banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2010, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Talija je napisao:
majlili je napisao:
pa imala si bn u aqani, glane pljuvace vlasti.. ko kaze da nije bilo i opozicionih medija?

Nemam signal BN. :P Riknulo mi pojačalo na običnoj anteni.

Nego, nema novih rezultata? Bar ih ja ne vidim na netu.

Nema nigdje, trazim cijelo vrijeme,ono sto me najvise zanima - skupstina RS , nigdje nije prikazano, a sluzbena stranica se ne moze otvoriti.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čudno, sinoć sam očekivao vatromet, bahati Mile ga obično pokloni u znak zahvalnosti Banjaluci. Ovih izbora ga izgleda neće biti.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ukupno važećih glasova 534772
Ukupno nevažećih glasova 56131
Obrađeni glasovi 590903
Obrađena biračka mjesta 1944/2160 (90,00%)
VAŽEĆIH GLASOVA
Ukupno redovni
Ukupno poštom
Ukupno u odsustvu
Ukupno potvrđeni
TabelaGrafički prikaz
Kandidat Broj glasova %
РАДМАНОВИЋ НЕБОЈША - СНСД - СП 266850 49,90
ИВАНИЋ МЛАДЕН - КОАЛИЦИJА ЗАJЕДНО ЗА СРПСКУ 250847 46,91
ПАПОВИЋ РАЈКО - САВЕЗ ЗА ДЕМОКРАТСКУ СРПСКУ 17075 3,19

Ivanić je mogao pobjediti samo da nije Kalinić bio toliko govno.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A kad će biti obrađen taj ostatak biračkih mjesta od 10%? :)

(gdje ovo nađe? na sajt nema šanse da uđem, gužva pred golom) :)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Podaci od: 04.10.2010 07:08

Vjerovatno je i tih 10% obrađeno.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja stojim u redu za sajte već dva sata.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
majlili je napisao:
pa imala si bn u aqani, glane pljuvace vlasti.. ko kaze da nije bilo i opozicionih medija?

Pa to potvrđuje moju teoriju da atv nije opoziciona,nego radi sa SNSD-om na tome da izgleda opoziciono....K'o fol,demokratija cvjeta,u sred BL jak opozicioni medij.Da su oni opozicioni,inspekcija bi ih zatvorila do sada deset puta zbog ogromnog broja neprijavljanih radnika.Jbt,kod njih su novinari koji rade priloge za dnevnik neprijavljeni.
Al' k'o fol smo opozicioni i kritikovaćemo vlast al' samo oko nebitnih stvari...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:06 
daj zoka, rijetko gdje imas u drzavi firmu, i medij, i preduzece a da su ama bas svi radnici prijavljeni.. o cemu ti sad pricas

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja vjerujem u objektivnost ATV.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Aloooooooooo,ne svi......Većina ih je neprijavljena.De bar prijavi one što se pojavljuju na tv-u,ne možeš njih sakriti od inspekcije....I da,u firmi u kojoj ja radim,svi su prijavljeni... :wink:
EDIT:
Znači toliko su sigurni da ih niko neće dirati (čitaj:u dosluhu su sa vlastima) da ni ne pokušavaju da sakriju neprijavljene radnike...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Okt 2010, 14:11
Acrobatico je napisao:
Postoje druge televizije???? :lol:
Pa oni su televizija, zaboga!!!
Izgleda da su kod Mileta dobrodosli samo mediji iz Kopanja grupacije!

a sto se petljas kad nemas pojma....

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:19 
Administrator
Korisnikov avatar

A što se ti registruješ opet ako si već banovan?Budi muško,izdrži kaznu.......Dolomite?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:21 
Početnik
Početnik

dolomit je banovan...eto cist primjer ko god ne pljuje po Mili administrator ga banuje...toliko o pravima slobodnog izrazavanja....

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne.Ko god vrijeđa druge korisnike administrator ga banuje.Nebitno je li vlast ili opozicija....

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:23 
Početnik
Početnik

da da u pravu si!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
jellyfish je napisao:
A zasto onda ti nisi glasao?

Mogao bih napisati poveliki tekst o tome.

