filozof sa vrbasa je napisao:
Ukupno važećih glasova 534772
Ukupno nevažećih glasova 56131
Obrađeni glasovi 590903
Zaista pune nevažećih. Vidjećemo kada CIK objavi konačen rezultate koliko je bilo praznih listića među nevažećim, jer su se oni posebno obrađivali. Tamo gdje sam bio na brojanju, od 412 glasova mislim da je bilo 18 nevažećih. I to najmanje od svih nivoa vlasti. Npr. za PD BiH 27 nevažećih glasova.
A ovaj slučaj u Krupi na Vrbasu koliko znam nije prvi put da se nešto slično dešava. Na istom području. Da
neko ide od jednog do drugog biračkog odbora i otvoreno nudi novac ...
Treba identifikovati kritična mjesta za glasanje i na njima sledećih godina pooštriti kontrolu. Povećati broj i/ili iz drugih sredina dovesti posmatrače. To nije samo posao CIK-a, nego i oštećenih stranaka. Baš me zanima ishod krivičnih prijava protiv takvih izbornih odbora...
Sve u svemu, pozicija bahata. I odavno se pretvaraju u nekadašnji SDS. Bilo bi mi draže da su osvojili manje glasova, da se spuste na zemlju.
Opozicija. Barem onaj dio poznatiji od ranije. Jedino oko čega su mogli da se okupe, i da kao alternativu ponude je to da su protiv Dodika. I da se kojim slučajem desilo da su osvojili glasova koliko SNSD ili više, mislim da bi bilo pitanje vremena kada bi se raspali/razišli.
Tako da razumijem porast broja nevažećih listića, ne zbog povećane nepismenosti i komplikovanosti glasanja.
Možda bi trebali osnovati Stranku Nevažećih Listića. I da na listi budu Nevažeći Kandidati