banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 18 Apr 2013, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
blaf77 je napisao:
Ma sta ce ti voda u kuci, skola za dijete, struja, kanalizacija, nista to ne treba kad je srce puno jer znas da imas najvecu dzamiju u ... pihhhhhhh

Тај рад...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2013, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Spoiler:
Citiraj:
Najsmješnija pitanja u knjižari
Objavljeno: 17.04.2013. - 06:00
Prodavci knjiga neretko se susreću s pitanjima koja variraju od smiješnih do potpuno besmislenih... Ah, Šekspir. On je svuda, zar ne? Ne možete od njega da pobjegnete. Želio bih da nam svima učini uslugu i umre već jednom... Sviđaju mi se samo knjige koje me mogu uvjeriti da su se te stvari zaista desile. Kao “Sumrak saga”. Da li imate audio-knjige na znakovnom jeziku?
Autor: Daily Mail/B 92

Džen Kempbel, koja radi u knjižari Riping jarns u Londonu, odlučila je da ih sakupi na jedno mjesto.

Ona je napisala knjigu “Još čudnih stvari koje mušterije izgovore u knjižari” koja ove nedjelje treba da se nađe u prodaji. Izdvajamo najzanimljivije dijelove.
Mušterija: Želio bih da vratim ovu knjigu “Gde je Voli?”
Prodavac: Zašto?
Mušterija: Zato što sam ga našao.
Mušterija: Ah, Šekspir. On je svuda, zar ne? Ne možete od njega da pobjegnete. Želio bih da nam svima učini uslugu i umre već jednom.
Mušterija: Treba mi neka grozna knjiga da je poklonim nekom koga mrzim. Imate li preporuku?
Mušterija (drži knjigu o umjetnosti): Pikaso je sigurno imao mnogo ružnu djevojku.
Mušterija (kupuje knjigu “Guliverova putovanja”): Razmišljam da krenem na putovanje, pa sam mislio da će mi ova knjiga dati ideje da posjetim neka mjesta. Djeluje mi drloa je bio u nekim v čudnim krajevima svijeta!
Mušterija (prijatelju): Sviđaju mi se samo knjige koje me mogu uvjeriti da su se te stvari zaista desile. Kao “Sumrak saga”.
Mušterija: “Gordost i predrasude” je objavljena baš davno, zar ne?
Prodavac: Da.
Mušterija: Tako sam i mislila. Kolin Firt je izgledao baš dobro za svoje godine tada.
Mušterija: Da li imate audio-knjige na znakovnom jeziku?
Djevojčica (pokazuje knjigu “Mačka sa šeširom”): Napravila sam šešir za svoju mačku, ali ona neće da ga nosi. Ova knjiga je puna laži.
Mušterija: Ne volim biografije. Glavni lik obično umre na kraju.
Mušterija: U kom dijelu knjižare mogu da nađem knjigu o funkcionisanju motora na unutrašnje sagorijevanje koja je prikladna za trogodišnjaka?
Djevojčica: Tata će me voditi u zoo vrt! Htjela bih da čitam knjigu šimpanzama. Imate li neku koja ima slike majmuna?
Prodavac: Sigurna sam da imamo, pomoći ću ti da je nađeš.
Devojčica: Hvala. Mislim da će im se slike svidjeti.
Mušterija: Imate li knjige koje su potpisali autori koji će uskoro umrijeti? Htio bih da investiram.
Mušterija: Tražim knjigu “Romeo i Julija”. Reč je o Dikaprijima i još jednoj bandi.
Mušterija: Svidjela mi se knjiga “Pedeset nijansi: Sivo”. (Pauza) Imate li ilustrovanu verziju?
Mušterija: Imate li “Džejn Er”? Treba da je čitamo u našem književnom klubu.
Prodavac: Naravno. Odmah ću vam donijeti primjerak.
Mušterija: Hvala. Znate, idem u taj klub, ali zapravo mrzim da čitam.
Prodavac: Pa zašto onda idete?
Mušterija: Zaista ne znam. (Pauza) Kako bih sebi olakšala, kupila sam knjigu pod nazivom “Kako da govorite o knjigama koje nikad niste pročitali”.
Prodavac: I?
Mušterija: Nisam je pročitala.
Starija mušterija: Ne mogu da vjerujem da svi čitaju ovu “Pedeset nijansi: Siva”.
Prodavac: Da. Vjerujem da mislite da nije za vas.
Mušterija: O, ne! Već sam sve to probala, nema potrebe da još i čitam o tome.
Mušterija: Zdravo! Tražim pisanu verziju svog GPS-a.
Prodavac: Mislite, mapu puteva?
Mušterija: Možda.
Mušterija: Zdravo, tražim Bibliju za svoju majku, ali nisam sigurna ko je autor.
Mušterija: Da li su napravili filmsko izdanje Biblije kada je “Stradanje Isusovo” bilo u bioskopima? Znate, tekst je biblijski, ali je Mel Gipson na naslovnoj strani?
Mušterija: Imate li neku novu knjigu od Čarlsa Dikensa?
Prodavac: Pa, on nije objavio ništa još od 19. vijeka....
Mušterija: Onu novu koju promoviše Opra Vinfri.
Prodavac: Oh, da, “Priča o dva grada”; da, imamo je.
Mušterija: Da, kao što rekoh, novu.
Mušterija: Kada ćete zvati Tolkina da potpisuje knjige?