Ali umjesto toga ću ti skrenuti pažnju da se ovaj tekst za koji sam rekao da je dobar ne bavi onima koji ne izlaze na izbore već, ako bolje pogledaš, o velikom nacionalnom naboju na obe strane i tome da nam neće biti bolje dok god je tako. On tu kritikuje i one koji glasaju jer glasaju pogrešno:

Nemate tu sreću da živite u sistemu gdje ne možete birati, jer pošto možete, birate pogrešno, izlaskom ili neizlaskom na izbore. Birate pogrešno već 20 godina...

I tu se slažem, stalno se bira pogrešno. Bira se pogrešno jer nikakvih drugih opcija osim pogrešnih ni nemamo na izborima. I o ovome bi se moglo nadugačko.

jellyfish je napisao:
Ja znam da nema puno izbora, ali kao sto rekoh, zaokruziti radije nekog ko je tek poceo da se bavi nego nekog od ovih starih.

jellyfish je napisao:
Za predsjednika izabrao covjeka za kog nikad cuo nisam, sad mu se ne sjecam ni imena. Jer su alternative bile Dodik i Tadic. Kazem, bolje bilo ko nego ova dvojica.

Drugim riječima glasaš napamet. Ne znaš ni za koga glasaš, ni kakav je čovjek, ni kakav bi bio, ništa. Samo pretpostavljaš da bi bio bolji od nekih drugih. Glasaš napamet. I o ovom glasanju bez znanja o tome o čemu se glasa bi se moglo nadugačko pisati. Nije to tako samo kod tebe, smatram da je tako i kod mnogih koji misle da znaju za koga glasaju jer "prate politiku", a o tim ljudima, političarima, o onome što im je u srcu, o onome što im je u duši, o (ne)iskrenosti njihovih političkih namjera, o njihovoj moći i snazi da sprovedu ono što žele i što je dobro, i ostalom ne znaju zapravo ništa. Baš ništa. Svi samo misle da znaju. Koliko je samo onih koji su glasali za nekoga pa ga pljuvali i glasali protiv njega na sledećim izborima?

To kakvi će oni biti kada su na vlasti nije oslikano time šta pričaju i kakve plakate imaju već time što nose u svom srcu i duši, a to se iz njihovih riječi i plakata ne vidi, naprotiv, to oni žele sakriti. A narod glasa gledajućim plakate i slušajući riječi. Dakle glasa ne znajući ništa. Kao što bi rekao Dobriša Cesarić: "niko ništa ne zna, krhko je znanje".

jellyfish je napisao:
Kazem, bolje je glasati i za stranku osnovanu juce nego za njih ili za nikoga jer time pokazujemo da ima neko ko drugacije razmislja.

Ako glasaš za stranku koja je osnovana juče opet glasaš napamet. Glasaš samo iz prkosa nekim drugim strankama a da pri tome ne znaš kakva bi bila ta nova stranka. Sve ove sada "velike i zle" stranke su neka bile "male, nove i fine", nemoj to zaboraviti. Svi su oni "fini" kad su novi jer se jadan narod ponada da će oni da budu puno boljih od onih starih, a onda kad "novi i fini" postanu "veliki i zli" opet ćemo tražiti neke "nove i fine" u nadi da će oni da skinu "zle i stare" (a u stvari ih samo zamijene).

Pravo pitanje kojim se treba baviti je: zašto "male i fine" stranke postanu "velike i zle" kada se dočepaju vlasi, i kako onda izaći na kraj sa tim, kako zaustaviti taj crni sistem koji se stalno nepogrešivo ponavlja, kao što u Galactici kažu: "All of this has happened before, and will happen again". I stvarno je tako. Naša politička scena se može svesti u tu rečenicu. Rješenje je u razbijanju tog lanca a ne u glasanju za "manje zlo" ni u glasanju napamet za male stranke o kojima ništa ne znamo i koje su dobre i fine jer još nisu imale svoju priliku i mogućnost da postanu velike i loše. Treba se baviti pitanjem zbog čega nema zaista dobrih, čestitih, pozitivnih, poštenih, pravednih, iskrenih ljudi u strukturama vlasti pa da se već jednom prestane sa užasnom situacijom da na izborima nema dobrih rješenja već se "od više zala glasa za manje". Ako se narod zadovoljava glasanjem za "manje zlo" (a zadovoljava se) onda mu se ništa osim većeg ili manjeg zla neće ni nuditi na izborima. Budite sigurni da raznim strukturama odgovara da na izborima nema zaista dobrih rješenja već samo većeg ili manjeg zla, dakle onih koji se mogu kupiti, kojima se može manipulisati, koji će raditi kako im se kaže zbog mita, korupcije, ucjena. Ako je nekome "slaba tačka" novac, moć, žene i slično onda se takvima vrlo lako može manipulisati ako im možeš ponuditi novac, moć, žene i slično. To je kao da imaš ispred sebe narkomana kojem samo ti možeš dati onu drogu koja mu treba, i samim tim je on u tvojoj šaci. To je šablon po kome se stalno radi. Dok god se tome ne stane u kraj i dok god se glasa za "manje zlo" neće nam biti dobro, jer ne može biti dobro ako daješ glas (podršku!) nekom zlu, makar ono bilo malkice manje od nekog drugog zla.

