,da ne kazem sta. Imamo toliko podataka ,pisanih, o starim narodima, pa opet ima toliko stvari koje su nam nejasne,a onda neko na osnovu nicega ili mozda na osnovu primitivnih crteza iz Altamire ili neke druge pecine dolazi do zakljucka da su se praljudi tako osjecali; ali ko vjeruje, neka mu.Doduse mozda je i tada zivio neki dzabaleban ili Rakun Slavko, pa je drugima propovijedao svoje misljenje kao jedino ispravno.
I da,jeste opravdano ubijanje zivotinja radi jela. Koliko god da su brutalne slike u filmu Eartlings,mislite li da su prije zivotinje bolje prolazile, da je bio precizniji jedan lovac sa kopljem ili lukom i strijelom koji lovi zivotinju u pokretu, nego jedan uvjezbani mesar u klaonici, na meti kojamiruje? I da su zivotinje koje su ,tako pogodjene ,vukuci se satima kroz sumu,krvareci do smrti,manje patile od danasnjih, koje smrt dozive u roku manjem od minute?

dobro to opisa K. Armstrong. Mora da je životinja bila veoma sretna u tom novom položaju kad joj sastave kosti. Hmm, Kubizam možda? :lol: A ljudi su sigurno zbog tog divnog čina otišli u raj :lol: Čuj životinje DAVALE život zarad dobrobiti ljudi :lol: Ko i ti kad neko izvadi štoljpi i uperi ti ga u facu

Da tačno je. Ja prpopovijedam moje mišljenje kao jedino ispravno.
POKAJTE SE GREŠNICI!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a kina... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Mora da je životinja bila veoma sretna u tom novom položaju kad joj sastave kosti. A ljudi su sigurno zbog tog divnog čina otišli u raj :lol: Čuj životinje DAVALE život zarad dobrobiti ljudi :lol: Ko i ti kad neko izvadi štoljpi i uperi ti ga u facu

Mozda je to nacin na koji su ljudi nekada razmisljali. Zasto je toliko smijesno, hocu i ja da se smijem? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to je ironija na ljudsko licemjerje
ako su ljudi nekad tako razmišljali neka im bude.
naprotiv, to u stvari i nije smiješno, smiješna je takva misaona konstrukcija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]