Izvor:http://www.6yka.com/novost/36984/najsmjesnija-pitanja-u-knjizari

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Aplauz, aplauz...

Da poštenje nije izumrlo i da još ima ljudi koji će vratiti ono što im ne pripada, svedoči i primer Beograđanina koji je u jednoj menjačnici u prestonici, danas vratio 1.000 evra koje mu je radnica greškom dala. Kako "Blic" saznaje, mlađi muškarac ušao je danas u menjačnicu u centru grada i zatražio da razgovara sa vlasnikom.

- Objasnio mu je da je juče razmenio 9.000 evra, ali da mu je radnica u dinarskoj protivvrednosti iskeširala 1.000 evra više. Tek kad je mladić otišao, greška je otkrivena. Svi su pojurili napolje da ga pronađu, ali on se već udaljio - kaže za "Blic" naš čitalac. Pošteni mladić je danas ispričao da je uvideo grešku kada je dan ranije platio sve što je trebalo i shvatio da mu je ostalo mnogo više novca nego što je očekivao.

Vratio se jer je pretpostavio da će tu grešku morati da plati žena koja ju je napravila. Vlasnik je, naravno, bio presrećan, a o sreći žene koja je pogrešila ne treba ni da govorimo.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Da je žena morala platiti iznos za nju bi bukvalno značilo "platila školu". :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Sjećam se da smo u srednjoj imali pismenu na temu: Na vlastitim greškama se najbolje uči ali je školarina jako skupa

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kontam da je geografija veoma važan predmet,nepravedno zanemaren u školama

http://dailycurrant.com/2013/04/22/sara ... -republic/

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 18:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
http://dailycurrant.com/about/

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
E hvala Zoka,već sam se bio prepao za Čehe i Slovake

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Peto izdanje DSM izlazi u maju, a već su objavljeni neki od bitnijih dodataka u dijagnozama. Pojedine stavke su i pre izlaska podigle buru. Najkontroverznija je u svakom slučaju

ODD (Oppositional Defiant Disorder) odnosno "opozicijski prkosni poremećaj".

Pod opisom ovog stanja stoji da je to "neposlušnost prouzrokovana besom protiv autoriteta, dominantne paradigme ili društvenih normi". Analitičari smatraju da će otvorena kritika sistema ili izabranih političara biti dovoljna za "reakcije". Zanimljivo je i da se ova dijagnoza ne može dodeliti onom ko pati od "asocijalnog ponašanja".

Kada vas zbog "odbijanja pokoravanja zakonima ili konsenzusom utvrđenim pravilima, razgovora koji su u suprotnosti s grupom u kojoj se nalazite ili učestalih svađa i kontriranja grupaciji, te okrivljavanja drugih za vlastite greške" mogu smestiti u ustanovu, stvari postaju izuzetno ozbiljne.