jellyfish je napisao:
Ako pola ljudi ne izadje, onih pola koji izadju su oni koji su za stare. I onda ispada da smo svi za stare. Oni koji zele promjene ne izlaze.

Suviše su male razlike među strankama i političarima, bar iz mog ugla gledano. Ono što ja želim je dosta drugačije od bilo čega što oni žele i što oni mogu da urade. Sistemi vrijednosti nam nisu isti. Između njih i mene je velika razlika dok je između njih jednih i drugih vrlo mala razlika.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vader je napisao:
Suviše su male razlike među strankama i političarima, bar iz mog ugla gledano. Ono što ja želim je dosta drugačije od bilo čega što oni žele i što oni mogu da urade. Sistemi vrijednosti nam nisu isti. Između njih i mene je velika razlika dok je između njih jednih i drugih vrlo mala razlika.

Koje je onda po tvom misljenju rjesenje da se izadje iz ovog kruga koji se stalno ponavlja?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish, zašto eksperimentišeš?

Pođimo od tvojih Amera, kojima se toliko diviš. Imaju dvije stranke i kada jedna zabrlja dovedu drugu i generalno ne trpe nikakve posljedice, a pri tome jebu u mozak čitav svijet. Mi smo da dobrom putu da postanemo dvopartijski sistem.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Vader je napisao:
Naša politička scena se može svesti u tu rečenicu. Rješenje je u razbijanju tog lanca a ne u glasanju za "manje zlo" ni u glasanju napamet za male stranke o kojima ništa ne znamo i koje su dobre i fine jer još nisu imale svoju priliku i mogućnost da postanu velike i loše.

Вејдер, све супер теоретисање... исквареност политичког система и друштвених вриједности, лоша селекција, бирање између два лоша рјешења, слажем се са тобом.

Али шта је рјешење? Конкретно, молим те! Пусти теорију.

На овим изборима се бирало између лошег и још горег, слажем се. Ја сам рецимо гласао за Иванића, не за Радмановића. Да ли би избор Иванића нешто посебно промјенио у оваквој држави? Не би, наравно. Али би био корак напријед, макар мали. Као што је корак напријед био кад је крајем деведесетих СДС изгубио власт. Уљудила се та сцена, на шта нам је тад личила политичка сцена ово је још добро.

Дакле, изборима се нешто мијења. И за мој укус споро, али се мијења. Људи као ти не гласају већ сједе на огради и добацују. Ево ја вас питам да не добацујте већ да кажете како да ово друштво бира (у будућности) најбоље што има да га води!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Додик је индијанац, као и обично.
Његово понашање је стварно крајње непристојно, бахато и провинцијално.
Гледајући његове предизборне скупове и профил људи који долазе ту све ти је јасно.
Синоћ каже један на ТВ.. свака странка има своју циљну групу. Тако је и СНСД нашао своју, индијанце.
У БиХ је 60 % грађана неписмено, зато није ни чудо што пролазе ове шаторске кампање гдје људи поједу тањир чорбе, добију празан ЦД у омоту СНСД а ако им се посрећи и гаће са логом СНСД.
Човјек је сељак и сељаци гласају за њега.
Од сад гласам само за напредњаке у РС.
Волио бих да у будућности они или било која странка из СРБ добију већи утицај овдје.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]