OS - "Ludi ste" ako verujete da vas vlast nadzire

Tu je i čitav niz ostalih kontroverzi. Verovanje u termin "Organized Stalking" odnosno "organizovano uhođenje", koji je usko vezan uz "misao da vas Vlada ili tajne službe nadziru i prate pomoću tehnoloških alata" od sada će biti povezan s paranoidnim poremećajem ličnosti (F60), uprkos očiglednoj činjenici da organi vlasti sve više sprovode ovu strategiju.

Naravno, psihijatri misle da niste u pravu jer se to dešava "zbog naše sigurnosti i borbe protiv terorizma", a ne zbog narušavanja privatnog prostora.

ON - Ako jedete zdravo, niste normalni

Orthorexia Nervosa takođe je na velika vrata uvedena u DSM. Pod tim se smatra psihički poremećaj "zaokupljenosti pripremama zdrave hrane, planiranje jelovnika, redovna vežba i borba protiv pesticida, herbicida i konzervansa u toj meri da se osoba ne oseća dobro ukoliko jede nezdravu, kaloričnu i masnu hranu". Gotovo su neverovatne moguće implikacije ove mere, pa je teško i naslutiti ih pre primera iz prakse.

SCT - Sluggish cognitive tempo (Poremećaj laganog tempa)

Bolest u kojoj je osoba previše opuštena tokom obavljanja stresnih ili svakodnevnih zadataka.

PAB - Passive-aggressive behavior (Pasivno-agresivno ponašanje)

Ponašanje kojim osoba na pasivan način agresivno opstruira neki opštedruštveni cilj ili ulogu.

Naravno, ovo su samo neki od novih primera, a postoje i brojne stare dijagnoze dodatno pojašnjene ili zakomplikovane.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... poremeceni

Meni je neko nekada rekao da sam pasivno-agresivan. Ja sam to shvatio kao da mi je rečeno da sam moron, tačnije oksimoron :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 07:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbt, ja imam bar tri od ovih pet navedenih poremećaja....

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ODD (Oppositional Defiant Disorder) odnosno "opozicijski prkosni poremećaj".
.."neposlušnost prouzrokovana ... protiv autoriteta, dominantne paradigme"

PAB - Passive-aggressive behavior (Pasivno-agresivno ponašanje)
Ponašanje kojim osoba na pasivan način agresivno opstruira neki opštedruštveni cilj ili ulogu.

Ta sam! Oddoh u pab, hebe mi se. 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Srecom, nije taj tekst bas tacan. :)

Oppositional defiant disorder (ODD) is a disorder described by the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) as an ongoing pattern of anger-guided disobedience, hostilely defiant behavior toward authority figures which goes beyond the bounds of normal childhood behavior. Children suffering from this disorder may appear very stubborn and often angry. A diagnosis of ODD cannot be given if the child presents with conduct disorder (CD).

http://en.wikipedia.org/wiki/Opposition ... t_disorder

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E pa sad! Neko se opasno zeznuo u tumačenju ovog! :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 00:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

šmrc šmrc sva sam se naježila :(

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ironija je da je ovo u drzavi koja se busa u prsa ljudskim pravima i izigrava svjetskog policajca.

Crnci i belci prvi put zajedno na maturskoj večeri

U subotu - prvi put u istoriji okruga Vilkoks (američka savezna država Džordžija) - učenici tamne i bele puti igrali su zajedno na proslavi maturske večeri u subotu.

Skoro 60 godina posle odluke američkog Vrhovnog suda o nezakonitosti rasne segregacije u državnim školama, polovina učenika gimnazije u okrugu Vilkoks prekinula je tradiciju rasne segregacije, nakon što su prikupili novac za integrisani maturski bal.

Priredba se odigravala na uobičajeni način - sa parovima koji su pristizali u luksuznim limuzinama, devojkama u haljinama sa karnerima i amaterski izvedenim grupnim plesovima uz muziku najvećih hitova.

Nisu svi parovi bili mešoviti. U većini slučajeva, crnci su došli sa crnkinjama, a belci sa belkinjama, ali su svi izjavili da je ta noć imala poseban značaj.

“Nisam se nikada slagala da belci i crnci budu odvojeni. Zato sam bila rešena da neću ići na maturski bal za belce, niti ću s nekim ići na bal za crnce”, izjavila je belkinja koja je na matursko veče došla sa svojim dečkom crncem.

Okrug Vilkoks je decenijama izbegavao da organizuje maturske večeri kako bi roditelji mogli da planiraju zasebne balove za maturante crne i bele puti. Ali, ove godine, četvoro prijatelja - dvoje belaca i dvoje crnaca - udružili su se kako bi stali na put ovoj praksi.

Oni su na Fejsbuku pokrenuli kampanju pod nazivom “Integrisani maturski bal” i vrlo brzo pridobili više od 26.000 pristalica. Iz cele zemlje pristizale su donacije, a disk džokeji i voditelji iz Atlante i drugih većih gradova ponudili su besplatne usluge za matursko veče u gimnaziji u Džordžiji, u kojoj ima oko 400 učenika.

Školski odbor je najavio da će usvojiti odluku o zvaničnom mešovitom maturskom balu za 2014, koji će biti zakonski utemeljen, čime će verovatno jednom zauvek biti srušen poslednji bastion zvanične segregacije na jugu Amerike.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
shakal je napisao:
Ironija je da je ovo u drzavi koja se busa u prsa ljudskim pravima i izigrava svjetskog policajca.

Добар "ЕПП" чуда чини.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je tradicija. Ne razumijemo mi to...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Porota je juče preslušala snimak poziva dečaka Hitnoj pomoći, u kojem priznaje ubistvo.
“Ne šalim se. Mrtva je. Plašim se. Ubio sam svoju mamu sa pištoljem. Ne znam zašto sam to uradio”, čuje se kako dečak govori na snimku.
Kruks, koji sada ima 14 godina, optužen je za prvostepeno ubistvo i napad s namerom seksualnog zlostavljanja 24. marta 2012. godine.
Tokom razgovora sa operaterom Hitne pomoći, koji je trajao oko 10 minuta, dečak je nekoliko puta priznao zločin, preneo je “Dejli mejl”.

“Osećam se kao ludak, a znam da nisam. Mislim da imam poremećaj nedostatka pažnje. Pokušao sam da je silujem. Pokušao sam, ali nisam mogao. Ko pokušava da siluje sopstvenu majku? Moj život je otpisan”, ispričao je Kruks operateru.

On je takođe naveo da je njegovo oružje ispražnjeno i izrazio zabrinutost da bi ga policija mogla ubiti.
“Želim da je to bio samo san i da mogu da se probudim i poljubim i zagrlim svoju mamu”, rekao je dečak.

On je dalje ispričao kako mu je majka tokom dana napravila krofne i izrazio nevericu što ju je ubio nakon toga. Onda je otkrio da se razbesneo što mu je majka oduzela video igricu “Poziv na dužnost” (Call of Duty), jer je zapostavio školu.

“Nešto me je obuzelo”, rekao je dečak operateru, dodajući da su propali njegovi snovi o dobrom fakultetu i ženidbi sa svojom devojkom iz razreda...

Upravo je majka bila ta koja je Noi za 11. rođendan kupila pištolj. Otac je dodao da je Noa jednom rekao da je poželeo da ubije majku, ali da ga nije ozbiljno shvatio.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/380984/Tr ... bog-igrice

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 02:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kupila djetetu pistolj za 11. rodjendan?? Dugo je i pozivjela.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 09:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neki dan na tv čuh kako je klinac u Americi ubio svoju sestru puškom. Dječak ima 5 godina a sestra je imala 2 godine.
Pušku je dobio za rođendan.
Sad neki tip objašnjava da oni žive u ruralnim dijelovima USA i da svako dijete od malih noga dobije "svoju prvu pušku" i svako umije istom da se služi jer se kompletno mjesto bavi lovom.

Evo nađoh na netu http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299 ... bio-sestru

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]